Vilgot,Vidar & Vilja´s dagbok (familjedagbok)

Läs även det jag skrivit tidigare här nedan!

Dagbok 1
Dagbok 2

10/1 -09

Vi är fortfarande kvar uppe i Dalarna, renoveringen är med andra ord inte klar. Nu har jag ordnat så att jag ska kunna uppdatera hemsidan härifrån, samtidigt som jag funderat en hel del över det här med lösenordsskyddat.
Iallafall dagbok och familjebilder.
Jag har funderat över det tidigare och nu har jag bestämt mig och fått hjälp av min syster med en blogg där jag kommer fortsätta skriva dagbok och visa bilder från våra äventyr. Lösenordsskyddat.

Om det är någon som vill kunna läsa och se bilder så maila mig, berätta vem du är och varför du vill fortsätta läsa om våra hyss. ;D
Hör man inget på en vecka efter att man skickat sitt mail så är det för att jag inte vill ge ut lösenordet.

Kram!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

25/11 -08

Det blir visst en uppdatering till. Jag får "skylla" på hantverkarna som är lite sena med rivningen här hemma.....hihi.....Men idag eftermiddag kom dom och förberedde och imorgon sätter de igång.
Så inatt är sista natten hemma för mig & barnen....sen får vi se hur lång tid det tar innan vi kan flytta hem igen.
Det känns trist att Jonas inte kommer att kunna vara med oss, men han måste jobba, så det är bara att gilla läget. Men jag kommer att sakna dig massor goding, förstår knappt hur jag ska klara mig utan dig så länge. *torkar en liten tår*
Barnen kommer att längta såååå efter sin älskade pappa!

I helgen som var åkte vi till Örebro för att hälsa på min syster, barnens moster Jennie & hennes kille Pär.
En supermysig helg hade vi och när vi satt i bilen på väg hem så kunde både Jonas & jag konstatera att vi båda inte hade tänkt & funderat över kasoet (renoveringen) hemma. DÅ har man verkligen haft det bra!
Kika här för att se bilder från vår mysiga Örebrohelg!

Barnen sover gott och jag ska göra te & ta en lite okynnessmörgås.....och en liten chokladbit....eller två, okej då, jag köpte tre! Jag erkänner......
Som jag skrev sist, så kommer jag antagligen inte att kunna uppdatera på länge nu. men den som väntar på något gott.......hihi....

Kram!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

16/11 -08

Vilja är dundeförkyld och febrig. Nu på morgonen hade hon feberfri temp, så vi får hoppas att det vänder nu! Men det bara rinener och rinner från hennes näsa....hon är verkligen heltäppt och det är jobbigt för henne. Pojkarna är lite smårossliga. Inte direkt förkylda, men det känns som om det kan vara något på gång....
Jonas har ont i halsen och min hals börjar svida allt mer, idag känns det ont och svullet....=(......
Eländiga förkylningsbaciller.

I fredags fick jag ett samtal om att de ska renovera våra golv. Det fick höga värden i kök, hall och badrum, så dessa golv ska rivas upp och de ska bila betongen som är under. Sen ska de ställa in maskiner som ska torka ur allt under 4-8 veckor och efter det ska de börja fixa iordning allt igen. Fy vilken tid det kommer att ta! Och över julen! Jag som har längtat efter att få göra iordning! Men så blir det inte iår....då blir det kaos. Det känns jättejobbigt, samtidigt som det såklart måste fixas! Men vi kommer inte att kunna bo hemma med barnen under tiden som detta sker. Vardagsrummet kommer bli fyllt av möbler och vi kommer inte att ha ett fungerande badrum, en hall och ett kök med ett uppbilat, dammigt betonggolv....nej, det går inte att bo här med två lekglada nyfikna pojkar och en lite tjej som numera kryper runt vart hon vill och stoppar allt hon kommer över i munnen. Dammig betong, mums!
Jag och barnen kommer att åka upp till Dalarna och bo hos barnens mormor & Janne under tiden. Jonas måste vara här kvar eftersom han måste jobba....åh vad jag kommer att längta efter honom!
Det känns skönt att vi kommer att kunna bo bra uppe i Dalarna, men samtidigt så känns det tufft att vara hemifrån så länge och att inte ha goding i närheten.
Förhoppningsvis får vi en vit jul i Dalarna, så barnen verkligen kan få njuta av allt det roliga som snön har att erbjuda!
Barnen blir bju borta från dagis ett tag och Vilgot blev lite besviken när han insåg att han inte skulle få fira lucia på dagis, men han blev glad igen när jag sa att vi firar lucia hos mormor på vårat sätt. Att dom kan få ha tomtenissekläderna på sig & att vi kan baka lussebullar!
Så med tanke på denna långsemester i Dalarna så kanske det inte blir uppdaterat här på länge, men då vet ni varför.
I veckan som kommer blir det till att flytta på saker här hemma och veckan efter det börjar dom att riva.

Jag måste berätta en rolig sak. Jag gjorde rent ugnen & spisen i veckan (ja, inte för att det var speciellt roligt, men....), på morgonen efter kommer Vilgot upp stannar till vid spisen och säge "Vad blank den är! Nu kan vi se bullarna!
Hihi....ja, glasfönstret i ugnen var det verkligen inte lätt att se igenom innan.......men nu skiner det verkligen både om glasruta, i ugnen och på spisen!Ja......jag tror inte det blir någon mer uppdatering innan bygget här hemma drar igång, så jag önskar er alla en underbar jul & ett gott nytt år ifall jag inte skriver något innan dess!

Pssst.....grejen med egna hyllor fungerar bra!

Psssst igen.....jag har lagt in lite nya bilder från vårt hem. Jag såg att de bilder jag hade innan inte riktigt stämde längre. Kika här för den som är nyfiken på hur vi bor, hihi....

Kramar.

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

10/11 -08

Pojkarna är på dagis, Vilja sover, jag har diskat undan efter lunchen och dammsugit så nu tänker jag sitta här en stund. =)
Om ca 45 minuter ska jag gå ner till BVC, det ska börja en mammagrupp för omföderskor och jag tänkte att detta kunde vara kul. Vi får väl se när jag varit där. Det känns spännande iallafall!
Efter att jag lämnade pojkarna på dagis idag gick Vilja & jag till Coop och handlade, det behövdes fyllas på lite i skåp och fruktskål efter helgen. Pojkarna älskar verkligen frukt, dom äter massor! Vi köper massor med frukt på en månad! Men jag klagar inte, absolut inte! Det är kanon att dom tycker så mycket om frukt!Idag hade dom erbjudande på kiwi, fem st för tio kronor, då kommer Vidar bli glad för han tycker sååååå mycket om kiwi.

Tänk att Vilja kan krypa nu! Hon har blivit så himla stor & duktig vår gosetjej! Nu får snart killarna se upp med deras leksaker....hihi....... Jag måste rodda om lite i deras hyllor. Dom minsta pinalerna behöver ju inte ligga i lådorna längst ner.....
Appropå leksaker. Pojkarna delar rum och har alltså alla leksaker i samma rum. Vi har hela tiden sagt att dom har leksakerna tillsammans. Jo, det är klart dom har leksaker tillsammans, men vissa saker kanske faktiskt är mer Vilgot´s och andra mer Vidar´s....
Det är lätt att man säger "Ni bor i samma rum, ni delar på allt, ni har allt tillsammans." Med andra ord, rättigheten att säga nej tas bort i det rummet.....
Ibland kan Vilgot ha blivit besviken för att han måste låna ut (för att mamma och pappa säger: "Jo, men Vilgot, varför kan han inte få låna den då?) vissa saker som han faktiskt köpt själv för egna pengar.
Fy vad dum jag känner mig nu......men det är väl för att det varit enklast att ta det med Vilgot än med Vidar, fast det nog egentligen är Vidar som behöver möta lite mer motgångar.....
Man har faktiskt rätt att säga: "Nej, den har jag köpt och jag vill inte låna ut den nu."
I helgen gjorde vi iordning en Vilgothylla och en Vidarhylla med just såna saker som faktiskt är deras egna. Såna saker som dom får fråga varandra om man får låna.
Om man ser till hur mycket leksaker dom har tillsammans i rummet så är detta en droppe i havet som står på deras hyllor.
Vi får se hur det går. Är det någon som blir mest ledsen vid ett nej, så tror jag det är Vidar. Det känns som det oftast har varit Vilgot som blivit "överkörd" vid "får jag låna-tillfällen" tidigare.
Det känns iallafall väldigt bra med dessa hyllor. Vilgot är glad över sin hylla och Vidar över sin.
Vilgot har visserligen haft en hylla ett tag innan, men det har ändå inte varit bara Vilgot´s. Inte som det är nu.

Kan inte begripa varför vi inte gjort så här tidigare?

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

9/11 -08

Idag är det Far´s dag. Det är riktigt gråväder ute, sådär så att man bara vill vara inne, så det är vi och bara kurar. *mys*
Vilja är nu frisk. Hon fick jättemycket prickar/utslag i ansikte, huvud, rygg och bröst efter sinda tre dagar med hög feber. Det kliade massor på henne, hon var som en ål i famnen och kunde inte sova på natten så efter att ha varit i kontakt med BVC så fick vi besöka en läkare som först trodde det kunde vara scharlakansfeber, så det togs blodprov och halsprov (då hon var röd och svullen i halsen).
Det kanske inte syns så bra på bilden, men hon var rödflammig på hela huvudet/ansiktet.Men enligt detta så var hon "frisk som en fisk" som doktorn sa. Hon fick dock Tavegyl utskrivet (klådhämmande) och det hjälpte henne verkligen! Och mig! Jag fick också SOVA!
Nu kan jag hålla med doktorn om att hon är "frisk som en fisk". Hon är inte lika gnällig längre, skönt, hon äter bra med mat, ålar, kryper (ja, kryper!!!) och är man frisk som en fisk så måste man ju få simma lite i vattnet bland alla bubblorna. Kolla in skummet på hennes huvud, hihi......Igår kväll fick Vilgot vara uppe lite längre och få en liten egen myskväll med mamsen och papsen. Gissa om han var lycklig....
Vidar var såååå trött då han inte sovit under dagen så han somnade nästan direkt då jag sjöng Vargsången för honom på kvällen.
Jag la mig bredvid honom så Vidar fick lite extra mys han med. Jag låg och kramade honom och smekte han på huvudet tills han somnade. *mysigt*

Sen la jag Vilja innan Vilgot och jag bäddade ner oss i soffan.*mys*


*Myser massor*

Jonas håller på att göra iordning mellanmål, Vilja & Vidar vaknade för en liten stund sen (lunchvilan).

**********************************************************************************

Tänker avsluta allt detta mys på ett litet konstigt sätt, med en hundskit....men jag måste verkligen.....för hur tusan tänkte hunden när den la denna lilla hög just här?Och hur tänkte ägaren när den lämnade högen där? *morr*
Kanske för att se ifall någon knäppis tänker ta kort på detta lilla konstverk?
Och det var det ju, hihi.........

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

5/11 -08

Vilken tur att jag hade min "To-do-vecka" förra veckan, för den här veckan har det inte blivit mycket vettigt gjort. Men det viktigaste har jag gjort förstås. Tagit hand om Vilja. Älskade lilla Vilja som varit så febrig och mått så dåligt......

Hon blev dålig i lördags kväll och fick hög feber, hon har legat mellan 39-40 grader. Inga andra sjudomssymptom än feber. Hon hade senaste dagarna dragit en del i sitt högeröra så jag trodde det kanske kunde vara så att infektionen hon nyss haft i örat blommat upp igen så vi gick ner till doktorn, men allt såg fint ut.
I tre dygn hade hon sådär hög feber, hon mådde inge bra vår lilla gosetjej.... *stackars*Ville bara vara nära, nära, nära HELA tiden och det förstår jag..... Så vi har bubbat runt på henne eller så har vi legat i sängen eller soffan och bara myst.Imorse sjönk tempen, hon hade bara 38.2 när hon vaknade och ett tag senare hade det själv gått ner till 37.6. Dessutom så har hon fullt med prickar på kroppen och huvudet.....så det verkar som hon haft den där "tredagarsfebern".

(Prickig Vilja)


Hon är fortfarande trött, men det är inte så konstigt när hon haft hög feber i tre dygn. Det var nog jobbigt för kroppen, för i går morse när hon vaknade så var hon riktigt andfådd, hon hade hög temp, men efter alvedon fick jag ner tempen lite och andningen blev normal igen. Lite läskigt faktiskt när hon andades sådär snabbt...... Jag ringde till vår bm på BVC och bollade lite tankar med henne kring detta.

Jag har också varit jättetrött dessa dagar, både Vilja och jag har varit vaken periodvis dag som natt....i söndags la jag mig för att sova på dagen och när jag vaknade av att Vilgot (av misstag) bonkade telefonluren i huvudet på mig och säger "det är mormor" så kände jag samtidigt en underbar doft.....när jag pratat klart med barnens mormor stiger jag upp, går in i köket och ser att Jonas & pojkarna har bakat en banankaka! *mums*Den var supersmarrig! Åh vad lyxigt det kändes att få vakna och stiga upp och mumsa på nybakad kaka! *Ni är bäst killar*

Nu ska jag vara smart och lägga mig och sussa en stund. Vilja sover, pojkarna är på dagis och jag behöver sömn. Jag ligger efter på den fronten känner jag, så det är lika bra att jag passar på att ta igen det medans jag kan.

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

1/11 -08

November månad. Tänk, det är inte långt kvar till jul nu......jag tycker det känns mysigt! Allt pyssel kring julen, få göra iordning i hemmet, baka, mysa, ordna julklappar...det känns härligt att det närmar sig!

Det har börjat bli lite kallare nu också, det kan vara frost ute på morgnarna, så kanske får vi se lite snöflingor snart. Pojkarna längtar massor!! Dom är till och med helt överlyckliga över frosten på morgnarna, hihi!

I veckan har jag haft en "To Do-vecka". Jag skrev en lista med saker som jag både ville göra och som måste göras.
Brödbakning, bullbakning, sortera kläder i barnens garderober, se över klädgarderoben, ordna med Vidar´s nappar, städa akvarium, torsdagsstädningen , ordna med överkastet.

Måndagen inleddes med att jag lämnade pojkarna på dagis, sen gick Vilja & jag hem och bakade matbröd.
Två limpor och fyra runda brödkakor blev det. Mums!Jag gick igenom barnens garderober och sorterade ur de kläder som de vuxit ur. Det var myyyyycket som sorterades ur Viljas garderob, hon växer och gror snabbt vår tjej, hihi! Tur vi har ärvt så mycket fina tjejkläder från släkt & vänner, så det bara är att gå ut i förrådet för att fylla på. Kan inte bli bättre! Inte kostar det något heller!
Jag passade på att gå igenom klädgarderoben lite, det har en tendens att hopa sig med saker där, så man får vara smart att göra det innan det blir sådär jobbigt att ta reda på det......
Så medans Vilja lekte med babygymmet ordnade jag till i klädgarderoben.
Vad gjorde jag mer? Jo, tog en sväng om med dammsugaren. Sen ställde jag ut barnens kläder i förrådet, att sorteraner kläderna ikartongerna därute fick ligga på nästa dag.

Jag hade ju lovat Vidar att han skulle få posta napparna till tomten!
För att ta det från början......
I onsdags förra veckan upptäckte vi att det var hål i båda Vidar´s nappar. Det var kväll och för sent att åka iväg att köpa nappar. Vi tänkte att nu kanske var ett ypperligt tillfälle att göra sig av med napparna......vi lät ändå Vidar bestämma det hela. Vi visade var napparna var trasiga och berättade varför man inte ska använda en trasig napp. Han fick välja om vi nästa dag skulle åka och köpa en ny napp eller om han ville att vi skulle skicka napparna till tomten. (som säkert kan göra leksaker av trasiga nappar!)
Vi har ju pratat om att tomten kan få napparna, för då får man säkert en extra julklapp....och det där har ju Vidar nappat (hihi) på, så han valde att vi nu skulle skicka napparna till tomten istället för att köpa en ny!
Så när jag på måndagen hämtade honom från dagis hade jag gjort iordning så att han skulle kunna posta napparna till tomten.
Tomten på tomteland har massor med nappar hängande vid sitt skrivbord som barn skickat till honom, ett tips för er som läser och har nappbarn. Då får de verkligen skicka nappen till tomten på riktigt!
Vi hade tillsammans skrivit ett brev till tomten och Vidar hade ritat så fint..När Vidar lagt brevet i brevlådan stod han ett stund och tittade på den gula brevlådan, jag såg att tankarna for runt i honom.....helt plötsligt säger han:
" Mamma, bor tomten där inne!?"
*gulligt*
Jag förklarade för honom att detta är brevbärarens brevlåda. När brevbäraren sen kommer och tittar i sin brevlåda så ser han att där ligger ett brev till tomten och då åker brevbäraren med brevet till tomten.
Då förstod Vidar och han sa:
"Jag tror att tomten skrattar då!" (Han menade att tomten blir så glad över napparna)
Ja, så nu har vår duktiga kille Vidar sovit utan napp i snart 1 ½ vecka! Det fungerar kanonbra även på dagis. *Du är så duktig Vidar, är stolt över dig*

Tisdagen var det som vanligt dagislämning på morgonen.
Vilja somnade i vagnen på väg hem från dagis så jag beslöt mig för att gå in i förrådet och sortera in barnkläderna i kartongerna.
Vilja sussade gott i vagnen hos mig inne i förrådet.
Jonas har gjort iordning så bra i förrådet så jag kan lätta sortera ner i klädkartongerna som är storleksmärkta. Och det är några kartonger, hihi......
(syrran & Pär och brorsan & Sujitra det finns massor med barnkläder & skor sen att ärva när den tiden kommer!)När detta var klart gick vi in och gjorde iordning en bulldeg. Så när Vilja sen sov lunch så bakade jag kanelbullar och mandelmassa/vaniljbullar. *mums*På kvällen efter att pojkarna hade badat så hade papsen ordnat så att de fick se filmen Tingeling istället för Bolibompa. Lyckan var total! Pojkarna gjorde iordning mysigt på golvet med kuddar & filtar och de fick mumsa nybakade bullar till filmen.....myyyyys!Onsdagen började även den med dagislämning. Det var frost ute och pojkarna var sååååå lyckliga över detta. Det är ju nästan som snö.....
Jag hade med mig vårat fina överkast som jag köpte i somras, det hade börjat släppa i sömmarna, så jag skulle reklamera det. Innan han jag ta en härlig promenad, denna frostiga, soliga , härliga morgon.
Jag måste unna mig en skön promenad i min "To Do- vecka" såklart. Idag hade jag "bara" akvariet som en sak som måste göras. Ja, förutom överkastet då.....Jag gick till butiken där jag köpt överkastet och bytte till ett liknande (det som jag köpt tidigare var slut i alla butikerna jag ringde till), men det nya blev inte bra, det var för grå/svart för vårat rum så jag packade ihop det. Jag passade på att städa akvariet medans Vilja sov och innan vi hämtade pojkarna på dagis så gick jag och bytte till ytterligare ett annat överkast, ett enfärgat mörkbrunt glansigt. Men nej, det var inte heller bra. Färgern var helt ok, inte helt rätt, men det som avgjorde var att jag såg att sömmarna även på detta inte var bra...... Bara att packa ihop för att invänta en annan dag och gå och byta....igen....börjar kännas lite pinsamt nu, men vad tusan, vi måste ju bli nöjda.

