Vilgot & Vidar dagbok (familjedagbok)
Datum: 050816-060815

060815

Det blir inte mycket skrivet idag, men jag måste bara visa en bild jag tog på Vidar idag. Han har ju fortfarande inte fått några tänder och är nu 1 år och 4 dagar gammal, men på den här bilden ser man att det är en hel del tänder på gång. I nederkäken lyser det vitt i en lång rad (man ser sex tänder tydligt under tandköttet nere och även några uppe, fast de uppe ser man inte på detta foto)
Titta vid tandköttet längst ner mot underläppen, så ser man en lång vit radda med tänder som är på G.....ser ut att det kommer att bli många tänder på en gång......*ajajaj*.......


Idag tog Vidar två små steg alldeles själv!!! Vi satt i vardagsrummet och han stod lull framför mig där jag satt på golvet. Jag hasade bakåt lite och då "tvingades" han att ta två små steg innan han kom in i min famn! Duktiga Vidar, det är mycket så är på gång nu!!
Han är så himla söt Vidar, när man säger "Var är Vidar?" så hör man ett litet glatt: "Titti!" (Tittut!) *gulligt*
Vilgot är ju också himla söt! Ikväll när han sa god natt till papsen så fick papsen flera pussar och kramar och när Vilgot & jag sen gick in i hans rum för att läsa saga sa plutt:
"Pappa är så snäll, han är min bäste vän!" Det är ju så man smälter! Och det vet jag att papsen gjorde också, för han hörde när Vilgot sa det till mig. *gulligt*
Ja, vilka goskillar vi har!

Vi älskar er så mycket Vilgot & Vidar!!!!!

060814

Idag har det varit både regn och sol. På förmiddagen öste det ner emellanåt, men när det var uppehåll så ville Vilgot vara ute och hoppa i vattenpölarna. Så på med regnkläder & gummistövlar! Tror Vilgot hoppade i alla vattenpölar som fanns, hihi!!
Vilgot har målat med vattenfärg idag också och han gjorde en jättefin fjäril!! *stolt*
"En fjäril till pappa" sa Vilgot. *gulligt*
Förut målade han en gubbe. Han första "riktiga" gubbe, man ser verkligen att det är en gubbe!
Titta vilken liten konstnär vi har:

Jätteduktigt för att vara 3 år tycker jag! *stolt mamma såklart*

Idag åt vi spagetti carabonara och Vidar mumsade på som bara den! Så härligt att se!!

Han är ju så himla liten i maten annars! Vilgot var inte heller stor i maten när han var liten och äter väl fortfarande inte direkt några stora portioner....men Vidar han äter som en mygga! När X antal männiksor sagt att Vidar var sååååå liten kände jag att jag ville gå ner till BVC och väga honom. Sagt och gjort. Jodå, han går upp i vikt. Inte mycket, men helt normalt enligt bm på BVC. Han viktkurva har dalat senaste två vägningarna, men de följer längdkurvan bra och han är ju pigg, frisk och go och glad, så nu ska jag sluta oroa mig!!
Men....ibland kan det vara svårt att släppa det helt. När man hör folk berättar att deras barn minsan äter en hel burk mat till lunch OCH dessert och lika mycket till middag, och även mellanmål och kvällsmål och.....
Herregud, vi får kanske i Vidar en burk med mat (i mängd) under en hel dag! Visserligen ammar jag fortfarande, men under dagarna ammar jag bara två gånger och det är innan han ska sova och det är ju efter frukosten och sen efter lunchen, så det är ju inte så att jag ammar honom så att han redan är mätt & belåten tills det är matdags.
Vidar ÄÄÄÄÄÄLSKAR gurka, melon och ris. Det är något han kan äta massor av!!! Men det är ju inte direkt mycket näring i gurka, hihi......

Visst ja......bm sa att Vidar kanske är en "lite spädare människa än sin bror"....ja, kanske är det så. Alla är vi ju skapta olika. (som tur är!!!!) Vidar vägde nu vid 1 år ca 9.5 kg, Vilgot vägde vid samma tidpunkt 11 kg och var 1,5 cm längre. Men, men vem vet. Lillebror kanske växer om brorsan med raketfart sen, hihi!!

Himla söta är dom tillsammans iallafall!! *älskar massor*

(Gåträning!)

Idag tog vi en promenad till centrum för att handla lite till kylskåpet och Vilgot hade med sin plånbok med leksakspengar och ville hjälpa till att betala.
Han var så himla duktig och fick köpa en "smörgåsglass" (sandwich) och när vi sen kom till kassan så stod han och plockade med sin plånbok och när jag betalat allt gick han fram till kassörskan och gav henne pengarna. Två sedlar fick hon och jag fick i smyg tillbaka dom igen....
När vi sen packat ihop alla varorna och satt på en bänk i centrum och jag skulle hjälpa Vilgot att öppna glassen så frågade han mig var min glass var någonstans?
Jag sa att jag inte ville ha någon glass och Vilgot satt en liten stund och funderade innan han sa:
"Men varför betalade jag då två pengar!!??"
Smart kille och GULLIG kille tycker jag!! Han köpte ju bara en glass, så varför betala två pengar då!? Men det är ju så urgulligt att han ville köpa en glass till sin mamma för sina egna pengar, hihi!! *älskar dig Vilgot*
Vilgot tänker mycket på det här med att betala. Han gav kassörskan en leksakspeng då vi köpte frimärken och den skulle jag inte få tillbaka, nej, Vilgot skulle ju betala. Och jag sa att det är klart han får göra det, det är ju faktiskt hans pengar och han väljer själv vad han vill göra med dom.
Han har till och med gett sin doktor en leksakshundralapp en gång då vi var där på besök! Man måste ju betala! =D

Nästa vecka börjar Vilgot dagis igen. Sommaren har gått så snabbt!! Tänk, nu ska vår lille plutt börja på storbarnsavdelningen!! Ingen liten kille längre då....lille plutt....hihi..... Vi gick förbi dagis idag när vi var ute på promenad och sa hej till fröknarna. När vi kommer till dagis nästa vecka ville dom prata lite med mig om hans allergier, så att dom har koll på läget. Kändes skönt att dom sa det!!
Numera får han ju äta mjölkprodukter igen, men han tycker ju inte om vanlig mjölk, så han dricker fortfarande havremjölk. Men någon gång kanske han kommer att vänja sig vid vanlig mjölk, men det får komma i Vilgot´s takt!
Men han är ju fortfarande allergisk mot potatis och ägg, så det utesluter vi helt i kosten.

Javisst, det måste jag ju berätta!
Jag la ju upp ett collage på ett flygfä som jag inte visste vad det var, men nu vet jag!
Det var en "större dagsvärmaren"! Den kan bli upp till 5 cm stor, men den jag såg var lite mindre. Den är tydligen sällsynt, förekommer från Skåne upp till Medelpad och kan inte övervintra utan flyttar söderut under vintern. Himla häftig att jag såg en sådan här i vår lilla trädgård tycker jag!
Första bilden har jag tagit, medan andra bilden kommer från sidan www.sofnet.org
Men jag ville ha med den bilden i collaget för att visa hur den såg ut när den flög omkring. Jag tycker att den bilden förklarar varför jag först trodde att det var en liten fågel!
Den rör sig med snabba surrande vingslag och det ser ut som om den svävar framför blommorna medan den suger nektar! Den kan till och med backa i luften, precis som en kolibri. Jättehäftigt att ha sett detta med egna ögon!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060813

Den 11 augusti fyllde vår älskade lille skrutt Vidar 1 år!! *Hurra för dig Vidar!!*
Tänk att det gått en helt år sedan jag låg med dig nyfödd på min mage! 42 minuter hade vi hunnit vara på förlossningen innan du kom ut till oss i stora världen!
Då var du inte stor lillebror, en liten pyttebebis som inte kunde särskilt mycket......

....nu är du 1 år gammal, kan stå lull kortare stunder, kan säga några ord och du är en mästare på bus!!
Det är verkligen otroligt vad mycket som händer under 1 år!

Du har en underbar storebror som älskar dig såååå mycket Vidar! Han kan ligga och titta på dig och sen utbrista sååååå kärleksfullt:
"Han är så gullig, jag älskar Vidar!"

Ni två är verkligen det bästa i våra liv, mamsen och papsen älskar er mest av allt i hela världen!!!
Vilgot var ju så snäll och hjälpte till att öppna lillebrors presenter, lite avundsjuka fanns allt där....för Vilgot ville ju så gärna att det skulle vara hans saker.......men nu var det ju lillebror´s födelsedag och då kan man inte bara ta bort leksakerna från Vidar....så några tårar och lite protester blev det innan Vilgot gick med på att mamma & pappa hade rätt i det hela.....

Vi har haft många mysiga och härliga dagar nu kring din födelsedag Vidar, mormor & Janne har varit här och hälsat på ett par dagar och vi har bara kopplat av och haft det mysigt och ätit gott!


Ja....Vidar, 1 år! Ibland kan jag knappt tro att det är sant! Om jag tänker att du ska börja dagis om 5-6 månader så känns det verkligen helt overkligt! Vår lille skrutt, en liten dagiskille? Och Vilgot då, snart 3 ½ år gammal!! Stora killen ju! En så stor kille så han visst säger till lillebror ibland:
"Sluta vara en så´n barnrumpa nu!" Hihi.....
(Vem som nu brukar säga det?? Måste vara barnen ute på gården, för inte är det då hemmifrån.) =D

Hurra för Vidar, 1 år gammal!!
*"Ja, må han leva!"*


*Jag älskar er mina buspojkar!*

060808

Dagarna svischar som vanligt förbi i en väldans fart!! NU är det fullt upp inför Vidar´s 1 år´s dag den 11/8, så nästa uppdatering blir efter allt kalasande!
Vilgot hjälper mig att slå in paket, han är sååå duktig!!

Han har inte tyckt det varit så kul att det är Vidar som ska få paket, nej, han har såklart tyckt att Vilgot ska få alla paket. Men nu verkar han ha förstått och säger hela tiden att Vidar fyller ett år och att Vidar ska få paket då!! Vi får väl se vem som öppnar paketen på Vidar´s födelsedag, hihi.......

När vi var i Farsta och skulle titta efter födelsedagspresenter till lillebror så råkade Vilgot ut för en olycka....han satte sig på en skateboard som åkte iväg.....och han han aldrig fånga upp sig själv så ansiktet fick ta smällen mot stengolvet inne på Åhléns....
Ojojoj vad ledsen han var och vad det blödde från munnen! Fram med en handduk och pappa sprang iväg och hämtade is. Nu såg jag att läppen hade spruckit på Vilgot, han var såååå ledsen!!
Vi gick till bilen och åkte förbi Handens närakut på vägen hem så de fick titta på läppen och i munnen.
De sa att det trots allt såg bra ut, ett jack i läppen och lite ytliga skarpsår på läppen och rejält svullen, så det var bara att vila & vänta på att det läkte. De tittade så inga tänder var skadade, men det var de inte, inte vad de kunde se iallafall.

Vi skulle ändå kontakta tandläkaren tyckte de, ifall det skulle bli något med tänderna i framtiden som kunde bero på fallet. Nu har jag ringt och bokat tid hos tandläkaren, så vi ska dit på torsdag. Tandläkaren sa att det är bra om de får titta hur tänderna ser ut och försöka ta en bild så att inget ben under har fått sig en törn...
Tandläkaren rådde oss också åt att ringa till försäkringsbolaget och anmäla detta ifall det skulle bli något strul med tänderna i framtiden.
Ja...så nu har jag gjort det också! Vad mycket det blev att göra, men det är ju lika bra att göra allt detta, för tänk om han när han är 22 får det struligt med tänderna och att de kan bero på detta fall, ja....då kan det ju bli dyrt (tandvård är ju inte gratis precis...).....men nu när vi anmält detta hos försäkringsbolaget (vi har TryggHansas barnförsäkring på våra barn) så gäller ju det tills barnen blir 25 år. Alltid skönt att gardera sig tycker jag!
Inte för att jag tror att det kommer att bli så....att det blir struligt med Vilgot´s tänder.... men tänk om!

Men trots att Vilgot är en slagen hjälte med fläskläpp så är han ändå en gentleman och gorde "pisselikaner" (vad nu det är...) och bjöd på, hihi!!!!

Efter att vi ätit upp våra "pisselikaner" tog Vilgot sitt förstoringsglas och sa att han skulle forska! Jag funderade om han visste vad "forska" var för något så jag frågade honom vad man gör när man forskar? (Vilgot är nu 3 år och 5 månader.)
Då berättade han så här:
"Jo, när man forskar gör man så här (han höll fram förstoringsglaset och tittade i det) och då kanske man ser ett spår, så här, (och så gjorde han ett fotavtryck på golvet)och då kanske det är ett dinosauriepsår, eller ett vargspår och då kan man titta på det, då forskar man!"

Snacka om att jag fick ett bra och förklarande svar från honom tycker jag!! Klips kille! *stolt mamma*


Måste bara visa den här bilden. Vi hade köpt såna där ballonger som man kan göra figurer av, långa smala ballonger som man kan vrida och vända på. Dessa ballonger var som en magnet, för snart så hade de samlats massor med barn som ville vare med och leka med ballongerna! Gissa om dom hade kul!!

Vidar står på vår uteplats och vill nog också vara med ute och leka med dom stora barnen, hihi......

Ja, det är full fart hela dagarna med lek, bus och kompisar! Underbart tycker jag!! Men på kvällen är man (med all rätt!!!) trött och det är skönt att bara krypa upp i soffan och koppla av när barnen har somnat & man har gjort allt kvällsplock. Därför blir det inte uppdaterat här så där jätteofta .....men så är det och kommer att få vara så.Ja....tänk....för ett år sedan gick jag omkring med jäääääääättemagen och jag hade gått över tiden och bara vääääntade och lääängtade på lillebror som låg i magen. Nu fyller han snart 1 år!! Vår lille bebis är ingen bebis längre! Han kan gå då man håller honom i handen och han står lull längre och längre stunder, han säger mamma, pappa, titta dä, tittit (tittut), vattoe( vatten), badda (bada), pampa (lampa), ja, tänk vad mycket det händer på ett år!!
Livet är fantastiskt och jag älskar det!!!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060730

I helgen har vi varit hos barnen´s farfar & Kallaya och hälsat på. Det har varit jättemysigt och vi & barnen har varit med om en massa skoj! (Klicka här för att se bilder)
Det har busats, lekts och så blir det såklart alltid en massa spännande äventyr när man har barn! *mys*

(Vilgot och farfar busar och kittlas!)


Farfar & Kallaya bor verkligen fint, ute på landet, alldeles intill en sjö. Imorse tog Vilgot & Kallaya en promenad ner till vattnet och denna bild tog vi på dem från köksfönstret. *mys*


Innan vi åkte till farfar & Kallaya var vi på Babyland och köpte denna matstol till Vidar! En så´n matsol som man sätter på direkt på bordet, den trivdes Vidar så här bra i!

Jättepraktiskt att ta med sig, tar knappt någon plats, enkel att montera fast och jag tycker det var ett stort plus att den var lite högre i ryggen!

Vi har haft en jättetrevlig helg och om ni tittar på bildsidan så berättar jag mer där om våra upplevelser!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060725

Värst vad jag hinner uppdatera nu då! =D Men jag har tagit så härliga bilder på barnen idag ( se collagesidan) så då kan jag inte låta bli att lägga upp dem på hemmisen.
Idag på förmiddagen var jag & barnen iväg till Alby friluftsbad och badade, lekte, myste och fikade i två timmar. En jättehärlig förmiddag! När vi sen gick därifrån somnade Vidar bums och jag och Vilgot stannade till vid Tyresö centrum och köpte oss en varsin glass! *mums*
Sen har det varit kompisar resten av dagen, Vilgot har spelat fotboll, cyklat, lekt i lekparken och haft jätteskoj!
Papsen har köpt ett handtag som han monterat fast på cykelhandtaget, som Vilgot kan "gasa" med så att det låter som en motorcykel, hihi! Gissa om han tycker det är skoj! Idag tog han med sig sin gosehund på en motorcykeltur! *wromwrom*

Vidar har varit lite småkinkig under eftermiddagen, men det har varit så otroligt kvavt och varmt idag och han har inte sovit så mycket, så han tyckte nog det var lite tufft.....*skrutten*....
Vidar är jätteduktig att gå när man håller i honom i båda händerna och behöver inte mycket stöd, men så fort man släpper ena handen så tvärstannar han och sträcker upp handen för att visa att han vill hålla, här ska inte promeneras om man inte får hålla i båda händerna! *punkt slut*
Han står lull kortare stunder, idag var nog längst hittils, typ 5 sekunder. Men när han blev medveten om att ingen höll i honom, då satte han sig snabbt som attan ner, hihi!!
Vidar säger hela tiden: "Titta dääää!" och pekar med sitt lilla pekfinger, hihi....det är så himla gulligt! Tänk att vår lille skrutt snart fyller 1 år, jag kan knappt fatta det! Tiden går så snabbt!!

För att inte tala om Vilgot, han är ju snart 3½!!!
Åh, ni är verkligen det bästa som har hänt Jonas & mig, vi älskar er såååååå otroligt mycket!!!! Ni är bäst!

Måste bara en visa en bild på vår lilla söta sköldpadda.....

...som vi har köpt till trädgården! Det är Vilgot som har valt den. Det fanns sniglar och nyckelpigor också, men denna ville Vilgot absolut ha och den är verkligen Vilgot, hur en trädgårdssköldpadda nu kan vara det, men så är det, hihi!
Kanske för att den har gula vingar (Vilgot älskar gult!) och för att den ser så himla snäll och rar ut och samtidigt ser ut att vara så full av liv med dessa snurrande vingar, hihi!

Barnen sover och jag ska hoppa in i duschen innan det blir en stoooor mugg te....helt galet egentligen att jag vill dricka varmt te när det är så varmt, men jag måste få mitt kvällste! =D

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060724

Nu har Jonas börjat jobba igen.... känns tomt här hemma på dagarna...men det är toppen att han jobbar i området så vi han vinka till varandra flera gånger om dagen och han kommer hem på lunch. *mys*
Vi har varit hemma och bara myst idag. Det har varit så otroligt kvavt idag att man har svettats trots att man sitter still! *pust* Men framåt kvällen kom det världens åskväder & regn, såååååå skönt!!!Nu ligger barnen och sover och jag känner mig också trött, så det blir bara en snabb uppdatering, sen ska jag mysa lite i TV-soffan innan det blir en tidig kväll. *zzzzzz*

Föresten, jag plockade av 1½ liter svarta vinbär idag som jag rensat och fryst in. Har även plockat av röda vinbär för några dagar se som också ligger i frysen. Det kommer att bli mer svartvinbärsplock, för det är en hel del som ska mogna ytterligare! Kul! Jag får se vad jag ska hitta på att göra för något av dem sen!

Natti!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060721

Det är full rulle hela dagarna, det är kompisar varje dag som gäller för Vilgot. Han knyter nya vänskapsband hela tiden. Ser han något barn ute på gården springer han fram och frågar vad han/hon heter och om han/hon vill vara med och leka. Han lånar ut leksaker & är så generös och idag lånade han till och med ut sin älskade trehjuling då han ju har börjat cykla på sin stora cykel med stödhjul!! Innan ville han INTE låna ut trehjulingen, det var hans favvo (han älskar att cykla!) Men nu har han ju sin stora cykel, så då lånar han ut sin trehjuling.
Det är så kul att se när han leker med sina kompisar, han är så glad! Ikväll sa han:
"Mamma, jag har många kompisar!"
Ja, det stämmer verkligen, Vilgot knyter nya band hela tiden. Bästisarna är Ellen, Ludwig, Julia & Kevin. Här om dagen stod Vilgot utanför med tre kompisar (varav två nya) och sa:
"Hej mamma, kan vi komma in?"
Hihi, det är så himla mysigt tycker jag, jag är så himla glad att han är så social av sig!! Sen är det så skönt att vi bor som vi gör, att Vilgot kan springa ut och in som han vill själv. Det behöver inte bli en massa tjat om att gå ut, det är bara för honom att sätta på sig skorna och gå ut och cykla eller vad han nu vill och vi kan ändå ha bra koll hemifrån. Superskönt!!

Vår fina stora plutt!! Du är underbar Vilgot!

Måste bara visa den här bilden. Lillebror´s ögon, lika klarblå som storebror´s!


Ja, tänk vad lyckligt lottad man är, två underbara söner och en underbar goding!!
Jag älskar er sååååååå otroligt mycket!!
Här om dagen när jag kom in i köket såg det ut så här:

Goding står och fixar lunch till oss (samtidigt som han pratar i telefon, hihi!) Då kan man inte låta bli att le och bara känna att man verkligen är lyckligt lottad i livet!

Hihihi.....måste bara berätta vad Vilgot sa imorse när vi precis hade vaknat.....kunde INTE hålla mig för skratt kan jag säga!
Vilgot ville ha hjälp med strumporna som krånglade och jag gick upp och böjde mig framåt för att hjälpa honom. (hade bara trosor på mig) Då utbrast Vilgot:
"Men mamma titta! Vad gör du med dina tuttar!!?? (sen skrattar han jättemycket!) Han säger vidare:
"Du tappar ju dom när du står så!" och så skrattar han jättemycket igen! Och gissa om jag skrattade!! Och Jonas!!! Hihihihihi!!!!
*barn är underbara*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060719

Några dagar var det ja....hihi....några dagar blir lätt till flera dagar än så märker jag. =D
Jag tycker det är kanonkul med hemsidan och vill gärna hålla den vid liv så mycket jag kan, men när man har två underbara barn och en underbar Goding att spendera tiden med och allt pyssel som blir runt allt skoj som händer hela tiden, ja....då blir det inte mycket tid över för hemsidan på kvällarna, för då är man ofta så mojsig att man bara vill "göra kväll" hemma, kanske ta en dusch och sen krypa upp i soffan med en stoooooor mugg te och bara mysa innan det är dags att sova.
Jag tänker ofta "Jag få fixa med hemsidan imorgon", men huvudsaken är iallafall att det uppdateras någon gång då och då. Sen hur ofta det blir, det beror på hur mycket som finns att göra. Nu är det sommar och sol och det är lek och kompisar som gäller hela dagarna och Vidar som kryper runt i 110 och går mot allting, pillar på allting och drar i allting, hihi! Men jag undrar fortfarande när det ska kika fram någon liten bissing!? Han är fortfarande tandlös och snart 1 år! Vilgot hade 7 tänder när han var 1 år!

Nog om bissingar, det kommer väl när de kommer..... Vi har iallafall haft en underbar semester!!!!
Midsommarveckan åkte vi, hela familjen, upp till Dalarna,
(När man är i Dalarna är det klart man måste sitta på en dalahäst!!)

Vi åkte till Ryssa, till barnens mormor & Janne. Vi firade midsommar där tillsammans med mina syskon med respektive och Janne´s dotter Lotta med respektive. Det ver en jättetrevlig midsommar och det var klart att det regnade lite, men midsommar utan lite regn, det vore väl konstigt??
Jonas åkte hem efter midsommarhelgen för att jobba, men jag och barnen stannade kvar. Nu skulle vi inte träffa papsen på 10 dagar.....*längta*....alldeles för lång tid........

(Barnen i vårt rum hos mormor & Janne)


Men dagarna svischade förbi, vi åkte båt, badade, lekte, åkte båt, lekte, lekte lekte och hade det verkligen sååå mysigt! (Men vi längtade såklart massor efter papsen!!) Efter 1 ½ vecka i Ryssa kom barnen´s morfar & Arléne och hämtade oss, för nu skulle semestern fortsätta i Ludvika!
På vägen till Ludvika stannade vi till utanför Vansbro på ett ställe och där gick vi på "Sagostigen" och i den skogen bor det troll. Vilgot tyckte det var såååå skoj!!
Hemma hos morfar & Arléne var det mycket lek och bus och Vilgot var såklart med och bakade en kaka (för då får man ju slicka skålen, hihi!!).

Arléne´s dotter Sofia och hennes kille Niklas kom på besök, det tyckte Vilgot var jättekul och han och Sofia var såklart bästa polare! *mys*


Måste bara visa vilka fina kepsar Vilgot & Vidar fick av morfar & Arléne!
Det står storebror respektive lillebror på dem, urfina!!


Jag tänker inte skriva så mycket mer här om vår semester, utan man får istället kika på bildcollagen och läsa där för att se våra äventyr!
Klicka här för att se våra äventyr hos mormor & Janne i Ryssa!
Klicka här för att se våra äventyr hos morfar & Arléne i Ludvika!

Nu ska jag ta en dusch, innan jag ska göra iordning en stooooor mugg te och sitta och mysa lite i soffan innan det är sovdags.
*Natti!*

Föresten, måste bara visa en bild....