Torsdagen.

Vilgot var hemma idag, han hade ont i halsen och under veckan hade han gått omkring med röda prickar runt munnen. Ringde ner till Tyresöhälsan som trodde det kunde vara streptokocker, så vi fick en läkartid. Halsprovet visade negativt så läkaren ville göra om ett halsprov dagen efter, för säkerhets skull.
Vi gick hem och utförde torsdagsstärdningen så gott jag junde med två barn hemma. Men det gick riktigt bra faktiskt. Allt tog ju lite längre tid, men vad gör det när man har så här gosiga barn!?Renbäddat, dammat, dammsuget, svabbat, blommorna vattnade och badrum & toaletter rengjorda.

Fredagen.
Det har stormat & regnat hela natten och det regnade fortfarande på morgonen, det kändes inte så där jättekul att gå ut med tre barn i regnet för att gå ner till Tyresöhälsan för att ta ytterligare ett halsprov på Vilgot. Men, men, det är bara att gilla läget.....klockan nio var vi på Tyresöhälsan, även detta halsprov visade negativt.
Efter detta gick vi till centrum med överkastet, jag gick in i affären och tyckte minsan det var aningen pinsamt att vara här för ett tredje byte på ett par dagar.....
Nu köpte jag ett lite ljusare överkast. Ett beigespräckligt överkast. Jag gillade att ha lite mörkare överkast, men nu fick jag lov att tänka om. Detta överkast har jag sneglat på förut, så det fick det bli!Det blev jättefint tycker jag, lite ovant med ett lite ljusare överkast, men jag ska köpa två plädar i mörkbrunt som man kan lägga på sängen. Som gosefiltar när man vill ta sig en slummer på dagen.

Under dagen kom en kille hem till oss och gjorde fuktmätning i vårat badrum, det ser ut som det måste renoveras, golvet iallafall, väggarna gjordes om för fyra år sen.
Men, han får höga värden även i hall och kök, så nu kanske även dessa golv måste fixas. Han började prata om att de kanske måste bila upp golven (betong under golvet).....det knöt sig i magen....hur tusan ska vi kunna bo här då...det går ju inte!
Jag får ta med mig barnen till Dalarna den tiden det tar att renovera detta isåfall, så får Jonas bo här så gott han kan....stackarn....men han måste ju jobba, så han kan ju inte bara dra iväg.

Fredagskvällen bestod av tacos och sen var det bara att kura ner sig i soffan efter barnen hade somnat. *mys*

Idag lördag.
Barnens morbror Jonatan kom förbi och pojkarna följde med honom för att byta till vinterdäck på bilen. Jättekul tyckte pojkarna såklart!!
Jonatan berättade att dom skulle kolla på en annan lägenhet här i samma område idag, hoppas att allt kommer att klicka!

Jag & barnen tog under förmiddagen en promenad ner till Godissvampen för att köpa godis, Vilgot valde att istället köpa Yogiyo-kort. (eller hur det nu stavas) Det var så skönt ute! Kallt, men skönt!
Klarblå himmel, sol, knallröda rönnbär och en massa flyttfåglar som yr omkring, härligt!Vi gick hem, åt lunch och nu ligger Vilja & Vidar och sover och Vilgot är ute och leker med kompisar, medans Jonas är iväg och byter till vinterdäck på bilen.

Vilja gör så många framsteg. Hon är så stark i kroppen nu när hon står i krypställning, hon lyfter på armar och ben, men hon kan ännu inte krypa framåt. Däremot så har hon lärt sig att dra sig framåt liggandes på mage nu!
Hon har börjat vinka också, hon vinkar bakåt, mot sig själv och det ser sååååå gulligt ut, hihi!
Hon pratar en massa hela tiden.
Hon låter som en tiger , pratar, bababapapapapapa och ibland blir det "Pappa" jättetydligt! Gissa vem som blior stoltast i stan då? =D

Ser ni vem det här är.....? Visst är hon söööööt!Jag la mitt hår över Viljas huvud, sååååå söt!!! *älskar*
Tänk, snart är hon sju månader vår lilla gosetjej!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

26/10 -08

Det är söndag. Det regnar ute. Vilja sover, Vidar håller på att somna (lunchvila) och Vilgot fick titta på en film. Jonas testar fogfärg på gästtoaletten (golvet) och jag tänker sitta här och pyssla en stund.

Jag trodde jag skulle ha uppdaterat något mer under veckan, men dagarna har trillat på.

Måndagen
Barnens morbror Jonatan & Sujitra hem från Thailand och dom kom ner och hälsade på en stund. Vidars kompis Elias med mamma var här och lekte också.
Vilgot hade ont i magen då jag hämtade honom från dagis, det ville inte ge med sig, efter att ha pratat med Vilgot anade jag att han fått i sig mat med potatis i. Jag ringde till dagis och efter lite efterforskningar så kom vi fram till att han hade fått vanliga köttbullar (med potatis, potatismjöl i) till lunch.
Detta misstag gjorde nu att Vilgot hade väääärldens diarré i åtta timmar, han hann inte ens till toaletten ett par gånger...... Han hade så ont i magen, älskade Vilgot. Tyckte såååå synd om honom!

Tisdagen
Vilgot´s mage var återställd.
Jag lämnade pojkarna på dagis & pratade med fröken angående gårdagens potatismiss i Vilgot´s kost. Förklarade mina tankar.
Hemma städade jag akvariet och vi upptäckte att vi har fyra snigelbebisar (trodde det var tre) , vi hade ytterligare en, men den fick en av Vilgot´s fröknar till ett av sina akvarium förut. =DJag pysslade och donade här hemma, lekte med Vilja och hämtade pojkarna på dagis. Vilgot hade med sig kompisen Martin hem. Han var sååååå stolt över detta. Det var länge sen han hade med sig en dagiskompis hem. Det är mycket barn här ute på gården, så han har mycket lekkompisar, men att just få ta med en dagiskompis hem, det var ett tag sen!
Dom hade jättekul ihop och vid mellanmålet var det sååååå fnissigt och skrattigt. Dom kunde knappt titta på varandra utan att skratta! *lycka*

Onsdagen
Efter att ha lämnat pojkarna på dagis gick jag och handlade.

Jag gick in i amningsrummet en sväng för jag behövde amma Vilja & byta hennes blöja....men fyyy vad ofräscht det är där man ska byta blöja! Känns inget vidare att lägga ner sitt barn där. Jag förstår dem som inte gör det, men samtidigt så känns det mindre kul när någon byter en bajsblöja i vagnen eller på soffan i rummet där man sitter och ammar.....
Istället för att gå runt och irritera mig på detta tog jag en vända upp till kommunhuset, jag fick telefonumret till centrumchefen och framförde mina åsikter, vänligt men bestämt. =D
Hon uppsakttade detta och skulle genast ta itu med det. Det ska bli spännande att se sen om dom piffat till amningsrummet lite, framförallt där man byter blöja, så att man vill byta blöjan där.

Jonas och jag åt lunch och efter det fortsatte jag min centrumdag. Det är sällan jag strosar runt i centrum någon längre stund. Fixa det jag ska och sen hem. Men idag var det riktigt mysigt att bara strosa runt.
Jag var in på Bodyshop och köpte en genomskinlig mascara till mig. Jag använder aldrig vanlig mascara, jag färgar fransar & ögonbryn och sen får det vara bra med det. men jag tänkte om man någon gång vill piffa till fransarna lite så kan man ju förstärka dem med lite genomskinlig mascara som gör att de ser ännu längre ut. Men jag vet inte.....jag provade den, men det kändes snarare som att det tyngde ner dem.....=S.....
Jag köpte en nyhet som Bodyshop börjat med, dom har en baby/barn-hudvårdsserie. jag använder ju babyolja eller en babylotion till Vilja då jag masserar henne, men nu köpte jag en baby-bodybutter och den är helt underbar!! *tips*Jag köpte mitt favvolack, ett genimskinligt nagellack, L´oreal Manicure White, heter det. Så på kvällen när barnen sov pysslade jag om händerna, lackade naglarna och masserade in fingrar/naglar med sesamolja.Torsdagen
Jag lämnar pojkarna på dagis, går och köper dammsugarpåsar och sen är det raka vägen hem. Torsdagsstädningen väntar.
Det bäddas rent i sängar, sorteras leksaker, dammas, rengörs, dammsugs, svabbas och vattnas blommor. Vilja kräver förstås sitt, så städningen sker ju inte i en handvändning direkt, hihi......men jag hinner bli klar precis innan dagishämtningen.

Hemma blir det lite fruktmellis innan Vidar hjälper mig med att vispa ihop pannkakssmeten och sen är det pannkaks/plättstekningen en timme, medan Vilja sittar i sin matsol och leker i översta kökslådan och kastar ut alla små skedar och smörknivar på golvet. Tittar på mig såklart och förväntar sig att jag ska plocka upp dem, vilket jag också gör......ja, så håller vi på. *hihi*Efter middagen är det dags för pojkarna att hoppa i badet. Det vill säga....
"Plask plask", "Nej, du sitter i mitten, jag får inte plats", "Nej, stänk inte i mina ögon", "Mammaaaa, Vilgot retas!" "Maaaamma Vidar säger att jag är en dummer & en fegis!"
Och mitt i allt detta så har dom också sååå roligt!
Vilja fick bada lite senare med papsen. Vi fick lov att tvätta det lilla hår hon har tre gånger för att få bort den feta salvan (Salsyvase) som jag smort in hennes hårbotten med tidigare under dagen. Hon hade skorv, men nu är det borta!
Torsdags kvällarna är så mysiga, det blir helgkänsla eftersom pojkarna är lediga på fredagarna. Det är nystädat, och man vet att man får krypa upp i en renbäddad säng..... *underbart*Men denna torsdagkväll blev tyvärr inte alltför mysig.....Vilgot fick ont i magen och han gick på toaletten och fick ur sig massor....."ett helt bajskorvfält" som han själv sa, hihi...... han sov jätteoroligt och tillslut kräktes han massor. Det var helt galet mycket!
Så den renbäddade sängen var inte så renbäddad längre.....
Vi tog fram gästsängen och bäddade åt honom i vardagsrummet, jag la mig i soffan och när han fått sova någorlunda lugnt i tre timmar, åtminstonde utan att kräkas, så gick jag och la mig i Jonas & min säng. *trött*

Fredagen

Vilgot har sovit ganska bra under natten, lite bök, men dock sovit hela tiden. han tyckte det var jättemysigt att vakna upp i vardagsrummet och ligga i sängen och titta på morgontv. *mysigt*
För mig var det bara att ta tag i tvätten....det blev ju lite att tvätta efter allt kräkande. Såååå underbart iallafall att ha en tvättmaskin med inbyggd torktumlare!
Vilgot var lite spak under förmiddagen, men det kan jag förstå....man blir trött av att vara magsjuk.....men han fick behålla allt han åt under dagen och blev allt piggare.
Under dagen fixade jag med räkningar och gjorde iordning månadens budget. Jag skrev en inköpslista, så när Jonas hade jobbat klart åkte han och storhandlade.
Skönt att fylla på i skåpen igen.Lördagen

Vidar är på krigsstigen. Han ger Vilgot en smäll så Vilgot börjar blöda näsblod..... Det blir skämsplats och en varning. Fortsätter han bete sig illa får han inte köpa något lördagsgodis.
Efter ett tag, sparkar han helt oprovocerat till Vilgot i huvudet. Vidar ligger i soffan och Vilgot är på golvet nedanför och leker, då kommer sparken....
Jag blir arg på Vidar, sätter han på skämsplatsen och säger att han nu heller inte får köpa något lördags godis. Världen går under......

Vidar sköter sig sen. Men är ledsen över att han inte får något lördagsgodis.
Vidar får inte följa med till centrum, utan får stanna hemma med papsen, medans jag, Vilgot & Vilja går iväg för att köpa present till hans kompis som fyller år och för att köpa lördagsgodis (men han väljer en leksak istället).
Hårt för Vidar, men rättvist tycker jag. Beter man sig inte så......

Idag söndag

Jag fick en skön sovmorgon idag. =D
Det regnar, vi är helt sega allihopa, tror det beror på vädret......
Snart ska Vilgot & jag slå in paketet till hans kompis Ellen, Vilgot ska gå på kalas om en stund. =D

Vilja har precis vaknat och sitter och myser hos papsen. Jonas har setat och gått igenom en massa gamla fotoalbum. Han letar efter bilder på släkt och familj som vi kan lägga in i vårt släktträd på Geni.

Nu ska Vilgot och jag förbereda inför kalaset. =D
***
Såååå....tillbaks vid datorn igen.
Nu är Vilgot på kalaset, det var en mycket lycklig kille som studsade till kalaset. Kalas är ju så kul!
Titta så fin han är vår kalaskille. =DMåste ju visa vår gosetjej Vilja som är så duktig på att komma upp i krypställning själv.Hon kan numera även stå stadigt i krypställning! Nu är det bara det där med att ta sig frammåt......

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


20/10 -08

Vi har haft en mysig helg, bara varit hemma och grejat och pysslat en massa i trädgården. Kul!
Ja....lite morrig var jag förstås igår under söndagen......
Jag skulle fått sovmorgon, men av någon anledning så var det någon som knappt var kontaktbar på morgonen och alltså inte pallade att gå upp. Nej, han hade inte varit ute och festat, bara varit uppe lite länge på natten..... (poker)
Jag blev verkligen jätteputt....för jag behöver minsan också få sova ut ibland.
Jag gick runt under förmiddagen och var putt, trött och besviken....tålamodet var inte på topp kan jag säga och tyvärr så gick det ut lite över pojkarna. Dom blir såklart besvikna på att mamsen låter så putt & säger till hela tiden och då blir det ju mer trots från deras sida.....det blir ju så....
Vid lunch så satt Vidar inte framåt fast jag bad honom om det flera gånger. han sa bara "Näääää!" hela tiden. Vilgot glömde tydligen helt vad bestick är till för....ja, så tillslut reste jag mig från bordet, gick in och la mig på sängen och grät.....
Jonas satt hos pojkarna i köket och förklarade varför mamma gick iväg sådär.....

Efter ett tag kom de in allihopa och ville trösta den ledsna & trötta mamman.
Jag fick pussar & kramar, de sa förlåt.
Vidar började massera min rygg (jag låg på mage på sängen) och han frågade: "Är det skönt med lite "maddage" mamma?" =D
Helt plötsligt hade jag två som masserade mig på ryggen (med älgen och den genomskinliga massagegrejen) och en som masserade mig på huvudet med huvudkittlaren. Dom vet hur dom ska göra en ledsen mamma glad, hihi.......

Vilgot hade dessutom ritat fina hjärtan till mig. *kärlek*Resten av dagen var lugn. Mamman var glad igen. =D

Vilgot & Vidar satt och ritade massor. Vi måste köpa mer tuschpennor till dem, för de börjar bli dåliga.
Lite mer ritblock skulle inte heller skada. =DVi gick till centrum en sväng, Vilgot ville ta med sig en tjuga för att köpa något till sig & Vidar.
Vi gick in i leksaksaffären och där valde han en orm till sig och Vidar fick välja en till sig, sen betalade Vilgot själv med sina egna pengar. Gulligt tycker jag!! =DIdag har barnens morbror Jonatan & Sujitra kommit hem efter att ha varit i Thailand en månad! Igår var vi upp och gjorde lite "Välkommen hem" till dom. De hade ju tömt kylskåpet helt innen de åkte så jag fyllde upp en hylla med lite frukost eftersom de kom hem nu på morgonen och så fick de en blomma (eftersom jag inte är så där toppen på att ta hand om orkideér, och det är det jag gjort nu i en månad......jag vattnar, men blommmorna vill inte sitta kvar) ...ja och lite toapapper fick de då de hade helt slut på det.....hihi......
Så, välkomna hem Jonatan &Y Sujitra!Syrran & Pär har också varit i Thailand i tre veckor, så nu väntar jag nyfiken på ett uppdatering hos syrran så jag får se lite kort!!
Syrrans hemsida!

Nu ska jag fixa lite lunch!

Pratade nyss med Vilgot´s doktor angående hans infektioner & astma. Hon är så otroligt bra att prata med, är så glad att vi har henne som Vilgots läkare!

Föresten. Vilgot kan ju numera äta ägg och det har fungerat jättebra att introducera det i kosten igen. Men nyligen fick han smaka en slick från en sockerkakssmet och då fick han utslag runt munnen!
Det är ju rått ägg han reagerade på från början (därför fick han bara smaka en slick nu) och nu har vi svart på vitt att han inte ska äta rått ägg, men att han kan äta tillagat ägg.

(Utslag runt munnen -sockerkakssmet, rått ägg)


*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


17/10 -08

Barnen sover och jag ska snart kika lite på TV. Jonas är iväg och spelar poker med några kompisar.
Jag har så nedrans ont i halsen.....har haft det ett tag nu, men det ger varken med sig eller bryter ut helt känns det som.....det är bara drygt! Ikväll har jag ont i magen också.....=(.....tycker minsan det är liiiite synd om mig nu......
Trots halsont, så har vi haft en underbar dag!
Vi har varit ute i skogen och så har vi höströjt på uteplatsen. Vi är inte helt klara än, det ska rensas lite i land och så, men det tar jag när tid ges i helgen och under veckan.

Nyss kom goding hem, fick en underbar huvudmassage med huvudkittlaren jag fick när jag fyllde år så nu har jag världens volym i håret. Glöm alla volymmousser, föna håret, spraya.....köp en huvudkittlare, jag lovar, det blir en otrolig volym på håret! Om man nu vill se ut som en rufsig trollmor, hihi.......

Igår var det fotografering på dagis, barnen hade myror i rumpan, det var mycket svårt att sitta still och misnt lika svårt att lyssna på mamsen....pust....jag ver helt svettig när vi gick från dagis. Tog ett samtal med barnen utanför dagis då de farit runt alldeles för mycket och inte lyssnat på mamsen.....
Visst, flera for runt och det är klart att det blir full fart och glädje med kompisar, men.....
Iallafall....när vi var inne hos fotografen så frågade hon om lillasyster skulle vara med på kortet också. Jag var inte alls beredd på det, hade inte satt på henne några "finkläder", men hon är ju söt som socker ändå, hihi....så det var klart hon fick fotograferas med brorsorna. Sen får vi se om hon lyckades få alla tre att titta in i kameran samtidigt, hihi.....DET är en annan femma.

Jag måste ju visa vad vi fick av Jonas kusin Andreas som var här och hälsade på för ett par dagar sen.
Vi har inte träffats på flera år då han bott i London, men nu var han på Sverigevisit och kom hit och hälsade på. Skoj!
Vilja fick den rosa kaninen, Vidar den ljusbruna nallen och Vilgot den mörkbruna nallen. *Tack Andy*Måste visa detta kort.....så mysigt.
Igår när jag stekte pannkisar, satt Jonas, Vidar & Vilgot och ritade (Vilja tittar på).
Behöver jag säga att jag älskar när hela familjen är samlad. *myser*Nu blir det soffläge för mig känner jag. Fy bubblan, magen känns inge vidare....bara det inte är någon nedrans kräksjuka. Jag bara vägrar.........

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


16/10 -08

Pojkarna är på dagis, Vilja och jag ska gå ner om ett tag. Det är fotografering på dagis idag. Gruppbilden ska tas ute är det tänkt, men det regnar, så vi får väl se om det blir ute eller inne. Känns skoj att Vidar ska vara med på gruppbilden, förra året var han nämligen sjuk dagen då fotografen kom.
Efter gruppbilden är det enskilda fotograferingar, så då ska jag gå ner och vara med pojkarna.

Vilja är sjuk. Hon fick feber i söndags då vi var i Ludvika hos morfar & Arléne (läs mer här). Hon blev förkyld och fick feber, igår onsdag gick vi ner till doktorn, jag misstänkte att det kunde vara något med högerörat och mycket riktigt hade hon en infektion i mellanörat (högerörat) så nu ska hon äta pencillin i fem dagar. Tre gånger om dagen.
Älskade lilla skruttan.
Det fungerar jättebra att ge henne medicin, hon verkar ju inte tycka att det är så där överdrivet gott, men det är nog lite spännande trots allt, så vi tar lite i taget så går det bara fint!
Nu ska hon förhoppningsvist piggna till snart.
Hon är ju så himla go & glad i vanliga fall vår lilla tjej, visst är hon glad emellanåt nu också, men livet är inte lika roligt som vanligt....det är allt lite pipigt.....
Men jag förstår henne, jag skulle nog inte heller tycka att livet var på topp om man var förkyld, febrig och hade en infektion i mellanörat........ *puss lilla gumman*

Jag måste säga att Vilgot har lugnat ner sig vad gäller sitt bestämmande.
Visst gillar han fortfarande att bestämma....eller att försöka få bestämma..... men det är inte alls lika mycket som det varit sista tiden!
Han och Vidar leker mycket bättre nu, de leker tillsammans istället för att en leker och bestämmer över den andre......
Det är så kul att se!
Jag tror att Vilgot också ser det. Att det är roligare att leka tillsammans, ibland kan han bestämma något, ibland Vidar.
Ge och ta.

Vilgot är inne i en period där han villl visa vilkan duktig kille han är, han har alltid varit duktig på att städa, men nu tar han det steget längre och bäddar till och med sin egen säng ibland och mamsens och papsens.
Se vilken stolt kille. som bäddat så fint!Vilgot sa:
"Jag fösökte lägga kuddarna som du brukar mamma"
Jag sa till Vilgot att han hade gjort så fint! Han hade verkligen slitit med bäddaningen, det syntes. Sen att överkastet var upp och ner, vad gör väl det!? =D
Han hade ju gjort så fint vår älskade Vilgot!

Vidar är också duktig på att städa, men han kan man få lirka lite med först ibland.....där är allt inte så självklart. Det måste ju oftast protesteras lite iallafall.....
Nu är han inne i en period där han är så otroligt stolt, eller vad jag nu ska använda för ord......
Säger man till honom, så kan han bara inte ge sig och när han märker att det inte blir som han vill så går hela världen under och han blir så ledsen eller arg.
Han trotsar och testar fortfarande en hel del, men det känns som om det avtagit något.
Det märks ändå att han är inne i en period nu där mycket ska testas och där han undersöker hur långt man kan gå innan mamma och pappa säger till.
" Vad får man göra? Vad händer om jag gör så ändå?"
Han börjar bli en stor kille nu och det är inte alltid så lätt att bli stor......

Vilja sussar fortfarande, så jag har kunnat sitta här en bra stund. Storstädningen tog jag igår, så det är klart. *skönt*
Nu ska jag vika ihop lite tvätt innan det är dags att förbereda sig för att gå ner till dagis.

Föresten, Vidar har varit hos tandläkaren. Allt gick jättebra, han hade sån fina tänder, men han har ju ett överbett som ska kollas upp i framtiden, han kan kanske komma att behöva ha tandställning när han blir lite större sa hon. Nappen kan ha påverkat hans bett något också sa han, inte själva överbettet, men att han hade ett bett som är lite "öppet" som hon kallade det.
Vidar använder fortfarande napp när han sover. (Ja, han får ha kvar nappen en stund efter han vaknat, så han får vaknat till innan vi lägger den i skålen i skåpet) Tandläkaren tyckte att vi ska försöka sluta med napp senast till nästa sommar, men vi har snarare tänkt till årskiftet.
Tandläkaren föreslog att man kunde ge nappen till tomten, det tyckte jag ver en mycket bra ide´!
Så nu pratar vi med Vidar om att tomten ska få hans napp, för då får man säkert en extra julklapp av tomten......

Vidars ena framtand är lite mörkare än den andra efter att han ramlat och slagit i den, men den såg ändå fin ut sa tandläkaren. Det är inget dom drar bort om han inte får ont i tanden eller andra besvär. Eller om jag & Jonas skulle tycka att det inte är fint....för då drar dom också bort tanden.......
Men det skulle aldrig hända! Nixpix, jag kan inte begripa hur man skulle kunna ta ett sån´t beslut. För att det ser mindre fint ut? Nejnej.....hellre en lite mörkare tand än en stor glugg i typ tre år!
Fy så egoistiskt....för att mamma och pappa inte gillar att titta på en lite mörkare tand. "Skönhets fel" eller vad? Finns det verkligen föräldrar som tar ett sån´t beslut, att dra ur en tand ur sitt barns mun av en så´n anledning!!??

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

8/10 -08

Det känns som om vi håller på att bli krassliga igen....
Pojkarna hostar, Vidar låter som om han börjar bli lite snuvig, jag har ont i halsen, Vilja rosslar lite under natten, Jonas har lite känningar i magen.....
Vi får väl se vad som händer......

Vi var ju hos doktorn med Vidar angående hans täta näsa så vi har hållit på med koksaltdroppar och en nässalva morgon och kväll i över en vecka.
Det har nu blivit bättre, så idag pratade jag med en sköterska som sa att vi kunde avvakta med detta ett tag, men blir han tät igen i näsan som ska vi fortsätta med salvan ett tag till.
Vidasr har varit KANONDUKTIG med droppar & salva, han är verkligen en hjälte. Jag är så stolt över dig Vidar. Jag vet att du inte har velat ta din "näsmedicin" som vi kallat den, men ändå så har du gjort det utan större protester. Den protest du gjort är att du sagt: "Jag vill inte ta näsmedicinen".
Jag har då sagt att du måste, så att näsan får läka och då har du tagit den. *stolt över dig*
Om nu detta ens är någon protest....nej, det är det faktiskt inte. Du talar ju bara om vad du känner.

Vi har gjort ett experiment här hemma. Det var riktigt roligt! Fick tipset från ett juicepaket.
Man tar ett rått ägg, lägger det i ett glas, häller över ättiksprit, täcker med plast och sen väntar man och ser vad som händer under fyra dagar......
Det var spännande att varje morgon se vad som hänt med ägget.

Ättikan gör att skalet löses upp så att ägget blir "genomskinligt" så att man kan se äggulan skvimpa runt där inne!
Man kan ta upp ägget efter dessa dagar och hålla det i handen och titta och känna, men man får vara försiktig så att det inte går sönder.....Men....vi måste ju såklart se vad som händer då vi har sönder ägget!
Vi tog en potatissticka och splasch så gick ägget sönder!
Äggvitan & äggulan rann ut. På sista bilden i collaget håller Jonas upp den hinna som omgav ägget, den som gjorde att ägget höll sig intakt, så att vi kunde hålla i det råa ägget fast det inte hade något skal.
Skoj experiment för den som vill prova själv. (Jättekul för barnen!)Nu har Vilja precis vaknat, idag tog hon viss långa sovpasset på förmiddagen....så helt inne i fasta sovrutioner är vi inte. =D
Nu ska vi iallafall äta lite lunch.

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

6/10 -08

Pojkarna är på dagis & Vilja sover, så jag passar på att fixa lite med hemsidan.
Tvätten är tvättad & hängd, jag har diskat och blommorna är vattnade så nu är det min tur till lite hemsidetid.

Idag är Vilja 6 månader gammal, vår gosiga lilla tjej! *hurra för dig Vilja*

(Vilja & Snutte, som hon valt som sin favvosnutte. Hon blir verkligen alldeles till sig när hon ser den)


Vilja har verkligen börjat komma in i bra rutiner nu tycker jag när det gäller sova & äta. Amningen kan ske när som helst, där finns inga rutiner, hon får när hon vill ha, men annars så får hon små portioner mat när vi andra i familjen äter, så att hon så sakteliga kommer in i våra matrutiner.

Hennes sovrutiner ser ut så här....
Vaknar vid ca 06:30, somnar sen om vid 08:30-09:00-tiden och sover en lite kortare lur (i vagnen kan det bli lite längre), efter lunch har hon sen sin långa sovstund, då kan hon sova 1-1½ timme, sen är hon vaken och brukar sova en kortare stund under eftermiddagen innan hon somnar för natten vid åttatiden. Det känns väldigt skönt att hon börjat komma in i lite rutiner, då kan man planera dagarna på ett annat sätt. Skönt!

Vidar är fortfarande inne i sin testperiod, det känns som det har börjat lugna ner sig något, men man måste ju testa mycket igen, igen och igen.....
Älskade lilla buse!

Vilgot är inne i en period då han vil bestämma allt.....han är väldigt dominant. Om jag ska ta som exempel när han leker med sin bror:
"Nej, den får inte vara där, den måste vara där!"
"Nej, han måste gå ditåt!"
"Nej, han säger han inte så, han säger så här....!
"Nej, du får inte ha den, för den tänkte jag ha!"
"Man blundar inte så, man blundar så här!"
Bestämma, bestämma, bestämma........
Jag har haft så många diskussioner nu med Vilgot att jag tror jag blir galen snart.......
Han vet, han förstår, han är jätteklok när jag pratar med honom om varför inte en kan bestämma hela tiden om man är fler som leker tillsammans.....
Jag kan fråga honom hur han skulle tycka att det kändes om han lekte med någon och den kompisen bara skulle bestämma allt hela tiden. Att Vilgot inte fick bestämma något alls utan bara göra precis som kompisen sa hela tiden...
Vad får jag för svar? Jo:
"Det skulle vara tråkigt"
Då frågar jag:
"Vad tror du dina kompisar tycker om dom inte får vara med och bestämma när ni leker, om det bara är du (Vilgot) som bestämmer hela tiden?"
Han svarar:
"Jag tror inte dom tycker att det är så kul då...."

Så, han vet, han förstår, men ändå är det svårt att låta bli att bestämma.....

En gång då jag fick nog angående hans bestämmande så frågade jag honom:
"Skulle du vilja leka med någon som bara ville bestämma allt själv hela tiden?"
Svar:
"Nej, det vill jag inte"
Då sa jag till honom att om han själv fortsätter att bestämma vad andra ska/får göra hela tiden, så kommer han inte han ha några kompisar kvar till slut. Ingen kommer att vilja leka med Vilgot då, sa jag.....
Vilgot tittade på mig med stora ögon en stund, jag såg att tankarna snurrade och han började gråta...han blev jätteledsen! Han kände väl hur det skulle kännas att inte någon skulle vilja leka med honom.....
Fy vad det kändes hårt att säga det. Det är hårt att säga så, men jag kände att jag var tvungen.....
Jag tröstade Vilgot och vi pratade en stund....
Han är verkligen klok vår Vilgot, men så halkar han lätt tillbaka igen, bestämma, bestämma, bestämma.
Visst är det så att man vissa gånger är den som bestämmer och andra gånger är det någon annan som gör det, men att en ska bestämma hela tiden....det fungerar ju inte.
Så det är vad vi brottas med nästan dagligen just nu.
En Vilgot som vill bestämma, helst allt, helst hela tiden.
Pojkarna kan leka jättefint ihop också, och det är skönt att se/höra de stunderna, men oftast så hör man hur Vilgot vill bestämma och när han blir arg för att lillebrorsan faktiskt protesterar......

Men, men....vad är väl en bal på slottet, hihi....?
Det är ju det här som är att vara förälder och barn, att lära sig själv och barnen en bra väg i livet. Visa vägen, hoppa in och stoppa tåget när det går för fort eller när tåget är på fel spår.
Just nu har Vilgot-tåget en tendens att komma in på bestämmar- spåret väldigt ofta, men vi ska nog snart hitta tillbaka till samarbets-spåret igen. Jag vet ju att han vet, och det vet han också, egentligen......

Nu ska jag snart gå ner och hämta pojkarna på dagis, jag ska göra iordning lite mellissmörgåsar, så kan vi äta mellanmål ute i det soliga höstvädret! *härligt*

Jag har föresten varit och köpt lite nya hudvårdsprodukter. Under hösten/vintern vill jag gärna ha Shea från Bodyshop (det känns som en höst/vinterdoft för mig) , tycker det luktar så otroligt gott.
Lagomt mycket.
Jag använder ju aldrig parfymer då Vilgot inte klarar starka dofter (allergin/astman), men denna luktar så där lagomt tycker jag! En underbar bodylotion! Köpte även ett lip-butter med shea.Sen har jag köpt lite nya ansiktsvårdprodukter. En rengöringsmousse och en ansiktskräm och en ögonkräm, supersköna!Man måste få skämma bort sin hud lite också, det är så lätt att man glömmer det tycker jag, eller inte orkar.....men nu när jag har förnyat i badrumsskåpet lite så känns det riktigt kul!

Nu måste jag fixa mellissmörgåsarna.....
Har mer att skriva (hade visst mycket att ta upp idag!) så jag skickar upp detta på hemmisen ikväll, så jag hinner skriva allt.......

Kram.......

Hej igen.
Pojkarna sitter & tittar på Bolibompa, Vilja snurrar runt här vid mina fötter.
Vi har nyss ätit mat, korvstroganoff & ris, mums! Vi har varit ute hela eftermiddagen i höstsolen. Vi åt mellis ute och stannade sen ute och lekte innan vi gick in framåt halvfemtiden för att laga middag. *mysig dag*

Nu över till något annat. Körkort. Jag har inte körkort, men nu har vi ordnat så att jag kan övningsköra med Jonas! Någon dag ska jag ta det där förbaskade körkortet......(fattar inte att jag inte har gjort det tidigare)....men nu ska det bli av!
Ja, inte just nu, jag vill ta en intensivkurs, kanske under nästa år, när Vilja blivit större och inte lika beroende av amningen. Jag måste ju kunna vara borta en hel dag utan att hon skriker efter bröstet.
Igår var vi i Farsta för att gå en handledarutbildning, som man måste gå för att man ska få övningsköra. Barnens farmor var då barnvakt till alla tre barnen under två timmar och bara dessa två timmar var jobbiga för Vilja (och farmor)......=(......
Så hon får allt bli lite större först.

Det är goding som ser till att jag får ändan ur vagnen, det är han som ordnat med papper, sett till att jag skriver på och att de skickas in. På min födelsedagskväll berättade han att han hade ytterligare en present till mig.......han ville ge mig ett körkort!
Jonas spelar ju poker och han har lagt undan pengar som jag ska få till körkortet! *Du upphör aldrig att överraska mig goding*
Så nu är det bara att vänta på att Vilja blir lite större, jag kan sitta och plugga teori på datorn här hemma emellanåt och kan övningsköra privat innan det blir dags för intensivkurs (i Mora).
Jag längtar massor!!! Jag är 31 år....har tre barn, då borde man väl ha körkort också? Hihi.......

Nästa gång ska jag lägga upp lite bilder på ett ägg-experiment vi gör här hemma.
Såg på en juiceförpackning hur man kan göra ett rått ägg genomskinligt så att man ser äggulan.....mycket spännande tycker vi och barnen, hihi!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

081003

Idag fyller jag år, weeeee!
Jag har blivit så fint firad, kika in här om ni vills se hur jag har blivit uppvaktad!

Grattis i efterskott syrran, 25 år, wohoooo!
Hoppas att ni har det underbart i Thailand!


Vad har vi gjort annars då?
Ja,mestadels har vi ju varit krassliga....men nu har det varit dagis i veckan som har varit, men nu har Vilgot börjat hosta väldigt mycket igen, får se om det är något på G igen, han hade lite feber idag på dagen, men var feberfri nu ikväll ....vi får väl se vart det är på väg.

Vi har varit ute en massa, det har ju varit så himla fint höstväder sista tiden!
Vi har ju tur att papsen jobbar här i området, så ibland har pojkarna tur och får sig en åktur med pappas jobbarbil, hihi!
Gissa om lyckan är total då!Vi har varit och köpt höstskor till pojkarna och ett par vinterkängor, dom fick välja vilka dom ville ha och det blev likadana för båda två.