Den här gamla vagnen och dockan (barnen´s mormor fick den dockan när hon var liten) står hemma hos mormor & Janne i Ryssa. Det jag vill berätta är att den dräkten som dockan har på sig, den hade jag på mig när min mamma & pappa gifte sig (samma år som jag skulle fylla 1 år)! Tänk att jag varit en så liten skrutta, hihi!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060711

Har inte uppdaterat på ett tag då vi haft långsemester uppe i Dalarna.
Jag har massor med bilder att lägga här på hemmisen och många skoj äventyr att berätta om. Men nu har vi precis kommit hem och det dröjer nog några dagar innan allt är på plats här på hemsidan.
"Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!"

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060618

Nu har jag lagt upp en massa bilder kring altanbygget här på hemmisen. Jag är så himla nöjd & glad, vilken tur att man har en sådan duktig & händig karl!! *älskar dig goding, du är bäst*
Vilgot trivs så himla bra där ute och vill alltid bara äta ute, hihi! Men vem vill inte det! *myser*
Och sitter man inte där och äter så kan man alltid krypa upp i den sköna stolarna och ha en mysig sagostund *mys* medan mamma försöker få liiite färg på den kritvita magen, hihi......

Det känns så himmla skönt nu när det är klart med bygget. Vi har ju pratat om det och tänkt på det länge nu och man hinner bygga upp en massa i sin fantasivärl om hur det kan bli och jag kan helt ärligt säga att det till om med blev bättre än vad jag hade fantiserat om. *glad* Kanske är det för att man får känna känslan nu när det är klart!

Inne i köket har vi fått upp hyllorna på väggen nu också. Det har känts lite tomt på väggarna, men nu står det blomster & två matböcker där.

Klockan svischade iväg snabbt nu när jag setat och fixat med altanbilderna, så nu ska jag ta och göra lite kvällste och sen blir det till att ta in dynorna och lägga sig & sussa.
Imorgon kväll när barnen har somnat ska jag nog sätta mig ute på altanen och skriva i fotoalbumen.
Började ju på ett projekt som tog sin lilla tid.......sen barnen kom till oss så har jag varit flitig med fotoalbumen, men åren innan dess så var jag inte lika flitig.....det var mycket som inte var insatt i album!
Ja, så jag har helt enkelt setat och sorterat, sorterat och sorterat foton i massor och satt in i album! Så nu finns tre stora album med bildern från åren 1997 till 2002 i bokhyllan, Jonas & mina äventyr innan barnen föddes. Så nu har jag fullt upp med att sitta och skriva..... mycket, lite småjobbigt men ändå himla skoj!!

Natti natti nu!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060616

Jippiiiiiii!! Altanen är klar! Äntligen!
I måndags tänkte vi till ordentligt och i tisdags så tog vi första grävtaget och igår torsdag blev det klart så idag har vi varit och köpt trädgårdsmöbler!! Åh det kommer bli så himla fint när det är helt klart...vi ska nämligen sätta upp lite spaljeér, olja trappan och Jonas ska snickra en blomlåda innan jag tänker skicka upp några bilder här på hemmisen.....hihi......
*är så glaaaaad*
Nu har Vilgot sommarlov! Han skulle ha varit på dagis den här veckan, men han vrickade foten så han har fått vara hemma. Han haltar fortfarande (fjärde dagen nu) men han säger att han inte har ont och han gör precis allt som han brukar utan att klaga, man ser "bara" att han småhaltar lite.
Jonas har också semester nu, så det är så himla mysigt!! Ny altan & trädgårdsmöbler och semester, härligt!
Vidar har/är så himla liten i maten, han har börjat visa att han minsan vill äta själv, det är nästan bara då som han får i sig någorlunda med mat. Stora killen vill äta själv ju!!

Han har ju fortfarande inte fått några bissingar, så det har blivit automatiskt att man setat och mosat allt och matat honom.....men han vill inte ha mosad mat! Vidar vill ha små bitar! Han åt massor med pyttipanna här om dagen och grillad kykcling, det är ju kalasgott!! Lillkillen tuggar ju kanonbra utan bissingar, hihi! Fast jag hoppas ändå att dessa små risgryn tänker kika fram snart!! *komsikomsi*

Nä, nu blir det en mugg med kvällste innan det blir sova.
Natti!!

Hihi....en liten rolig grej som Vilgot sa här om dagen....
Papsen höll på att mäta ute under altanbygget och Vilgot går fram och säger:
"Men lilla gubben, jag behöver den där nu!"

En annan kul sak var när Vilgot ville gunga och jag sa att han får lära sig att klättra upp i de stora gungorna snart, för han börjar bli tung att lyfta upp hela tiden. Då sa han:
"Men då kan Julia hjälpa mig, för hon är otroligt stark, man behöver muskler mamma!"
Hihihihi!!

Julia är Vilgot´s kompis som är fyra år, och hon har hjälpt honom upp i gungan!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060609

Dagarna svischar iväg. Vilgot har varit på dagis i veckan och & Vidar har varit hemma och fixat och donat. Det blir ju alltid att saker och ting kommer efter då alla är krassliga, så när Vilgot nu varit på dagis och Vidar har sussat då har jag dragit fram här som värsta städmadam! *pust* Men det är så skönt nu när man känner att man är ikapp igen! Men jag är trött...
Vidar´s förkylning vill verkligen inte ge med sig.....det bara rinner & rinner & rinner....stackars liten.......och han har så ont i munnen stackarn. Han tuggar & gråter & tuggar & gråter.......=(......
Vilgot är det full fart på iallafall, och just nu är han världens lyckligaste också för han har ju fått en blå motorcykel!!! Han har länge gått och sagt att han ville ha en blå motorcykel och en dag så såg Jonas en på tradera och vi kunde inte låta bli....hihi......så idag när paketet äntligen kom, gissa vem som blev glatt överraskad då vi sa att det var till Vilgot!! =D Och när han såg att det var en blå motorcyekl, gissa om han blev glad!! Så ikväll var det nog världens lyckligaste kille som somnade, hihi...det sista han ville göra var att gå och klappa på motorcykeln en gång bara....hihi...... *mys*

Igår var det full fart. Först var det BVC på förmiddagen för Vidar, allt såg bra ut, han hade visserligen inte gått upp så jättemycket i vikt så kurvan hade planats ut lite. Men det var inget konstigt sa bm. Just nu är ju Vidar inne i en period då han är jättepetig med maten. Men jag tror det beror på förkylningen och att han har ont i munnen..... sen är han ju väldigt aktiv, kryper, går längs möbler och med gåvagnen! Han hade dragit iväg på längden iallafall, 3,5 cm sen sist! Nästa gång blir det 1-år´s koll. Va!!?? Kan knappt förstå det! Om två månader blir Vidar 1 år! Helt ärligt....jag hinner verkligen inte med!!!!!!!?????? *stora killen snart ju*

Igår eftermiddag var det dags för läkarbesök för Vilgot på barnläkarmottagningen. Vi träffade hans nya "allergidoktor", han har haft fyra olika doktorer på samma ställe sen vi började där....hoppas nu den här tänker stanna, för hon verkar jättebra!
Hon undersökte Vilgot och sen var det dags att ta blodprov för ett nytt allergitest. Vilgot hade haft Emlaplåster ("bedövningsplåster") på sig, men han blev ändå såååå ledsen då dom skulle ta blodprov i armen.....stackars liten...... men det är klart, vem tycker det är kul att någon sticker dig i armen?? Vilgot var ändå såklart jätteduktig och fick både klistermärke och tapperhetsmedalj! *puss plutt, mamma är stolt över dig*

Nu ska jag värma en vetekudde & lägga på mina axlar, göra mig en stor mugg te och krypa upp i soffan en stund och bara koppla av innan det är sovdags!
Natti!

Föresten måste bara berätta.....
Vilgot sa en dag helt plötsligt:
"Mamma när du är död, då försvinner du, då är du borta"
Jag blev helt ärligt rätt ställd och Vilgot fortsatte:
"När du är död och trasig, då är du borta"
Jag svarade:
"Ja, när man är död då försvinner man upp til himlen och bor där istället"
Vilgot tittade ut genom fönstret mot himlen och sa:
"Då får man gå försiktigt så man inte ramlar ner!"

Barns tankar faschinerar verkligen....men den här gjorde mig helt klart ställd...död och trasig?? Ja, visserligen fungerar man ju inte när man är död....så på ett sätt är man ju "trasig". Eller så är det något från dagis, vet att killarna på storbarnsavdelninge leker lite vildare leker (kanske krig och "pangpang du är död" lekar?)
Men över huvud taget att Vilgot frågade om döden, vi har inte pratat om döden här hemma med honom, så jag visset inte om han visste vad det var, men det gör han tydligen.

En kärleksförklaring......*mys*
En anna sak som Vilgot kom till mig och sa som verkligen värmde var:
"Mamma, jag älskar Vidar!"
Åh, får ju tårar i ögonen nu när jag tänker på vilka underbara barn vi har!!
*Jag älskar er Vilgot & Vidar!!*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060605

Ojojoj, det var ett tag sen jag uppdaterade, men vi har varit krassliga här hemma, så all tid har gått åt till att ta hand om barnen som varit så himla förkylda, hostiga och febriga och sen ska ju Jonas & jag hinna ta hand om oss själva, hemmet och till och med få hinna sova lite, hihi......så då har hemsidan fått ligga lite på hyllan ett tag. Men nu så ska det väl kanske hinnas med att uppdateras lite!
Vilgot fick en massa utslag nu när han var sjuk:

I ansiktet, på armarna och benen, men inte på mage, bröst och rygg! Konstigt..... läkarna sa att det nog var nässelutslag. Eller så kan det vara allergi (gräs/pollen), då det blivit värre då vi varit ute....men läkaren trodde mer på nässelutslag då han ju var sjuk och hade feber.
Stackars plutt har haft det jobbigt med astman nu när han varit sjuk, han har hostat sååååå himla mycket! Nu har det äntligen gett med sig och i torsdags var vi på Karolinska sjukhuset på läkarbesöket som vi väntat i snart tre månader på! Vi fick en tid då det var någon som hade avbokat, annars hade vi fått vänta tills i höst!
Den här läkaren kunde även hon konstatera buktade trummhinnor och vätska i mellanörat och vi ska nu försöka få Vilgot att "tryckutjämna". Då man håller för näsan och försöker blåsa ut luft i näsna, som när man vill få bort "lock för öronen". Men vi har fått en "Otovent" till hjälp, som en ballong Vilgot ska blåsa upp med näsan...men det är svårt! Men det är som läkaren säger, Vilgot är i den åldern där det antingen fungerar eller så fungerar det inte.......
Ja, vi försöker vidare tills vi fått tiden för hörselkollen och efter det så ska dom titta i öronen igen och då avgör dom vad som ska göras och om dom ska operera i öronen samtidigt som de opererar bort polyperna. Så vi väntar vidare.......fortsättning följer!
På torsdag ska Vilgot till allergimottagningen för att göra nytt allergitest, det ska bli spännande att se om något har förändrats! *hoppas*

Vidar har så jobbigt med sina tänder som verkligen inte vill spricka igenom! Åh, tycker så synd om lille skrutt, man märker så väl att han tycker det är pest! Han biter, gnäller, gråter, sover oroligt, biter, biter, gnäller, biter.....när ska ni spricka igenom tänder!!?? Tycker det är dags nu!

Hurraaaaaaaa!! Vidar har gått själv med gåstolen! Den 30/5 tog han sina första steg med hjälp av gåvagnen! Kämpa på Vidar, tänk om 2-3 månader kansk du börjar knata så smått utan stöd!! Hihi!!

Nehej........
"Verandan" har fortfarande inte blivit gjord, men det ska bli av, vi vet bara inte när....hihi.....

Det händer saker i trädgården på egen hand iallafall, jordgubbsblommorna står i blom och den hänger en massa fina bärhängen i de röda och svarta vinbärsbuskarna!
Äppelträdet har stått i full blom, men så började det hagla en dag och många av blommorna slogs sönder....snyft..... haglena var stora som ärtor!


Inne i köket blommar det också och det är fullt av knopp i pelargonerna som bara väntar på att få slå ut!
*gör mig glad*


Ojoj...vilken tid det tar att uppdatera och fixa med bilder då man inte har uppdaterat på lääääänge........
Klockan är mycket, men jag måste faktisk ta mig en mugg te iallafall innan jag lägger mig. =D

Nattinatt!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060521

Åh vilken mysig helg vi har haft! I fredags åkte vi till Bauhaus för att se vad saker & ting kostar inför vårt lilla byggprojekt här ute på vår uteplats. Vi ska ju bygga "veranda" där utemöblerna ska stå, marken är så otroligt ojämn där, så istället för att gräva ur och så gräs där, så får det bli trädäck! *skönt för fossingarna*
Igår, lördag, var vi på Barnadiset och det var verkligen toppenskoj! Barnen hade så himla skoj och Jonas & jag med, hihi! Det var första gången vi var där och jag vet att det kommer bli fler turer dit!
Under eftermiddagen igår så var Vilgot & jag ute och grejade i trädgården, det småregnade lite, men det var så himla mysigt!!
Det är verkligen så underbart att vi har vår lilla trädgård! Det är så kul att vara där och pyssla och så skönt att bara kunna gå ut, men ändå vara "hemma", Vilgot kan springa till lekparken själv eller ta sig en liten cykeltur och Vidar kan krypa omkring på gräsmattan och upptäcka allt spännande som finns.
Jag är så glad att vi bor som vi gör! Självklart är drömmen ett hus, och jag vet att vi kommer att hitta vårat hus någon dag, men tills dess, så är det här verkligen såååå himla bra! *glad*
Idag har det varit trädgårdspyssel igen och efter lunch tog vi en tur till Eko och vi köpte bland annt lite växter till balkongblomlådan.

Barnen har badat med papsen och de ligger nu och sussar så skönt i sina sängar (ja, inte papsen då....hihi, han är vaken!)
För mig är det dags att ta min stora mugg med te och krypa upp i soffan en stund innan det blir sova. *zzzz* Känner mig trött...försökte ju hålla mig vaken igår för att se Schlagerfestivalen, men det klarade jag inte alls.....fast det hade jag nog inte trott heller, hihi.....
Blev väldigt förvånad när jag läste att Finland vann allting....jag hade inte röstat på det bidraget iallafall.
Men, men, det är väl skoj för Finland att få vinna för en gångs skull!
Nattinatt!

En liten pussbild på mina älsklingskillar! Vidar ger Vilgot väääärldens gosepuss på kinden, hihi!


*Jag älskar er mina buspojkar!*

060518

Idag har Vilgot varit hemma från dagis, då fröknarna hade s.k "friskvårdsdag". Det har varit riktigt ruggit väder idag, regnat från och till, men vi har ändå varit ute, det är ju så skoj med alla vattenpölar!

Efter lunch stannade vi dock inne ett tag, för då var det bullbakning som gällde! Jätteskoj & jättemysigt! Vilgot är ju så himla duktig och blev sååååå glad när jag sa att vi skulle baka! *mys*
Sen har våra två goskillar badat efter middagen och ligger nu och sussar så gott i renbäddade sängar. *mys*

Idag pratade jag med en sköterska på KS (Huddinge sjukhus) ang. när Vilgot ska få tid där. Hon såg att han skulle få tid i slutet av Juni, men då det är efter midsommar och Vilgot är ett "nybesök" på just det sjukhuset, så kommer det inte bli av förrän till hösten......MEN, hon sa att det ofta kommer återbud och hon frågade om hon kunde ringa ifall vi hade möjlighet att komma med kort varsel (samma dag eller dagen därpå).
Självklart kan hon det sa jag! Hoppas att vi får komma dit snart, först blir det ju ett läkarbesök och efter det får Vilgot tid för operation och det kan ju säkert dröja ett tag?? Vill att det ska blir klart snart, så att Vilgot får bort polyperna och vätskan i öronen! Det märks att det irriterar och jag vill att plutt ska må bra!!

Ja, och jag börjar som vanligt bli trött vid den här tiden....igår sov jag till och med nu, hihi!!
Jag har duschat och ska snart (som vanligt) göra iordning min stora mugg med te och sen blir det nog att jag tittar lite på "Efterlyst" innan jag också kommer att sussa gott i renbäddad säng.
Nattinatt!
*Älskar er Vilgot, Vidar & Jonas, ni är underbara!*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060516

Igår var Vilgot och papsen på cirkus! Det var cirkus Maximum som kom hit till Tyresö och Vilgot var så förväntansfull!
Jag och Vidar stannade hemma, det är nog inte så himla skoj för en 9-månader´s kille att sitta i knä så länge...och sen är det kul (och viktigt) för Vilgot att få egen tid med papsen och att få känna sig lite extra speciell! När Vilgot & Jonas kom hem frågade jag Vilgot om det hade varit kul.....han var såååå trött (klockan var över 21:00, han brukar lägga sig 19 på kvällarna....)och jag fick ett "nej" till svar.....det hade alltså inte varit skoj....Men han var med och berättade om cirkusen och vi tittade på bilderna som dom tagit, sen var det en liten kille som somnade på två röda sekunder i sin säng!
Idag har han helt ändrat uppfattning om cirkusen, det var ju jättekul!!! =D När vi gick från dagis idag så utbrast Vilgot helt plötsligt:
"Jag har varit på cirkus med pappa!" (jätteglad!) Så idag var det en jätteglad och nöjd kille som var så stolt över att han varit på cirkus med papsen! *mys*

Under reftermiddagen idag har vi bakat matbröd här hemma så snart ska jag ta min kvällsmugg med te och nybakat bröd! *mums*
Både Vilgot och Vidar var såna duktiga bagare, två bagare som var i behov att ett bad efteråt, hihi!!
Ja...Vidar bakade väl inte direkt, han satt och åt smörgåsrån, mojsade med mjöl och ett träredskap, hihi! *mys*

Måste berätta.....idag när jag hämtade Vilgot så hade han bara sin tunna långärmade tröja på sig ute. Både huvtröjan och fleecevästen hängde kvar inne. Fröken sa att Vilgot inte ville han tröjan på sig, för han hade ju redan en på sig! (sin tunna) Men ursäkta....ska han själv få bestämma vad han ska ha på sig ute...? Han är tre år.....och idag har det varit lite kyligt och blåst en del.
När jag mötte honom ute på gården tog jag direkt fram huvtröjan och jag satte på honom den utan ett knyst från Vilgot. Eller jo....efter en liten stund sa han:
"Vad skönt med den" och tog med handen på huvtröjan.
Är det kyligt imorgon (vilket det enligt väderleksrapporten ska vara) så tänker jag säga till fröknarna att han måste ha sin huvis på sig också (och ev. fleecevästen), inte bara en tunn långärmad tröja!

Nu ligger skruttungarna och sover och jag har duschat, så nu är det te och nybakat bröd som väntar. *mums & mys*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060514

Idag har vi haft en jättemysig dag. Under förmiddagen var vi hemma och tog det lugnt. Jag tog en promenad med barnen på morgonen och handlade lite till kylskåpet medan goding hade sovmorgon (jag hade sovis igår *skönt*)
Efter handlingen var vi ute och lekte medan Vidar sussade så gott i vagnen. Vilgot och jag gick på fjärilsjakt, men vi hittade inga fjärilar.....men då man har en underbar liten son på 3 år med massor med fantasi så kan man alltid hitta en massa andra spännande saker. Vad sägs om ett maskrosblad med dinosauriedregel på!!?? Hihi..... =D Han var så ivrig för att det minsan var dinosauriedregel!! (bladet var föresten alldeles torrt!!!)
Eller då Vilgot hade sin lilla vattenkanna med vatten och maskrosblad och sen drog upp ett blött maskrosblad och utrast:
"Titta mamma, en talgoxe!" (Han vet mycket väl vad en talgoxe är då vi har mycket småfåglar hos oss)

Appropå maskrosor, detta pysslade Vilgot och jag med idag:

Jag gjorde jämt sånt här av maskrosstjälkar när jag var liten och fast man nu är 28 så var det faktiskt fortfarande lite skoj, hihi..... Det är tur man har barn så man får leka lite, hihi!! *myser*

Barnen sover och jag har nyss duschat, så nu blir det te & kvällssmörgås. Natti!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060513

Idag har jag varit hos frissan och slingat håret! Sist jag gjorde slingor var när jag var höggravid med Vidar och han är ju nio månader nu så....det var ju ett tag sen! Skönt att bli ljus igen!


Annars så har vi bara varit hemma idag, Jonas var ute och lekte med barnen medan jag var hos frissan och när jag kom hem var lillebror jättetrött så när jag hade ammat honom så somnade han bums! När Vidar låg och sov passade Vilgot och jag på att få lite egen tid tillsammans, så vi gick iväg på en promenix till skogen och plockade vitsippor (såklart), Vilgot studsade som en boll och var såååå glad, han myste verkligen!! (och jag med!!) När vi sen gick hem med våra fina buketter sa Vilgot:
"Jag ska ge min bukett till pappa, då blir han glad!!" *goplutt*

Hemma var det lite mellisdags och Vilgot ville han pannkisar, så det blev kalla pannkaksrullar på trappan ute:

Det har varit lite småkyligt ute, så Vilgot fick en gosig filt att vira om sig. *mys*

Ja, nu ligger barnen och sover, Jonas är iväg och spelar poker, det är diskat och plockat här hemma (gjorde föresten hembakad pizza idag, mums!!) och jag hör att tvättmaskinen har stannat så jag ska ta och hänga den nu, sen ska jag göra en stoooor mugg te, titta på lite TV en stund och sen blir det sova.
Nattinatt!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060511

Ännu en underbar dag! Lite svalare, men såååå himla skönt! Efter att jag lämnat Vilgot på dagis så gick jag & Vidar till centrum för att handla mjölk, bröd m.m inför helgen. En liten kruka till salladen blev det.....=)

Sen gick vi hem och åt lunch med Jonas och efter det gick vi ut och pysslade lite i trädgården. *mys* Vidar älskar verkligen att vara ute och det är så himla skönt att vi har vår uteplats så att han kan krypa omkring och upptäcka en massa spännande saker!
Efter middagen idag så gick vi ut hela familjen och pysslade i trädgården, mätte och funderade kring det kommande altanbygget. Åh, längtar tills vi kommer igång! Marken är så himla ojämn där vi brukar ha utemöblerna så vi måste gräva upp där och då kom vi på tanken om att direkt från trappen bygga ut en altan där möblerna ska stå! =D Vi behöver nya utemöbler också, för de gamla är såååå slitna.....men man ville ju inte köpa nytt förrän altanen är klar. Tiden svischar iväg så snabbt bara.....men kommer man bara igång så är man ju snart klart....eller så...hihi.....
Vilgot´s kompis Ellen kom ut framåt kvällningen och dom lekte och hade så himla kul ihop och när det var dags att säga hejdå, så tittade dom på varandra och kramade om varandra i vääärldens gosigaste kram, dom kramades och stod liksom och vaggade varandra, hihi! *mys*

Nu är det snart helg och det sägs att det ska bli sämre väder.....hmmm.....vill inte riktigt lyssna på det örat....kan det inte bara regna under nätterna istället och vara fint under dagarna??

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060509

Både igår måndag och idag tisdag har varit helt underbara dagar, det är verkligen sommarvärme ute! Vi är ute nästan hela tiden och njuter av det underbara vädret! Och självklart blir det en massa vitsippsplockning! Vilgot tycker det är jätteskoj! *mys*


Idag var Vilgot på dagis, så då passade jag och Vidar på att åka iväg och shoppa lite short´s till honom. Det blev tre stycken shorts som vi köpte på Lindex. Bommulsshorts i mjukistyg och resår i midjan, ett par röda, ett par mörkblå och ett par gråa. Blir helt matt ibland när man ska hitta barnkläder.....det är så mycket knappar och bälten och prylar på så mycket kläder! Till en treåring vill jag ha något mjukt och skönt och enkelt, inte i 100% polyester, OCH knappar OCH bälte....
Visst, många av kläderna är jättetuffa och snygga, men inte direkt bekvämt och enkelt för barnet själv att fixa med. Ja....det är en djungel det här med barnkläder ibaldn tycker jag. Men jag måste ändå säga att jag hittar en massa bra, praktiska och fina kläder till Vilgot. Kaske till och med för mycket om man frågar Jonas....hihi....;D...men just nu så är det faktiskt Vilgot som behöver påfyllning i garderoben. =)

Någon kväll ska jag ta och dela upp dagbokssidan, den börjar bli lite tungladdad har jag märkt..... men det får som sagt bli en annan kväll, för nu är det tedags innan det är dags att sova. *zzzzzzzz*

En mysig morgonbild på brorsorna som sitter och leker med lego innan det var dags att knata till dagis.