Vidar är väldigt inne på att det ska vara lika, han vill ha lika tröjor som Vilgot, "coola tröjor" som han själv säger.
Jag köpte faktiskt dessa tröjor till dem för ett tag sen, tycker dom är så himla fina.
Jag sjunger ju alltid vargsången för barnen på kvällen och då måste jag ju köpa en vargtröja åt dem. =DVilja har verkligen funnit fötterna nu, hon mumsar mer än gärna på sina goda små tår, hihi!
Här om dagen åkte både stortån OCH tummen in i munnen samtidigt när hon låg på skötbordet! =DNu ska goding och jag titta på en film, barnen ligger nu och sussar i sina sängar, har sjungit vargsången och då somnar dom gott. *mys*
Istället för Bolibompa ikväll så fick pojkarna se en film (Bolibompa var nästan slut när vi kom hem från resturangbesöket)
Så ikväll såg det ut så här i vardagsrummet, pojkarna ligger och myser under filtarna på stora älgen och stora fåret. *mys*Måste bara visa en till mysebild på papsen och Vilja, det är svårt att stiga upp på morgonen ibland....det är ju såååå mysigt att ligga kvar i sängen!*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080921

Igår firade Jonas och jag att vi varit tillsammans i elva år!
Tänk, elva år, det är ju nästan en evighet! En underbar evighet som igår blev ännu mer underbar.......hihi......
Läs här får ni veta varför.......

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Trodde verkligen att det skulle vara dagisdags imorgon, men nix pix......
Vilgot och Vidar var i princip feberfria både fredag & lördag, men idag eftermiddag hade Vilgot 38.2, Vidar 38.4 och till och med Vilja hade lite temp, 38.0.

Tar det aldrig slut? Är det något jag missar? Någon som kan berätta hur man håller sig frisk?
Jag menar, vi äter bra mat, är ute mycket och dammet samlas inte på hög inne hos oss, så vad är det jag ska göra?

Vilgot har nu ätit sin medicin mot halsfluss i tio dagar, Vidar har ätit halva kuren av sin tiodagarskur mot halsfluss, men ändå så vill det liksom inte riktigt ge med sig...... Varför?Imorgon ringer jag doktorn och så blir det antagligen en promenix dit ner igen..............
Men, men....vad är väl en bal på slottet? *blink*

Vi får fortsätta kurera oss, vara ute i friska luften när det passar och vara inne och bygga lego, pussel och tågbana.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Barnen är så himla goa, pojkarna är så himla snälla mot sin syster och Vilja tycker det är såååå roligt med brorsorna.
Idag skrattade hon såååå mycket när Vilgot & Vidar lekte med en ballong.
Ett sån´t där bubbligt, lyckligt skratt, som att hon verkligen tyckte det var superskoj! Hihi, så urmysigt att höra & se!

Vilja har börjat med en ny sak. Hon skjuter fram tungan så att lilla tungspetsen sticker ut när hon ler, hihi.....ser så sött ut tycker jag! *gosetjejen*
(Lite matkladdig jag vet, men lika lycklig för det!)Vi har verkligen fått tre så himla fina barn. Glada, snälla, gosiga & busiga!
Mamma & pappa älskar er Vilgot, Vidar & Vilja, ni är det absolut bästa som har hänt oss!En morgon när jag höll på att plocka undan frukosten så kom Vilgot studsande och sa att jag skulle komma till sovrummet.
Jag fick lov att blunda....och när han sa:
"Titta!"
...... så fick jag se detta:Vilgot hade varit inne imitt & Jonas sovrum och bäddat och gjort så fint!
En mycket trevlig överraskning! Visst hade han gjort fint! *tack goseplutt*

Klockan är mycket och jag ska lägga mig och sova.
Imorgon är en annan dag.
Jag hoppas på ett positivt svar från doktorn om det blir en promenix dit.

Innan jag släcker sänglampan måste jag kika i asken för att se att ringern verkligen är där.....det känns så stort, overkligt och fantastiskt......hihi.....*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080916

Vilken start på hösten.....mer sjuka än friska. Det är redan andra omgången vi är hemma från dagis och är sjuka, Vilgot har ju halsfluss som jag skrev sist och Vilja öronkatarr.
Vilgot har fortfarande feber efter 5 dagar med medicin, Vilja är jättekinkig och snorig till max och Vidar är inne på tredje dagne med feber och är förkyld och klagar över både öron och hals. Så idag blir det ytterligare ett läkarbesök. Kan ju hända att Vidar blivit smittad av brorsan sin och fått halsfluss, bäst att gå ner och ta ett halsprov.......
Läkaren ska få kika i Viljas öron också så det inte blivit värre.
Har med alla säkerhet skrivit det förut.....det är inte alltid en dans på rosor att vara mamma.....det kan vara lite jobbigt ibland också. Men det är bara att bita ihop, efter regn kommer solsken säger man ju.

(Vilgot & Vilja)


Appropå att bita ihop. Igår förmiddag var alla barnen jättegnälliga (och det förstår jag, för de ÄR jobbigt att vara sjuk). Jag försökte så gott jag kunde ta hand om alla mammatörstiga barn. Efter lunch la sig Vidar för att sova, Vilgot fick välja en film att titta på och jag skulle lägga Vilja som hade såååå svårt att komma till ro.....
Då kommer Jonas hem för att byta till arbetskläder, han hade varit hos tandläkaren, och jag känner hur allt bara brister. Tårarna rinner nerför mina kinder och goding kommer in och säger:
"Kom så tar jag Vilja"
Han går runt med henne tills hon somnar och sen är det min tur att få bli omkramad och få tårarna torkade. *tack*

Efter en stund gjorde jag iordning te och tog fram lite fika till mig & Vilgot, sen kröp vi ner i soffan och fikade och tittade på film tillsammans. *mysigt*
Vilgot la upp fötterna på min mage och ville att jag skulle massera dem, hihi....så där låg vi och fikade, drack te, masserade tår och hade det bara såååå mysigt medan Vidar & Vilja sussade i sina sängar.När Vidar & Vilja vaknade var det dags för mellanmål, så jag bakade scones till barnens lycka. Farmförallt Vilgot´s stora lycka, han äääälskar verkligen scones!Senare på kvällen när vi ätit middag så diskar goding, går ut med soporna, går till lilla affären och köper mjölk och när han kommer hem smyger han fram en mjölkchokladkaka till mig!
Det är verkligen min f a v v o och tycker det var så gulligt av honom!
En så liten grej egentligen, men det betyder så himla mycket!
(Kommer du ihåg syrran när jag sa till dig tidigare på dagen att jag nog måste be Jonas köpa en mjölkchoklad till mig, jag kände att jag verkligen behövde det jue.....hihi.....men jag behövde aldrig be honom om det, han gjorde det ändå. Han känner mig min goding. )

Det blir inte så fasligt mycket gjort nu på dagarna, vi är mest inna och pysslar med olika saker. Byggermed lego, leker med bilar, läser böcker, ritar.
Vidar kruper gärna upp i Jonas & min säng och tittar i en bok, nu är det boken om jätten som är mest spännande.Imorse var barnen feberfria, så jag tänkte att vi skulle gå ut en stund och få lite frisk luft.
Sagt och gjort. Vi gick ut, plockade björnbär, äpplen, gungade lite i lekparken, fiskade i vattenpölen på berget och tog det lugnt.
När vi kom in tyckte jag att de kändes lite varma och jag tar tempen, både Vilgot & Vidar har feber......inte underligt att det blev gnälligt ute på slutet......?
Fasiken.....det kanske var dumt att gå ut?
Men det blir att man klättrar på väggarna här inne tillslut.......och när dom var feberfria imorse blev jag så glad och kände att vi bara måste gå ut en stund.
Vi var inte ute länge heller, kanske 30-40 minuter! Men det räckte tydligen för att de skulle få feber.....om det nu beror på att vi gick ut.....?
Visst kan man vara ute fast man har lite feber, det tycker jag, men man märkte tydligt på framför allt Vilgot att han inte orkade, då är det en annan femma.


I helgen tog vi en promme till godissvampen och köpte fnodis, vi plockade en varsin påse för vi gillar verkligen olika sorts godisar.
Titta på skillnaden på en Jonas- och en Johanna skål.Kanske är det allt detta som gjort att jag fått lite gäddhäng under hakan.....såg det i spegeln så jag fick lov att ta kort för att se om det verkligen stämde och dra på trissor....visst hänger det lite under hakan.....jaja, ett litet gulligt gäddhäng om jag får säga det själv, hihi.....om nu gäddhäng kan vara gulliga....Nog pratat om gäddhäng.....
Nu ska jag krypa ner i soffan hos Vilgot en stund innan Vidar & Vilja vaknar och det blir dags att gå till doktorn.

Skrivet senare samma dag:

Nu har vi varit nere hos doktorn och det togs halsprov på alla tre barnen.
Vilgot: Halsprovet negativt, medicinen gör alltså susen mot halsflussen. Angående att Vilgot fortfarande har feber, så tror doktorn att han dessutom har en virusinfektion, därav den långvariga febern.
Vidar: Halsprov positivt, halsfluss. Dessutom har han öronkatarr. Pencillin i tio dagar.......
Vilja: Halsprov negativt, öronen ser bättre ut (öronkatarr).

Måste ju bara dela med mig av vår trotsiga lilla Vidar........

Vidar ropar på mig och när jag kommer in i vardagsrummet visar han stolt att han vickat ut alla korgarna i vardagsbordet på golvet och så säger han jätteglatt:
"Åsså har jag förstört Vilgot´s skepp!"
Jag: "Va!? Har du förstört hans legoskepp!?"
Vidar: " Ja och det får man ju inte!" (Fortfarande jätteglatt)
Jag: "Nej, det får man inte, nu får du laga det åt Vilgot."
Vidar studsar istället iväg till köket och säger glatt till Vilgot:
"Vilgot, Vilgot!! Jag har förstört ditt skepp!"

......................vi har verkligen fått världens trotsigaste lilla kille här hemma. Han är på allt och alla just nu!
Pust..........

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


080912

Idag var jag ner till doktorn med Vilgot & Vilja. Vilgot har ju fått feber igen och har ont i halsen och Viljas förkylning är så envis och jag anade att det var något med öronen
En promenix till Tyresöhälsan och svaren blev halsfluss för Vilgot & öronkatarr för Vilja.....så det var bara ta en promenad till apoteket och hämta medicin till Vilgot.
Öronkatarr gör man ju inget åt, men jag ska ha ögonen öppna, för det kan tydligen utvecklas till en öroninflammation. Men det får vi hoppas att det inte gör!
Vi har haft nog med två öronbarn, inte ska vi väl få ett tredje? Nej, det tycker jag inte.
Vidar är iallafall pigg och på benen och orkar trotsa, testa, busa och reta gallfeber på storebrorsan........

Hade fått ett inlägg i gästboken från min nätvän Tanja där det stod:
"Du verkar så himla pedagogisk och lugn alltid. Blir du aldrig bara skitförbannad? "