*Jag älskar er mina buspojkar!*

060507

Ännu en underbar dag och ännu varmare än igår!
Hela morgonen/förmiddagen var vi ute och Vilgot lekte med en massa kompisar i lekparken och hade skoj!
När det sen var dags att äta lunch frågade Vilgot om han inte kunde få sitta ute på trappan och äta och det var klart att han kunde få det!

Jag rullade en massa pannkakor åt honom och så fick han citroniste i en flaska och så satt han på trappan och blickade ut mot lekpalsten och alla barnen medan han mumsade i sig. *mys*
Efter lunch så gick vi bort till Bollmorahallen där barnens kusin Simon spelade pingisturnering. Det var jätteskoj att se, han var verkligen kanonduktig!! Vi stannade inte kvar till slutet så jag vet inte hur turneringen slutade för honom, det ska bli spännande att höra det sen. Dom var inte hemma ikväll då jag ringde. *nyfiken ju*
Innan vi gick hem gick vi och köpte oss en varsin glass. *mums*
Väl hemma ville Vilgot ut och cykla, men han var sååååå trött så jag sa att han fick vara inne medans jag lagade middag, han kunde få titta på Karlsson på taket om han ville, och det ville han. Men det blev inte så mycket tittande.....lille plutt somnade i soffan, helt utslagen...hihi.... Inte konstigt med tanke på att det varit full fart hela dagen och eftersom han vaknade redan halvsex (!!!) imorse.
Han brukar ju iallafall sova till framåt sjutiden på morgonen. Men lillebror överraskade med att vakna 04:30 imorse och somnade sen inte ordentligt förrän klockan 08:00, så det blev väl lite störningsmoment där för storebrorsan....och för oss andra, för man kan ju inte direkt sova när det finns en vilde i sängen bredvid som INTE vill sova.
Jag måste ha somnat till sen av ren utmattning för när jag senare vaknade så var det helt tomt i sovrummet och jag hör Vilgot, Vidar och papsen i rummet utanför. Helt underbart att få sova en stund medan goding tog hand om det morgonpigga busbröderna! *tack älsklingen, just idag behövde jag det verkligen*

Vidar visar att han minsan inte behöver sitta i gåstolen för att stå upp och ta sig farmåt lite! Det fungerar ju utmärkt att stå bakom gåstolen också, hihi!! *heja lillebror*

Det är verkligen full fart på utvecklingen i lillerbros värld! Det går så himla snabbt fram nu! Det enda som inte går snabbt, där är bissingarnas framfart! När ska de egentligen spricka igenom!!?? *komsikomsi* Ville se lite risgryn nu! =D

Åh, jag måste bara skriva....
Det är så härligt att se Vilgot tillsammans med sina kompisar för han är så otroligt omtänksam och fin, han bryr sig verkligen och tar hand om. Nog för att han kan vara väldigt bestämd ibland också, men han är en så otroligt underbar och fina kompis!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060506

Pust! Det såg ut som ett bombnedslag här inne idag! Hur det nu kan göra det när vi varit ute nästan hela dagen!? Men det blir väl så....man kastar bara in saker....äter och går ut direkt, tänker att man tar disken lite senare.....så efter barnen hade somnat ikväll fanns det en hel del "kvällsplock" att ta i tu med. Men nu är allt diskat, allt ihopplockat (ute och inne), all tvätt är vikt och inlagd i garderober och jag har precis kört igång en tvättmaskin som jag tänkte hänga innan jag går och lägger mig sen.
När jag har uppdaterat klart här ska jag göra iordning en stooooooor mugg te och så ska jag mumsa i mig mazariner som barnens farmor hade med sig hit idag. *tack*
Barnens morbror Jonatan & Sujitra kom också hit och hälsade på en sväng, så det blev en hel del fotbollslir för Vilgot! *skoj*

Ikväll då jag låg och läste kvällssaga för Vilgot (Pippi Långstrump) så frågade jag honom om han visste vad Pippi´s häst heter. Nej, det viste han inte sa han och då berättade jag att han heter "Lilla gubben". Han blev tyst en liten stund och låg och tittade på bilden i boken och pekade sen på apan Herr Nilsson och sa:
"Men han måste ju vara lilla gubben!"
Jag frågade Vilgot varför han tyckte att det skulle vara så och då pekade han på hästen och sa:
"Men han är ju väldigt stor, så han kan ju inte vara lillagubben då heller! Det är ju han som är liten! (och så pekade han på apan)"
Väldigt smart tänkt tycker jag, hihi!!

Nu ligger som sagt barnen och sover och de somnade verkligen på studs ikväll! Såååå trötta! Jag känner mig själv trött och kommer nog somna i samma sekund jag lägger huvudet på kudden. Det är så underbart att vara ute mycket i detta underbara väder, men man blir faktiskt väldigt trött av så mycket frisk luft! Trött på ett väldigt skönt sätt! Hoppas att vädret håller i sig imorgon så att vi kan gå och plocka mer vitsippor, vi behöver en ny bukett på köksbordet.

Måste bara visa denna härliga bild på Vidar:

Medan Vilgot och papsen låg och sov imorse så smet vi ut på balkongen och fick lite frisk luft och mys i morgonsolen! *härligt*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060505

Ibland kan det dröja hur länge som helst innan jag uppdaterar, men senaste tiden har det blivit en hel del uppdaterande! Skoj!
Idag har vi nästan varit ute hela dagen, vi var bara inne och åt lunch mitt på dagen, annars har det varit mys, lek och bus ute! Det har varit så mycket barn ute och lekt idag, så Vilgot har lekt massor och somnade på stört ikväll, hihi!! En nöjd kille med andra ord!

Vilgot blåser såpbubblor!


Hoppas att det blir en lika fin dag i morgon, för idag var det nästan sommarvarmt! 18.4 grader, klarblå himmel och strålande solsken! Riktigt underbart! Det är så skönt att slippa bylsa på en massa vinterkläder innan man ska gå ut!

Så här glada goa killar var det som vaknade imorse.....


.....och så här glada, nöjda, gosiga och pyamasklädda killar var det som kvällsmyste i vardagsrummet strax innan läggning ikväll!


*Jag älskar er mina buspojkar!*

060504

Åh, vilken underbar dag vi har haft!
Natten som var, var inte alls speciellt bökig, jag känner faktiskt att jag fick sova bra! (Speciellt om man jämför med natten innan....hihi...*pust*)
Barnen är feberfria, Vilgot har inte alls hostat särskilt mycket idag men fortsätter att trotsa sin mamma, men det ska väl märkas att man är tre år gammal och tror att man kan allt och vet allt och att man får bestämma allt själv....hihi..... *pust*.....
Vi har verkligen haft en riktig mysdag! Det har varit så himla skönt, strålande solsken, nästan 18 grader varmt och Vilgot har lekt med en massa barn ute på gården och haft så himla skoj medan Vidar nöjt sig med att pilla på gräset och att känna sanden genom fingrarna. Efter gårdagen så behövdes verkligen den här dagen!! *mys*
Medan Vidar sov efter lunchen idag och efter att Vilgot vilat en liten stund (ca 30 minuter) i sin säng så gick han ut och lekte med barnen på gården och jag höll på att fixa och dona i vår lilla trädgård, verkligen härligt! Det är så skönt att vi bor som vi gör. Vilgot kan gå till lekplatsen även fast vi är hemma och pysslar på uteplatsen och lillebror kan ligga och sussa så gott i sin säng inne och man har koll på båda. Verkligen kanon!

Måste bara visa den här bilden....Vidar äter själv...hihi....eller äter och äter....det var ju superhärligt att kladda med maten!!

Vidar var verkligen i behov av ett bad efter detta, så när Vilgot sa att han ville ha ett varmt skönt bad så passade ju det utmärkt! Då kunde lillebrorsan bada och blir ren också!

Dom har verkligen så kul när de badar tillsammans, de plaskar och leker och skrattar! Vilgot busade med lillebror och la badskum på huvudet på honom och Vilgot skrattade så han nästan ramlade omkull i badet, hihi!! *busungar*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060503

Det är inte enkelt att vara förälder alla dagar......

Det var inte enbart tänder på gång och ev. separationsångest hos Vidar.......igår kväll började han gråta så otroligt mycket, han var helt otröstlig, det var verkligen jättejobbigt! Jag har setat och sovit hela natten, nja, inte hela.....både jag & Jonas har gått omkring en hel del med Vidar också......
Om vi tar det från början....på morgonen ramlade Vidar ur sängen (Jonas & min säng). Jag följde med Vilgot till toaletten på morgonen och Vidar satt kvar och lekte i sängen och jag frågade Jonas om han hade koll på Vidar en stund. Ja, det skulle han ha.... Efter toabesöket hjälpte jag Vilgot på med pyamasbyxor & så skulle jag sätta på lite "morgonTV" till honom. Under tiden somnade Jonas till och just då ramlade Vidar ur sängen! Lillebror blev såååå ledsen och både Jonas & jag blev såklart jätteskärrade! Vi hade läkartid för Vilgot hos doktorn den morgonen och jag ringde och sa att de även fick ta en titt på lillebror som ramlat ur sängen.... Fy vad man känner sig dålig som förälder när något sån´t här händer......
Doktorn undersökte Vidar och allt verkade bra. Vi skulle ha lite extra koll på honom under dagen bara. Vilgot hade fortfarande mycket vätska bakom trumhinnorna och var lite röd i halsen, så det var bara att vänta ut sjukdomen och vänta på operationstiden för att få väck vätskan i öronen.

Vidar var lite småsnuvig under morgonen, det verkade som om han hade en förkylning på gång och samma dag som kom den med dunder och bång, helt plötsligt var han genomtäppt och mådde inge bra.... Under kvällen fick han feber och strax efter det blev han otröstlig. Han skrek och grät och Jonas och jag blev oroliga för om han kunde ha ont efter fallet från sängen? Tänk om det var allvarligt ändå? *tankarna snurrade runt*
Vi funderade på öroninflammation, men han hade ju inte ens varit förkyld en hel dag? Kan det verkligen komma så snabbt?? Vi gav honom alvedon och gjorde allt för att få honom lugn, vilket inte var det lättaste!
Efter elvatiden på kvällen ringde jag sjukvårdsrådgivningen som inte trodde att det hade med fallet att göra utan snarare att det var öronen, så det var bara att vänta till morgonen och ringa och boka läkartid.....
Trodde aldrig natten skulle ta slut. Enda gången Vidar sov en stund var då vi gick omkring med honom eller då jag satt rakt upp i sängen så han fick ligga i princip lodrätt i min famn! Massor med kuddar bakom ryggen och så fort jag sjönk ner för mycket eller försökte lägga ner honom så blev han ledsen......
Gissa om jag hade ont i rygg och nacke imorse.......
Vid 11:45 var vi nere hos doktorn idag som undersökte honom efter fallet (igen) och när han tittat i öronen kunde han direkt konstatera öroninflammation i båda öronen! Så det blev pencillin.....
Vilgot var ett yrväder som inte hade någon lust att lyssna speciellt mycket på sin mamma, Vidar var trött och ledsen, när vi kom till apoteket var det över 20 nummer före *pust* , Vilgot var fortfarande ett yrväder som tyckte det var jättelångsamt att vara på apoteket, ibland lyssnade han ibland och ibland inte och han blev jättegnällig när han inte fick springa runt som han ville.....Vidar grät för att han var trött och mådde dåligt, folk tittade, först brydde jag mig inte, men efter en stund var det en dam som sa till sin man att jag hade vilda (!!??) barn......gah......jag hade lust att kasta ut kä*ringen!! Hon kan inta ha haft barn själv! Och vadå vilda? Lillebror har feber & öroninflammation och är trött och ledsen. Vilgot mår också tjyvens och trotsar visserligen sin mamma......men vilda? Det störde mig! Jag hade lust att säga något riktigt otrevligt, men som sagt jag hade ju barnen vid min sida, så jag gav henne en blick som sa mer än tusen ord....det fick räcka så.....

När vi kom ut började Vilgot klaga på att det var ljust och han ville ha sina solglasögon och sin keps, men de var såklart hemma.....jag sa att han kunde sätta huvan på tröjan över huvudet, men då blev han jätteledsen och sa att han ville ha en keps att vi kunde gå och köpa en.
Det gick jag inte med på, han har en keps hemma och han har inte lyssnat på sin mamma.....så blir det absolut inget köp!
Hela vägen hem satt han och grät, Vidar somnade trots att storebrorsan satt och grät 1 dm ifrån honom och när vi kom hem la jag Vidar i hans säng, Vilgot gäspade stoooort flera gånger och jag sa att det var dags att vila även för honom.
Världen gick såklart under och tårarna sprutade, men han gjorde inge protester då jag klädde av honom och stoppade om honom. Jag satt och smekte hans panna i fem minuter innan jag sa "sov gott nu älskling*. Efter ca två minuter sov han!!
Jag kände att jag behövde få något i magen innan jag skulle lägga mig och vila, så jag gick in i köket uppnade brödskåpet och ett öppnat mariekex paket ramlar ut och störtar till golvet. Krasch! Kakdelar och smulor överallt. Det här var det sista jag behövde! Det var droppen som fick bägaren att rinna över! Knappt någon sömn under natten och två (underbara!!) barn som just nu behöver en massa extra omsorg. Jag känner att allt bara brister.....neeeeej, jag orkar inte mer nu!! Jag börjar gråta samtidigt som jag sopar upp dessa j*vla kakor (ursäka språket, men så kändes det)
Jag får i mig en smörgås tillslut och går sen direkt och lägger mig, två sekunder efter att jag lagt ner huvudet på kudden vaknar Vidar.....och vill inte somna om....såklart!!
Visserligen var det en rätt glad liten kille som nu var vaken, jag låg på vardagsrumsgolvet och småvilade lite medan han kröp runt mig och lekte. När Vilgot sen vaknade var det en betydligt mer glad & nöjd kille än innan han somnade! *skönt*
Så här glada & goa killar satt det vid mellisbordet under eftermiddagen!

Under eftermiddagen har vi bara varit inne och tagit det lugnt. Båda barnen var feberfria ikväll då jag tog tempen, hoppas att det håller i sig!
Vidar sover nu och Vilgot ligger i sin säng och ska sova. Jag har gjort iordning te och ska krypa upp i soffan en stund och bara få vara.....sen ska jag ta en dusch innan det blir tidig kväll. Klockan är ca 20:00 nu och inom en timme ligger jag i sängen och sussar, det ska bli sååå skönt för jag är verkligen dundertrött!
Hoppas för allt i världen att det blir en lugnare natt inatt....det blir kanske en hel del bök och stök från Vidar, men jag ber till högre makter att det inte blir lika bökigt som igår natt!

Måste bara berätta vad Vilgot sa då jag berättade att barnens farmor var sjuk så att vi inte kunde åka dit och hälsa på som det var sagt (i valborg).
Jag: Farmor är sjuk, så vi kan inte åka och hälsa på henne idag, hon måste få vila och bli frisk"
Vilgot: Jaha, kom bakterien!?
Jag: Ja, farmor fick en magsjukebakterie, så hon har lite ont i magen"
Vilgot: Men då måste ju farmor gå till doktorn så bakterien får medicin!"
Vilgot: Ja, hon får kanske åka till doktorn idag.
Vilgot: Ja, sen blir det bra igen!

Vilken klok liten kille vi har! Lika klok som envis tror jag bestämt! Hihi!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060501

Då var vi inne i maj månad. Tänk vad tiden går snabbt! Folk börjar fråga mig när jag ska börja jobba igen....fy....vill inte ens tänka på det! Det är ju inte förrän i höst, men jag vill verkligen inte jobba. Under hösten & vintern ska Jonas vara föräldraledig och vara hemma med våra guldklimpar! *avis*.......
Igår var vi iväg och firade Valborg, vi hade det jättemysigt och Vilgot hade så skoj! (Finns bilder på collagesidan)

Igår började Vilgot att hosta & nysa mycket så vi körde igång med astmamedicinerna på en gång (schema), Han hostar fortfarande idag och säger att han har ont i halsen...stackars....vi får se hur han mår imorgon, ifall det kanske blir en promenix ner till doktorn.
Vilgot har faktiskt varit frisk en hel månad!! Det är kanonskönt! Han blir ju sjuk så himla lätt, så en månad är verkligen såååå lång tid att få vara frisk frisk för honom! Men nu verkar det som att det är en rejäl omgång på G....för han mår verkligen inge bra.....han blir jättelätt ledsen och gråter & gråter & gråter........stackars lille plutt!
Vidar gråter också....massor....det är gnäll och bök...och går man ifrån honom mer än 2 millimeter så blir det störtgråt och det verkar som om han ska tro att man ska försvinna helt! Separationsångest mån tro.....?
Idag har det varit jätteledsamt och när jag tittade in i munnen på honom så syns det jättetydligt mitt uppe på tandköttet (där bissingarna ska komma fram) att det är två lite "nersjunkna" streck. Så hade Vilgot bara dagarna innan hans risgryn titta fram.
Ja....så situationen här hemma nu är alltså en ledsen och sjuk treårig pojke och en 8½ månad gammal pojke med separationsångest och bissingar på gång....... *stackars goskillar*......

Nu sover båda barnen och jag ska smyga mig in i vårt sovrum där Vidar sussar i sin säng och ta mig en liten vilostund och sussa en stund jag med..

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060429

Det var länge sen jag uppdaterade med jag har varit så otroligt trött! Vidar har sovit så himla oroligt på nätterna och ammat sjuhundraelva gånger per natt och sen vaknat klockan 05:00 för att INTE vilja sova mer!! Jag har varit ett vrak! NU har det äntligen vänt! Jag ammar väl i snitt tre gånger per natt nu, (mot ca 7 gånger!!) det är väl helt ok, men det skulle vara skönt att få bort ett amningsmål till per natt, men det kommer väl, jag ska faktiskt inte klaga nu....
Han har börjat sova lite längre på mornarna också, istället för att vakna vid femtiden så vaknar han vid sextiden och det känns mycket bättre!! Klockan fem då känns det fortfarande som nattetid, men klockan sex då börjar det ju faktiskt bli morgon! Imorse sov han till och med till ca halvsju!! Men det var väl bara för att jag hade sovmorgon och Jonas gick upp med barnen, hihi...imorgon när Jonas har sovis då vaknar han väl vid sextiden som vanligt. ;D
Tidigare har Vidar somnat redan vid sex-tiden på kvällen och vi försökte under en period att få honom att vara vaken längre för att se om han kanske sov längre på mornarna, men även om vi lyckades hålla honom vaken så vaknade han vid fem....nu har han självmant börjat vara vaken lite längre och somnar fram mot sjutiden på kvällen och sover nu alltså ca en timme längre på morgonen. Mycket bättre sömnschema tycker jag! Hoppas att det håller i sig!
Vidar har börjat dra sig upp till stående nu! Han är på framfart i utvecklingen! En och annan bula följer med utvecklingen också.....*ajje*.......det spelar ingen roll att du sitter två millimeter från honom och tittar på honom, man hinner helt enkelt inte med alla gånger och då blir det lätt en bonk.....och en liten bula...... :(

Vilgot har varit på sitt första tandläkarbesök och han var så himla duktig! Han tyckte det var jättespännande och han blev överlycklig över sin nya gula fina tandborste som han fick av tabdläkaren! Han riktigt skuttade ut från tandläkaren och genom väntrummet och utbraste i varje skutt: "Hurra, hurra, hurra!!" Alla som satt och såg såååååå dystra ut i väntrummet blev helt plötsligt jätteglada, hihi!!

Under påsken var vi hos barnens mormor & Janne, det var supermysigt! Jonas & Janne arbetat nästan hela tiden med badrummet och Vilgot tyckte det var så spännande att få vara med och titta på! Och tittade han inte på när de jobbade så satt han och spalde piano, eller lekte riddare eller följde med ut till hönsgården och plockade ägg. Vi hade verkligen en helmysig helg!
(Vilgot sitter och läser pixiböcker i gammelmorfars gamla gungfåtölj.)


Påsktuppen kom ju också och Vilgot var verkligen överlycklig!

Vidar blev glad över sin gula banan som låg i hans påskägg!
I Ryssa hos mormor & Janne var det fortfarande snö, men här i Tyresö var och är det fortfarande vår! Det är så härligt!! Det regnade visserligen då vi kom hem på måndagen från Dalarna, men vi möttes då av det här:

En regnbåge!

Ja, så nu när det är vår, då kan man ju äta mellis ute och det vill Vilgot gärna! Han frågar till och med om vi inte kan äta frukost ute, men då säger jag att vi får vänta tills det blir lite varmare....
Vilgot sitter och äter kalla pankakor och plättar till mellis nedan:


I torsdags när jag hämtade en glad Vilgot från dagis så sa han att han ville vara ute och cykla när vi kom hem.
Jag sa att vi absolut kunde gå ut och cykla, men att vi först skulle gå in och äta mellis så att jag samtidigt kunde förbereda middagen, sen skulle vi gå ut!
När jag hade förberett middagen klart och barnen var färdigätna med mellis så tog jag Vidar ur barnstolen och sa till Vilgot att jag bara skulle byta blöja på lillebror sen skulle vi gå ut.
När jag efter en lite stund kom ut i köket och sa till Vilgot att han kunde gå och kissa innan vi gick ut så fick jag inget svar......jag vände mig om och såg då detta:

Vilgot hade somnat sittandes på stolen!! är man trött!
Han sover ju nästan aldrig på dagis längre och han är mer och mer på storbarnsavdelningen (de vänjer in honom så sakteliga) och där är det ju mer röj än vad det är på småbarnsavdelningen, så jag förstår att han är trött.
Tröttplutten rörde inte en fena när jag lyfte in honom i sängen ens! Där låg han sen och sov i över en timma!
Appropå det här med småbarnsavdelningar & storbarnsavdelningar.....tänk att vår lille plutt efter sommaren ska börja på storbarnsavdelningen!! Det känns så overkligt! Fröknarna på dagis är verkligen kanon och det låter honom vänja sig så sakteliga och låter honom själv ta steget över. Avdelningarna ligger ju vägg i vägg och barnen springer mellan avdelningarna så det har bra kontakt med varandra från första början då de börjar på dagis.
Efter sommarlovet så kommer Vilgot som vanligt att börja på småbarnsavdelningen och sen fortsätter "tillvänjandet" tills de ser att Vilgot är helt redo. Men sen är det ju som fröknarna säger att även fast han sedan "går på storbarnsavdelningen" så kan han såklart även vara inne hos dom om han vill det och det känns himla skönt att höra för en mamma!

Vilgot har fått en fin cykelhjälm, en blå med en haj på. Vilgot ville helst ha en gul cykelhjälm (såklart!) han och blev bokstavligt talat jätteledsen då vi inte hittade någon helgul hjälm....men när vi såg hjälmen med hajen på, då försvann alla tårarna!


Jag håller på att gräva ett nytt litet land och nu har jag köpt lite nya stenpartiväxter som jag ska sätta i ena hörnan!
Åh vad jag tycker det är härligt med våren! Äntligen får man börjar gräva i jorden, hihi!!
Tomatplantorn, gurkplantorna och solrosplantorna växer på bra här inne och det är dags att plantera dem i lite större krukor nu innan de ska sättas ut lite längre fram!


Lite härliga saker som Vilgot sagt:

1.
Vi pratar om att jag ska köpa nya pyamasar till Vilgot.
Vilgot säger att han vill ha en gul eller orange och sen säger han vänligt nem bestämt:
"Men mamma, det kanske måste vara en ny storlek!"

(Då hade han säkert hört hur jag och Jonas pratat kvällen innan om att vi behövber köpa lite mer kläder till Vilgot i en större storlek, hihi!)

2.
Det sitter två blåmesar och äter utanför köksfönstret.
Vilgot utrbister jätteglatt:
"Men titta mamma, han har en kompis! Vad trevligt!!!
"

3.
Vilgot säger:
"Jag är så här stor mamma!" Vilgot sträcker ut händerna så långt han kan och forstätter sen:
"Snart når jag upp till taket. Jag börjar bli vuxen nu!!" (jätteglad!)

4.
Jag hämtar Vilgot på dagis och han kommer springande emot mig och jag får en jättekram av honom och han säger:
"Jag älskar dig mamma! Vilken tur att det är just du som kommer och hämtar mig!"
Gissa om man smälter av att få höra sånt! *myser*

Jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa uppdatering, men man vet ju aldrig....det beror på tid och framför allt ork på kvällarna. Man är ju inte världens piggaste som ammande småbarns mamma, hihi.......
Men jag älskar det, det är det bästa som finns!! Att vara ammande tvåbarnsmamma alltså.

*Jag älskar er mina buspojkar!*


060412

Igår var det 8 månader sedan Vidar föddes! Det har gått så himla snabbt!! Tiden går så mycket snabbare med andra barnet, man hinner knappt tänka känns det som! Vår goa & glada lillebror som är så duktig med krypandet och har visat att han till och med kan dricka själv med pipmuggen!
Vidar är så otroligt harmonisk & go & glad! Det är verkligen ett nöje att umgås med honom! Du är underbar Vidar! Nu är lillebror verkligen på upptäckarresa hela tiden, så det gäller att ha koll på den här lille krabaten som är snabbare än vad man tror, hihi!!
I måndags var vi på BVC på 8-månader´s besök och det gjorde BOEL-testet vilket gcik kanonbra! Sen var det dags för 3-år´s besök för Vilgot.....ja....vad ska jag säga....? Bm (barnmorskan) sätter fram en liten stol & ett litet bord, lägger en penna & ett papper på bordet och frågar Vilgot om han kan rita en boll. Vilgot tittar på henne och ser ut att tänka: "Va? Skämtar du med mig? Jag tänker inte rita!"
Bm frågar då mig om Vilgot brukar rita och jag säger att det gör han absolut, han tycker det är jätteroligt. Hon frågar om han kan rita en boll och ja, det kan han absolut, men jag förklarade att han oftast då säger att han skriver bokstaven O.
Nixpix, vår lille plutt vägrar att göra något som bm ber honom om! Hon lägger fram bilder på ett äpple, en penna, en potta och frågar Vilgot om han vet vad det är..... Då tittar han på henne och ser ut att tänka:
" Ehhhhh, ja, det är klart att jag ser vad det är, men jag tänker då inte tala om det för dig!!" Det var precis som om han kände att han blev dumförklarad.
Nej du....Vilgot ville inte alls visa vad han gick för! Vår kille som är så duktig!!
Bm frågade mig om Vilgot kan sätta ihop meningar med tre ord. Jag började nästan skratta.....ja, det kan han, sa jag med ett leende.
Det känns så himla fånigt att sitta och förklara att Vilgot faktiskt kan, men just nu vill han inte.....hihi...... Bm frågar och jag berättar,ett sån´t 3-års besök blev det.
Vår lille plutt som får så mycket beröm på dagis för att han är så otroligt duktig att prata, så tydlig och mångordig, Vilgot kan ju hela alfabetet och kan räkna till 20 och skriva bokstäverna, O, I, H och V. Men han vill inte tala om för bm att det är ett äpple på bilden.....och det gör att bm frågar sig om han i princip kan prata?? Vad är så dessa "test" på BVC till för egentligen?? Jag menar, enligt det här "testet" så ska Vilgot inte kunna något av det han testades på.....
Ja...jag vet inte vad jag ska säga, hihi!

Nu något annat.
Titta här då.....

Åh, är det inte underbart!! Våren är här!! Vill inte se mer snö nu, fram med grönskan och värmen!

Full fart och en överlycklig Vilgot!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060409

Vidar kan krypa!! *hurra för dig lillebror* Som Vidar har kämpat och nu äntligen så har han fått i snitsen! Lite darrigt och ryckigt, men det är ju bara ett par dagar som han nu har erövrat krypandet!! Genast lyser en ny blick i hans ögon, en blick som säger "Framåt! Ta alla leksaker som jag vill!!" och det tycker storebrorsan är jobbigt....ojojoj.....han blir så arg på Vidar emellanåt för hittils så har ju alltid vi valt vilka leksaker Vidar har fått leka med eftersom han har setat på en och samma punkt, men nu när han själv kan ta sig framåt till saker han tycker är intressanta.....ja.....då blir det action!
Vilgot har svårt att ge Vidar friheten att själv välja leksaker.....så det blir "krockar" flera gånger varje dag nu.....
Vilgot har ändå varit duktig på att dela med sig men nu när han ser Vidar´s framfart, så verkar det som om han drar tillbaka sin förmåga att dela med sig....
Vilgot blir arg då Vidar får tag i någon leksak även fast det är en "bebisleksak" (!) och Vidar blir ledsen för att Vilgot rycker bort saker han fått tag i och Jonas och jag tycker det känns jobbigt att hela tiden behöva säga:" Nej Vilgot, du får inte rycka bort leksakerna ur Vidar´s hand så där" osv osv.....
Det är svårt! Givetvis får inte Vilgot "köra över" Vidar och slita och dra bort varenda sak han får tag i. Samtidigt måste man ju förstå Vilgot´s situation, här kommer lillebrorsan och tar "hans" saker (det är ju så Vilgot upplever det) och mamma och pappa säger inget!!?? Så det gäller att ha en bra balansgång där......
Vilgot har verkligen så otroligt mycket kärlek som han öser över sin älskade lillebror och nu när han också får så "ilskna" känslor då det gäller leksakerna, så ser man på honom att han tycker det är så jobbigt med alla dessa känslor fram och tillbaka.....han älskar ju sin lillebror så mycket!
Känslorna lyser igenom så väl på vår älskade lille plutt Vilgot!
Det här är ju en helt ny situation för Vilgot i och med Vidar´s krypande, så det är klart att det blir en massa reaktioner. Och som sagt, det gäller bara för Jonas & mig att ta tag i dem på rätt sätt, vilket inte alltid är så lätt.

Idag har vi haft en underbar dag! På förmiddagen träffade vi Vilgot´s dagiskompis Ellen och de lekte och hade så skoj ihop. (Dom håller alltid ihop på dagis, ett riktigt radarpar!) =D
Det känns som om det var första riktiga vårdagen idag! Nästan 9 grader varmt, solsken, fågelkvitter, Vilgot´s cykel har blivit upphämtad från källaren och vi har varit ute och cyklat och lekt tre gånger idag!! Före lunch, efter lunch och efter middagen. *underbart*

Så for vi kom in och hade ätit klart då ville man snabbt som attan ut igen, det var verkligen så himla skönt ute idag! Fy bubblan vad besviken jag kommer att bli om det ligger snö på marken någon morgon när jag vaknar nu framöver.....det är ju april månad, så vädret kan ju slå om så snabbt.....men nu tycker faktiskt jag att vi har haft nog med vinter!

Imorgon har vi BVC besök. Vidar har 8-månader´s koll och ska göra BOEL-testet och Vilgot ska på 3-år´s koll! Undrar vad man gör på 3-år´s kollen föresten? Har för mig att någon sa att de bland annat tittar om de kan hoppa jämfota!!?? Hihi.....ja, vi får väl se vad dom hittar på för lustigheter imorgon! Skoj ska det bli iallafall!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060407

Vilgot ska ju operera bort polyper och jag sökte på Netdoktor om detta och kunde då läsa att förstorade polyper kan blockerar näsan och göra så att personen i fråga snarkar på nätterna och andas med munnen istället för med näsan. (som Vilgot gör)
Dessutom kunde förstorade polyper förknippas med vätskebildning i mellanörat. Vilgot har ju vätska i båda öronen som inte vill rinna bort själv, så samtidigt som de opererar bort polyper på honom så ska de sticka hål inne i örat så att vätskan rinner ut och eventuellt ska de sätta in rör i öronen, men de beslutet ska de visst ta på operation då de ser hur det ser ut i örat och hur pass bra vätskan rinner ut då de tar bort polyper och sticker hål i örat
Jag läste vidare på netdoktor och läste att stora polyper ibland kunde ha ett samband med ett tillstånd som kallas sömnapné, vid vilket barnet slutar andas medan det sover! Gah!! Blev jättenervös då jag läste det!!
Atma och eksem kunde även hos hos vissa barn orskaka svullnad i näsan och Vilgot har ju haft eksem ( som berodde på mjölkallergin, men som nu är borta) och så har han ju astma.
Tydligen så går man in via munnen då man opererar bort polyper och det är ett enkelt ingrepp som bara tar några minuter. Men jag tycker minsan inte att det känns särskilt enkelt....jag är faktiskt nervös. Inte för själva ingreppet kanske men att Vilgot ska sövas ner, det tycker jag känns jobbigt!!
Det känns jobbigare nu än innan jag pratade med andra om det och fick berättat för mig att det är såååå hemsk att se sitt barn sövas ner att det är som om livet sugs ur dem osv osv......vill inte riktigt höra sån´t tack!! Det gör ju inte direkt att det känns bättre........

Föresten, appropå Vilgot´s astma. Den har ju kallats "infektionsutlöst astma" men nu har han fått astma då någon luktar väldigt starkt av parfym till exempel. Vid ett tillfälle började han hosta så mycket, hela tiden ända tills han fick andas sin medicin då slutade han hosta! Hmmmm.....känns som om det håller på att utvecklas....och inte vara enbart infektionsutlöst astma....??


Nu till lite annat.....
Vilgot har ju hjälpt mig att sätta frön och han har koll på minidrivhuset! Nu kan man se små grodar som sticker upp ur jorden!


Idag fick Vidar smaka på plättar! Mumsigt tyckte lillebror som satt och mumsade länge och väl!!


Ok.....gissa vad det är i säcken?

En massa arbetskläder som tillhör Jonas!
Och varför ligger dom i säcken? Jo, för att Jonas & Co på hans jobb håller på att byta lokaler och dessa kläder som bokstavligt talat fyller säcken har alltså leget nere på hans jobb!!
Sen har Jonas haft mage att fråga mig ibland var hans arbetskläder är, han kan nämligen inte hitta några.........hihihi......är det lite typiskt karlar eller??
Så nu kommer det väl ta typ 100 år att tvätta igenom allting...... *morr* ;D

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060404

Oj jag blir nästan lite imponerad av mig själv, bara två dagar sedan jag uppdaterade, hihi.....
Barnen ligger och sover, jag har tagit en dusch och snart ska jag dricka lite te innan det är läggdags. *zzzzzz*
Idag har vi försått lite, det var skoj! Vilgot var så duktig och gjorde i stort sett allt själv! Han tyckte det var jättekul och väntar nu på att det ska börja växa. Imorgon ska vi så lite krasse i en liten rund karott, då hinner det nog växa till sig lite lagom till påsken så vi kan sätta små kycklingar där i "gräset" och även lägga lite krasse på smörgåsen till mellis. *gott*
Vidar är verkligen på framfart! Han gör kryprörelser med armar och ben, men han kommer ändå inte framåt, men det står nog inte på! Vidar är verkligen så himla go! Han är så otroligt snäll och lugn, en riktig liten gosbubbla!! Han är så otroligt med i allt vad som händer och så fort han ser sin älskade storebror så blir han så himla glad och börjar skratta! Han avgudar verkligen Vilgot! Jag förstår verkligen det, för Vilgot är så otroligt snäll mot Vidar och det är ofta en massa kram och pusskalas här hemma, hihi! *mys*
Men jag antar att det kan bli "andra bullar" här hemma snart när Vidar lärt sig krypa och tar sig fram på egen hand och kan norpa Vilgots saker, hihi......då lär det nog bli action!
Vilgot är duktig på att dela med sig, men vi har diskusioner om det emellanåt ändå, för Vilgot ser ju många av sakerna som "hans" eftersom han lekte med dem när han var mindre. Jag kan förstå hans känsla där, men man måste ju ändå lära sig att dela med sig och att ha saker tillsammans.

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060402

Jag har inte kunnat uppdatera på så länge för att det har strulat med servern.....jättetrist......
Men nu ska det fungera igen och jag har gjort iordning en sida med collage från "kalasveckan" då vi har firat Vilgot som hunnit fylla 3 år!!
Barnens mormor och Janne kom upp fredagen den 24/3 och stannade till den 29/3 och det har firats och varit kalas varje dag känns det som, hihi! Lördagen den 25/3 var det kalas med Vilgot´s farmor, gammelmormor, farbröder och kusiner så det var full fart hela dagen lång, jättetrevligt var det!
Lördagen den 1/4 kom barnens morfar, Arléne och gammelfarmor hit och firade Vilgot, så det har verkligen varit en hel vecka av kalas!
Det har varit så himla mysigt och trevligt men nu när allt kalas är klart så känns det faktiskt himla skönt. Bara helt lugnt, inte något som bör fixas eller ordnas inför sker och ting. Jag tycker ju sån´t här är superskoj och det har verkligen lagts ner tid och själ på att fixa och förbereda. Det har bakats massor, så nu tror jag kommande vecka blir en vecka med "bakförbud", hihi....... fast jag skulle ju behöva baka matbröd, hihi...........vi tog fram sista brödet ur frysen idag.....;D
Det har blivit mycket kakbakning här hemma

så att baka matbröd känns faktiskt helt ok. =D
Vilgot är verkligen så nöjd, han har haft så himla kul under sin kalasvecka och han har fått så mycket fina presenter, mycket böcker och spel, det tycker jag är skoj!
Tänk att vår lille plutt nu är 3 år!! Vart tar tiden vägen?? Tänk bara för tre år sedan var han en yttepytteliten bebis och nu är han en stor kille som är så nyfiken på allt livet har att lära! Tänk så mycket som har hänt under dessa tre år! Dessutom så är han en storebror nu, hihi!!
Hurra för dig Vilgot, du är verkligen världens bästa 3-åring! Vi älskar dig!!!!!!Klicka här för att se bilderna från kalasveckan!


*Jag älskar er mina buspojkar!*

060321

Oj, var det så länge sen jag uppdaterade!!?? Dagarna svischar iväg! Det fixas och donas här hemma, städas, bakas och så är det ju såklart MASSOR med bus och lek hela dagarna, hihi, så jag somnar tiiiiidigt på kvällarna. =D
Vilgot fyller ju snart 3 år och till helgen börjar det firas med kalas! Tänk att vår lille plutt nu ska fylla 3 år, han håller på att bli så stor!! *goplutten*
För tre år sen var jag höggravid med Vilgot i magen, förvärkarna hade hållit på från och till ett tag, åh, jag kommer ihåg känslan så himla väl, alla tankar, pirret i hela kroppen, så underbart!!
Vilgot gör kalas varenda dag i sitt rum, så jag tror att det är någon som längtar efter allt kalasande, hihi......

Nu till något mindre kul. Vilgot är sjuk. Halsfluss...... Men han är hur pigg som helst, ingen feber, inte förkyld, äter som vanligt, sover som vanligt, man märker absolut inte på honom att han skulle vara sjuk!
Anledningen att vi gick ner till doktorn i måndags var för att jag ville att han skulle kika på de prickar Vilgot hade runt munnen, hakan och runt näsan. Jag kom på att sist Vilgot hade så här var då han hade halsfluss.....så jag tog det säkra över det osäkra och gick ner till doktorn som tog ett halsprov på Vilgot och konstaterade halsfluss! Så nu äter han pencillin.....igen..... Han har ätit pencillin i två dagar nu och nu ikväll så ser man knappt prickarna runt munnen, hakan och runt näsan!!
Plutt får vara hemma imorgon också, men på torsdag får ha nog gå ner och röja runt på dagis igen om han fortsätter att må så här bra! Skumt att ha halsfluss och vara så frisk (utåt sett) och pigg !!
Efter 2 dagar med pencillin så ska det ju inte smitta mer och om Vilgot ska på dagis på torsdag så blir det hans 4:e dag med pencillin.
Tre dagar han Vilgot vara på dagis denna gång innan han blev sjuk igen.....det är ju inte klokt!?

Vilgot fyller 3 den 28 mars och jag kommer nog inte hinna uppdatera något här innan dess.
Tänkte bara tala om det...hihi.....

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060313

I fredags var vi på 40-år´s kalas. Jonas bror Johan fyllde 40 och tillsammans med familj & släkt så firade vi honom, det var verkligen jättetrevligt och barnen hade så himla skoj!
Barnen kusin Ronja följde med oss hem och har varit hos oss hela helgen, det var jättemysigt!
Vilgot kom inte i säng förrän 22:30 i fredags!! Vi kom ju hem sent från festen och Vilgot satt och myste typ 5 minuter i soffan med kusin Ronja innan han kom i säng.

Men han vaknade lika tidigt på morgonen ändå, så han var allt lite "bakis" dagen efter....humöret for upp och ner som en jojo!
Jag har varit så himla trött i helgen, tror det kommer efter när vi varit sjuka allihopa här hemma och direkt när vi blivit friska så är det full fart med kalas och äventyr så igår kväll när barnen hade somnat och jag satte mig i soffan för att titta lite på TV somnade jag nästan bums....jag var sååååå himla trött, känner det nu också, så det blir snart sova. *zzzzzzzzz*
Igår eftermiddag så tog (jag trots tröttheten) mig i kragen och bakade bullar med Vilgot, det var supermysigt och vi fick både kanelbullar och vaniljbullar att fylla frysen med. *mums*
Måste förbereda lite inför Vilgot´s 3-år´s dag så man slipper ställa sig och stressbaka kvällen innan, hihi.....
Idag har Vilgot varit ledig från dagis, så då passade vi på att baka lite till. Chokladkaka med cocos blev det! Gissa vem som satt lääääänge med slickepott och skål medans kakan gräddades i ugnen, hihi.....


Måste ju berätta om vår duktiga plutt....hihi....
Igår efter lunch så läste jag en bok och sjöng för honom och sen låg han kvar i sängen och vilade en stund. Jag gick in i badrummet för att hänga en tvätt och efter en stund så höra jag att Vilgot grejar med något i sitt rum, efter en stund blir det tyst igen och jag frågar vad han gör och får då till svar:
"Jag bäddar sängen bara , kom får du se!"
Jag gick in till honom och fick se detta:

Goplutten har satt på sig byxor och tossor, lagt på täcket på sängen och stoppat ner kanterna runt om och höll när jag kom in på att lägga upp alla gosedjuren på sängen, hihi!!
"Så! Nu kan jag leka!" sa han sen när han var klar och drog iväg med en stor blå låda, hihi!
Hoppas att detta håller i sig, tänk, inte ens tre år och bäddar redan sängen, hihi!!

Idag frågade jag Vilgot vad han önskar sig när han fyller år och förutom bilar, bananer, en hund, batterier (som ska vara röda,svarta och gula), ett munspel och en bok så önskade han sig en gul toalett!!
Hihihi, älskade lilla tokplutt, en gul toalett!!?? Visserligen vet vi att du älskar gult, men en gul toalett, där går nog gränsen för vad vi tänker köpa, hihihi.......

*gäspar* Nej, nu är jag såååå trött, har verkligen grus i ögonen känns det som.....
Gosebarnen sover så gott och jag känner att jag snart kommer att sova sittandes om jag inte lägger mig, nu....*zzzzzzzzzzz*..............

Ja, såklart!!! Grattis i efterskott Vidar, du har ju hunnit bli 7 månader nu!! Du är så duktig, kan sitta själv och stå i krypställning kortare stunder, snart bär det nog iväg!! Vi älskar dig lillebror!!!!!


Tack Arléne för den fina jackan du köpte till Vilgot, han passar så bra i den!!


*Jag älskar er mina buspojkar!*

060309

Det var inte igår jag skrev...hihihi.....

Senaste tiden här hemma har varit ett enda töcken.....det har inte varit någon lek.....pust....
Det började med att Vilgot blev sjuk natten mot lördagen den 25/2 då vi var uppe och hälsade på hos barnens morfar & Arléne.
Under natten fick han feber och astma och så blev han förkyld, han mådde verkligen inge bra vår lille plutt.....fick andas medicin och fick en supp innan han tillslut kom någorlunda till ro.
Dagen efter var han igån bra, han lekte och grejade och var pigg & glad men under eftermiddagen började han klaga på att han hade ont i magen.....

Han låg på soffan i köket hos morfar & Arléne med en vetekudde på magen, senare under kvällen, vid läggdags, så sa han helt plötsligt:
"Det kommer något där" och pekade på munnen och sekunde efter det så kräktes han massor.....
Han kräktes "bara" där under kvällen men sov ändå värligt oroligt under natten.
Vilgot var pigg och i farten på söndagen trots en orolig natt och feber, men nu började även jag känna mig krasslig och Vidar började se lite blank ut i ögonen.....resan hem kändes inte så där jättelockande, sitta i en bil krassliga i 3 timmar...... men det gick trots allt bra.
Under kvällen blev jag själv jättedålig. Jag blev tokförkyld, började hosta och kände mig verkligen risig.....
Under natten blev Vidar förkyld och febrig och Vilgot sov fortfarande oroligt, var febrig och hostade mycket.
Så på måndag morgon (27/2) så sjukskrev jag mig så att Jonas kunde vara hemma och ta han om allt här hemma. Jag blev allt sämre under dagen, fick feber och under kvällen blev jag magsjuk. Jag kräktes nästan hela natten och mellan det så ammade jag.....pust, det var ingen lek!!
Dagen därpå sov jag i princip hela dagen, Jonas hade fullt sjå med att ta han dom två sjuka barn och en sjuk sambo.....stackars älsklingen, det kan inte ha varit lätt......
Jag blev verkligen medtagen av magsjukan, det var länge sen jag var så här sjuk. Mot slutet av veckan piggnade jag till. Då jag har försökt tänka på början av veckan (då jag var som dåligast) så känns allt som en enda stor minneslucka, en läskig känsla kan jag lova!!
Vi började nu så sakteliga att piggna till allesammans, Jonas hade fortfarande hållt sig frisk (som tur är!!) men kvällen den 6/3 så blev även Jonas magsjuk....exakt en vecka efter det att jag blev det.
Det kändes så himla hopplöst alltsammans.....vi som precis började friskna till, skulle magsjukan ta snurr på nytt nu!? Jag tyckte så synd om Jonas som låg utslagen med magsjuka och feber och jag var så rädd för att
vi andra skulle bli magsjuka igen......
Jag försökte vara ute så mycket som möjligt med barnen och vädrade massor och tvättmaskinen har gått varm här hemma och än så länge så håller vi oss friska.
Jonas har frisknat till igen och gick idag tillbaka till jobbet och jag har än en gång bytt alla lakan, tvättat överkast, soffskydd, örngott till soffkuddar osv osv osv.....bort med alla magsjuke och förkylnings bakterier! *schas*
Åh hoppas nu att vi får hålla oss firka länge! Vi är fortfarande inte helt återställa, småsnuviga och småhostiga, men det känns om om vi är på väg åt rätt håll nu iallafall!
Ja....så därför har det alltså inte blivit uppdaterat här senate tiden. Familjen Berglund/Lindstrand har legat utslagna och det har bokstavligt talat inte funnits på kartan att ens titta åt datorn för min del. Senaste dagarna har man bara velat komma ifatt med allting här hemma, vara med barnen och njuta av att man faktiskt orkar!!
Det blir ju inte mycket handlat när hela familjen ligger nerbäddade heller, hihi....så så här såg vagnen ut när jag och barnen hade varit i centrum och handlat mat efter det att vi frisknat till (papsen låg fortfarande nerbäddad hemma). Tur man har syskonvagn, hihi!! (Det var fullpackat även under vagnen!)

*Håller tummar och tår för att vi får hålla oss friska nu!!*

Idag har vi varit på Carema öron-näsa-hals mottagning. Vilgot var så otroligt duktig då doktorn undersökte öron, hals och näsa. Vi har ju gått där länge nu med Vilgot så han känner igen sig där nu och idag var det dags för att se hur det ser ut i näsan på Vilgot då han snarkar både då han sover och ibland då han är vaken.
Doktorn förde upp en "slang" med en lampa och en lite kamera i näsan och undersökte och Vilgot var verkligen kanonduktig. Inte en protest, det enda han sa var:
"Det där är inte skönt"
*skruttplutten*
Doktorn sa att det kunde kitlas lite i näsan med att han då kunde försöka nysa eller hosta och det gjorde han. =D
Vilgot hade förstorade polyper som behövs tas bort så doktorn skickar en remiss till Huddinge sjukhus så att Vilgot ska få operera bort dem där. Då kommer han att sövas ner och så skrapar de bort polyperna. Det känns jättestort tycker jag!! Känns lite nervöst och pirrigt faktiskt. Bara det att vår lille plutt ska sövas ner....det känns overkligt.......
Då Vilgot har haft vätska i ena örat länge som inte vill rinna bort så ska dom samtidigt passa på att sticka hål på det så att vätskan får rinna ut och eventuellt sätter dom in rör i örat.
Ja, så vi har lite framöver att pyssla med.