Jo, visst kan jag bli skitförbannad.
Ibland rinner bägaren över och man tappar taget och blir bara sååååå arg.
Lika arg som barnen blir när dom är som argast fast jag kan fulare ord......inte bra, jag vet, men ibland så slinker det liksom bara ur en svordom...eller två......och då får man höra Vilgot betona väldigt bestämt:
"Vaaaaaad saaaaa du mamma!!!????"
Så, visst har jag blivit skitförbannad. =O
En gång började jag gråta jättemycket till och med...Vilgot och Vidar hade varit på varandra i två veckor och det var tjafs hundrafemtioelva gånger varje dag och jag fick ta diskussioner hela tiden, till sist orkade jag bara inte, jag orkade inte ens bli arg så jag började gråta.
Jag sa att det fick vara nog, för nu orkar jag inte höra på mer tjafs och bråk och sen började tårarna strömmade nerför mina kinder.
Vilgot & Vidar blev alldeles paff och när jag hade lugnat mig så satte vi oss ner, barnen grät, jag grät och vi pratade om att bråkas, att få nog och att gråta...... en bra stund mitt i allt kaos faktiskt.....
Även en pedagogisk mamma kan visst tappa fotfästet ibland......
Men.....tappar man fotfästet är det viktigt att man tar hand om allt efter detta lilla kaos.
Förklarar för barnen varför mamma blev så arg eller varför mamma blev så ledsen......

~~~~~~~

Nu slutar snart Bolibompa och det är dags att göra kväll för barnen, borsta tänder, läsa saga, sjunga vargsången och pussa & krama om..
Så fort jag sjunger Vargsången skiner Vilja upp som en liten sol, det är så himla mysigt.
Pojkarna vill alltid att jag ska sjunga den och jag ser på Vilja att även hon börjar tycka att den är speciell.....
Sjunger jag något annat blir hon visserligen glad och ler, men när jag sjunger Vargsången, det är något helt annat! *mys*

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


080911

Nu är det full fart igen, lite snuvigt och småhostigt fortfarande, men så kan det ju vara ett tag....
Alla tre barnen låg i feber förra veckan samtidigt som jag var förkyld och hade ont i halsen och var såååå trött........då var det ingen dans på rosor att vara en mamma som ska orka med.....för när barnen är sjuka ska man ju orka med ännu mer eftersom det blir mammigt när det är krassligt, men så ska det ju få vara och jag tyckte ändå vi lyckades göra det bästa av situationen.Vi lekte och pysslade med saker där man kunde sitta still eller ligga på golvet, då kunde alla vara nära varandra. =D
Så det blev mycket legobygge och pussel.
Vidar fick totalt dille på pussel och byggde från morgon till kväll. Till sist lyckades han lägga ett 46-bitars pussel själv!! *bra jobbat*

Det var så härligt att höra på honom när han diskuterade med sig själv mnär han byggde:
"Var ska det här passa nu då?
Kanske här?
Eller kanske åt andra hållet!?
Det skulle det!
Yes! Jag är duktig på det här!"

Eller:

"Nu ska jag hitta den biten!
Oj jag hittade den!
Jag är ju bra på det här!"Vilja ville vara nära hela tiden (och vill fortfarande), så ska mamsen få möjlighet att sitta vid datorn och uppdatera som nu, då ska hon helst sova på mig....mysigt men dock lite bökigt....Nu är pojkarna tilbaka på dagis igen och jag har hinnit komma ikapp lite här hemma. Har dessutom varit inne i en period när jag gjort saker som man inte göra varje dag, rengöra kryddhyllan ovanför fläkten (fy bubblan vad flottigt det blir) , städa under badkaret, damma av alla cd-skivorna i vardagsrummet som bara står och samlar damm.....och varför?
Jo, det upptäckte jag när jag dammade skivorna....vi har ju bara en massa gamla skivor. Vad sägs om Mr.Music hits från -92, eller smurfhits eller kanske Yabadabadance från -94!?
Inte konstigt att de bara står och samlar damm.....hihii......
Jag plockade ner alla dessa gamla skivor i en låda, det kan ju trots allt vara kul att ha dem kvar och kvar i cd-stället blev barnens skivor med musik och sagor och de få skivor vi har som man faktiskt vill lyssna på, hihi!

Annars å har jag bakat bullar och en chokladkaka med nötter, mumsimumsi!
Gissa om Vilgot , Vidar & kompisen Elias blev glada över att få mumsa på nybakta bullar & dricka mjölk när det kommit hem från dagis. *mums*Vilgot har för tillfället pinn- och svärdförbud. Sista tiden så har det varit så väldigt våldsamt med detta, det siktas mot andra, det slås på buskar, träd och saker och det tycker inte jag är okej......så nu finns det ingen sjörövarliga här hemma och Vilgot tycker jag är vääääärldens dummaste!Han har fått flera chanser, men inte tagit dessa så att plocka bort alla pinnar & svärd var det alternativ som fanns kvar.
En dag när han kom hem från dagis så var han arg på mig för att han inte fått ta med sig en superspeciell pinne från dagis. Dessutom så sa jag nej till svärd då han sa att han ville att jag skulle ta fram dem.....Han gick in på sitt rum och stängde dörren.
Visst, det kan vara skönt att få en stund för sig själv när man är arg så jag lät honom bara vara.
Efter en lång stund kikade jag in i nyckelhålet och såg att han satt och byggde med briomek. Vad bra tänkte jag, då får han tankarna på annat.

Annat? Nja.....har man bara pinnar och svärd i tankarna, vad blir det då tro?
En kreativ kille bygger sitt eget svärd utav briomek!Han satte ner foten i golvet och visade att han minsan byggt ett eget svärd nu! Jag fick ha ett samtal med honom då detta ju är ett svärd....och vi ska ju inte leka med svärd nu......ok, han accepterade detta och gick in och byggde sig ett lasersvärd, för det var ju iallafall inget vanligt svärd....
Nixpix sa mamsen, inga svärd över huvud taget. Vi pratade en stund om detta och han accepterade det och börja bygga med lego istället. =D *pust*

Jag tror bestämt att Vidar har kommit in i en liten testperiod....han säger emot, han testar sina gränser till max, kliver över gränserna för att se vad som händer och mamsen och papsen blir alldeles svettiga här hemma.....
Imorse så pratade jag med honom om det här med att slåss.....att det absolut INTE är okej. (Han hade pucklat på brorsan sin...)
Han vägrade titta på mig utan såg så "jag bryr mig inte om att du pratar med mig" ut som möjligt.
Jag satte honom i min famn och bad honom titta på mig. Visst han tittade på mig, men gissa vad han gör! Han trycker båda sina pekfingrar mot öronen och tittar på mig med ett smil.
(Fingrarna hamnar dock inte rakt på öronen, utan mer på kinderna, det såg lite roligt ut så för en halv sekund hade mamsen svårt att hålla sig för skratt, men jag fick ju verkligen lova att INTE skratta, för jag förstod ju precis vad han menade.....)
"Jag tittar på dig, men jag tänker inte höra vad du säger"

Ja....så håller han på nu vår gulliga lilla Vidar.......
Men det är ju klart, man måste ju ta reda på vad man har för rättigheter på denna jord, hihi.....*pust*......

Något heeeeelt annat.
I går vid frukostbordet frågade Vidar helt plötsligt:
"Hur bygger man ett barn mamma?"

Så det blev en spännande frukost då Vilgot, Vidar & jag satt och pratade om detta.
Vilgot och jag har pratat en del om detta då han frågat flera gånger, så han var med och förklarade för Vidar att mamma och pappa pussas och kramas nakna och då kommer det bebispartiklar från pappas snopp till ägget som finns i mamma och att det då börjar växa en liten bebis i mammas mage........
Barnen har periodvis många funderingar kring detta och det är inte helt lätt att svara alla gånger kan jag lova.
Men det blev en lång diskussion om detta under heeeela frukosten.

Nog om detta...... =D

Vidar har senaste tiden varir rädd för en buse som är stor som pappa som brukar sitta på hans säng på kvällen. Så nu har jag bett våra kära själar som är här och hälsar på att de får hälsa på någon annanstans ett tag, jag vill se om Vidar finner ro....
Det har varit mycket om detta med själar som hälsar på och det har hänt saker som har påverkat mig massor.
Jag är inte redo att skriva om just detta här än känner jag och kanske blir jag det aldrig....
För det som jag upplevde för ett tag sen var så otroligt starkt och tydligt eftersom jag både såg och kände.
Tack Lena för dina ord då vi pratade i telefon.

***************************************************************************************

Om en timme ska jag gå ner och hämta killarna på dagis, jag har lagt Vilja i hennes säng nu och hon verkar sussa så gott så jag ska göra mig en mugg te och sätta mig och bara koppla av en stund.
För sen blir det full fart. =D

Vilgot spelar på lergöken för en nyfiken Vilja.


Måste ju bara berätta vad Vilgot sa till mig en kväll då vi höll på att säga godnatt. Han höll på att greja med mitt hår och sa:
"Nu är du så vacker mamma, så vacker som du aldrig sett!"

Skrivet senare samma dag (kväll):

En vecka på dagis, en vecka hemma med feber och hosta, en vecka på dagis och nu hemma igen med feber och hosta.....
Stackars älskade Vilgot, tycker så synd om dig!
*Krya på dig goseplutt*

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


080903

Jag trodde att jag skulle ha uppdaterat ett par gånger sen sist, men ack vad jag bedrog mig, hihi.....
Får skylla på att jag är trebarnsmamma och har fullt upp från morgon till kväll och när barnen sen sover somnar jag med....hihi.....
Nu har pojkarna börjat på dagis igen efter sommarlovet, så nu kanske jag ska hinna uppdatera något oftare.
Pojkarna har hunnit vara på dagis lite drygt en vecka och är nu hemma igen febriga och hostiga.....det är nästan så man funderar om man ska sätta ner dom på dagis över huvud taget, de blir ju bara sjuka!?
Å andra sidan så är det ju så det är....man får liksom bita i det sura äpplet.....en massa förkylningar som kanske också är nödvändiga att gå igenom och sen har dom ju så himla skoj på dagis!
Dom har hoppat och studsat ner till dagis med ett stort leende varje dag nu sen dom började efter sommarlovet! *kul*
Sen tycker jag att det också kan vara skönt att få lite egentid med Vilja under dagarna när pojkarna är på dagis och leker och har skoj.
Jag har tänkt att börja gå till öppna förskolan med Vilja snart, tror att hon skulle tycka det vore spännande. Har faktiskt funderat lite över babysim också, hon älskar att bada, så det skulle kanske vara något?

Vilja ligger och sover, Vidar sover och Vilgot fick ligga och titta på en film så jag passar på att sitta här. Igår när de var på dagis så passade jag på att fixa med fotocollagen, så nu ska jag bara se till att skicka upp det på nätet.

Vad har hänt annars då?
Vidar fortsätter att vara blöjfri dagtid, men nattetid är det fortfarande blöja som gäller, men det ger nog med sig så småningom.
Han har varit på treår´s koll och allt gick så bra så! *OK på rumpan*

Vilgot har nu fått börja äta ägg igen! Han är såååå lycklig!
Vi var på äggprovokation och det gick jättebra! Vi ska dock fortsätta undvika rått ägg, vi ska kanske på ytterligare en provokation angående detta. Men rått ägg är ju inte direkt svårt att undvika!
Vi väntar iallafall på besked från hans doktor, så vi vet om vi ska åka in till SÖS för detta eller ej.
Det Vilgot har reagerat på när han var liten var just rått ägg (i sockerkakssmet), därför är det lite projekt kring just detta.

Vilja är en riktig gosetjej (men kan man vara annat med två gosebröder som hela tiden ägnar sig åt henne?) *mys*

All tre gosebarn.


Vilja kan nu rulla hela vägen runt, från rygg till mage och sen tillbaka till rygg igen! *hurra*
Hon får dessutom smaka lite mat/frukt ibland och detta tycker hon är såååå spännande, hon vill verkligen, gapar stort och riktigt hugger efter skeden, hihi!Vi har köpt en ny vagn till Vilja. eller ny och ny....den är begagnad, men ny för oss.
Vår enkelvagn började tröttna ur helt, hjulen lossnade hela tiden och sufletten var trasig och det går inte riktigt att gå på härliga promenader om man hela tiden får lova att springa och jaga hjul hela tiden, eller när man står och balanserar vagnen som bara har tre hjul samtidigt som man får be någon om hjälp att hämta det fjärde hjulet som åkte ner i diket......för jag kan ju inte släppa vagnen, då ramlar den ju och dra med den ner i diket....nja......

Nej, så det blev denna vagn för 500 spänn! Ett riktigt fynd tycker jag!
Jag var in på Blocket och kikade, hittade denna vagn som har samma märke som vår gamla men två år nyare, dessutom fanns den här i Tyresö och priset, det är ju kanon!
Lufthjul, höj/sänkbart styre, vänbart styre, ligglift och åkpåse. Kan knappt bli bättre!
Det enda med vagnen är att det är lite solbelekt på sufletten och att en liten platsbit på selen är trasig. Det solblekat bryr jag mig inte om över huvud taget och selen går att byta ut, tar det från vår gamla vagn!

Jag har köpt två nya gosefiltar till denna vagn (fick presentkort av Roland & Birgitta, TACK!).
Då slipper jag hålla på att bädda om med filtarna så fort jag ska byta vagn (Har ju syskonvagnen också).Tja mer då?
Pojkarna blev nyfriserad inför dagisstarten!Dessutom så har jag själv varit hos frissan, första gången på ett halvår!!
Kändes lite konstigt att gå iväg själv utan vagn och barn, men å så underbart det var att få två timmar alldeles själv och bara få sitta och bli ompysslad!

Mitt hår behövde verkligen första hjälpen kan jag lova......
Hon klippte upp mitt hår rejält och klippte luggen så att det ska falla åt sidan, sen gjorde hon slingor.
För de som är halvblinda kan jag tala om att mittenbilden är förebilden, hihi.....***********

Både Vilgot och Vidar har ju mål i mun....
Lillasyster kräks ju en hel del och Vilgot sa en dag:
"Hon känner sig som en häst som sprutar snor på sig själv!"

Hihihihii.....vilken liknelse, skoj tycker jag!

Idag låg de och gosade på golvet i vardagsrummet och Vilgot säger till Vilja:
"Åh, kram Vilja. Det är det bästa man kan få!"

*Gulligt tycker jag*

En kväll låg Vidar och funderade på detta med stora & små människor.
Vidar säger:
"När jag blir stor som du kan jag gå och handla mat själv"

Jag:
"Ja, det kan du, då kan du välja alldeles själv vad du vill köpa!"
Vidar:
"Ja! Då ska jag köpa elefantmat!"
Jag:
"Vad är elefantmat?"
Vidar:
"Det är lasagne!"
Vidar är tyst en kort stund, sen skrattar han och säger:
"Jag bara skoja mamma!"

*Hihihihihihihi*

Nu har Vidar precis vaknat, precis när jag är klar här! Vilken bra timing!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


080807

Nämen dra på trissor, andra dagen i rad med uppdatering! :-)

Vi som varit friska hela sommaren har nu drabbats av något elakt litet virus......
Jonas är förkyld, jag känner att det är på gång, Vilgot vaknade med feber idag och Vilja är också lite småfebrig.Bara Vidat som verkar ok, nja, han nyser ju en del förstås.......
Vi ska inte bli sjuka nu! Vi ska ju ha kalas för Vidar!! Får se hur och när allt kommer att ske nu då, för firas, det ska han såklart!!

Måste visa allrummet som blivit lite omstylat.
Bort med röda soffan och dit med stora fåtöljen, fårskinnsfällen och ett litet runt bord och vips så blev det luftigare och lugnare tycker jag! *glad*
Fick dock bearbeta goding en hel del innan jag fick igenom detta, han tyckte såååå mycket om röda soffan, men nu efteråt så tycker han att det blev jättefint. :-DInnan stod ju röda soffan längs med fönstret, ända fram till balkongdörren, så det kändes som om man sprang rakt in i soffan mär man skulle in och ut där..... men det gör man inte längre! *weeeee*

Sovrummet fick ju sig en renovering förut i och med omtapetseringen och att vi bytte plats på möblerna, nu har den fått sig ytterligareen liten styling i form av färg.
Fick så fina kuddar av min mamma med turkost i, så nu har jag pytsat in lite mer av den färgen i rummet. Blev jättemysigt tycker jag.Nu ska jag göra en stoooor mugg te och gosa ner mig i soffan, känner mig som sagt inte helt hundra jag heller.....
Pojkarna ligger i sina sängar och Vilja & goding sitter och myser i vardagsrummet.
Goding har slitit hela eftermiddagen och kvällen i vårat förråd här utanför, fixar med hyllor och gör iordning så bra. *Du är bäst goding*

Föresten, vart tog sommaren vägen?
Det känns snarare som höst tycker jag! *burr*

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080806

Jag måste förstås börja med att gratta vår lilla tjej på 4-månader´s dagen!
Hurra för dig Vilja!Vår stora tjej som nu kan vända sig från rygg till mage! *weeee*
Det har hänt några gånger att hon rullat tillbaka till rygg, men det ser inte ut som om hon gör det medvetet utan snarare att "det bara blir så". Men från rygg till mage är det fullt medvetet, hon har verkligen fått in snitsen nu! Man hinner knappt lägga ner henne innan hon är runt, hihi!

Storebrosorna är fortfarande överförtjusta i sin lillasyster!
Mycket mys blir det!Både Vilgot & Vidar vill vara nära Vilja och jag blir så glad över att se dem tillsammans, sååååå himla rara!Okej.....
Över till något heeeeelt annat....
Denna hade flyttat upp vår vår balkong....kan säga att den inte bor kvar där längre! *blääääääää*Annars då?
Jo, jag har varit flitig sista tiden.
Storstädat klädgarderoben, sorterat barnens kläder, storstädat akvariet och satt in en massa kort och skrivit i fotoalbum (kort från saker vi gjort nu i sommar)
. *klappar mig lite på axeln*
Goding har också varit i fixartagen här hemma, satt upp en lampa på balkongen, handduksvärmare i badrummet, hylla i hallen, fixat i förrådet ute, och en massa annat smått &gott! *klappar goding lite på axeln*

Här om dagen var det fullt hus här hemma, båda barnen hade kompis och helt plötsligt kommer Vilgot sprinagnde och talar om något......
Jag springer in i vardagsrummet och kikar in i borgtältet vi ställt upp där.....
Vad får jag se? Jo, Vidar och Elias har öppnat barskåpet tagit fram flaskor (dock inte med sprit i) och typ hundra drinkpinnar och så sitter de och smaskar på kanderat socker! *busungar*
Jo, så går det när mammorna sitter och pratar om annat i köket, hihi.......Nu har vi Vidar´s kalas frmför oss, tänk att vår lilla skrutt ska fylla tre år nu!
Vi har bakat bullar och handlat kakor (som Vidar förstås själv har valt).
Vidar pratar hela tiden om sin födelsedag, att han ska får äta fukost i sängen då! Han längtar såååååååå! *mys*
Så i helgen ska vi fira vår lilla kille!!!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


080724

Ja.....jag kan ju inte påstå att det var igår jag uppdaterade, hihi.....
Men är det sommar och semester och man har en massa skoj för sig så blir det lätt så här. Men attans vad bilder jag har setat och redigerat senaste två kvällarna för att kunna fixa lite här på hemsidan!
Den som väntar på något gott.....

Jag kommer inte att skriva så mycket här nu.....jag har gjort iordning en massa bildsidor istället!
Men jag måste ju förstås berätta att vår duktiga Vidar nu är helt blöjfri dagtid! *weeee*Och Vilja blir bara större och starkare och kan nu greppa saker. Inte helt klockrent, men hon har precis börjat och ibland lyckas hon, ibland inte.Hon är verkligen en nyfiken tjej som försöker sååååå för att kunna snurra från rygg till mage, men den där lilla armen som ligger i vägen, den är banne mig inte lätt att komma över, hihi......

Vilgot ska helst bara göra tuffa saker, så hans senaste inköp är en skateboard och han är riktigt duktig, blev imponerad faktiskt!

Ja....som sagt, inte mycket skrivet här.
Ni får kika in bildsidorna istället.....