Nästa vecka ska jag till doktorn med Vidar för att undersöka han rygg. Vidar kastade sig bakåt då jag hade honom vänd mot mig i min famn och jag hann inte få tag i honom så Vidar blev böjd som en "banan" innan jag fångade upp honom,. Vidar blev jätteledsen och jag blev först orolig att han skadat sig i ryggen. Men han har inte visat några tecken på att han verkar ha ont, man ser ingen konstigt på ryggen, allt ser bara bra ut, det enda jag har börjat tänka på är att det har börjat "knaka till" i hans rygg då man lyfter upp honom efter det att han har setat en stund!!?? Jag vet inte om det är något nytt efter "kastet" eller om jag kanske bara har börjat uppmärksamma det nu efter det som hände. Pratade med bm på BVC om det och hon säger att det är vanligt att det knakar lite i leder och så när de är små, men om jag var orolig så kunde hon boka läkartid. Jag kände att jag ville ha den där läkartiden, för tar jag inte den så kommer jag hela tiden att gå och tänka på detta. Då är det skönare att gå dit så att doktorn får undersöka Vidar och sen får man ett svar och kan gå hem och (förhoppningsvis) vara nöjd med en lugnande svar. =)

Måste bara visa den här bilden:

Hoppgungan som Vidar sitter i hade jag & mina syskon när vi var små, liksaå den röda bilen som Vilgot leker med! Häftigt tycker jag! Det är verkligen en speciell känsla jag får när jag ser Jonas & mina älskade barn leka med dessa saker som funnits med sen jag var liten! *mys*

Nämen, det måste jag ju berätta!!!
Förra veckan då Vilgot var sjuk så upptäckte jag att hans napp hade gått sönder så jag sa att vi fick lov att kasta den. Vilgot blev såklart jätteledsen och det var sista nappen vi hade....... Vilgot fick följa med papsen och köpa nya nappar, men saken är den att Vilgot valde en annan sorts napp än vad han brukar ha. Vi har alltid köpt "Avent", men nu valde Vilgot något annat märke och väl hemma så tyckte han allt att nappen var lite konstig...... den natten så hade han nappen lite, men kvällen där på så frågade han:
"Måste jag han napp när jag sover mamma?"
Jag blev först lite paff av frågan men svarade såklart att han inte alls måste ha napp när han sover. Vi sa god natt och efter en stund gick jag in till plutt och såg att han låg och sov. Vilgot hade somnat utan napp!
Dagen därpå ville Vilgot inte ha napparna i sitt rum så jag tog fram en lite blå skål i köket där han la dom....och där ligger dom fortfarande! Han har inte rört dom, kikat till dom någon gång, men inget mer än så!
Nu har det gått 1 vecka och 1 dag och Vilgot har varit helt utan napp! Hur duktigt som helst tycker jag!! Han har ändå haft napp i nästan tre år! *stolt över dig plutt*

Det kommer med nog inte bli uppdaterat så där jätte ofta nu känns det som. Jag är fortfarande "seg" efter allt krassligt och känner att det är skönt att bara få vara, så jag ska se till att hämta lite mer krafter fram över och sen har vi ju snart ett födelsedagsbarn här hemma också. Vilgot fyller ju 3år den 28 mars!! Så vi har ju lite att göra, hihi!! *mys*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060219

Jag har uppdaterat för den 17/2 också men inte skickat upp det på nätet förrän idag så ni inte missar att läsa något....hihi....

Igår var vi på kalas hos barnen gammelmormor som fyllde år i veckan. Det var jättetrevligt och barnen tyckte det var så skoj att träffa och leka med kusinerna och så blir det ju alltid en massa bus med farbror Jens! =D
Så när vi åkte hem så såg det efter ett tag ut så här i bilen:

Såååå trötta och nöjda killar!!
Kommer ihåg känslan så väl när man hade varit på kalas när man var liten och man satte sig i bilen sååååå trött efter en massa fika och lek, då var det så himla skönt att få sluta ögonen och bara somna! *myspys*

Idag då vi gick ner till morbror Jonatan så hörde vi en massa fåglar som skränade och lät....vi tittade upp i ett träd och såg detta:

Vet inte om man ser det så bra på bilden, men en bit neranför fågelboet så är det en katt (mitt vid trädstammen) som är på väg ner efter att ha försökt ta sig upp till fågelboet. Den klarade det inte för fåglarna var så himla arga på katten. Vi stod och tittade länge, ända tills katten beslutade sig att gå ner igen. När den kommit ner på marken kilade den snabbt iväg, tror den blev lite rädd för alla arga fåglarna.

Sen när vi kom hem så stannade vi kvar ute och lekte i snön, gjorde en snögubbe, en snöfåtölj och åkte bob och bara lekte och hade skoj.
Vidar testade hoppgungan för första gången idag. Har bara ett ord för det: succé!!!! Oj vad han tyckte det var skoj, hihi!!!

Imorgon är Vilgot ledig från dagis, men han ska ändå följa med dom på teater: "Titta kommer Max" ska dom se! Det känns verkligen att Vilgot börjar bli en stor kille nu när han ska gå på teater med dagis! Tänk vår lille plutt som snart fyller 3 år!! Vart tar tiden vägen!?

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060217

Vidar sov inte allt för bra inatt heller....men han sov då till 06:30 imorse! *kors i taket* Det var skönt!!!

Idag har Vilgot varit ledig från dagis. *mys* Vi har faktiskt varit inne hela dagen för det har blåst åt alla håll och kanter idag och snön har yrt omkring, så det lockade inte särskilt att gå ut.....men det känns i kroppen att man varit inne hela dagen! Man blir "segare" och tröttare, helt klart!
Vilgot är ju en otroligt omtänksam, snäll och klok kille och jag blir så himla imponerad av honom hela tiden! Idag när han hjälpte pappsen med att byta blandare på gästtoaletten och hade fått ett papper & penna av Jonas så visade han mig hur man skriver bokstaven H.
"Titta mamma, så här gör man H. Ett streck så, ett så och sen så"! sa han och jag tittade på pappret, jag där fanns nu bokstaven H!!!
Strax därefter sa han klok som han är:
"H som i hare!"

*impad*

Vilgot har en bordstablett vid matbordet med bondgårdens alla djur på och längst ner i ena hörnet ligger en sugga med sina små kultingar. Vilgot skulle ta en tugga på sin smörgås för var och en av kultingarna och sa så här efter att ha tittat lite på kultingarna:
"Först dom där fyra, sen dom där fyra"
Det är totalt åtta små kultingar och jag blev imonerad av att han delade upp dem fyra och fyra, duktigt gjort tycker jag!
Efter en liten stund frågade han vem som skulle äta på den spenen (Vilgot sa tutten) som ingen åt på. Jag pekade på en liten kulting och sa att kanske han skulle äta där sen.
Vilgot sa:
"Mmmmmm, nu är det dom där fem som äter där!"
Och mycket riktigt, på bilden ligger fem små kultingar och mumsar i sig mat från suggan.
Tycker det är så häftigt och duktigt av Vilgot att han tänker så där. Det är mycket med siffror nu. När vi är ute och går kan han säga:
"Titta mamma, där är en trea" eller vad det nu är för siffror han ser, han är jätteduktig. *stolt*

Ja, stolt blir man så otroligt många gånger och jag måste berätta en sak till....hihi......
När det var dags för vila efter lunchen så sa jag till Vilgot att han kunde gå in och bädda upp sin säng, ta av sig byxor & strumpor och välja en bok så skulle jag bara gå in och amma & lägga Vidar i sängen och sen skulle jag komma in till Vilgot.
Jag gå in i vårt sovrum och ammar Vidar och hör hur Vilgot grejar och donar i sitt rum, jag lägger ner Vidar i sängen, bumpar lite på rumpan tills han kommer till ro och sen sa jag sov gott till lillebror och gick in till Vilgot. Vilgot hade då bäddat upp sin säng, tagit av sig kläderna jag bad om, valt en bok och satt nu i sin säng och väntade på mig med Sniff (hans gosevovve) och nappen bredvid sig!
Gissa om man blir mäkta stolt över honom när han är så duktig!!!


Så här såg det föresten ut vid Vilgot´s lilla bord i hans rum:

Vilgot hade gjort iordning kalas för nallarna, hihi!! *gulligt*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060216

Sömn, vad är det....? Jag tror jag har glömt bort hur det känns att få sova ordentligt!!?? Vidar vaknar och ammar och vaknar och pratar och vaknar och är såååå glad och vaknar och vaknar.....*zzzzzzzzzz*.......
Han sover inte mycket på dagarna, ca 30 minuter på förmiddagen, ca 1½ timme efter lunch och ca 30 minuter på eftermiddagen, sista tiden har han inte ens velat sova på eftermiddagen och ändå så är bara vaknar han hela tiden på natten..... Han ammar massor nattetid (är nog därför han vaknar, för att han är hungrig), men det borde väl börja ge med sig snart nu när han har fått börja äta lite mat och gröt? Hoppas jag..... för nu börjar det kännas att man inte får sova bra.....*gnuggar i ögonen*.........
Han vaknar väldigt tidigt på morgonen (mellan 05:00-06:00!!) men så somnar han tidigt på kvällen också....klockan 18:00. Jag försöker få honom att somna den där halvtimmen på eftermiddagen för att han kanske ska kunna orka vara vaken lite längre på kvällen....men inte då.....istället så går han in i väggen runt 18-tiden och då är det bara sängen som gäller!
Vidar är jätteduktig på att somna i sin egen säng. Det är skönt! Han vill bli duttade på rumpan och så sjunger jag Vargsången, då kommer han så bra till ro, sen somnar han själv, så man behöver inte sitta hos honom tills han somnat.


Vidar är en väldigt aktiv liten kille! Han blir allt duktigare på att sitta själv och idag så tog han sig dessutom själv från golvet vid frysen till matbordet, baklängesålning blev det, hihi!! Han ville framåt för att få tag i en leksak, men hur mycket han än försökte så kom han bara längre och längre bort, hihihi!!!

I tisdags var det Alla Hjärtans Dag och jag hade gjort iordning på byrån till goding:

Jag hade fotat barnen och köpt en fin ram och satt upp på väggen, sen hade jag köpt tulpaner, en hjärtask och ett kärlekskort. *mys* Så när goding kom hem från jobbet väntade detta plus en Alla Hjärtans dagmiddag i köket!
Tidigare på dagen så träffades goding, jag & Vidar i centrum och åt lunch på China. *mums* (Vilgot var på dagis) Kort från Chinaresturangen:

Min underbara goding hade gjort detta till mig, hihi..... han hade knutit ihop en massa "Johannagodis" och ett kärlekskort med en trisslott i ett långt snöre! Jag vann inget på trisslotten, men så har jag ju sådan otrolig tur i kärlek, så det gjorde då inget, hihihi! *mys*

När barnen hade somnat på kvällen så tog vi ett mysigt bad. Jag hade köpt "badkonfetti" (typ som tvålflarnhjärtan) och strött ut över badskummet.

En riktigt mysig och kärleksfull Alla Hjärtans Dag blev det!! Men kan det bli annat än det när vi är en så mysig familj, hihi......*mys*

Har inte lagt in någon bil på hur Vilgot´s hår blev efter klipningen. Här kommer en (lite nyvakenrufsig):

Du är så fin älskade Vilgot!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060211

Hurra för Vidar, 6 månader idag!!!!
Tänk att det har gått ett halvår sedan han föddes!!? Vart tar tiden vägen?? Den här gången har det gått såååå mycket snabbare än då Vilgot var liten! Hinner inte med ju........=S.......
Tänk, 6 månader till och lillebror kanske börjar knata lite så smått! *ofattbart* Vill inte att tiden ska gå så här snabbt! Vill inte börja jobba i höst, vill vara hemma med våra älskade barn så mycket längre än så!!! Men pappsen måste ju också få vara föräldraledig med våra guldklimpar såklart!
Fast som sagt, i höst....först har vi en hel del vinter kvar....sen en underbar vår....och en underbar sommar.....har en hel del mys framför mig, hihi!!!!
Vi har ju precis börjat med smakportioner, han har fått provsmaka morotspuré fyra gånger nu. Vi hoppade över idag då han är lite pruttig och verkar ha lite ont i magen, så vi mosade lite päron (som han älskade!!) istället för att kanske få fart på magen. Han har inte bajjat på 5-6 dagar nu (helt normalt, jag vet) men jag vet ju också att morotspuré kan ha lite förstoppande verkan. Nu har han ju bara fått ca ½ msk per dag, men det är ju å andra sidan ½ msk mer än vad han fått innan och det är ju något helt nytt för Vidar, så det är klart att det blir lite reaktion då han hela tiden varit van vid bröstmjölk.
Var upp till "Lilla affären" för jag tänkte köpa lite katrinplommonpuré, men för det första så hade datumet gått ut (inte helt ovanligt för den butiken...morr.....) och för det andra så tar de hutlösa priser.... 12:90 för en sådan lite burk!!!!!!! *gah!* Men som sagt det blev inget köp av det, vill inte ge Vidar gammal mat......
På måndag ska vi till BVC på 6-månader´s kollen. Ska prata lite med bm och smakisar då och om att jag vill att vi ska börja ge Vidar lite välling eller gröt på kvällen, har vi (jag) tur då så kanske han blir mer mätt & belåten då inför natten och jag slipper amma var 2-3:e timme. Visst fungerar det som det är nu, men det skulle ju vara skönt att få sova liiite längre pass, hihi.......*zzzzzzzz*...........

Jag har satt upp lite nya bilder på brödskåpet i köket. Tycker om att ha kort sittandes där så att jag titta på vår mysiga familj. *älskar*

Ibland stannar jag upp och får en så otroligt stark känsla när jag ser alla dessa kort på oss. Tänk, goding och jag, nu har vi en underbar familj med två fina pojkar! Jag kan knappt fatta det ibland! *lycklig* Tänk att vi äntligen är där i livet, en familj!!! *myser massor*

Åh, jag måste ju få berätta lite om våra duktiga pojkar! Båda två är ju så himla duktiga och somnar så bra i sina sängar. Vidar somnar vanligtvis mellan 18:00-19:00 numera. När han var mindre var han jätteduktig på att somna själv i sin säng och sen blev han lite famningare och fick vara det! Nu har vi börjat lägga ner han i sängen igen, så han får somna där och inte i famnen. Han blir ju allt tyngre....hihi.....
Jag ammar honom och sen lägger jag honom på sidan i sängen och duttar honom lite lätt tills han kommer till ro medan jag nynnar lite, då pussar jag honom godnatt och går ut ur rummet och sen somnar han själv!
Då får Vilgot sin "egna tid" och det blir nattning & sagoläsning och jag sjunger alltid "Vargsången" för honom innan han somnar. Sen säger vi puss och godnatt och han somnar själv i sitt rum! *duktiga killar*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060210

Idag har Vilgot varit ledig från dagis och vi har verkligen haft en riktig mysdag. Vidar sov längre idag under förmiddagen än vad han brukar så jag och Vilgot fick en lång, lång stund alldeles ensamma med en massa lek, mys och bus. Verkligen så härligt tycker jag! Och jag vet en till kille som stortrivdes, hihi! *mys*
Visst har vi det underbart härligt när Vidar är med också, misstolka inte (!), men det är mysigt när man får en egen stund tillsammans också. Man behöver det!
Efter lunch sov båda barnen och när de sen vaknade så myste vi och vaknade till i Vilgot´s säng. Tog kort på gosebröderna där dom låg och myste och busade. *älskar*


Vidar har börjat med ett nytt ljud, han ligger liksom och "pruttar" med munnen. Han suger in underläppen i munnen och sen sätter han igång. Det låter så himla roligt och det verkligen bubblar ut dreggel.....hihihi....... Lille tokisen!! Så här ser han ut:
*söt*


Idag när Vidar vaknade efter lunch så hade vi lite bus för oss. Vilgot låg fortfarande och sov så Vidar och jag gick in i vardagsrummet och lekte. Jätteskoj ända tills jag kände att jag blev alldeles varm på huvudet....sen kände jag hur det började droppa och rinna nerför kinden.....busungen hade kräkts ner mig! Det var bara att bege sig till badrummet och stoppa huvudet under duschkranen och tvätta ur håret. Stod med huvudet upp och ner vid badkaret och såg vit/orange (morotspure)- färgade kräkklumpar landa på badkarsboten......*bläk*.........
Medans jag hade detta roliga för mig låg Vidar bredvid mig och pruttade med munnen och lät och såg såååå belåten ut, hihi!! *busunge*

Idag under eftermiddagen var vi i Farsta en sväng. Vilgot har varit hos frissan och klippt sig. Det blev jättefint!
Vi var på Plainer Hair Shop, måste verkligen tipsa om det stället om man har barn som inte tycker det är alltför kul att klippa sig. Jättegullig personal och så finns det en "björnstol" eller "motorcykelstol" att sitta på samtidigt som de kan titta på en film. Kanon!

Ja visst ja, jag var ju på föräldrasamtal på dagis nyligen. Det var verkligen kanonbra, det var ett mycket trevligt samtal och det var så himla kul att höra att vi har en sådan duktig kille!!!! *stolt över dig Vilgot*

Snart ska jag sätta mig och dricka te och kika lite i en katalog. Vill beställa gardiner som jag tror kommer passa kanon i vårt vardagsrum! Håller ju på att smyga in lite grönt i rummet och det blir verkligen jättefint! I vardagsrumsmattan är det rött, grönt och vitt så det är dessa färger jag bygger vardagsrummet på. Tror det kommer att bli kanon när det är klart, det känns så.


Det är inge vidare att ha stygn på näsan....tog ju bort en leverfläck på näsan nu i veckan (glasögonen skavde på den så jag fick ont, det var som en liten "bulle"). Antingen så är det jag som glömmer att jag har sår och stygn där och att det är därför det kliar där.....eller så hinner Vidar få tag i min näsa innan jag hinner parera, hihi......det slutar väl med att jag får världens ärr där istället, hihi.

Trådarna var ju såååå himla långa så jag tog ett eget beslut och kortade av dem lite (gick ju och kikade i kors hela tiden för man störde sig på trådarna och ville titta på dem hela tiden!). Hmmm...hoppas jag nu inte ställt till med något nu bara, typ att dom inte får tag i trådarna när jag ska ta bort stygnen nästan vecka. Ja....då får jag väl gå med stygn resten av livet då, hihi.......=(.........

Måste berätta lite myspysroliga saker som Vilgot har sagt....hihi....
Här om dagen när vi satt och åt frukost så hjälpte jag Vidar att hålla i smörgåsrånet medan han sög på det och jag såg att Vilgot satt och tittade på. Det riktigt glittrade i hans ögon och han tittade på Vidar med så goa och kärleskfulla ögon. Rätt som det var ubrast Vilgot med silkeslen röst:
"Vilken snäll mamma du har Vidar!"

*mys*

Eller som när jag hade rensat upp lite på kylskåpet och satt alla Vilgot´s bokstavsmagneter i en enda klunga och han kom och frågade varför jag hade gjort det, för det gillade han minsan inte! Jag sa att han kunde sätta dem precis som han ville nu och då sa han med mycket bestämd ton:
"Äh, strunt i det! Jag vill ha en banan istället!" *hihihi*

Idag när han spelade fotboll och utbrast glatt:
"Jag är fotbollskillen! Vill du titta på fotbollskillen och säga heja Vilgot!!"

Eller som när vi lekte att vi pratade i telefon:
Vilgot: - Hej, vem är det?"
Mamma: - Det är mamma.
Vilgot: - Jaha, vad gör du?"
Mamma: - Jag leker lite med Vidar. Vad gör du?"
Vilgot: - Jag pratar ju med dig! Hejdå! (jätteglad)

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060206

Idag har Vilgot varit hemma med Vidar och mig. *mys* Vi har haft en lugn och skön hemmadag, var ut en sväng efter lunch, men bara en kortis, ca en timme, för det började att blåsa och snöa så mycket. Vilgot sa "Jag vill gå hem nu mamma" och det höll jag med honom om! *burr* När vi kom in sa Vilgot: " Jag fyser", så då gjorde vi iordning i badrummet och Vilgot badade läääänge och lekte och hade skoj och Vidar badade i sin badbalja. Idag var första gången som lillebror satt upp och badade i badbaljan! Innan har han legat på ligginsatsen, men idag så höll jag i honom så att han kunde sitta och plaska och leka med lite leksaker, det tyckte han var skoj!!
Det har varit kallt senaste dagarna och imorse när jag kikade ut var det -13 grader och såg ut så här:

Så himla fint!!!!!
Under dagen har det blivit allt mildare, under eftermiddagen var det bara runt -2 grader.

Imorgon är det utvecklingssamtal på Vilgot´s dagis, det ska bli skoj! Jag pratar ju alltid mycket med fröknarna och frågar tusen saker, hihi, men det ska bli skönt att få sitta i lugn och ro och prata. Det blir ju snabba frågot och snabba svar när man lämnar eller hämtar annars bara.

Vidar sov till 06:30 imorse!!! Helt underbart!!! Senaste mornarna har han ju vaknat mella 05:00-06:00, så detta kändes som sovmorgon, hihi!! Hoppas detta fortsätter. =D

Snart är det Alla hjärtans dag och Vilgot, Vidar och jag har lite på gång till pappsen, men det kan jag ju inte skriva här just nu...hihi...... *nyfiken nu va pappsen?*
Jag kan ju inte låta bli att bara "råka" nämna det....hihihi.....

Tog kort på mig själv imorse, tänkte visa hur det blev när jag klippt mig (var ju hos frissan igår).
Nu har jag ju inte gjort iordning håret och är osminkad fin...hihi....men jag tycker man ser bra hur håret blev uppklippt. Är verkligen jättenöjd!


*Jag älskar er mina buspojkar!*

060205

Vilken härlig dag vi har haft! Förmiddagen var vi inne och bara myste och efter lunch sov Vilgot och pappsen stannade då kvar hemma medan jag tog med mig Vidar till frissan för äntligen har jag varit och klippt mig!!!!! Sist jag var hos frissan var när jag var höggravid med Vidar, det vill säga ca 6 månader sedan! Alleles för länge sen....håret var ingen lek....det var så slitet och jag kunde inte göra annat med det än att ha det uppsatt kändes det som......
Frissan klipte av 5-6 centimeter på längden och så klippte hon upp det lite mer än vad det var innan. Blev jättenöjd!! Det känns så himla skönt och fräscht nu! Har köpt inpackning, så nu ska jag skämma bort håret (har typ inte gjort det över huvud taget på 6 månader) så att håret börjat må lite bättre. Om ca två månader så ska jag slinga håret och då får dom toppa lite till om det behövs.
Efter frissan gick jag bort till jobbet och sa hej, jag längtar verkligen inte tillbaka.....vill vara hemma med Jonas & mina älskade barn ju!! Sen har det ju varit så mycket strul med detta företag, så jag tycker det är såååå skönt att få vara hemma, hihi!!
När Vidar & jag kom hem sov Vilgot fortfarande men han vaknade ca 20 minuter senare. Vi åt lite mellis innan vi packade ner hans nya skridskor & hjälmen och sen gick vi iväg till "isbanan" och Vilgot åkte skridskor för första gången! Gissa om han var stolt och tyckte det var skoj, hihi!
Sen har vi ätit middag och efter det så var det Bolibompadags och nu sover barnen, dagen har verkligen svischat förbi!
Undrar om Vidar tänker vakna mellan 05:00-06:00 imorgon också....det verkar vara hans nya trend......hoppas att han bryter den snart, för så himla skoj är det inte att vakna klockan fem på morgonen. Visserligen är jag morgonpigg, men inte morgonpigg!

Nu ska jag gå och skölja ur inpackningen ur håret (sitter här med en handduk lindat runt håret) =D och sen blir det en stooooooor mugg te och lite TV-tittande innan det är dags att sova. *zzzzzzz* Jag är ju en "kvällströttis" så jag orkar inte vara uppe särksilt länge och man blir ju inte mindre kvällstrött av att vakna 05:00 heller, hihi..........

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060204

Barnen har fortsatt att vara friska, det är såååååå skönt! Senaste två nätterna har dock Vidar vaknat mer och velat amma och så tycker han dessutom visst att det är lagomt att vakna mellan 05:00 -06:00 på morgonen.....det tycker inte mamsen.......*zzzzzzzzz*........... sen somnar han om lagomt till att Vilgot vaknar, så det har inte blivit så många sovtimmar senaste två dygnen.....*zzzzzzz* ...trots att jag typ ramlar i säng klockan nio på kvällarna!
Idag fick jag iallafall sovmorgon här hemma, då Jonas gick upp med barnen. *skönt*

Vidar har vi döpt om till gnällspik här hemma......nu har det visserligen blivit bättre, men alleles nyligen så var det bara gnäll och gnissel så fort man la ner honom på golvet eller någon annanstans än i famnen.
Tog kort på honom mitt i en massa gnäll:

Hihi....söt trots att man verkligen ser att han tar i och gnäller sååååååå mycket! Det ser ut som han tänker:
"Åh vad det är synd om mig, ta upp mig, ser du inte vad synd det är om mig fast jag bara låtsasgråter och bara för att se ifall du tänker ta upp mig....hihi......"

Det märks att Vidar är redo för smakportioner nu. Han är på hugget efter allt vi äter, han är verkligen jätteintresserad och har fått smaka lite banan, äpple och smörgåsrån och det var populärt kan jag säga, hihi!
Det ska bli jättekul att börja med smakisar snart, ska vänta tills efter nästa BVC besök då det är 6-månaders koll, men sen kör vi igång! =D Senaste nätterna har han ju som jag skrev tidigare börjat amma mer och det gör han även dagtid. Nu kan det gå bara någon timme mellan amningarna, förut brukade det iallafall gå 3-4 timmar, så han kanske börjar bli en hungrig kille och behöver mer än "bara" bröstmjölk för att bli mätt.


Det är iallafall så himla skönt att barnen är friska och pigga igen, det var verkligen ingen lek när de var sjuka nu sist....*pust*..... Hoppas att det är lika härligt väder imorgon igen så att vi kan gå ut och leka i snön igen! *mys*


Hihi, måste ju visa den här bilden......jag var i köket och hörde "Oooooiiiiiiiiiiii!" innifrån vardagsrummet. Jag gick dit för att se vad som hände och gissa vad jag såg...hihi......

Vilgot som åkte stjärlapp i vardagsrummet! Hihi!!!!!! *älskade lilla tokis!*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060126

Äntligen har febern gett med sig!! Vidar blev feberfri igår och han har verkligen piggnat till och hostar inte lika jobbigt längre. Vilgot är också mycket bättre, han hostar jättelite och är lite småsnuvig, men annars så är det full fart!
Så här såg det ut igår morse:

Vilka goa och glada killar som vaknade upp här hemma, myser!!!!!!!

Vi har orkat ta oss ut nu också, det kalla och blåsiga vädret har försvunnit och de senaste två dagarna har det varit runt noll-strecket och soligt! Underbart!
Idag hittade Vilgot en torkat blomma som stod i snön, han plockade den och gick iväg en bit och satte ner den i snön igen:

Då sa han:
Nu får den vara här mamma, sen när det blir grönt ute så blir det en gul blomma till mig!" *gulligt*

Vilgot pratar ju verkligen mycket och hela tiden, han säger så mycket roliga ochkloka saker tycker jag och jag försöker att skriva ner lite av hans mysiga komentarer. Som här om dagen då vi satt och åt lunch, då satt han och drömde sig bort länge, länge. Han satt och tittade ut genom fönstret, kom helt av sig med ätandet och såg ut att vara långt bort i tankarna. *mys* När han "kom tillbaka till verkligheten" frågade jag vad han tänkte på, då sa han att han tänkte på då vi varit ute och han byggde ett hus till Ior. Vilgot fortsatte:
Å det var många pinnar, å många till, å många till, men så var de slut, å då tänkte jag, men, jag vill ha mer!"
Eller som när han sa med en väldigt bedjande röst:
Mamma, kan inte jag få en liten hund då!?"
Hihi, gullplutt!!

Här om dagen kom han ut till mig i köket då jag stod och diskade och sa:
"Mamma! Ibland kan jag vara arg, men det är jag inte nu. Nu är jag glad!"
Hihi....han hade nog setat och tänkt på det här med att vara arg och glad. =D

Igår när vi gick till Lilla Ica och handlade så började Vidar gråta precis när jag börjat packa upp varorna och det var inte läge att ta upp och trösta just då....men underbar som storebror Vilgot är så går han genast runt vagnen, hoppar upp bredvid Vidar (vi har syskonvagn) och smeker Vidar på kinden samtidigt som han säger:
"Sååååja lillebjoj, du behöver inte vara lessen. Jag är här nu, såååååja". Vidar tystnar och Vilgot fortsätter att smeka lillebrors kind en stund til. Vidar är sen helt kolugn och nöjd i vagnen. Vilken underbar storebror du har Vidar!!! Behöver jag säga att kassörskan blev väldigt imponerad av Vilgot´s insats, hihi! *goplutt*

Vilgot är verkligen en goskille, en morgon när vi vaknat och vi låg kvar i sängen och bara mornade oss utbrister Vilgot:
"Mamma, du är så fin! Och du har så fina glasögon!" (jag hade precis satt på mig glasögonen)
Hihihi, du är så underbar Vilgot!

Åh, vi har verkligen två underbara pojkar. Älskar er så mycket Vilgot och Vidar!
Det har varit lite tufft nu när de varit sjuka och speciellt dagarna då Jonas har jobbat och jag varit själv med dem. Båda är krassliga och behöver extra gos och uppmärksamhet, ibland samtidigt och det går inte ihop alla gånger.....då känner man sig så hjälplös, man vill ju, men någon måste emellanåt få vänta lite.
En självklarhet det här med att vänta, såklart, men när båda är sjuka, har ont, är febriga och vill ha sin mammas uppmärksamhet.....
Känns skönt nu när barnen har piggnat till och man kan gå ut och göra saker ihop. Vidar brukar ju oftast somna i vagnen,

så då får jag och Vilgot lite "egen" tid och kan brottas i snön och bygga snögubbar och åka stjärtlapp. *mys*
Idag har vi varit ute både under förmiddag och eftermiddag, så när pappsen tog hand om middagsdisken...eller egentligen all disk för dagen....hihi......så hoppade jag, Vilgot & Vidar ner i badet. *mys*

Det är ju så skönt med ett värmande bad då man varit ute mycket! Och sååååå skönt att lägga sig nybadad!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060124

Det har inte blivit mycket skrivet då båda barnen är sjuka och det har varit fullt upp här hemma med allt kring barnen och att försöka få sig själv en sovstund emellanåt.....*zzzzzzzz*...........

Vidar fick ju feber under natten till torsdagen den 19/1 och imorse hade han 38,1 då han vaknade (6:e dagen med feber!) , men sen dess så har tempen sjunkit och sist nu vid tolvtiden så var han helt feberfri, 36.8! Men under dessa dagar har tempen farit upp och ner som en jojo på Vidar, så vi får väl se hur det fortsätter....... Hoppas att han får vara feberfri nu! Vidar mår verkligen tjyvens......han hostar så mycket och har så mycket slem som far upp och ner, det rinner konstant i hans näsa och han är så hes så att när han gråter så kommer det i princip bara ett ynkligt "piiiiiip"........ Lille skrutten.....Han har fått Bricanyl utskrivet och sen får han koksaltlösning och nezeril och alvedon vid hög feber och då han verkar ha ont.
Vidar har haft så ont stackarn att han hade svårt att amma och han började kissa bara pyttelite eller ingenting.....så jag fick börja pumpa ut och ge honom bröstmjölk med en spruta, fy vad han grät, han tyckte inte om det, men han måste ju få i sig vätska! Det har verkligen varit sååå tuffa dagar, man har gått på måste och knappt tillåtit sig själv känna efter hur man mår eller vad man orkar.
Nu har Vidar börjat ta bröstet igen, det känns som en stor lättnad!Han har kommit igång bra med kisseriet, så då känner man ingen oro för vätskebrist... Men han har fortfarande ont i halsen, det märks, han gråter (läs: piper) och tar sig för munnen.....*lille skrutt*.......
Igår var vi tillbaka till doktorn för att lyssna på Vidars lungor, han rosslar så otroligt mycket. Läkaren sa att han har mycket slem som åker upp och ner och när han tittade i öronen så sa han att det var rött och irriterat i ena örat, men att det inte var någon öroninflammation......än........ Blir han sämre ska vi komma tillbaka igen.
Det var ingen lek då vi skulle till doktorn....det var snöstorm ute, kallt och jag hade två trötta och sjuka barn i vagnen.....

Det är såna här dagar man önslar att man själv hade körtkort också.....
Hostan blir varken bättre eller sämre tycker jag, men idag har han visserligen börjat hosta/kräkas upp lite mer slem, om nu det är positivt? Men det borde väl vara bra att det lossnar.

Inte nog med att vår lilla guldklimp är sjuk, vår stora guldklimp är också sjuk.

Vilgot har halsfluss och har fått pencillin, lyckligt nog har han ändå en rätt god aptit trots att han har ont i halsen, det känns skönt! Pappsen har dessutom köpt en massa glass, det är ju både skönt och gott att äta då man har ont i halsen.
Vilgot har haft det lite tufft med andningen och har fått andas både Pulmicort och Airomir och nu har det börjat släppa. Inatt var första natten som Vilgot andades riktigt lugnt! Såååå himla skönt att höra honom ligga och snosa i lugn och ro! *pustar ut* Vilgot har haft turen att hela tiden fått vara feberfri iallafall, så han har ändå orkat vara på benen och i farten rätt bra, även om han såklart är "mosig" av att vara sjuk.

Ja....så har vi det just nu.....mycket att stå i med andra ord.
Jag håller själv på att bli förkyld, så nu ska jag ta mig en stoooooor mugg te med massor av honung och bädda ner mig i soffan med filtar och gosekuddar medan barnen sover.

Krya på er Vilgot & Vidar!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060119

Igår började jag ju fundera på om det var förkylningar på gång här hemma igen....och mycket riktigt....inatt fick Vidar feber.
Han var alldeles kokhet, tempen gick snabbt upp till 38.6 innan han började "pruppa", men det räckte för mig....han hade ju feber så han fick alvedon.
Han vaknade vid ca 00:30 då han fick alvedon och somnade inte förrän 03:00!! *zzzzzzzzzz* Innan dess hade Vilgot vaknat vid 22:00-tiden och var sååå ledsen och sa att han hade ont i benen, precis som kvällen/natten innan. Växtvärk....... *stackars*....... Han fick alvedon och kom till ro efter ett tag.
Efter 03:00 inatt så sov Vidar lite oroligt så imorse när vi vaknade vid 07:45 så var jag såååååå himla trött!
Vilgot hade andats lite tyngre under natten och småsnörvlat lite så imorse kände jag inte att det var dagisläge för honom, utan han fick vara hemma med Vidar & mig. Under dagen har Vilgot blivit lite mer förkyld och småhostat lite, så det var bra att han fick vara hemma idag, har satt in astmamedicinen på schema igen. Men han har varit pigg & glad hela dagen. =D

Vidar har varit rätt pigg idag , man märker på honom att han är sjuk såklart, men han har ändå varit glad och med i allt. Vidar har blivit ännu mer hes idag.....han låter sååååå ynklig! Har pratat med bm på BVC idag och hon tror att det är något virus, för då är det tydligen vanligt att de blir hesa.

Hade hoppats på att jag skulle få sova lite idag efter lunch, för då brukar båda barnen somna ungefär samtidigt, men såklart inte idag.....nästan 30 minuter fick jag vila mellan det att Vilgot somnade och Vidar vaknade iallafall. I vanliga fall brukar jag kunna få ca 1 ½ timme. Men jag och Vidar låg och myste i vår säng iallafall tills det att Vilgot vaknade.


Då Vilgot vaknade så gick vi in i hans rum och Vilgot och Vidar låg och "mornade" sig lite tillsammans. *mys*


Ikväll hade Vidar 38.1, inte mycket feber, men ändå så pass att vi gav honom alvedon inför natten. Under kvällen tycker vi att Vidar blivit lite mer medtagen av feber och halsont, inte så att vi är oroliga, men det känns som om det kan vara läge att gå till doktorn imorgon så att de får kika lite i hans hals. Vi får se hur natten blir och hur han verkar må imorgonbitti.

Klockan är 20:05, jag har duschat & barnen sover så nu ska jag ta lite te och smörgås och koppla av lite i soffan innan det blir tidig läggning ikväll! *zzzzzzzzzzzzzzzzz*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060118

Gosebarnen ligger och sover och jag har fixat med lite collage till collagesidan, men ska alldeles strax sätta mig i TV-soffan och dricka lite te innan det är sovdags. *zzzzzz*
Igår såg det ut så här i soffan:

Två tröttisar. Tror vi kände oss så här hela familjen igår. *zzzzzzz*
Idag har jag tyckt att Vidar låtit lite småhes och Vilgot låter tätare i halsen än vad han bukar, så jag undrar om det kan vara någon förkylning på gång.....?
Appropå Vilgot´s hals, han har ju "snarkat" från och till dag som natt i flera veckor nu och om 2 veckor så ska vi till Vilgot´s öron/näsa/hals-doktor för att se vad det kan bero på. Ifall det är förstorade körtlar-halsmandlar som kan behövas att tas bort. Pappsen hade ju besvär av det då han var liten och fick operera bort en halsmandel och som jag skrivit förut så är ju detta ärftligt.

Igår råkade Vilgot få i sig en kalkonburgare med potatismjöl på dagis.....är glad att fröknarna berättade det, men man blir ju ändå besviken på att det kan ske. Visst vi är alla bara människor, men ändå.....
Vilgot fick ont i magen och mådde inte bra, han var hängig och pruppade och sprang på toaletten här hemma....
Efter middagen här hemma och kvällsmål så blev magen bra igen, så det var nog enbart en rekation på att han fått i sig potatis. Imorse mådde han jättebra och har inte verkat haft ont i magen idag.

Igår kväll vaknade Vilgot och var sååå ledsen, han låg och grejade med benen och han sa att han hade ont i knäna....han fick komma upp till oss, han var så ledsen, vi masserade hans ben vilket han tyckte var skönt, men han var fortfarande ledsen och hade ont så vi gav honom alvedon. Efter en halvtimme kom han till ro och efter ytterligare en stund så somande han. Det är säkert växtvärk han har. Stackars plutt.....

Vidar har ju lärt sig att rulla runt och få fram armarna själv nu, så det han sysselsätter sig med nu är alltså att rulla runt, heeeela tiden! Hihi! Han pratar hela tiden och är en så himla go & glad lillebror! Till och med klockan halvtre inatt som var....*zzzzzzz*...........

Så.....i förebyggande syfte tänker jag nu dricka lite te och lägga mig i bra tid, ifall Vidar vill ligga och småprata lite inatt igen, hihi........

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060114

Nu är barnen fria från sina förkylningar, men pappsen går fortfarande omkring och rosslar och hostar lite. Vidar har börjat acceptera golvet igen, så det kanske var förkylningen som bidrog till att han inte ville vara i princip någon annanstans än i famnen.
Igår var Vilgot ledig från dagis, men vi var ändå nedbjudna till dagiset på julgransplundring klockan 14:00 och det är klart vi gick dit. =D
Vilgot ville inte dansa runt julgranen, men han var med och plockade ihop granen och sen fick barnen glass och vi stannade kvar och lekte lite innan Vilgot fick en påse med frukt och en bok från fröknarna och det var dags att gå hem. *skoj*
Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi gick ner till barnens morbror Jonatan och hälsade på under förmiddagen och sen gick vi hem och lagade lunch, plättar. Vilgot åt 16 plättar (!!) innan han sa "Tack i bodet, jag är mätt och belåten!" Hihi!
Vidar är nu 5 månader gammal *hurra för dig lillebror*! Om en månad är det dags att börja med smakportioner, det ska bli spännande!! Vidar är jätteintresserad av allt på bordet då vi äter och följer allt med nyfiken blick, så jag tror nog att det kommer att bli riktigt skoj att låta honom börja smaka lite. Kanske lite morotspuré som första smakportion? Det kommer jag ihåg att Vilgot älskade!!

Vidar har börjat dregla mer och mer, köpte här om dagen små haklappar med plast isydd:

(Köpte dem på Coop Forum)

Vilgotplutten, vår stora kille som blir 3 år om 2 ½ månad!!! Visserligen börjar han bli en stor kille nu, men han är såklart alldeles för liten för att få bestämma en massa....vilket inte Vilgot själv håller med om...... han tycker minsan att vi ska lyssna på honom, för nu ska han bestämma allt och lite till.....*pust*..., vilken vilja han har!!!!
Sen kan han komma och säga "Mamma bestämmer och pappa bestämmer". Skönt tänker man då, han har förstått.... men så säger han lite tystare innan han vänder på klacken:" Å Vilgot bestämmer å Vidar osså" *busplutt*
Titta på den här bilden......"stor men ändå liten". Vilgot i pappas tröja.

Gissa vad han sa när han kom utrusande i köket med pappas tröja på sig....? "Jag är en fågelskjämma!!!!!" Hihihi!!

Idag har Vidar badat i badkaret för första gången! Jag brukar alltid bada honom i hans badbalja annars då Vilgot badar i badkaret. Men idag så badade Vilgot, Vidar och jag tillsammans. Jättemysigt!

Vilgot tvålar in lillebror.

Nybadade och lillebror sover, då passar mamsen och plutt på att mysa i soffan och titta på "Bolibompa" tillsammans. *myspys*


(Jag ska skriva mer om det sen, men jag tänkte bara tala om att det går kanonbra med att ta in mjölkprodukter i Vilgot´s kost igen!! )

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060107

Dagarna svischar iväg! Det har varit lite småförkylt senaste veckan, Vidar är fortfarande lite förkyld så han får koksaltlösning emellanåt, Vilgot´s förkylning verkade backa direkt när vi satte in pulmicorten, min förkylning känns som bortflugen, men pappsen låter inga vidare....hostar och snörvlar och har sig. *stackars älsklingen* Så det har sovit´s lite oroligt senaste veckan, så jag borde väl egentligen inte sitta här så länge utan vara smart och lägga mig istället....hihi....men det är ju inte så lätt att vara smart alla gånger. ;D

Vidar har kommit in i en period då han visar sitt missnöje med att ligga på golvet, sitta i babysittern, ligga i sängen....ja, helt nöjd blir han bara i famnen! Hmmm.....senaste dagarna har verkligen varit mycket famn, kanske beror det på förkylningen och att det verkar vara bissingar på gång (?)
*tuggatuggatugga*

och att han då bara vill ha gos & mys i princip hela tiden? Lite påfrestande ibland faktiskt....det fungerar ju inte att gå omkring och bära honom hela tiden heller....
Trots "gnäll och gnöl" så är han såklart ändå världens gosigaste lillebror, man kan ju inte annat än att smälta när han fyrar av sitt underbara leende och härliga skratt! *mys*


Vilgot har ju fått kök, kundvagn och kassaapparat i julklapp och det tycker han är så skoj att leka med. Det är verkligen tur att vi har bytt sovrum med honom så att han får plats med alla leksakerna!


Hihi, det måste jag ju berätta. Vilgot är ju så himla rolig, hihi.....här om dagen när vi hade varit ute och lekt och vi skulle gå in och äta lunch så sa han:
"Vänta lite, jag ska bara läsa tidningen först" sen såg det ut så här i vardagsrummet:

Goplutt!!!!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

060101

Gott Nytt År önskar vi!!!
Vi har haft en jättemysig nyårsafton. Vi var hemma och åt en massa gott och hade det verkligen riktigt myspysigt! Vilgot var så himla nöjd med allt! När pappsen öppnade den stora Pommacflaskan och Vilgot fick ett eget glas med "skumpa" att skåla med så utbrast han: "Det är gott med vuxendricka, det är gott med skumpa!" Hihi!
I vanliga fall brukar vi göra kväll här hemma vid 19-tiden, men igår fick Vilgot vara uppe längre. Men när klockan närmade sig 20:00 sa han: "Ja vill sova....." Jag sa att han kunde hämta sovtröjan och han sprang och hämtade den och bytte om i ett nafs! Sen gick han till pappsen och frågade: "Pappa, kan du bojsta tändejna....?" och det var klart han kunde det. Sen läste jag saga och sjöng Vargsången för Vilgot, så någon gång mellan 20:00 och 20:30 så sov Vilgot. *goplutt*
Båda barnen sov sig igenom tolvslaget trots alla nyårsraketer! Helt otroligt egentligen... Jonas & jag var ändå såklart in och pussade på dem och önskade dem ett gott nytt år.
Hela dagen idag har Vilgot frågat: "Är det mitt år?" och sagt "Gott mitt år!" *hihi*
Imorse sov barnen till ca 09:00 och gissa vad jag fick höra av Vilgot då jag öppnade ögonen......
"Mamma, jag äskar dig så mycke! O jag äskaj Vidaj o pappa me!"
Åhhhhh, man smälter ju!!!!! Vilgot är verkligen världens raraste!!!!
Vilgot & Vidar, ni är våra guldklimpar!! Ni är så otroligt rara ihop!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051231

Nyårsafton!
Vi bara myspyser här hemma och tänker fortsätta med att göra det idag & ikväll. Pappsen är iväg och handlar en massa nyårsgott till oss, så det kommer att bli en riktig hemmamyspysgos nyårsafton. Känns såååå himla skönt eftersom vi nyss varit ute och farit och varit uppe i Dalarna i fem dagar. Vidar sover och Vilgot ligger & vilar i sin säng.
Imorse höll Vilgot på att spela "trummor" och sjöng och jag kikade ut i allrummet och tittade på honom. Då utbrast Vilgot: "Nej, gå iväg din julgran!"
Hihihi! "din julgran!!??" Hade svårt att hålla mig för skratt kan jag säga.... *busplutt*

Har tagit lite kort nu på våra nya rum, titta här!

GOTT NYTT ÅR!!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051230

Vilgot har fått en nytt rum! Vi har bytt sovrum med varandra. Det rummet Vilgot hade var ju mindre än vårat och nu när han har fler leksaker och han ju tycker mycket om att leka på sitt rum, så var det dags att få ett lite större rum! Så igår så "bubbades" det saker här hemma, såg ut som ett bombnedslag här ett tag, hihi......idag har vi varit på Ikea och köpt en ny sänglampa till Vilgot och ett stort löv som han har över sängen och vi köpte nya växter in till Jonas & mitt sovrum, två till kuddar till vardagsrumssoffan och en ny hallmatta.. Ja, sen blir det alltid lite annat plock, hihi.....
Måste faktiskt säga att jag tycker både Jonas & mitt sovrum & Vilgot´s rum fick ett lyft av bytet. Jag tycker det är mycket bättre nu än innan! Ska ta lite kort sen, nu är det så himla mörkt för båda barnen ligger och sover. *zzzzz*
Men ett kort in mot vardagsrummet tog jag med gosekuddarna i soffan. *mys*


När vi var uppe hos barnens mormor & Janne och jag sa "mamma" til min mamma så tittade Vilgot upp, såg väldigt fundersam ut och utbrast: "Va!? Heter du mamma, mormor!?"
Hihi, goplutten!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*


051228

Vi har varit i Dalarna hos barnens mormor & Janne och firat jul! Vi åkte upp dagen innan jul och kom hem idag, åh vad vi har haft det mysigt!!!
Vi har haft det jättehärligt, kopplat av, myst, lekt, varit ute på äventyr och verkligen haft en toppenjul och barnen är jättenöjda!
Jag tänker inte skriva så mycket här mer om vår härliga jul, kolla in på collagesidan istället och titta på alla bilderna där och läs texterna till collaget. Det berättar mycket av allt det mysiga & roliga vi har varit med om! *myser massor*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051218

Vi brukar träffas någon helg innan jul för att fira "kusinjul" och igår lördags var det äntligen dags!
Iår träffades vi hos barnens gammelmormor och barnens farbröder, kusiner, farmor m.fl kom dit för att umgås, äta god mat och låta alla kusiner byta julklappar med varandra.
Det blev verkligen en jättetrevlig & mysig dag och barnen och barnens kusiner lekte och hade det så kul hela tiden. Vi hade två mycket trötta och nöjda barn i bilen hem sen på kvällen, hihi! '
Vilgot somnade nästan bums i bilen.....När vi kom hem såg det ut så här.

Han märkte inte alls att alla kläderna åkte av och att pyamasen kom på istället, han var såååå trött, hihi!! Jo, liiite medveten (?) var han föresten....för när jag lyfte in han i hans säng och precis skulle lägga ner honom mumlade han: "Nej, ja vill sova...." *zzzzzzzz* Hihi......

Morgonen efter (idag) vaknade två mycket nöjda och utvilade barn och satte genast igång att leka med alla julklapparna! Vidar lekte väl inte direkt, hihi, men han tuggade lite på sin nya bitring iallafall. =D


Allt detta fick Vilgot:


Allt detta fick Vidar:


Vi har gjort julfint här hemma nu *mys* och jag tänkte visa vad vi har under vår gran.....en liten halmbock har vi, men det är inte det enda...nej, vi har en stooooor älg också, hihi! Visste inte vad jag skulle göra av älgen, så han får mysa under granen iår. =D


Åh jag måste få berätta något kul!!! Vilgot´s mjölkallergi är borta!!!! *jippiiii* Läs mer här! Det känns helt otroligt underbart och vi hoppas att den allergin för alltid är borta!! Så nu ska vi sakta och säkert vänja Vilgot vid mjölkprodukter igen. *spännande*
En annan sak..... Vilgot har senaste 3-4 veckorna "snarkat" till emellanåt, han gör det vare sig han sover eller är vaken. Har funderat på det och frågat Vilgot varför han gör så, om han har ont eller så.....men han verkar inte medveten om det och säger att han mår bra och inte har ont.
Har pratat med hans läkare på barnläkarmotagningen om det och hon säger att det antingen kan vara så kallat tic´s (vilket tydligen är vanligt att barn får runt 3-år´såldern) eller så kan det vara så att han har förstorade halsmandlar/körtlar och att det är därför han snarkar till. (Vilgot´s pappa opererade ju bort en halsmandel när han var liten för att den var förstorad och tydligen är detta ärftligt)
Läkaren sa att jag först och främst ska uppmärksamma Vilgot om att han "snarkar" genom att fråga honom "Varför snarkar du?" när han gör det. Om det är ett "tic´s" så kanske han blir medveten om det och vi kan vänja bort det. Skulle han hålla på så här om 3 veckor till så ska vi få tid på öron/näsa/hals kliniken för att titta i Vilgot´s näsa och hals hur det ser ut.