Dalasemester
Kolmården

Jo, måste förstås visa mina nya brillor. Trivs kanonbra i dem!*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080616

En myspys helg har vi haft! En dag i hemmets lugna vrå då barnens farmor kom på besök. Vilgot pratade med farmor i telefonen tidigare samma dag som hon kom och han sa:
"Har du nå´t med till barnen då?"
Hihi.....sicken liten fräckis!
Han sa till och med vad han ville ha (Pokemonkort)....och när det var Vidar´s tur att prata började han samtalet med:
"Jag vill ha en bil."

Jag pratade med barnen eftter samtalet och sa att man inte ska tigga om saker sådär och jag sa att när farmor kommer så vill jag inte höra att dom frågar efter någon sak. Punkt slut.
När farmor kom utbrast Vilgot till Vidar, en hög viskning:
"Vidar, du får inte fråga farmor om vi får något nu!"
Gissa vilka två killar som blev överlyckliga när farmor hade med sig precis det dom önskade sig och lite till.......

Under söndagen tog vi en tur till Ikea och köpte lite nödvändigheter. =D

Tre korgar till hyllan som Vilja ska få ha sina babyskallror och leksaker i.
En klädhängare till vår sovrumsdörr (som man hänger över dörren).
Två gröna fejkväxter till köket. (Mycket nödvändigt, hihi....) Hade precis likadana där innan, men dom fick flytta ut på altanbordet då dom gjorde sig så himla bra där. Men så började jag sakna dom i köket....
Vad mer? Jo en ny tvättkorg och ett nytt duschdraperi. Tja och lite smått och gott!På kvällen sen var Vilgot bjuden på kalas hos sin kompis George. Ett kalas utomhus i fotbollsanda, jättetrevligt!

Idag är det måndag och jag och barnen har varit hemma.
Vidar & Vilja låg och mornade sig lite i Jonas & min säng *myspipysi*Vi har tagit dagen som den har kommit, tog en tur till centrum för att hämta ut mitt nya id-kort och handla lite mjölk och bröd på affären. Sen bar det av hem, pannkisar till lunch och sen har det varit lek med kompisar.
Kompisen Ludwig var här under eftermiddagen och lekte och pyssladeVi satt och ritade och gjorde egna pokemonkort och titta vad fint Vidar ritade alldeles själv!
En gubbe och en sol med ögon och mun!Vidar och jag tränade tillsammans ett tag och sen fick han in snitsen riktigt bra och gjorde detta själv! *stolt mamma*

Ikväll kom barnens morbror Jonatan och Sujitra ner till oss en sväng och de hade denna lilla supersöta klänning med byxa med till Vilja, hihi! *tack så mycket*Nu ligger barnen och sover i sina sängar, nybadade alla tre. *mys*
Jag ska strax göra iordning en stoooor mugg te, men utan kvällssmörgås, hihi.....
Får lite abstinensbesvär emellanåt då jag är så van vid en massa småät....men då tar jag en frukt istället för ett par smörgåsar! *klappar mig själv på ryggen*
Man kan ju tycka att det inte är någon big deal att skippa smörgås på kvällen och småät....men är man vad vid det så är det banne mig svårt! Men det fungerar jättebra.

Nu har vi äntligen bokat in oss på Kolmården!
Vi ska bo på Vildmarkshotellet en natt och har då två dagar i djurparken. Det ska bli så kul!
Vi var där när jag var höggravid med Vidar (Vilgot var då 2 år och 4 månader) och det var jätteskoj! Nu ska vi alltså dit igen! *längtar*
Men det är några veckor kvar förstås..... men den som väntar på något gott......!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080613

Nämen kors i taket, bara två dagar mellan uppdateringarna! *blink*
Vidar sover, Vilja sover och Vilgot är hos en kompis.

Idag har vi varit nere hos sköterskan för en öronkoll efter örininflammation (Vidar) och allt såg bra ut, Skönt!

Vidar.....ja....han är som jag skrev sist inne i en pappa-period. Han längtar efter pappa hela tiden, han gråter och säger "Paaaaappppaaaaaa ska komma hem!"
Han har till och med lärt sig att låsa upp dörren nu och smiter ut för att han ska gå till pappa på jobbet....så jag har fått börja låsa polislåset innifrån för att han inte ska "rymma"!
Han blir så himla arg på mig, gråter och skriker och har sig.......idag hamnade han på "skämsplatsen" då han slog mig!

Pust....inte är det lätt, det kan jag lova! Inte hamnar jag högre upp på han poppislista heller då det hela tiden blir jag som får säga "nej" hela tiden.......

Så när pappa är hemma är det papsen som gäller, en massa gos, mys och bus med papsen, då trivs han som fisken i vattnet!Jodå jag får en massa gos och mys och bus jag med, så helt borträknad är jag inte, hihi......
Igårkväll när jag satt och ammade Vilja i fåtöljen så hoppade båda killarna upp bredvid mig och vi tittade på Bolibompa tillsammans. *mys*Det är tur att fåtöljen är så stor! Tog ett kort på Vilgot när han satt i den själv, vad pluttig han ser ut då, hihi!Nu har tvättmaskinen snurrat klart hör jag, så jag ska passa på att hänga tvätten innan barnen vaknar.
Vi har föresten köpt en ny tvättmaskin med inbyggd torktumlare! *glad*Tvätten nästa!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080611

Hej hopp!

Jag har gjort iordning en hel bunt med collage på bildsidan och berättat om en massa skoj vi har haft för oss, så kika in där!

Vilgot:

Vilgot är ute från morgon till kväll, det är kompisar, kompisar, kompisar som gäller!
De spelar fotboll, leker lekar, är i lekparken , badar i poolen och fixar och grejar med saker!Nu när det varit lite regnigt i två dagar så har Vilgot haft pysseldille, han ritar, klistrar och grejar och han är verkligen kanonduktig och gör så fint!
Sen är det såklart mysigt att gosa med lillasyster!
Vilgot & Vilja morgonslumrar i Jonas & min säng. *mysigt*Vi har fått provsvaren från senaste allergitestet och han är som jag anade allergisk mot både björkpollen och gräsmix (timotej)...inte kul såklart, men då slipper jag gå och ana, nu vet vi åtminstonde och han kan få behandling.
En sak som däremot var jättekul vara att värdet på ägg hade gått ner mycket! Så nu ska Vilgot få en tid för äggprovokation!! *weeeee*
Tänk vad underbart om vi ska få börja introducera ägg i hans kost! Isåfall så är det "bara" hans potatisallergi kvar.
Från början var det jordnötter, mjölk, ägg & potatis.
Åh, hoppas, hoppas, hoppas att det kommer att gå bra!!!

Vidar:

Vidar har börjat kissa på toaletten!
Han har fortfarande blöja (byxblöja) men nu ska den väck! Några dagar har han varit helt torr, men nu är han inne i en period då det kommer lite i blöjan också. men det är bara att vi är lite mer "på" när det gäller toabesök så ska det nog snart ordna sig! *du är så duktig Vidar*Han är bestämd vår lille Vidar kan jag lova. Eller vad sägs om detta kort på honom....hihi....säger väl allt!?
"Jaja, tjata på ni, jag tänker ändå göra som jag vill, för det är jag som bestämmer!"
Du kommer att komma långt du Vidar, det kan jag lova, hihi!Vidar har kommit in i en pappaperiod. När papsen är på jobbet under dagarna så frågar han hela tiden när papsen kommer hem...... han väntar & längtar så!

*papsen och Vidar*


Vilja:

Vår lilla Vilja är inte så liten längre, hon närmar sig 6-kilos strecket!
En riktig liten söt knubbis, hihi!Hon pratar och ler och är verkligen med i allt som händer runt omking henne när hon är vaken.
Vilgot och Vidar pratar mycket med henne och de blir så glada när hon ler tillbaka mot dem!Sen är det det här med tummen......hon har ju verkligen hittat sin lilla tumme och förälskat sig i den. Jag drar ur tummen ur hennes mun, stoppar i nappen som snart faller ur munnen.....in med tummen igen!Jag önskar att hon kunde ta nappen istället!
Visst jättepraktiskt med tummen. Man kan inte tappa bort den, hon kan stoppa in den själv, hon hittar tummen själv på natten och sen är det ju såååå sött med små barn som suger på tummen....MEN......vad jag har hört och förstått så är det svårt att sluta suga på tummen eftersom den alltid sitter där....en napp kan man ju så förälder faktiskt trolla bort då det är dags!

Ja, vi får väl se hur det går.....

Appropå att gå. Jag har börjat promenera! Inte bara strosa runt långsamt utan verkligen gå på! *pust*
Sen 1 Juni så har jag en godisfri månad och jag har slutat äta kvällsmsörgåsar/skorpor/mariekex (som ju är sååååå gott!) till mitt kvällste.
Jag har varit en sån himla godisgris och har ätit alldeles för många kvällssmörgåsar, så nu är det stopp!
Helt stopp med det i en månad för att få ner sötsuget, sen kan jag få köpa godis till helgen och ta någon kvällsmörgås ibland, men inte jämt!
Annars äter jag precis som vanligt.
Det är bara det där "mysmumset" som jag tar bort just nu. ja, plus att jag slutar äta när jag är mätt och inte tar lite extra bara för att det är så gott, hihi.....
Då jag lämnat barnen på dagis kan jag ta en rask promenad. Jag går en slinga som tar ca 1 timme och 15 minuter. Jag får upp flåset och kan samtidigt njuta av den vackra omgivningen. *underbart*Jag ställde mig på vågen den 1 juni och tänker inte acceptera siffrorna som visades, nixpix! Sex kilo ska bort!
Punkt slut.
Vi får väl se vad vågen visar lite längre fram och hur långt tid det kommer att ta.
Startdagen var som sagt 1 juni, för elva dagar sen.

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


080522

Hosta, snuva och 40-grader´s feber.
Nu har det äntligen vänt, men vi är fortfarande lite snuviga och hostiga, men feberfria och energin har börjat komma tillbaka.
Vilgot och Vidar hade kanske kunnat vara på dagis någon dag denna vecka, men jag tycker det känns onödigt att låta dem gå ner bara för en dag när dom precis varit sjuka, då kan vi ta en liten bonusdag och hitta krafterna till fullo och sen gå glada och pigga till dagis nästa vecka! :-)
Vilja har ochså blivit smittad av oss och är snuvig och igå börjad hon hosta och låter alldeles slemmig i bröstet....stackars liten.....
Pratade med bm på bvc idag då jag hade lite funderingar om detta och hon sa att om hon fortfarande låter rosslig imorgon så ska jag ringa henne så hon kan boka en läkartid för henne, så att en läkare får lyssna lite.
Hon verkar trots snuva & hosta må bra, ingen feber som tur är!

I helgen som var, hade vi besök av barnens farbror Johan & Marika och dom hade med sig en present till Vilja.
En liten lejonskallra (som Vilja log mot när hon såg den, hihi!) och jättesöta kläder till henne. *tack*Jag hade bakat scones så vi fikade på nybakt bröd och drack te. *mys*
Ja, en tigerkaka hade jag också slängt ihop till barnen stora lycka. *mums*Det har blivit en hel del bakande dessa dagar. Bullbakning till barnens stora lycka (bilder här), men även matbröd (mörkt lantbröd)Nu när krafterna börjat hitta tillbaka har vi varit ute massor och titta vad vi hittade.
Midsommarblomster!Måste ju visa denna mysiga bild när Vilja ler mot sin storebror Vidar! Barnen blir så himla glada när hon ler mot dem och de utbrister alltid:
"Titta hon ser glad ut när hon tittar på mig!"
Man både hör och ser lyckan hos dem och jag förstår dem, för när hon ler mot en så blir man verkligen lycklig!Vilja har börjat prata så mycket! Små pratljud som "aaaaaooooo" oooooohh" Hihi, så gulligt!! *glad*
Ja, och när hon inte pratar, ler, äter eller prumpar, ja då är det skönt att sova.
Speciellt skönt är det att ligga på mage när man är lite pruppig i magen. *mysipysi*Åh, nästa vecka får vi provresultaten från Vilgot´s allergitest, hoppas att vi får något roligt svar, tänk om äggallergin gått ner så vi kan börja provocera med det! *hoppas*
Nästa vecka ska vi även tillbaka till Vilgot´s ögonläkare på SÖS, dags för efterkontroll efter besöket hos ortoptisten sist.
Allt där gick ju bara fint och allt såg bra ut så hans "kisningar" och "blinkningar" kanske bara är en ovana, vi får väl se. Ögonläkaren ville iallafall ta in honom för en efterkontroll. Skönt att det görs ordentligt!

Visst ja....det kan jag ju berätta.
Jag hade en stor knöl (pingisboll´s storlek) i mitt ena bröst så jag fick remiss av en läkare för att göra mammografi och ultraljud. Det var ju en upplevelse kan jag lova....
Tänk själva, två ömma och mjölkstinna bröst som bokstavligt talat ska tryckas ihop så myckets om möjligt mellan två platsbitar.
Shit vad ONT det gjorde och mjölken sprutade åt alla håll och kanter, sköterska och läkaren tyckte detta var jätteskoj och sprang med ett stort leende på läpparna och hämtade papper så att jag inte skulle åstadkomma översvämning i rummet, hihi...... jag hade dock inget leende på mina läppar, fick bita ihop allt vad jag kunde då smärtan nästan var totalt olidig!!
Fy fanken.....inget jag rekomenderar när man helammar! Men skönt var det att veta att knölen inte var något farligt iallafall!*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080516

Ojåd vad tiden rusar iväg, hihi.....
Men jag har verkligen världens bästa anledning till att den gör det och det är tre underbara barn!

Vi har haft en hel del att stå i under tiden som har varit också. Vi har varit uppe på en minisemester (5 dagar) i Dalarna hos mormor & Janne (läs och se bilder här) och sen har det varit lek och skoj, picknick, läkarbesök, BVC-besök och lite hickeli hackeli hosta.

Vilgot:

Vi har varit på SÖS hos ortoptisten angående Vilgot´s fixande och trixande med ögonen och Vilgot var sååå duktig! *stolt*
Ortoptisten var kanonduktig och undersökte väldigt noggrant. Hon droppade även droppar i Vilgot´s ögon så att pupillen skulle förstoras. Hon sa att Vilgot kunde sitta i min famn då hon skulle droppa i ögonen, men Vilgot sa att han minsan kunde sitta själv, sekunden senare satt han på stolen och tittade rakt upp i taket och bara väntade på dropparna, hihi. Inga problem där inte! :-)
Däremot så var det lite jobbigt efter ett tag, då det blir väldigt suddigt att se saker på nära håll då pupillerna är så stora och ute i soljuset sen var det inte heller skoj eftersom inte pupillen drog ihop sig utan fortsatte att vara stora som tefat. Tur mamsen hade packat ner solglasögon!Vilgot har också hunnit med ett besök på barnläkarmottagningen angående hans allergier.
Det var dags att ta nya allergiprov och de tog tre rör blod från hans arm utan att han sa ett knyst!
Visserligen hade han haft emla-plåster (bedövningsplåster) innan, men ändå!
Vi diskuterade allergi, astma och eksem med läkaren och bokade en telefontid om ca två veckor då vi får provsvaren.
Vilgot´s eksem i knävecken och runt munnen börjar ge med sig sen vi började med Mildison på kvällarna.
Läkaren trodde att det kunde ha koppling med någon allergi.

Igår var det dags för 5-år´s koll och Vilgot fick rita en gubbe, göra syntest och berätta lite om dagis och dagiskompisar. Dessutom fick han en vaccinationsspruta i armen.
Bm sa att han skulle titta åt ett annat håll då hon kom med sprutan och hon försökte gömma den för honom, men han tittade på henne frågande. Han ville ju se sprutan! Vadå, det är väl inte farligt heller!?
Han tittade hela tiden och sa inte ett pip, han blev bara glad för den coola tatuering han fick!

Vidar:

Vidar har varit förkyld i ca två veckor och denna vecka har han hostat väldigt mycket.
Igår fick han feber så när vi ändå skulle ner till BVC på Tyresöhälan med Vilgot & Vilja så ringde jag och frågade om en läkare kunde kika lite på Vidar, jag misstänkte öronen då han kliat sig mycket där....
Ja, höger öra var rött och trumhinnan buktad.
Läkaren sa att Vidar med all säkerhet kände av detta och hade ont, men att det inte var någon öroninflammation, så ingen medicin. han sa att vi ska återkomma ifall han blir sämre då detta mycket väl kan utvecklas till en öroninflammation. Hoppas det inte blir så......

Inatt hade Vidar 40 grader´s feber, men sen har han varit piggare under dagen.
Men det är ingen hundraprocentig Vidar vi har nu.....För någon kväll sen ville Vidar inte somna i sin säng.
Det slutade så här....
Jag hittade Vidar sovande sittandes utanför killarnas rum! *skrutten*Nu håller vi tummar & tår för att det inte blir någon öroninflammation utan att det vänder snart!

Vilja:

Vilja växer och gror som bara den!
Hon har passerat 5-kilos strecket nu och har en härlig dubbelhaka och en massa gosveck på benen, hihi!
Se bara vilken liten rund och go tjej vi har här hemma! *mys*Äntligen får vi svarsleenden från henne och hon är verkligen klar & vaken i blicken!
Hon är så lugn och go, sover helst nära, nära, nära och inte ensam i egen säng.
Magmassagen jag gör morgon och kväll gör verkligen susen och är det någonstans hon gärna sover själv så är det på skötbordet, kanske beror det på att det är där jag gör massagen och att det då känns mysigt att ligga där?
Världens goaste lilla tjej!

Måste visa denna lilla bild på Vilja och Vilgot. Tänk vad stora de blir på fem år!Jag har gjort iordning två bildsidor.
Här är bilder från vår Valborgshelg i Dalarna.
Här är bilder från lite av det vi gjort senaste tiden.


*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


080423

Dagarna rusar iväg!
När det är så fint väder ute blir det inte att man sätter sig vid datorn så gärna......

Nu har killarna börjat på sina 15 timmar i veckan på dagis och än så länge har jag lyckats hålla tiderna och hunnit ner till dagis i tid med tre barn. :-)
Dom är så duktiga killarna!
Vilgot har börjat hosta lite och fått lite eksem i knävecken!? Han hade ju mycket eksem då han var liten, så jag blev paff när jag såg det!
Han är ju allergisk mot något luftallergen ute (ska tas mer prover snart), funderar på om hostan och eksemet kan bero på allergi nu när allt satt fart ute då det är vår?
Vidar är lite förkyld, men full fart!
Jag har ont i halsen, så vi är inte hundra procent här hemma, men, man kan väl inte vara på topp jämt, hihi......

Det är iallafall underbart att våren är här, gröna knoppar överallt!!
Rabarbern har fått en väldigt fart!Hihi....måste visa en kort på Vilgot & Vilja.....Vilgot tänkte vara schysst och bjussa på lite mat...... :-)Vilgot har fått dille på Pokemonkort och papsen delar intresset kan jag lova! De är ute och surfar på nätet tillsammans för att lära sig mer om dessa kort och nyligen laddade papsen ner en Pokemonfilm till Vilgot´s stora lycka!Skrivet senare samma dag:

Halloj igen....det var lite knepigt att hinna få uppdaterat idag då Vilja varit vaken mycket och så fort jag lagt ner henne då hon somnat så har hon slagit upp ögonen och inte varit nöjd förrän hon fått ligga i famnen och snutta.
En till liten Vilgot tror jag bestämt......hihi.....han var också en liten famnnisse när han var liten, medan Vidar helst har legat själv i egen säng.
Vilja är lugn, men sover som sagt helst i mamsen´s eller papsen´s famn. *mys*
Men det är ju som jag sagt förut, första tiden är som en "förlängd graviditet", men att man har barnet utanpå magen istället för i. :-)

Idag har Vilgot varit på simskolan igen och vi är såååå stolta över honom då han klarat av att ta den blå baddaren idag!!
Han har haft lite tufft emellanåt då han tyckt mycket varit lite läskigt samtidigt som han tycker att det är kanonkul att gå på simskola! Idag lossnade det massor, han var såååå duktig!
För att ta den blå baddaren skulle dom doppa huvudet under vattnet fem gånger, bubbla/"koka kaffe" fem gånger och med hjälp av en lång rund "flytgrej" skjuta ifrån med fötterna från kanten och glida iväg och flyta utan att röra på benen, även detta skulle de göra fem gånger.
Dessutom hoppade han i vattnet från den låga kanten och tog mod till sig och hoppade från den höga kanten (fröken höll i handen)!