Jag skrev ju förra gången om amningen, och jag vill bara säga att de positiva tankarna verkligen har ändrat på saker och ting. Nu känner jag mig lugn igen och jag vet och känner att jag har mat till mitt barn! *glad*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051213

Oj, jag har visst inte hunnit skriva på ett tag....tiden rusar iväg!
Det har varit full fart och mycket att göra. Vilgot har ju varit hemma från dagis i två veckor. Jag skrev ju sist (6/12) att han var redo för dagis igen, men morgonen därpå vaknade han och hade fullt med små prickar på hakan, under näsan och någon på kinden så jag ville inte låta han gå på dagis. Vi gick ner till doktorn och han hade svårt att säga vad det var för prickar....men tyckte att vi skulle fortsätta med salvan vi haft mot blåsorna vid munsåret på dessa prickar. Sagt och gjort....
Helt plötsligt så kändes Vilgot´s hy lite torr och det kom fler prickar. Tog bort Microciden (salvan mot blåsorna) och började smörja med mjukgörande istället och vips så började prickarna försvinna! Så det var säkert så att Vilgots hy blev torr av salvan och då fick han som "eksemprickar/utslag" som följd.
Idag var Vilgot första dagen på dagis iallafall och kunde vara med på luciafirandet, det var jättekul att se, dom är ju såååå gulliga och fina, hihi!! Vilgot var så glad, det riktigt sprudlade om honom. Mysigt att ha lillebror, mamsen och papsen på dagis, hihi! *mys* När vi kom hem åt vi middag som jag förberett under dagen (skink-& broccolipaj) och efter det fick Vilgot baka pepparkakor. Vi gjord iordning en pepparkaksdeg igår och idag under dagen när Vilgot var på dagis bakade jag ut det mesta, men sparade såklart en deg åt Vilgot så att han skulle få baka också. Vi bakade ju pepparkakor för två veckor sen, men av någon anledning så har de gått åt....hihihi......
Vilgot tyckte iallafall att det var jättekul att få baka. *mys*

Över till något annat, amningen....

Det har varit lite småstruligt med amningen. Sen Vidar var ca 3 månader så har jag kännt att det blivit mindre och mindre mjölk åt Vidar. Han verkade ju nöjd och glad så jag gjorde ingen grej av det, men man funderade ju ändå lite.
För 1½ vecka sen började Vidar äta oftare, dag som natt (han brukade tidigare vakna en gång på natten, nu kunde han vakna 3-4 gånger!) Det kunde dröja ett bra tag innan mjölken rann till och Vidar han bli frustrerade och arg och jag började känna mig lite stressad. Nätterna gick amningen bra, för då var både Vidar och jag så trötta att ingen av oss tänkte och hann stressa upp sig, man är ju knapp vaken när man sätter sig och ammar då, hihi.... Men dagarna var inte kul. Jag började verkligen tro att mjölken höll på att försvinna, det kunde ta flera minuter innan mjölken rann till, Vidar blev jättearg och ledsen och då blev det ju bara svårare att få honom att ta bröstet. Jag övertalade mig själv att jag inte hade tillräckligt med mat åt mitt barn och jag kände mig totalt värdelös!!
I fredags orkade jag nästan inte mer, jag bara grät, Vidar grät, amningen ville inte fungera...... Jonas kom hem på lunchen och tog hand om barnen så att jag fick en paus.
Jag provade ringa vår barnmorska på BVC......inget svar.....så jag ringde amningshälpen och fick pratade med en underbar tjej (Carina)! Jag berättade hur läget så ut och hur allt kändes och hon lyssnade och stöttade mig och kom med råd. Hon trodde absolut inte att mjölken höll på att ta slut. Det var bara för att jag intalade mig att det var så som läget nu var så här..... Tror man inte att man har mjölk så kommer det ingen mjölk.....
Hon peppade mig och jag fick tips att låta Vidar ligga vid bröstet så ofta jag kunde, vill han amma så göra han det och vill han inte så är det så. Hon sa att jag kunde ta upp honom innan han vaknar och amma honom (eftersom amningen fungerar bra nattetid då vi i princip sover under amningen) och att jag kunde pumpa lite emellanåt för att "öka efterfrågan". Skulle Vidar och /eller jag bli frustrerad om det inte rinner till, så sa hon att jag kunde pumpa ut lite och ge Vidar bröstmjölk på sked så att han blev lugn och nöjd och sen lägga honom vid bröstet och amma honom. Hon sa även att jag när det var dags att amma kunde tänka hur det känns när mjölken rinner till, då rinner oftast mjölken till lite snabbare.
Jag fick en massa bra råd, men det viktigaste rådet var ändå att jag måste tänka positivt! Jag måste tänka att detta fungerar, det är klart jag har mat till mitt barn, jag vill amma!
Jag har ju hela tiden tänkt att jag ska helamma Vidar i 6 månader och sen fortsätta amma minst tills han är 1 år. Vilgot ammade jag ju i 1 ½ år och det trivdes jag jättebra med!
Så nu torkade jag mina tårar, slog näven i bordet och gav mig attan på att detta ska fungera!
Det var bara att coola ner sig, sluta känna sig stressad över detta och bara tänka positivt!
Jag kände mig nu mycket bättre till mods, men det tar ju ändå ett tag att helt skaka av sig dessa jobbiga känslor man haft som nyss svämmat över.....men sakta och säkert försvann de.....
Idag är det tisdag och sen i fredags så har det gått jättebra. Det har gått så snabbt framåt! Mjölken rinner till mycket snabbare, och både jag och Vidar kan njuta av amningsstunderna tillsammans igen! Det känns faktiskt helt otroligt! Jag var verkligen helt övertygad om att jag snart inte skulle kunna amma längre, men nu har jag kastat iväg den tanken långt långt bort!! Det är klart att jag kan amma mitt barn!
Så nu är det bara att fortsätta att tänka positivt och ta det lugnt. =D
Nu när jag tänker efter så tror jag att det var flera olika saker som bidrog till allt det jobbigt....
Dels att det är vanligt att brösten blir lite mindre då barnet är runt 3 månader, det blir mindre blodmängd och lymkörtlarna blir mindre i brösten för att bröstmjölken ska få plats (sa hon på amningshälpen) och då kanske man som jag tror att mjölken håller på att ta slut när det i själv verket är så att kroppen förbereder mer plats för ökad produktion. Vilken fantastisk kropp vi har va, hihi!
Så där ser man hur viktigt det är att man tänker positivt och "rätt".....vilket inte alltid är lätt....Sen har det ju varit lite mycket här hemma senaste veckorna då Vilgot ju varit inne i väääärlden trotsperiod och han ju har varit hemma från dagis, så det har inte varit många lugna stunder...och då har inte jag tillåtit mig att ta det lugnt under amningsstunderna heller och det påverkas ju såklart Vidar av och ja....då är man i en ond cirkel......
Vi var på BVC i igår och Vidar följer sin kurva jättefint så det känns också skönt, då vet jag att han fått i sig bra med mat ändå, hihi...
Ja, det blev mycket skrivet om amningen, men jag ville dela med mig av det....kanske kan det hjälpa någon som sitter i en liknande sits...?

*Jag älskar er mina buspojkar!*


051206

Dagarna trillar på. Barnens mormor har varit här nåra dagar och hälsat på, det har varit jättemysigt och tiden har verkligen rusat iväg så att sitta här har jag inte hunnit med...hihi....
Vilgot har varit hemma från dagis då han har haft munsår, men nu är han åter igen redo för att röja på dagis. Vidar äter & växer och har blivit så stark i nacken att han nu lyfter huvudet från magläge! *hurra för dig Vidar* Spännande att se världen från ett nytt läge!
Vidar har varit stadig och stark i nacken rätt länge, men när det har gällt från magläge, då har han strejkat....men nu ha han kommit på förtjusningen med det verkar det som, hihi! Han har stark i ryggen och det behövs inte mycket stöd för honom att sitta när han sitter i famnen.
Vilgot har är inne i vääääärldens testperiod. Han testar hundratusen gånger om dagen och får riktiga ilsutbrott så man blir alldeles matt..... Det är svårt att hålla sig lugn alla gånger kan jag säga (men man måste ju det, så det är bara att bita ihop) , det finns så mycket envishet och styrka i den här lille Vilgotplutten kan jag säga!! *pust*
Idag har det varit en kanonbra dag! Han har testat lite, men det har inte blivit några stora utbrott för Vilgot. Han har tagit alla "Nej" himla bra!! Vilgot har sagt två roliga saker idag som var underbara att höra. Det först var:
"Det e jolit att vänta på sin tur!" (det är roligt att vänta på sin tur)
och det andra var:
"Tack e tjevlit att höja!" (tack är trevligt att höra)
Hihihi....gullplutten!!

Barnen sover och jag ska som vanligt dricka en stoooor mugg te med honung och nu ikväll tänker jag mumsa på nybakad saffranskaka till teet. *mums*

Åh, måste ju bara visa.....hihi...vi har städat i Vilgot´s rum idag och då hittade vi på de här tre mjukisdjuren (två katter och en hund). När jag lite senare klev in i Vilgot´s rum hade han bjudit dem på mat, titta så gulligt!!


*Jag älskar er mina buspojkar!*

051130

Visst tycker jag att det är jättehärligt när det är så mycket snö ute.....MEN.....jag tycker inte om plogbilarna som börjar ploga 02:30 (!!!) på natten i vårt område på gångvägarna och håller på i drygt 2½ timme!!!! *morr*
Jag vaknade till vid 02.30 av världens (o)ljud, det blinkar i rummet och jag fattar först ingenting! Efter en stund kopplar det....plogbilen....Jag tittar på klockan och tänker att klockan måste gå fel!? Hon är ju bara halvtre på natten, ska de börja ploga nu!?
Jag hör att Vilgot börjar stöka runt i sin säng i sitt rum och det dröjer inte förrän han vaknar. Garanterat av plogbilen..... (vi bor ju på bottenvånig/hörnlägenhet och har gångvägar runt om......)
Han får komma in i vårt rum och försöka somna där, men det går absolut inte. Det låter och blinkar ifrån plogbilen och Vilgot blir bara piggare och piggare och vill gå upp tända lampor och titta på TV säger han. Vi säger till honom att det är mitt i natten och att vi ska sova. Då blir han jättearg och börjar gråta och skrika och det går inte att få tyst på honom, för att gå upp och tända lampor och titta på TV mitt i natten, det gör vi inte! Klockan är nu ca 03:30..... Vi försöker få Vilgot att vara i hans rum, men det är lönlöst.....
Vilgot fortsätter att bli arg och irriterad och nu vaknar även Vidar, klockan är nu 04:00. Jag ammar Vidar och byter blöja i hopp om att han ska somna om (han brukar alltid göra det), men inte inatt....nej istället ligger han i sängen och pratar så glatt och ligger och gurglar på ett sån´t sätt att han faktiskt låter som plogbilen!!?
Så där ligger vi alla fyra i vårt sovrum och lyssnar på den lilla plogbilen som ligger i spjälsängen. Trots av vi var trötta och irriterade så var det faktiskt svårt att hålla sig för skratt när vi hörde Vidar.....hihi...
Klockan är nu 05:00 och plogbilen ute har gett sig iväg, men plogbilen i spjälsängen har visst en del arbete kvar..... Som tur var så var det iallafall en väldigt nöjd liten plogbil kan jag säga och inte alls lika irriterande att höra på som den som plogat ute. Dessutom så blinkade ju inte den lilla plogbilen i spjälsängen och det är jag glad för!
Klockan är nu 05:30 och jag hör att Vidar håller på att bli trött. Jag ammar honom och sen ställer jag mig i allrummet med honom i famnen och gungar fram och tillbaka. Vilgot som fortfarande är vaken börjar bli trött och arg igen....så det gick inte att vara i sovrummet......
Jonas sjunger för Vilgot, då blir han tyst, men så fort Jonas slutar sjunga, ja, då börjas det gnälla igen....så Jonas sjunger och sjunger och sjunger.....
Klockan är snart 06:00och jag står fortfarande ute i allrummet, jag är sååå trött. Har varit vaken i över tre timmar nu! Efter ett tag har Vidar äntligen somnat in i min famn och under tiden har jag sett folk börja tända lampor i sina hem och bege sig till jobbet.......
Vilgot är tyst, men sover inte, han har varit vaken i tre timmar nu...... Jag lägger in Vidar och genast blir Vilgot irriterad över att han inte får ligga bredvid Vidar och gosa med honom. På morgonen brukar dom ligga bredvid varandra och Vilgot brukar gosa och hålla Vidars händer och smeka honom på kinderna. Jättegosigt, jag vet.....men inte nu när Vidar precis har somnat och då riskerar att vakna igen.
Vilgot får världens utbrott och jag bär in Vilgot i hans rum och han blir verkligen fly förbannad nu....han vill sova i mammas och pappas säng!!!! Jag lägger honom i hans säng och lägger mig bredvid honom. Han gråter och skriker och är såååå arg! Efter ett tag lugnar han ner sig och efter 06:30 somnar han äntligen! Då har han varit vaken i drygt 3 ½ timme........
Vidar sover fortfarande. *skönt* Jag ligger kvar i Vilgot´s säng en stund och vid 07:00 går jag in i vårt sovrum och lägger mig och får sova en timme innan Vidar vaknar. Klockan är nu 08:00. God morgon!!?
Vilgot sover fortfarande och jag tvekar på om han ska gå till dagis efter den här jobbiga natten, han är ju säkert helt slut!
08:30 vaknar Vilgot. Efter en liten stund säger han till mig att han har ont i läppen och jag ser att han är röd och svullen på underläppen på höger sida. Tänker genast: "Nej....munsår!" Den jobbiga natten + eventuellt munsår får mig att ringa till dagis och säga att han inte kommer.
Under förmiddagen poppar det upp massvis med små blåsor på den röda svullnaden. Ser inte ut som vanligt munsår utan snarare som svinkoppor...... Vi får se hur det utvecklar sig, vi smörjer in med salva iallafall.
Vidar har börjat snörvla igen....förkylning på gång igen verkar det som.....

Vi har nyss ätit lunch.
Vidar sover och Vilgot har precis kommit till ro i sin säng och somnat. Han har legat och bökat runt i sin säng när jag har setat här och ville inte sova, men det behöver han....ja....och nu när han har somnat så jag ska inte sitta här många sekunder till. Nu ska jag kasta mig in i sovrummet och hinna sova lite själv med! *zzzzzzz*

Skrivet senare samma dag:
Åh vad underbart. När Vilgot hade somnat efter lunch skyndade jag mig att lägga mig i sängen för att hinna ta en tupplur och det blev ingen lite tupplur.....hihi..... Vilgot, Vidar och jag sussade så gott i över två timmar!!! Underbart!
Vidar hade lite svårt att komma till ro ikväll, tror det beror på att han håller på att bli förkyld... så jag har precis druckit lite kvällste och kopplat av i TV-soffan en stund. Men nu ska jag lägga mig och sova. Man vet ju aldrig hur natten blir.... ;D....

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051129

Idag har Vilgot varit på dagis och jag & Vidar har varit i Farsta för jag skulle på synundersökning och köpa nya linser.
Jag passade på att gå till sportaffären och köpa en lekhjälm åt Vilgot som han kan ha ute när han åker pulka och åklapp. Vilgot blev överlycklig över hjälmen. "Det är min hjälm och den är blå!" utbrast han lyckligt, hihi!
Efter en stund sa han försiktigt....."Jag vill ha en gul hjälm mamma..."
Men då jag sa att det inte fanns någon gul hjälm, så var han ändå lika lycklig över sin blåa hjälm. =D
(Vilgot älskar ju gult!! Precis som jag gjorde när jag var liten, himla skoj faktiskt!!)
Efter bad och pyamas var det Bolibompadags och det var klart att hjälmen skulle sitta på huvudet då, hihi!

Skulle han fått sova med den, hade han säkert gjort det också.....hihihi..... men Vilgot sover och hjälmen ligger i hallen så att vi inte glömmer att ta med den till dagis imorgon.

Igår var Vidar lite smågnällig hela dagen.....det var mycket famn och närhet & gos....

och när han somnat på kvällen så ligger han och gnyr i sömnen. Han vaknar till efter ett tag och då känner jag att han känns lite varm. Tar tempen som visar 38.4. Lillebror har ju lite feber!!! Han får lite alvedon och somnar om efter en stund. Klockan är nu strax efter 21:00. Han ligger och smågnyr lite i sömnen ett tag, men det blir strax lugnt....jag förbereder mig på en jobbig natt, men jag blev glatt överraskad!! Vidar vaknade inte en enda gång inatt! Från strax efter 21:00 sov han till ca 06:30 på morgonen! Han vaknar jätteglad och feberfri och så har det varit hela dagen. Undrar var det var för litet "feberspöke" som kom igår!? Hoppas att det håller sig bort nu bara....hihi...

Måste ju visa vårt pepparkakshus som nu kommit på plats med stmåtomtarna. Vilgot tyckte det var sååå spännande! *mys* Visste blev det väl mysigt? Nu är det bara alla pepparkakshjärtan som ska hängas upp, vi får se om det sker ikväll eller imorgon.


*Jag älskar er mina buspojkar!*

051126

Imorgon är det första advent så idag har Vilgot hjälpt till att baka lussebullar. Det var sååå himla mysigt och sååå gott att mellisfika med nybakade lussebullar, hihi! *mums*
Vilgot har hjälpt mig att göra iordning en pepparkaksdeg också, så imorgon förmiddag så ska vi baka pepparkakor, åh vad jag längtar!! *myser*
Vi har tagit fram adventsstjärnor och ljusstakar och bytt gardiner och gjort så mysigt här hemma. Nu är det bara en massa vit snö som saknas (det kom liiite idag iallafall!).
Dagen innan julafton åker tomtarna och julgranen fram *mys* Vilgot går och pratar om julgranen hela tiden och suckar och säger: "Åhhh, jag fåj aldjig nåja julklappaj!" *gullplutt*
Båda barnen ligger och sussar och jag ska lägga mig i soffan i vardagsrummet nu och bara njuta av adventsstämningen här hemma.

Titta, visst är det fint.....
På hyllan ovanför skrivbordet i allrummet står dessa gipsavgjutningar.

Jag blir så glad varje gång jag går förbi och ser dessa. Våra barn´s avtryck, det är så himla underbart!
Tänk att vi är där i livet nu, mamma, pappa och två barn, hihi! Det är verkligen högsta vinsten! *lycklig*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051124

Idag köpte jag en bitring till Vidar. Jag vet verkligen inte var vi har lagt Vilgot´s gamla bitringar!!?? Det har tuggats en del på nya bitringen idag iallafall, hihi! *mumsmums*

Båda barnen sover. Vilgot somnade framåt halvåtta och Vidar somnade strax efter åtta. Så har det varit ett tag nu och det känns skönt att även Vidar har kommit in i lite kvällsrutiner när det gäller att somna för natten. Hur underbart det än är att ha barn och få vara med i allt och det busas, leks och hittas på hyss (hihi), så är det ändå skönt att känn att man får en liten "paus" innan man själv ska lägga sig. =) Man behöver det.
Jag kan sitta här och skriva lite och fixa med bilder, fixa med fotalbum, mysa i soffan och titta på TV, ta ett bad, bara pyssla och fixa!

Jag måste berätta vad Vilgot gjorde för skoj ikväll.
Jag ska börja med att berätta att Vilgot är kanonduktig på att somna själv i sitt rum, men ibland så kan han ju ropa någon gång och vilja att man kommer in och så.
Iallafall.... Vidar och pappa låg inne på vår säng och pratade och Vilgot kommer in och nattar dem, lägger på filten, läser saga, sjunger vargsången och släcker lamporna och säger godnatt (han gjorde så tidigare idag med Vidar, se på collagesidan). Vilgot går ut ur rummet och säger "ropa på mig" och pappa ropar "Viiiiilgoooot, kom."
Vilgot står vid skrivbordet och fixar lite och kommer sen in till pappa och Vidar.
Pappa säger: "Jag vill inte sova".
Vilgot svarar: "Du ska sova nu, gonatt." Han går ut till allrummet igen och väntar på att pappa ska ropa (han sneglar mot pappa och väntar...)
Pappa ropar: "Viiiiilgooot, kom!"
Vilgot säger: "Jag kommej stjax" och så går han in strax därefter.
Pappa säger: "Jag är kissnödig"
Vilgot säger: "Okej, vänta...." och så springer han och hämtar pottan. (pappa kissar inte i pottan, hihihi!!!)
Sådär håller de på fram och tillbaka ända tills Vilgot tyckte att det var morgon. Då gick han in och tände sänglampan och sa "Det är mojjon, äj du vaken?"
Hihi, vilken goplutt vi har va!! *älskar massor*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051123

Barnen sover för natten och jag ska strax fortsätta med fotoalbumet igen!! =D Jag blir aldrig klar....hihi!
Idag har Vilgot varit hemma från dagis då de haft planeringsdag där, så vi har haft en mysdag hemma och passat på att baka matbröd. Vilgot tycker det är så kul att vara med, och det är verkligen sååååå kul att han tycker så mycket om att baka, han är verkligen jätteduktig!! =D
Det har inte varit något mer prat om "pojken" som jag skrev om här om dagen, har tänkt en del på det där.....jag tycker det är svårt att veta hur man ska tänka. Fantasi eller inte....? Fast å andra sidan så är ju fantasier i barn´s hjärnor väldigt sanna för dem. En fantasi är nog verklig för dem?
Ja, vi får se om pojken eller någon annan kommer och hälsar på igen.
Idag hade vi föresten ett lejon i garderoben, men honom jagade vi bort, hihi.....

Vidar, vår underbara gosiga lillebror håller på att äta upp sina händer! Han äter, biter och mumsar hela tiden, hihi! Jag kan inte komma på vart vi har gjort av Vilgot´s gamla bitleksaker!? Tror att det är läge att leta fram dem nu! =D

Vidar sover så otroligt bra på nätterna, det känns såååå skönt! Han somnar mellan 20:00-20:30, vaknar en gång under natten och sover sen till 07:00 på morgonen. Imorse sov han till 08:00. Så det blev sovmorgon här hemma. *skönt*
Igår kväll fick han ett "ryck" och var jätteledsen ca 45 minuter, han verkade inte ha ont någonstans, tror snarare att han var jättetrött.... Han bara grät och grät.....tillslut satte jag mig med en suck i fåtöljen i vardagsrummet med honom och i samma sekund han såg lamporna ovanför fåtöljen så blev han tyst och började prata och var sååå glad!!?? Fem minuter senare sov han i min famn!! Ja...det är inte alltid så lätt att förstå sig på barn, hihi!

Här i badrummet på skötbordet trivs Vidar sååå bra. Är det lite kinkit så blir han glad då han kommer hit (inte igår dock....). Han tycker om sin speldosekanin som hänger på torkskåpsväggen. Drar man inte igång den med en gång stirrar han sååå länge på den med en blick som säger "men spela nu då, hallå!!?" och när den börjar spela, jag då rockar Vidar loss! Både armar och ben sprattlar som bara den, hihi!!! =D


Imorgon är det sista dagen med astmamediciner för Vilgot, då har han gått på sitt schema i 14 dagar. Airomiren (den luftrörsvidgande) ger man bara vid behov och då han inte hostat vare sig igår eller idag så lät vi han bara andas pulmicorten ikväll (hade pratat med en sköterska på allergimottagningen om det idag) och genast så började han hosta ikväll igen! Han låg i sängen och "kraxade" och vi bestämde oss för att ge honom airomiren iallafall. Han fick det och hostan slutade efter en liten stund! Så det får bli airomiren imorgon igen, sista dagen på schemat. =)

Ikväll innan Bolibompa såg det ut så här i badrummet:

Pappsen och Vilgot badar. Det är trångt, men dom har verkligen hur kul som helst när dom badar, det är så himla skoj att titta på dem när de badar, hihi! *älskar er*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051121

Barnen sover för natten och jag ska strax fortsätta med fotoalbumet igen. =)
Vidar verkar bara bli piggare och må bättre, inatt sov han mellan 20:00- 04:00 ny blöja och amning och sen somnade han om och sov till 08:00! Jätteskönt!
Idag ringde jag till carema specialistvård (där vi går med Vilgot på öronkoller) och bokade tid hos Vilgot´s örondoktor för Vidar. Så i februari ska vi på koll för att se att allt läkt fint.
Jag frågade sköterskan som jag pratade med om jag kunde gå ut med Vidar trots öroninflammation och det kan jag absolut, bara han har mössa. Och det är klart att han har det. =D
Vidar tycker INTE om pencillinet (jag förstår honom) så han kräks oftast upp lite, men sköterska sa att så länge han verkar må bra och blir piggare och friskare så får han i sig det han behöver ändå. Det är ju inte så lätt när de är så små... =S....