Vilgot har länge pratat om att han vill ha ett par simglasögon och idag när han klarade baddaren fick han ett par! Han valde ett par blå och se bara vilken stolt kille som visar upp både märket baddaren och simglasögonen.Appropå bada....måset lägga i det här kortet på papsen då han badar här hemma, hihi......
Kopplar av i bubbelbadet samtidigt som det surfas på nätet. :-)Måste bara säga att det faktiskt är liiiite synd om mig.........har juont i halsen och idag har jag känt mig rätt hängig, fussen och så....tog tempen och lilla jag hade feber......
Hoppas att det inte blir något långvarigt!
Nu ska jag göra en stooooor mugg te med honing och amma en liten hungrig tjej som ligger och myser i papsens famn för tillfället.

Tack Mats, Per-Åke och Tobbe med familjer för den underbart söta klänning och tröja som kom med posten i förrgår till Vilja!
Vilja tackar så mycket!!*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


080415

Vilja sussar, goding sussar och buskillarna är på dagis och leker. Solen skiner och jag ska nog gå ut och röja lite i utekrukorna och blomlådan där det fortfarande står ljung, gran & enris. Tänkte ta bort det nu i väntan på att man kan plantera lite annat i dem.

Igår var vi på BVC besök, det gick så bra så. :-) Hon hade gått upp kanonfint i vikt så bm sa att hon inte ens behöver fråga om amningen fungerar, hihi.......
Nu har jag börjat med magnkipsmassage på Vilja. Har gjort de på killarna också då de var små och Vilja verkar gilla det.
Bm på BVC sa att det är kanonbra om jag gör det, just eftersom hon äter så mycket och vi då förhoppningsvis kan lindra eventuella magnkip. Så vi gör "vattenhjulet" & "sol och måne".
Jag har en jättebra bok som heter Spädbarnsmassage (av Lena Lidbeck, Marianne Rydin och Per-Åke Uddman).Ett boktips från mig till den som vill lära sig mer om spädbarnsmassage. Det är mycket bra & fina bilder och beskrivande text som enkelt förklarar de olika stegen.

Igår kom detta på posten!
Ett kort och en liten present till Vilja från Annika & Pelle med familj. *Tack så jättemycket*Jag försöker ringa till SÖS ögonmottagning då jag väntar på att få en tid där till Vilgot eftersom han håller på att "trixa" så mycket med sina ögon. Läkaren trodde ju eventuellt att han kunde ha ett brytningsfel.
Hon sa att väntetiden var ca 1 månad, men nu har det gått två månader och vi har fortfarande inte fått någon tid!?
Visst kan det ta tid, ja vet...men jag måste få tag i dem så att vi inte blivit "bortglömda". Men det tutar ju bara upptaget hela tiden....

Jo, nu fick jag tag i dem!
Hon sa att vi precis hade fått en tid och att det kommer på posten nu i dagarna. Någon gång i maj hade vi visst fått en tid!
Vad bra, då slipper jag fundera över det.

Ett litet collage på mig & Vilja.....
Kontrasten med att ha bebisen utanför magen & i magen.(Hon är åtta dagar gammal på bilden & graviditetsbilden är tagen på bf-dagen, tre dagar innan hon kom ut.)

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*


080413

Vilja sover & killarna sitter och bygger med magnetstavar så jag passar på att uppdatera lite. :-)
Igår hade vi barnen´s morfar & Arléne här på besök. *mysigt*
Har lagt upp bild & text här.

Jonas & jag fick en jättefin present från morfar & Arléne.
Det är en kvinna med ett litet nyfött barn i famnen, gjort i trä. Den är verkligen superfin!! Blev så himla glad för den! Den är ca 20 cm hög. *tack*

Idag har vi haft besök av Vidar´s dagiskompis Elias med mamma och de hade med sig en present till Vilja, en supersöt gosis som har en liten bjällra i sig. *tack*Imorgon är det dags för första BVC besöket för Vilja. Det ska bli kul!
Då vi var på läkarkontrollen på SÖS då hon var tre dagar gammal hade hon redan vänt upp nästan till födelsevikt!
Hon vägde 3450 då hon föddes, på läkarkollen vägde hon 3430. Men det förstår jag som hon mumsar i sig, hihi!
Ska bli intressant att se vad vågen står på imorgon!
Bm på BVC ska titta lite på Viljas ena öga då det kladdar.
Det började kladda igår förmiddag och emellanåt fick jag torka bort kladdet med en bomullssondell blött i vatten för att hon skulle kunna öppna ögat.....
Tycker att det ser lite bättre ut nu, men det är fortafarnde lite kladdigt, men det har inte varit så att ögat blivit "igenklistrat" idag iallafall.
Pratade med sjukvårdsrådgivningen som sa att jag skulle fortsätta torka ögat som jag gör, men att jag imorgon skulle låta ögat vara så bm på BVC kan ta en odling på kladdet i ögat, för att se ifall det är bakterier eller ej.

Nu ska jag undersöka vad skåpen har att erbjuda till middag. :-)

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080411

Det har inte blivit uppdaterat på ett tag, men det beror självklart på något helt underbart!
Vilja är här!Vilgot har blivit storebror igen, och Vidar är nu inte bara lillebror, utan även en mycket stolt storebror till sin lillasyster!

Vi kom hem från BB i måndags, den 7/4 och vi har haft (och har) en helt underbar start med det nya livet som trebarnsfamilj! Killarna är så supergulliga mot sin lillasyster, det osar verkligen kärlek här hemma kan jag lova, hihi!

Pojkarna vill gärna vara med då det byts blöja också, men då tycker inte Vilgot att det osar lika gott längre....hihi....ändå bara måste han ju stå med och titta!Barnens morbror Jonatan & Sujitra och morfar har varit här och hälsat på vår lilla Vilja!Vilgot & Vidar är så himla glada & lyckliga över att lillasyster äntligen är här hos oss.
Varje dag hörs:
"Hon är så söt och gullig!"
"Jag älskar en lillasyster!"
"Hon tittar på mig!"
När man ser barnens blickar och leenden går det inte att ta miste på vad de känner. Det kommer rakt från hjärtat. *mys*

Imorse innan det var dags att gå till dagis kikade jag in i Jonas & mitt sovrum och såg detta........mysigt!Men livet är ju inte alltid en dans på rosor....igår kväll då barnen skulle bada gick det absolut inte att samsas i badkaret, så papsen mätte och delade av badkaret, hihi!Nu ska jag snart äta lite lunch. Goding sitter här bredvid mig. Vilja ligger i sängen och sussar och killarna är på dagis.

Kan inte annat än säga att jag är världens lyckligast just nu!
Lite mör efter förlossningen såklart, men jag mår ändå så bra!

För att läsa om förlossningen, klicka här!
För att se bilder, klicka här!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080405

Barnen sover och jag ska faktiskt också snart knyta mig....*zzzzz*......
Idag har det varit en underbar vårdag! Vi har varit ute hela dagen och det har varit lek och skoj med kompisar hela dagen för barnen! *roligt*Har lagt upp en massa bildcollage och skrivit lite på bildsidan, så ni får kika in där för att se & läsa mer om vår dag.

Måste bara berätta vad gosig Vidar var här om dagen....
Han låg på Jonas & min säng och jag lutade mig över honom och han lägger sina händer på mina kinder, tittar mig i ögonen och säger såååå kärleksfullt:
"Hon älskar mig så mycket!"
Hihi, så sött!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080402

Vidar har varit hemma med mig i veckan då han haft lite feber på kvällarna, men varit feberfri under dagarna.
Jag funderade kring om det var öronen som spökade då han ju nyss haft dubbelsidig öroninflammation, så vi gick ner till doktorn för att se efter, men det såg bra ut.
Eller bra....trumhinnorna var lite lätt buktade och var lite rodnade, men eftersom han nyss haft öroninflammation så såg det "bra" ut så det var bara att knata hem igen.
Igår hade kvällstempen sjunkit, han hade bara 37.9. Inte direkt feber, men ändå inte helt feberfritt, så vi tog en extra dag idag och ser hur det utvecklar sig.

Nu är det verkligen vår ute, gröna stora knoppar, krokusarna blommar och igår gick jag igenom klädgarderoben och barnens kläder & skor för att se vad som finns inför våren.
Vidar hade ett par gympadojor han kunde ha och en vårjacka att ärva efter storebror.
Vilgot kunde ha både gummistövlarna och ett par gympadojor, men vårjackan var urväxt.
Igår åkte vi iväg och köpte lite mer ombytesskor till barnen, gympadojor & gummistövlar. Det är skönt om de har ett par gummistövlar som alltid kan stå på dagis istället för att släpa fram och tillbaka....
Idag gick jag och köpte byxor (som är lite fodrade) till Vidar och en vårjacka till Vilgot.
Känns skönt att ha allt hemma, så man inte behöver flänga iväg med en liten nyfödd sen för att fylla på vårklädesförrådet.

Hihi....en liten Vidar är såååå lycklig över sina nya gummistövlar med bilar på (såklart!), han hade pyamas och stövlar på sig imorse då han kikade på morgon-tv.Vilgot fick ju en del kläder när han fyllde år!Och så den nya fina vårjackan & gympadojorna!Nu är vi redo för våren!
Vi får väl se, det kommer säkert något litet bakslag med lite snö....men det är förhoppningsvist inget som ligger kvar för länge.
Nu vill jag ha vår!

Nu ska vi snart gå ner och hämta Vilgot och sen hem och förebereda middag innan Vilgot ska iväg till simskolan!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080330

Jag skriver inte mycket här utan man får kika in på bildsidan för att läsa om Vilgot´s 5-år´s firande!
Jag har lagt upp bilder och text där som berättar om hans kalashelg!

Kan säga att vi har en otroligt nöjd femåring här hemma efter allt kalasande, hihi!
Var lite orolig ett tag att allt inte skulle gå enligt planerna då jag haft otroligt mycket jobbiga förvärkar sen i torsdags (Vilgot fyllde år i fredags 28/3), men lilla frö ligger fortfarande kvar i magen och Vilgot har blivit firade hela helgen lång!
*Hurra för dig Vilgot*

I förrgår var det vinter, idag har det varit vår och Vilgot och hans kompis Ludwig har letat & samlat kryp från jorden på vår uteplats.
Dom hade sååå skoj!Vidar fick feber idag....stackars liten....undrar vad det är nu då?
Ingen förkylning, ingen hosta, bara feber.
Det är exakt en vecka sen som han åt klart pencillinkuren mot den dubbelsidiga öroninflammationen.
Kan det vara den som spökar igen?

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080325

Idag har barnen varit på dagis igen efter påsklovet och jag tog en tur till Farsta och kikade efter lite presenter till vår blivande femåring Vilgot.
Fast att jag tog det riktigt lugnt och verkligen tog tid på mig så var det riktigt tungt med den stora magen, hade såååå mycket sammandragningar att jag höll på att bli knäpp....=S.....

Igår höll jag & barnen på att baka bullar så att det finns inför Vilgot´s kalas och imorgon eller på torsdag är det städning som gäller. Det är lite att fixa med inför kalas men det är samtidigt såååå kul!

Imorgon ska jag till mödravården igen, och efter det tänkte jag ta en tur förbi apoteket och fråga om dom har nå´t tips då det gäller små snart femåriga nagelbitare.....
Vilgot har sååå svårt att sluta med det, det går bara inte! Vi påminner honom hela tiden och strax efter så sitter han där och tuggar.....=S.....
Vet att det finns nå´t medel man kan ha på naglarna som ska smaka starkt och som gör att man inte vill bita på naglarna....men jag vet inte om han är för liten för sån´t? Imorgon ska jag rådfråga på apoteket tänkte jag.

Skrev ju för ett tag sen att Vidar börjat använda pottan lite.
Det går både upp och ner, vi försöker utan blöja då och då när vi är hemma och det hinns med både små "olyckor i byxan" men även besök på pottan.
"Nu kommer kisset! Stoppa kisset!" kan man höra Vidar ropa innan det bär av i full fart till pottan, hihi!
Träning ger färdighet!

Papsen tog detta kort här om dagen då Vidar satt på pottan, hihi! Klart man kan passa på att bläddra lite i en bok samtidigt som man utträttar det man ska. =DFick ett inlägg på gästbokssidan idag :
"En fråga, varför är det bara viktmiskningsannonser längst upp på denna sida? Slump eller?"

Jag har faktiskt aldrig tänkt så mycket på dessa annonser, men nu såg jag att det faktiskt var nästan bara om viktminskning.
Har faktiskt ingen aning om varför.....? Jag är betydligt mer för godis än bantning, hihi....så det är kanske en pik åt mig då, hihi!??

Tack föresten för alla inlägg i gästboken jag fått senaste tiden, jätteskoj, de glädjer mig! =D

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080323

Jag skriver inte så mycket här om vårt påskfirande idag utan låter bildsidan berätta om vår mysiga lilla påsk istället.

Lägger in en liten bild på den mysiga sängkoja som barnen gjorde iordning imorse bara. Alla kuddar & filtar från alla sängar och soffor här hemma samlades i Jonas & min säng, även en massa gosedjur fick plats!
Vilgot, Vidar och papsen myser i sängkojan:Jo, papsen ligger där, ni ser väl armen som sticker fram vid sidan om Vidar, hihi......

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080321

Nu har jag gjort en "ny" dagbokksida, för sidan blev så himla tungladdad märkte jag.....
Inte underligt, har hunnit skriva rätt mycket dagbok och lagt upp en hel del bilder, så vill man läsa det jag skrivit tidigare kan man göra det genom att klicka på länkarna ovanför (Dagbok 1 och Dagbok 2)
Så nedanför finns endast det som jag skrivit nu i mars med, det andra finns alltså i länkarna jag nämnde nyss. :-)

Nu är det påsklov!
Vilgot hade med så gulligt påskpyssel med hem från dagis i onsdags.
Den söta påskkycklingen står nu framme tillsammans med de andra två påskkycklingar som han gjort de två tidigare åren.Jag tycker de är lite ....tjaaaa......mindre bra....på att pyssla med barnen på småbarnsavdelningen (Vidars avdelning) faktiskt.....lite trist....
Han har gått på dagis i 1 år nu och ännu har inget pyssel tagits hem.....
Visst är de en småbarnsavdelning, men det är väl ingen som säger att man kan pyssla lite för det?
Vidar älskar att pyssla och här hemma har jag ju gjort iordning ett pysselskåp där de själva kan ta fram saker då det vill greja med något.

Bara under de här två dagarna de nu varit hemma så har pysselskåpet använts av båda.
Vidar tar själv fram vattenfärger, penslar och papper, han är jätteduktig!
Vilgot är också självgående i pysselskåpet. :-)

Ger man dem bara chansen, så lär dem sig ju och jag tycker att de borde ge de små på småbarnsavdelningen lite mer chanser faktiskt..... Vidar är ju ändå 2½ år!Vilgot är inne i en legoperiod nu, det byggs mycket och han låter verkligen fantastin flöda och bygger riktigt avancerade saker tycker jag.
Det är kul att höra hur han tänker när han bygger de olika grejerna och han förklarar precis vad man kan göra med de olika små delarna i de färdiga farkosterna!Vad har vi gjort annars?
Vidar har kommit på att han vill bli pokerspelare som pappa.....hihi...........och sen har jag hunnit med att baka lite matbröd tidigare i veckan. *mums*Jo, idag har vi varit ute i solen och njutit såklart! Från att ha varit vår så blev det vinter igen. Jag undrar vad alla gröna stora knoppar tänker där ute!?
Vi har iallafall varit borta i pulkabacken idag och barnen har haft det sååå skoj! (se på bildsidan) medan goding hade nöjet att fara iväg och storhandla. :-)

Nu sover barnen och drömmer nog om påsktuppen som kanske kommer med överraskning inatt.......

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080317

Idag var jag till doktorn med Vidar då febern inte riktigt ville ge med sig.
Han har varit gulgeggig i ögonen, men det är nästan helt bra nu. Han är fortfarande småförkyld och småhostig och sen var det det här med febern. Feberfri under dagarna och sen feber på kvällen. Underligt!? Inga höga tempar, mellan 38.1-38.3 under kvällarna, men ändå så pass att det är feber.
Allmäntillståndet har varit bra, inte helt hundra förstås, men ändå pigg och sig själv, så det är inget jag tänkt speciellt mycket på.
Men eftersom tempen farit jojo under fem dagar så blev det läkarbesök idag.
Hon sa att han lät lite slemmig i bröstet då hon lyssnade på honom och när hon sen kikade i öronen konstaterade hon dubbelsidig öroninflammation!
Det hade jag verkligen inte väntat mig! Annars tycker jag att man brukar känna på sig att det är något speciellt, men öronen hade jag inte en tanke på. Han har inte alls verkat besvärad av öronen eller haft ledsna nätter. Visserligen brukar han inte klaga nattetid då han haft öroninflammation tidigare, men däremot så brukar han pilla och dra väldigt mycket i öronen, men det har han inte gjort denna gång.
Så nu blev det pencillin i sju dagar då....
Doktorn sa att vi har en väldigt tålig liten kille om han inte har klagat över öronen, för de var verkligen inflammerade....

När vi gick från doktorn så frågade jag Vidar om han hade ont i sina öron. Han svarade:
"Jaaaa, det har jag!"
Lillskrutten....

Åh, man känner sig så himla dum. Hur kan man har missat? Men han har verkligen inte visat några tecken på att han skulle ha ont i öronen....så då har jag inte frågat honom....
Jaja. Det är bra nu att vi vet vad det är som är vajsing och som påverkat att han inte varit helt feberfri. Nu kan det bara bli bättre!

Vad har vi gjort i helgen då?
Vi har haft en jättemysig helg. Vidar har lekt mycket med sin bästa kompis Elias i helgen och i lördags åkte Vilgot och papsen till badhuset tillsammans med en kompis och hans dotter.
Efter badhuset åt dom lunch på Donken, så Vilgot var såååå lycklig när han kom hem! Badhus OCH hamburgare!
Vilgot och papsen var även förbi på leksaksaffären och köpte present till Vilgot´s kompis som fyllt år, så i söndags var det barnkalas som gällde för Vilgot.
När Vilgot var på kalas så höll Vidar & jag på att påta i trädgården. Det var så underbart väder, solen sken och det doftade verkligen vår! Jag klippte ner vår pil som verkligen drog i väg till ett litet monster förra sommaren! De kan ju bli hur stora som helst, så det gäller att hålla de i trim, hihi!
Så jag klippte ner den rejält och har sparat så pass att det blir en mysig koja till barnen under den i sommar. Sen kommer ju alla skott förstås, så den drar med all säkerhet iväg en massa även denna sommar!

Vidar fikar ute på vår lilla trappa. *mysigt*Jag har rensat i landen och sen burit iväg alla monstergrenar från pilen till skogen förstås!
Det är så himla skoj att kunna börja fixa & dona i trädgården, något jobbigt med den stoooora magen då....hihi...men men! Jag njuter av trädgårdarbetet!

Så det har blivit mycket frisk luft i helgen, kompislek för barnen, men även familjemys!
Vi har mumsat på toast, spelat spel och kikat på melodifestval!Båda gosebarnen sover så gott och nyss var barnens morfar hit en sväng för att lämna lite saker.
(Jo, han bor i Dalarna, men jobbar i Sthlm)
Jag hade gjort iordning en liten födelsedags/påskpresent som barnen´s morfar fick. Han har nyss fyllt år och det är ju snart påsk, så det blev en liten blomma i en kruka, påskte och lite marsipangodis (som morfar älskar!).Vidar har sovit sen strax efter klockan 17.00 idag!
Han sov aldrig efter lunch och efter badet blev han sååååå trött och ville ha välling. Jag sa att han fick vänta för att jag skulle tvätta håret på Vilgot och när jag hade gjort det hade Vidar hunnit somna i vardagsrumssoffan......*skrutten*....
Vidar vaknade till när jag läste kvällssaga för Vilgot. Han ville ha välling. Jag passade på att ge honom pencillin då och han bara gapade och svalde medicinen utan ett ord. Så himla duktig! Sen somnade han om direkt efter vällingen.

Måste säga att båda våra barn är så himla duktiga även när det gäller mediciner. De tycker inte de är gott, det talar de om och Vidar kan verkligen rysa i hela kroppen för att det är så blä.....men ändå så gapar dom och sväljer medicinen utan en massa tjafs och bråk. Är så imponerad av våra barn! Jag menar....det hade ju kunna vara krig varenda gång då man ska ta medicin, men nej....de talar om med ord att de inte vill och att det är äckligt, men sen är det ju faktiskt bara att ta det där attans medicinen, och det gör dom. *stolt över er barn*

Titta vad Vilgot vågade prova idag när han badade i badkaret! Doppa ansiktet/huvudet!
Han går på simskola och de tränar på att doppa huvudet under vattenytan, men Vilgot tycker det verkar läskigt, så idag fick han prova hemma i badkaret. Han började med att prova att bara doppa ner över munnen, nästa gång även näsan, tredje gången även ögonen och sen så att håret skulle bli blött.
Så duktigt av honom tycker jag!
På onsdag är det dags för simskola igen. Vilgot längtar massor, det märks så väl att han tycker detta är det roligaste just nu och att han känner sig så stor över att ha börjat på simskola. *hihi*Jo, föresten......det skadar inte att lämna ett litet avtryck i gästboken någon gång ibland....*blink*
(Det vore skoj att veta vilka som är här och kikar ibland)
Tanja behöver verkligen inte ta åt sig, hihi, kram på dig!

Men när man ser att det är runt 20-25 besökare dagligen och ingen skriver något......typ....någonsin.....
Känn er absolut inte tvingade, men.....*blinkeliblink*....

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080314

Det har varit lite småkrassligt i veckan. När jag hämtade barnen på dagis i onsdags så kändes Vidar varm. Tog tempen på honom, han hade 38.4....skrutten!
Dagen därpå hade han bara lite temp mitt på dagen, 38.0. Han är lite förkyld, hostar lite och sen är det lite geggigt i ögat åt honom.Idag var han feberfri under dagen, men kvällstempen låg på 38.3, så helt feberfri är han inte. Han är ändå pigg och glad, så man märker inte så mycket på allmäntillståndet att han är krasslig.

Vilgot är det full fart på, hoppas att det fortsätter så!
I onsdags var han på simskolan för första gången!Åh vad han tyckte det var skoj! Han hade inte velat göra alla övningarna, doppa huvudet under vattnet och hoppa från kanten. Men det tycker jag inte man kan begära första gången heller. Huvudsaken är att han hade skoj (och det hade han!) och han hade en mycket positiv upplevelse av simskolan!
På kvällen när jag sa godnatt till honom sa han:
"Mamma, är det simskola imorgon igen?"
Jag sa att det inte var det, utan att det är en hel vecka tills nästa gång. Då utrbister han:
"Åhhhh, vad tråkigt! Jag vill inte vänta så länge!"
Hihi....kul när han fått börja på något som han verkar tycka är jättekul! Man märker på honom att han känner sig stor & speciell när han har fått börja på simksola. Det är som om han växt några centimeter, hihi!

Vad har vi gjort mer då?
Jo, tandläkarbesök i går torsdag för Vilgot. Det gick jättebra, han var så duktig, hoppade upp i tandläkarstolen och gapade stort så tandläkaren kunde titta på alla tänderna. Alla tänder var så hela och fina så!
Vidar stod nedanför och frågade:
"Är det min tur? Är det min tur? Är det min tur?"

När tandläkaren undersökt Vilgot´s tänder klart lyfte hon upp Vidar i stolen bredvid Vilgot och dom fick åka upp och ner i stolen tillsammans, hihi!
Sen fick dom en varsin tandborste och välja en varsin leksak i lådan. Gissa om Vidar var lycklig att han fick göra som brorsan! Dom tackade så artigt båda två och ropade glatt hejdå innan vi gick. *stolt mamma*

Jag & Jonas har funderat en del kring detta med Vilgot´s ögon......
Förra veckan var vi ju och gjorde synkoll och det gick bra, så ingen anmärkning där.
Vi pratade om att det kunde vara "tics", alla han blinkningar och kisningar han har för sig emellanåt.
Här om kvällen så verkade han så himla irriterad i ögonen, han blinkade, kisade och hade sig hela tiden och jag funderade över varför.....
Tänk om det inte bara är tics, tänk om det är något som inte är som det ska. Det handlar ju om hans ögon, så det är inget man bara låter bli att fundera på!
Han har ju skadat sig med en sax i ögat förut och efter det har han haft ögoninfektion då hornhinnan var full med små sår....tankarna snurrade runt kring detta. Tänk om det är något som inte har läkt som det ska?
Vi var ju på besök och återkoll hos ögonläkare och han hade ögonsalva (antibiotika), så detta ska ju vara ur världen.

Igår ringde jag iallafall till SÖS där vi var hos ögonläkaren och under eftermiddagen ringde hon upp mig och jag berättade hur läget var och våra funderingar.
Hon trodde inte att det hade att göra med hans tidigare problem med ögonen. Hon sa att det är bra att vi har gjort synundersökning, men att det ju faktiskt inte behöver vara bra för det....
Hon sa att det rent praktiskt kan vara så att han har ett brytningsfel. Det är sällan närsynthet visar sig när de är så här små , så om det inte handlar om tics så kan det vara att han är översynt eller har ett brytningsfel, sa hon.

Hon ville att en ortoptist (tror det heter så) ska titta på Vilgot´s ögon och göra en nogrannare syndundersökning och sen ska vi få en återbesökstid hos ögonläkeran som jag pratade med i telefonen då hon ska undersöka Vilgot´s ögon igen.
Hon sa att det är runt en månad´s väntetid. men det känns som om det är helt ok, det känns skönt att Vilgot ska få en sådan grundlig undersökning!

Ja, nu har vår lille plutt mycket framför sig närmaste 1½ månaden.....födelsedag, femårskoll, ögonkoll på SÖS och allergitest på barnläkarmottagningen.....
Senaste allergitestet i höstas visade att han även är allergisk mot gräs/träd, så nu ska vi ta reda på exakt vad det är och om han ev. behöver någon medicinering mot detta. Förra sommaren fick vi lova att använda ögondroppar (Livostin tror jag de hette), då han var så irriterad i ögonen. Så att han sen gjorde att positivt allergitest förvånade mig inte.....tycker bara så synd om honom att det aldrig kan få ett stopp.
Kan inte lite allergier börja försvinna istället?
Är så imponerad av vår Vilgot, så är så otroligt duktig vid alla läkarbesök och undersökningar! *puss på dig plutt*

Måste bara berätta en rolig sak mitt i allt....
Jag satt och läste boken "Håkan bråkan och bebismysteriet" här om dagen.
Den handlar om det här mysteriet hur bebisen faktiskt kommer in i mammas mage.....
Jag frågade Vilgot vad han trodde och han sa:
"Det är ett magiskt pulver som åker in i mammas mage på ett osynligt sätt!"

Hihi, ja, på sätt och vis så stämmer ju faktiskt det!

Ja, sen måste jag ju bara berätta vilken otrooooolig kvinna jag är. *blink*
Idag har jag både städat hemmet, städat akvariet, tvättat och bakat scones. Så när Vilgot kom från dagis så mumsade vi på nybakade scones till mellis, mums!
Vidar sov 2 ½ timme efter lunch, så jag kunde verkligen gno på här hemma, hihi! Tokig man är.....skulle ju faktiskt bara kunna vila, men man får väl skylla sig själv att man inte gör det....NU ska jag iallafall lägga mig, klockan är mycket och ögonen börjar grusa sig.....
Så, nattinatt!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080310

Snart fyller Vilgot fem år, tänk vad tiden gått snabbt! Det är dags att börja planera kalas, Vilgot ha sagt vilka han vill bjuda, så nu i veckan ska jag fixa med inbjudningar. Han vet vad han vill ha för lekar och hur han önskar ha saker och ting, det är kul!
Jag har talat om för lilla frö i magen att det inte är läge att komma ut den 28 mars, antingen är det några dagar innan som gäller, eller efter. Vi får väl se hur det blir.....hihi.....

I helgen har vi varit hos barnens farmor och hälsat på, annars har det inte hänt något särskilt. Skönt att bara ta saker och ting som de kommer. Ja, inte allt förstås.....
Har hunnit med att vara lite putt på goding också då min sovmorgon bara försvann....såna trevliga överraskningar gillar jag inte, speciellt nu när man är höggravid och sover som en kratta på nätterna. Men jag ska inte morra mer på honom här, han fick sitt "morr" igår.

Jag ska strax sätta mig och skriva lite i fotoalbumet, nu sitter alla kort på plats, det är "bara" lite skriveri kvar.
Har satt in kort i albumen som är fram till februari iår, känns skönt att vara ikapp så bra. Innan var det mycket bilder som inte var beställda och insatta i album och jag känner att jag verkligen vill få klart det innan frö kommer ut till oss, för jag antar att det blir rätt mycket babybilder sen....det brukar liksom bli det, hihi.....

Barnen är på dagis. Det är så skönt att det ordnat till sig vid lämningen, det var ju så himla ledsamt en period och Vilgot var verkligen hysterisk när vi sa hej då. Men nu är det lugnt och det känns bra vid lämningen.
Imorse var det två leende killar så jag vinkade hej då till. *skönt*

Jo....dessa två busfrön.....vad det kan kivas! Båda två har en vilja av stål och vet precis vad de vill ha och gärna samma saker.....Dom kan bli så otroligt arga och sura på varandra och det fäktas vilt med armar i luften! *pust* Ibland blir det en träff och ojojoj vad ledsamt det blir då.
Det är mycket tävling. Jag ska gå in först! Eller, jag ska ha mjölk först! Vad som helst egentligen, bara man får först....
Vet inte hur många gånger jag tänkt tanken att jag inte ska låta dem bada tillsammans, för jisses vad det kan kivas även där! Men när man ser hur kul det också faktiskt har tillsammans, så är det klart att de ska få bada tillsammans....skruttungar....

När de sitter så här bredvid varandra och bara myser i badkaret, då förstår man inte varför det måste kivas så ibland....eller....så ofta....Så här skoj kan det faktiskt vara att bada med brorsan!Allt skoj de har tillsammans överskuggar verkligen allt tjafs och det är ju tur, hihi!
Imorse så höll jag på att duka undan efter frukosten så hör jag Vilgot säga:
"Vill du att jag sitter bredvid dig?"
Vidar svarar:
"Ja"
Jag kikar in i vardagsrummet och där sitter de tätt bredvid varandra i soffan och tittar på morgontv och bara myser.

Efter ett tag hör jag Vilgot säga:
"Vidar man får faktiskt inte bitas!"
Jag släpper det jag håller på med för att kika till dem. Vilgot tittar mot mig, jag tittar undrande på dem och Vilgot säger:
"Men, mamma, han bet inte mig. Jag skulle bara tala om för honom att man inte får göra det, så han vet!"

Hihi...ja, det var ju bra förstås!

Jo, nog håller de ihop bröderna bus. Det är mycket kärlek och gos mellan syskongnabben.

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080307

Vilka duktiga barn vi har, man blir sååååå stolt!
I onsdags var båda barnen hemma då Vilgot skulle på synkoll och sen var det frissadags för barnen.
Vilgot följde själv med bm på bvc in i rummet där de skulle utföra syntestet och jag satt utanför med Vidar i lekrummet och lyssnade på när han svarade. Efter ett tag utbrister Vilgot:
"Men varför frågar du bara alla små bokstäverna hela tiden!? Kan du inte ta några stora också!?"
Hihi....lite skoj tycker jag......=D

När allt var klart gick jag in för att höra hur det gått. Det hade gått jättebra, ingen anmärkning alls förutom att bm var imponerad över att han kunde alla bokstäverna. Gissa om en stolt mamma sträckte lite extra på sig, hihi......
Hon sa att vi skulle göra om syntestet om en månad igen (när han ska på 5-år´s koll). Går det lika bra då, så ska vi inte behöva oroa oss för ifall han ser dåligt.

Efter bvc-besöket tog vi bussen till Farsta och vi åt lunch innan det var dags att gå till frisöre. Båda barnen hade klipptid och det var premiärklippning för Vidar!
Det skulle bli spännande att se hur det skulle gå, men han hade ju varit med flera gånger dit innan och sett Vilgot klippas, så han var inte helt främmande med platsen.

En jättegullig tjej kom och frågade Vidar var han ville sitta.
"Björnen!" utbrast Vidar glatt och pekade på björnen.
Man kan välja mellan en björn och en motorcykel. Jag säger bara det.....åh vad skönt att han valde björnen, för Vilgot äääälskar motorcykeln! Och de skulle klippas samtidigt...... *mamma kunde andas ut*
Vidar satte sig på Björnen och frisören satte igång en film. Hon började klippa honom och han brydde sig inte ett dugg.
Tre minuter senare satt Vilgot på motorcykeln bredvid Vidar´s björn och det var så gulliga där det satt!

Vidar satt där så snällt och jag var så stolt över honom, det var ju ändå första gången han klipptes och hon körde även med en liten maskin runt öronen i längst ner i nacken.
När hon startade den sneglade han lite mot den och frågade:
"Vad är det?"
Hon berättade vad det var och Vidar sa:
"Jaha" och fortsatte att titta på filmen igen.

Jag tror verkligen att det gjort susen att han följt med tidigare gånger då Vilgot har klippt sig. han känner igen stället, han har sett vad de gör och han ser att Vilgot inte bryr sig, så varför ska han göra det?
*Duktiga barn* *Stolt mamma*

Titta vad fina de blev, våra nyklippta killar!
Först ut Vidar som innan hade lite drygt 5 cm långt tunt babyhår i nacken!Goseplutt Vilgot!Jag fick bassing av syrran för att jag inte lagt upp en nyklipptbild på mig här på hemsidan....och "bara" talat om att jag klippt mig, hihi......
Enbart för dig syrran, här är jag! *blink*
Nyklippt och nyslingad!Nu är det dags för min stoooooora mugg te som jag måste ha innan jag lägger mig. *Gott*
Det har varit full rulle hela veckan och idag efter dagis så hade Vilgot sin kompis Ellen här, så det har varit full fart.
Jätteskoj såklart, men nu är jag trött.
Så.....nu är det dags för min alldeles egna lugna stund i tv-soffan bland alla myskuddar! *Natti*

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*

080304

Jag har inte uppdaterat på ett tag då vi varit krassliga här hemma. Jonas & Vidar har klarat sig (nja, Vidar är lite småsnuvig), men Vilgot fick feber i måndags förra veckan (25/2) och hade sen hög feber och hosta i sex dagar!Han äter antibiotika sen i torsdags förra veckan (sänkan var hög) så idag är första dagisdagen för honom.
Själv är jag dunderförkyld......=S....

Vad har hänt annars då? Jonas har fyllt år, hipp hurra för dig älskling!! (se och läs från firandet här)
Jag har varit hos frissan och klippt mig & slingat håret, sååååå skönt för håret kändes verkligen risigt....och sen har det väl inte hänt så fasligt mycket mer. Hållt ställningarna här hemma, tagit hand om krasslig plutt & bakat och ordnat med kalas. Det var kanske inte så lite egentligen, hihi......

Nu har jag tagit kort på hur det blev med nya bokhyllan föresten!
Här är ett kort på hur det såg ut innan bokhyllan kom på plats.... (bokhyllan står nu mot väggen där tavlan hänger)....och så nu efter....Jag är jättenöjd, tycker det blev kanonbra! Så skönt att kunna göra iordning i bokhyllam i vardagsrummet där böcker stod/låg huller om buller för att få plats..... tillsammans med alla fotoalbum....
Nu står istället fotoalbumen i den nya bokhyllan i allrummet och bokhyllan i vardagsrummet med enbart böcker är såååååå fin! *glad*

En av Vilgot´s fröknar har slutat på dagis. JAG kommer att sakna henne massor....hon är så otroligt bra!
Vilgot fick själv bestämma vad vi skulle ge henne i "hejdå-present", han visste på en gång och visade mig denna gulliga lilla mjukisbolibompadrake i affären!Jag frågade om han trodde att fröken A ville ha en bolibompadrake och han sa:
"Ja, för hon ÄR en bolibompadrake!"
Jag frågade hur man är när man är en bolibompadrake och han sa:
"Rolig!"
Hihi, så himla gulligt tycker jag! Jag kan verkligen förstå att han ser en bolibompadrake i henne.
Sen valde Vilgot ett kort med en superhjälte på (såklart) och han sa vad det skulle stå på kortet:
"Du är Cool!
Du är en bolibompadrake! (rolig)
Tack för att du har varit min fröken!"

Sen skrev han själv under med sitt namn, men tre olika färger, röd, blå och svart, spindelmannens färger såklart!
Jag kan säga att fröken A blev jätteglad! =D

Imorgon ska Vilgot på synundersökning . Han verkar väldigt ansträngd ibland när han tittar på något, kisar och spänner ögonen på nå´t vis. Vi får se imorgon hur syntestet går.
Efter det ska barnen till frissan, det är dags att klippa sig. Första gången för Vidar, det ska bli spännande!

Måste bara berätta två saker som Vilgot sagt.
En morgon då han & Vidar var uppe innan Jonas och jag pallrat oss upp så hörde jag att det lektes, men även att lillebror bus var på g......
Efter en stund säger Vilgot till Vidar med en väldigt vänlig men bestämd röst:
"Vidar, jag älskar dig, men jag tycker att du är dum när du förstör...."
Gulligt tycker jag att han ändå kärleksförklarar lillebror först, innan han talar om det andra, hihi....

En kväll när jag sa godnatt till Vilgot, kramade han om mig hårt och smekte mig på huvudet. Han sa:
"Mamma, jag älskar dig för evigheter!"
*Gissa om mamsen smälter*

Sen måste jag ju berätta om "Didida", det är så han heter, Vidar´s hemlig kompis.
Han har länge pratat om "Didida", han pratar om honom och han pratar med honom.
Ibland kan han vända sig om vid matbordet och prata med "Didida". En gång trodde jag att det var hans skugga som han kallade för "Didida" så jag nämnde något om det, men då tittade han storögt på mig och sa:
"Det där är inte "Didida", det där är min skugga!"
Han brukar skylla på "Didida" om det händer något. En gång hade det spillts välling på vardagsrumsbordet, då var det "Didida" som gjort det och Vidar kom springande till mig i köket och berättade detta och sa att jag måste säga till "Didida"!

Senast imorse hade "Didida" varit framme igen, han hade sparkat en boll på blommorna.....
"Men det är ingen fara mamma!" tillade Vidar snabbt, hihi.....
I köket en stund senare var "Didida" framme igen och Vidar sa till mig att jag måste säga till honom.
Jag frågade vem den där "Didida" var och då pekade han på sin fot!
Jag sa:
"Jaha, är det Vidar som är "Didida".
Vidar tittade förundrat på mig och sa:
"Nej, jag är inte "Didida", jag är Vidar!"

Först i början trodde jag att den här "Didida" kunde vara samma pojke som Vilgot pratade om att han såg när han var mindre ("Pojken med den röda bollen"), men nu känns det mer som om det är en egen hemlig kompis som Vidar har.
Vilgot var ju väldigt rädd för "pojken med röda bollen" och han vägrade att gå ut i hallen och att gå till toaletten själv och han sa att han brukade försöka gömma sig för honom, men att pojken med röda bollen alltid hittade honom.....
Det var lite läskigt faktiskt.....
Nu har Vilgot inte nämnt detta på väldigt länge, men han sa en annan sak till mig för inte så länge sen som gjorde att jag fick lite gåshud faktiskt....
Han sa att när han ligger i Jonas & min säng och tittar ut i rummet utanför (allrummet), så brukar han se spöken där. Han berättade att de är grå/svart/vita, men att de inte gör någonting, de går bara förbi, så att det är ingen fara.

Jag har garanterat nämt det förut, jag tror absolut på att det finns andra "väsen" runt omkring oss och jag tror själv att vi inte är helt ensamma här hemma..... kan inte förklara närmare, det bara är så.
Alla får tro vad de vill, detta är min känsla.
Huvudsaken är att de inte skrämmer våra barn.

Men "Didida" han verkar ju vara en busig och kul hemlig lekkompis för Vidar iallafall, hihi!

*Jag älskar er gospluttar! Ni är bäst!*