Vilgot har pratat förut som om han ser någon som vi andra inte kan se.....har tänkt en del på det, men nu så har det varit lugnt ett tag. Det kan ju såklart vara vild fantasi, men kanske ser han verkligen någon.....jag tror då på sån´t iallafall....
Imorse då vi låg i Jonas och min säng och "mornade" oss lite sa Vilgot helt plötsligt: "Vem är det som står där mamma, vem är pojken?" och så tittade han ut mot allrummet.... Jag sa att jag inte kunde se någon pojke och Vilgot tittade på mig med en väldigt undrande blick, ungefär som "är du blind mamma?"
Han frågade mig igen vem pojken var, vem det var som stod där......jag visste inte vad jag skulle svara.....men i nästa sekund så frågade Vilgot om vi skulle gå upp, så då gjorde vi det och vi släppte taget om "pojken" en stund.
Lite senare tvärstannar Vilgot i hallen, han är på väg mot toaletten. Han kommer till mig och frågar om jag vill följa med honom. (Han brukar aldrig fråga det, han brukar alltid vilja gå själv på toaletten!) jag sa att jag självklart skulle följa med honom och han hoppade upp på toaletten. Hela tiden tittade han på mig, med en blick som sa "du får absolut inte gå mamma".
När toalettbesöket var avklarat börjar Vilgot prata om en röd boll. Jag frågade var det var för en röd boll och han sa att bollen jagar honom... att bollen hittar honom fast han gömmer sig och att han bli rädd då!!!
Jag sa att han absolut inte behöver vara rädd. Han pratade vidare om bollen, att den fanns i hallen. Jag frågade var bollen var någonstans och då pekade han mot träkistan i hallen och sa "han har den!" Genast tänkte jag på pojken han pratat om på morgonen.
Jag kände att jag inte visste vad jags kulle säga, men Vilgot löste situationen genom att säga "kom mamma, vi leker i vardagsrummet en stund"
Resten av dagen/kvällen har det varit lugnt. Ingen pojke och ingen röd boll. Vilgot har varit sprallig och glad och sprungit på toaletten själv.
Man undrar ju, är det vild fantasi, påverkan från böcker eller barnprogram som Vilgot sen skapar om på sitt sätt i sin fantasivärld, eller är det verkligen så att han faktiskt ser något.....?
Jag känner att jag inte vet hur jag ska tackla det? Vad säger man till en tvååring som kommer och frågar det som jag precis har berättat om?

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051120

Vidar var jätteglad och pigg igår kväll. Han låg och sprattlade, pratade och skrattade och verkade inte alls redo att sova för natten, hihi. Skönt att se han så glad & pigg trots öroninflammaton! Strax efter 21:00 somnade Vidar och jag satt uppe en stund och skrev i fotoalbummet innan jag insåg att det bästa nog var att lägga sig....natten kunde ju bli riktigt jobbig.....
Jag la mig och hoppades att jag iallafall skulle få sova en timme innan Vidar kanske skulle sätta igång att böka runt.....precis när jag nästan somnat började Vidar böka runt. Ok, nu börjar det tänkte jag....
Jag gick upp och buffade honom lite i rumpan, då somnade han om. Efter några minuter började han smågnälla lite, jag tog upp honom och då kom det en liten rap och han somnade om. =)
Sen sov han till 02:00, då bytte jag blöja på honom och ammade honom, sen somnade han om och sov till 06:00, då lyfte jag över honom till vår säng och då somnade han om igen och sov till 08:00, jätteskönt!! Så han har ju sovit kanonbra inatt! Jag var verkligen beredd på det värsta med tanke på hur ledsen han var natten/morgonen innan.
Båda barnen ligger och sover nu, jag ska göra iordning en stooooor mugg te med honung och sätt mig och fortsätta att skriva i fotoalbummet medan det är lugnt här hemma. =)

Skrivet senare samma dag:
Nu sover barnen för natten och jag ska bara skriva några rader till, sen ska jag fortsätta med fotoalbumet. Alla kort är ju på sin plats, så jag har "bara" skrivandet kvar. Det blev mycket bilder beställa sist, så jag har lite arbeta framför mig. Det är så kul att fixa med albumen, men det tar sin tid. Nu har vi snart sex stycken hela album (med ca 300 bilder i varje!!) med bilder från Vilgot föddes fram till nu! =D

Åh, jag måste bara berätta.....
Vidar är verkligen såååå förtjust i sin storebror! (och det förstår jag för Vilgot är verkligen världens bästa och goaste storebror!)
Vidar söker verkligen efter kontakt med Vilgot hela tiden och när Vilgot pratar, busar och leker med Vidar så skiner Vidar verkligen upp. Han blir såååå glad!
Är Vilgot i närheten så är det bara han som gäller, så då känner man sig dissad....hihi.....
Varje morgon så vill Vilgot ligga och mysa med Vidar i Jonas & min säng, han smeker lillebror på huvudet och håller hans hand och bara myspyser. Det är så himla härligt att se dem tillsammans. Kan det verkligen vara så här myspysigt hela tiden? Det känns helt otroligt.
Det är lika bra att bara njuta av friden, för längre fram kommer garanterat "syskonkärleken" att blomstra även på andra sätt, hihi.....

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051119

Här är det fortfarande krassligt. Vilgot hostar inte alls lika mycket längre, men han är fortfarande förkyld. Vidar trodde vi var på bättringsvägen, han sov till och med en hel natt natten till igår (18/11-05) då han sov från 21:00 - 06 :00 för att då ammas och få torr blöja och sen somnade han om till 08:00! Men inatt var det inte samma lugn.... eller natten var väl egentligen lugn, det var vid halvfemtiden det började.....
Vidar var sååååå ledsen, han grät och grät och grät och verkade ha så ont! Han pruppade en del så först tänkte vi att det var magen. Han grät i stort sett konstant till klockan nio....4 ½ timme...... pust, det var ingen lek!
Vid åttatiden såg jag att det var fullt med var i ena örat på Vidar, genast tänkte jag öroninflammation! Jag ringde in till Saschsska och dom tyckte att det lät som om det kunde vara öroninflammation och tyckte att vi skulle komma in med honom. Sagt och gjort. En snabb frukost och in i bilen med hela familjen och ytterligare en helg på barnakuten där läkaren konstaterade örininflammation i vänster öra...... Stackars liten!
Läkaren hade svårt att se ifall det var hål på trummhinnan då bebisar har så små örongångar, men med tanke på allt var som runnit ur örat så kan det vara så att trummhinnan sprack och att det var därför Vidar hade så ont i morse. Vår lilla skruttbebis!!!! Läkaren såg att det var rött och svullet i örat och att trummhinnan var väldigt irriterad och svullen och att det var mycket var i örat, så det blev pencillin för lillebror. Om tre månader ska vi till en öronspecialist för återkoll, så att dom ser att allt läkt fint i Vidar´s öra.
Jag är fortfarande förkyld och Jonas har precis börjat bli det.....Ja, så är läget här hemma., krassligt med andra ord. Vi håller tummar och tår att vi snart är friska. Lagom till första advent kanske så vi orkar baka lussebullar och pepparkakor, mys!!!!!
Appropå mys.....kika in våra gosbröder!

Hur krassliga man än är, så orkar man alltid ha en massa myspys med brorsan!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051115

Idag fick vi provsvaren angående rs-virus och det är inte det Vidar har. Åh vilken lättnad!! Det känns jätteskönt. Vidar har piggnat till ytterligare, han är fortfarande förkyld och småhostar och sover mycket, men idag har han varit glad och pratat massor så vi börjar känna igen vår glada lillebror igen! *skönt*
Båda barnen sover för kvällen. Eller, Vilgot har inte somnat än, han ligger i sin säng och varvar ner så det dröjer nog inte förrän han sussar.
Igår kväll vaknade Vilgot efter en stund och sa "Mamma håll i mig så inte spökena tar mig".....lille plutt!! Det är mycket spöken och lejon i garderoben..... Vanliga bolibompa kan sätta fart på en massa tankar, så man märker hur viktigt det är att man sitter med och förklarar och att han kan fråga om han undrar något.
Nu ska jag göra iordning en stooooor mugg te med honung och krypa upp i soffan under en filt och bara mysa!!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051114

Båda barnen sover så jag passar på att uppdatera lite. =D
Vidar sov jättebra inatt. Han somnade mellan 20-20:30 igår kväll och sov sen till 04:30!! Efter nya blöja och amning så somnade han om och sov till 06:30. Jag har ju såklart vaknat till titt som tätt för att se att Vidar sov lugn och andades bra, men jag kände mig faktiskt utvilad då jag vaknade imorse. Något bombad pga av min egen förkylning såklart, men sån´t är livet...
Vidar fortsätter att vara tät i näsan, men han får ju koksaltlösning och då släpper det rätt bra för en stund. Han hostar lite, men det låter inte som att det är så mycket slem. *skönt*
Trots att han är lite hängig så verkar han ändå rätt nöjd med tillvaron.

Lite extra kelsugen och famning såklart, men det blir man ju när man är krasslig, det vet man ju själv. Det är ju så skönt att bli ompysslad då man inte mår bra.
Vilgot är fortfarande förkyld och hostar , men det låter bättre idag och han är pigg och glad, så det är full fart på honom. Men han får såklart ändå vara hemma tills förkylningen och hostan har lagt sig mer.

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051113

Ojojoj.....vilken natt!!
Vidar började nysa mer och mer igår och inatt så blev han såååå förkyld och mådde verkligen dåligt. Han hostade och kräktes och det var minsan ingen lek.... Det blev inte mycket sömn för någon kan jag säga! Imorse hostade han så mycket slem och hade emellanåt så svårt att få upp slemmet att det var riktigt läskigt.... Vidar blev alldeles blek/vit och han var bara en liten lealös "hög" när man höll i honom, han var helt färdig! Vi blev såååå oroliga! Det blev till att åka in på Sachsska barnakuten med en gång.
Vidar piggnade till och han undersöktes. Läkaren trodde att det kunde röra sig om rs-viruset (läs om vad rs-virus är här) så de tog prover från Vidar´s näsa. Han blev sååå ledsen då en sköterska förde in en slang i vardera näsborre för att suga ur slem. Han grät och tårarna forsade ur ögonen!! Fy vad det var jobbigt att höra och se! Första gången jag sett Vidar gråta så att tårarna rann...... Dessutom började han blöda näsblod ur båda näsborarna....nej....usch, det gjorde så ont att se vår lille underbara lillebror ligga där och må så dåligt!
Andningen lät fint och Vidar piggnade till så efter alla undersökningar så fick vi åka hem. Vi fick med oss långa tops (att rengöra näsan med), koksalltlösning och en lång spruta att spruta in koksalltlösningen i näsan med.

Provsvaret för rs-virus tar två dagar, så på tisdag kommer läkaren att ringa och tala om ifall det är det, eller inte.
Under dagen idag har Vidar sovit lugnt, han är jättetäppt och rosslig, men det lossnar massor då han får koksalltlösningen som vi ska ge var annan till var tredje timma. Han har kunnat amma bra trots att han är krasslig och täppt, det känns himla bra! Läkaren sa att han var röd och svullen i halsen och i kombination med att vara täppt så kanske det inte är så himla skoj att äta....
Han ligger i uppförsbacke i sin säng och sover nu, hoppas att han får en lugnare natt inatt. Själv kommer man väl vakna var femte minut för att lyssna så att han andas bra. =S
Läkaren sa att skulle Vidar bli sämre, få jobbigt med andningen, hosta väldigt mycket eller om han inte vill amma, då ska vi åka in med en gång. Jag hoppas att vi slipper det...
Ja...så nu inväntar vi svaret på om det är rs-viruset eller inte......
Vilgot hostar och snörvlar fortfarande mycket, men han mår bättre nu när han får astmamedicin! Han är så himla duktig på att ta astmamedicinen, jag är så stolt!!
Åh, älskade skruttungar, jag tycker så synd om er!! Hoppas ni blir friska snart! Under eftermiddagen har även jag blivit dunderförkyld.....så det känns lite småtufft just nu. Hoppas att Jonas får hålla sig frisk!!!

Ja...så vår Far´s dag började på sachsska barnakuten. Men vi har minsan hunnit med att fira världens bästa pappa ändå, hihi!


*Jag älskar er mina buspojkar!*

051111

Idag är Vidar tre månader gammal, hurra för dig lillebror! Tänk vad snabbt dessa tre månader har gått.....fast ändå känns det som om du har varit här hos oss så mycket längre än dessa tre månader!! *vi älskar dig*
Idag har vi varit på BVC, det var dags för första vaccinationssprutan, lite gråt blev det, men han var sååå duktig så! Igår var jag och köpte alvedon så att vi har hemma, ifall han behöver, man vet ju aldrig hur reaktionen blir när man fått vaccinationssprutan.

De kan ju bli ömma och få ont där sprutan tas och ibland kan de ju även få feber, så det är lika bra att vara på den säkra sidan och ha alvedon hemma. =D
Vidar är så himla glad. Han har ju smilat ett tag nu och igår kom första "nästanskrattet", hihi. Det låter som om det "riktiga" skrattet inte är så långt borta nu! *längtar* Det lät som om han började skratta lite, men sen avtog det, precis som om man startar en motor och den "bara hostar till" lite. ;D
Idag är det en hel vecka sedan Vilgot blev helt blöjfri (dag+ natt)! Åh vad han är duktig!! Han har blivit ännu större i mina ögon nu, tänk att gå från "blöjbarn" till "kille med kallingar", hihi!
Vi är så stolta över dig Vilgot!!
Så här blev föresten dagiskortet på vår duktiga kille!!

Vår underbara, fina, goa plutt!! *älskarr massor*

Idag innan vi gick till BVC så gick vi förbi skoaffären för att se så att höstkängorna fortfarande passar bra och för att se att vinterkängorna är i rätt storlek. Vi köpte ju dvinterkängorna redan i september så jag kände att det var lika bra att gå till en skoaffär och mäta igen, så han inte får för små skor på sig i vinter.... Men båda skorna passade så bra så! *skönt*

Skrivet senare samma dag:
Klockan är åtta och båda barnen ligger och sover. Jag ska snart krypa upp i soffan, men jag ville lägga in lite bilder på lillebror som ju som sagt är tre månader idag. *hurra*
Vilgot har blivit förkyld så vi har satt in pulmicorten igen och under eftermiddagen har han även börjat hosta så då satte vi in Airomiren enligt schemat vi ska gå efter. Hoppas att han inte behöver bli allt för dålig....
Nu har han ändå hållit sig frisk länge! Under de senaste ca 4-5 veckorna så har han drabbats av magont en natt då han kräktes en gång och så har han haft munsår en sväng, men det är det enda!! Vilgot som brukar vara sjuk typ MINST varannan vecka!
Vi kom ju överens med Vilgot´s allergiläkare vi senaste besöket att vi skulle sätta in pulmicorten morgon och kväll, så det gjorde vi och då har han alltså hållit sig frisk. Vid telefonsamtalet i måndags med hans doktor kom vi överens om att ta bort pulmicorten för att se hur Vilgot reagerar, hon sa att han antagligen kommer att bli sjuk ganska snart... Efter några dagar utan pulmicorten blev han så förkyld... så då ska vi gå på det schema vi har fått. Skulle det visa sig att han blir mycket och ofta sjuk igen så ska vi antagligen låta Vilgot andas pulmicort morgon och kväll under vinterhalvåret. Men vi får se hur det blir.
Vidar har också börjat nysa lite idag, så vi går väl snart här och snörvlar här allihopa....men det är ju "snörvelväder" nu.

En mysbild på mina goa killar. Vi satt och spelade memory i vardagsrummet och Vilgot ville asbolut att vi skulle sitta bredvid Vidar. "Han blir glad då!" förklarade Vilgot, hihi! *Goplutt!!!*


*Jag älskar er mina buspojkar!*

051108

Den här veckan börjar Vilgot på sitt nya schema på dagis, tre dagar mellan 9-14. Det ska bli spännande att höra hur det gick med sovningen, det var ju ett tag sen han behövde sova på dagis i och med att han bara har gått till tolv förut (men då gick han ju fem dagar i veckan).

Jag har ju skrivit på allergisidan om Vilgot´s allergier och det senaste allergiprovsvaren....potatisen hade ju verkligen exploderat!! Jag har skrivit ner lite tips att tänka på då det gäller potatisallergin och imorse tog med till dagiset dagiset.
Jag har ju pratat med dem om detta förut några gånger, men det kan ju alltid vara bra att ha det på papper också så att man kan slänga en blick på det om man blir osäker...
Jag berättade för en fröken om allergiprovsvaren och att potatisen hade blivit så mycket sämre och genast så satte hon upp väääärldens försvarsmur. Hon lät jätteirriterad och sa att dom minsan är jättenoga osv osv.....hon tog verkligen åt sig, jättetrist! Jag var inte anklagande på något vis, utan ville bara betona vikten av hur viktigt det är att verkligen undvika all sorts potatis så att Vilgot har chansen att bli kvitt den och att jag i och med detta papper bara ville hjälpa till i och med att jag vetr hur knepig potatisallergin är!
Det blev försvarstal efter försvarstal och jag tittade på henne, log och sa att jag inte anklagar någon, jag försöker bara hjälpa till.
Det gäller ju min son´s hälsa och nu har en av hans allergier kraftigt försämrats och då är det klart att man måste ta upp det!!!
Någonstans är det ju som han råkar få i sig potatis, antingen är det dagis eller så har vi här hemma missat något.
Jag blir bara så ledsen när man får ett så´n bemötande från dagispersonalen när allt jag försöker göra är att samarbeta!

Nu till något positivt istället. Vilgot har nu varit helt utan blöja sen i fredags, det innebär alltså fyra blöjfria nätter!! Om han vaknar till så tar vi ett litet toalettbesök och det bidrar nog till att det än så länge inte har skett några "olyckor"! Du är så duktig Vilgot!!

Jag måste bara visa den här bilden:

Vilket jättelöv jag hittade idag när vi var ute på promenad va!! =D

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051105

Båda barnen ligger och sover. Vidar har varit en riktig sovis sen eftermiddagen, han sover och sover och sover. Han vaknade till vid ca 18:30 efter att ha sovit i drygt 2 timmar. Då ammade jag honom och sen somnade han bums igen så jag la ner honom i hans säng igen, och han sover fortfarande! (Klockan är nu 20:00) Visserligen har han varit mycket vaken idag under dagen, men så här mycket brukar han inte sova under eftermiddag/kväll! Det kanske blir partaj inatt då....? Eller så behöver han helt enkelt sova. Vi får hoppas på det sist nämda så att jag får sova. *zzzzzz* Jag är inte direkt sugen på något "Hallowenpartaj" inatt. Hihi...

Idag har Vilgot varit hos frisören. Han är inte så värst förtjust i det (gick bättre när han var mindre faktiskt!) , men vi mutade med en tablettask (ops!), då gick det bra. Han accepterar att dom klipper med maskinen, men han är inte förtjust i saxen, det är då han sätter sig emot. Vet inte varför, men så är det. Han var iallafall jätteduktig tillslut, men det var nog tablettaskens förtjänst....
Så här glad och fin var han när allt var klart iallafall:

Världens finaste storebror såklart!! *älskar*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051104

Båda barnen sover nu efter lunch så jag passar på at uppdatera lite här.
Idag på förmiddagen har vi varit ute och gått en promenad, det var skönt, trots det mulna vädret. Det är alldeles fuktigt ute i luften, det regnar inte, men när man går så känns det ändå som om man träffas av yttepyttedroppar.
Åh, jag sitter här och har en så underbar känsla av lycka i hela kroppen!
Jag är så otroligt stolt över att få vara mamma till så fina pojkar! Vidar är så glad, han ler och pratar så mycket och är verkligen en liten gospojke! Vilgot är så himla trevlig, han är så hjälpsam och man kan verkligen ha riktiga konversationer med honom, det är så kul!! han är ju 2½ så det är klart att det testas och reageras när man inte får som man vill, konstigt vore det ju annars. Men som i morse när vi hade ätit frukost här hemma och Vilgot tittar på en med sina fina blå ögon och säger: "Mamma, vad skulle jag göra utan dig!" Då smälter man!!!!!!
Jag älskar er mina goskillar, ni är bäst i hela världen!!

Imorse när vi vaknade och vi tog av Vilgot´s nattblöja så var den alldeles torr, så inatt tänkte jag att vi skulle testa utan blöja nattetid för första gången. Idag är det tredje gången han sover utan blöja på dagtid, så det är ju bara natten kvar att bli blöjfri på nu. Igår kväll ville han inte ha blöja på sig när han skulle lägga sig, men det slutade ändå med att han fick det. Men vill han sova utan blöja ikväll, då ska han få det! =D

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051103

Det är full fart här hemma och Vilgot håller sig frisk! *peppar, peppar...*
Nu har dessutom hans dagis kommit med det underbara förslaget att ändra Vilgot´s dagistider. Nu går han 9-12 mån-fre, men framöver kommer han gå tre dagar i veckan mellan 9-14 istället och vara hemma två dagar. Det var så jag önskade från början, men då fungerade det inte, men nu äntligen!
Det blir ju inte så "hattigt" för Vilgot, han hinner vara med lite mer och får en mer lugn dag istället för att lagomt komma till ro och in i all lek och så har det varit dags att gå hem vid tolvtiden. Dessutom så behöver inte jag stressa fram och tillbaka, utan jag få mer tid att uträtta saker i lugn och ro på!

Idag och imorgon har Vilgot "höstlov" och är ledig. Idag har det varit busväder så vi har varit inne och fixat och donat med lite av varje. Vilgot tycker det är så kul att vara med och hjälpa till med allt, senaste dagarna så är det till och med han som skött framdukningen till middagen, hihi! Han tycker det är så skoj och han blir så stolt när det är klart! *vår duktiga kille*


Idag låg Vilgot & Vidar och myste på Jonas och min säng och då passade jag såklart på att ta kort! Har lagt in jättefina kort på collagesidan och sen tog jag det här där man ser storleksskillnaden på våra guldklimpar! Han växer och gror lille Vidar, det står väl inte på förrän han är lika stor som brorsan, hihi!


Idag är det tolv veckor sen Vidar föddes, tänk, om en vecka blir han 3 månader!!!! Då är det dags för första vaccinationssprutan......mindre skoj med sprutor.....
Vidar har börjat somna lite tidigare på kvällarna nu för att sova ett längre pass, så nu kanske jag kan hinna sitta här lite mer. Fast det finns ju å andra sidan en massa andra hemmasysslor att fixa med också, och sen är det ju faktiskt himla skönt att bara få sträcka ut sig i soffan en stund, eller varför inte sova!

Vilgot är ju så duktig och somnar själv. Vi läser kvällssaga, sjunger vargsången och sen säger vi god natt & sov gott och sen går jag ut ur rummet. Tänk, bara för 4 - 5 månader sen trodde jag nog inte att det skulle hända, att Vilgot skulle somna själv. Helst skulle man ju ligga ner bredvid honom tills han somnade. Du är så duktig Vilgot!
Senaste 2-3 veckorna så har Vilgot dessutom börjat säga hej då till blöjan. Han är numera helt utan blöja under dagarna, men har fortfarande blöja på natten (blöjan är dock oftast torr på morgonen!). Senaste två dagarna så har han sovit utan blöja mitt på dagen och än så länge har det inte hänt någon "olycka".
Även fast han får blöja på sig då han ska sova inför natten, så är vi noga med att han kvällskissar på toaletten och då han vaknar så tar vi av blöjan och han får morgonkissa på toaletten, så jag tror inte att det dröjer förrän blöjan är helt borttrollad.
När vi åkte bil upp till Vilgot´s och Vidar´s morfar & Arléne i helgen som var så fick han ha blöja på sig i bilen då det ändå tar 3 timmar att åka och han garanterat skulle somna (vilket han också gjorde). Men då Vilgot vaknade han så sa han att "det kommer kiss mamma" och vi hittade ett bra ställe att stanna bilen på och så gick vi ut och han fick kissa i diket. Det var himla duktigt av honom tycker jag! Så blöjan var helt torr så vi kom fram till morfar.

Vilgot har själv visat att det var dags att ta bort blöjan, jag tror det är därför det går så himla bra, för att han verkligen vill detta själv! Det har verkligen skett snabbt och han dissar pottan och hoppar själv upp på toaletten istället! Vår stora duktiga Vilgot!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051025

Vilgot har varit utan blöja nästan helt under dagarna senaste veckan, han är så duktig och springer själv på toaletten när han känner att det är dags. Visst frågar vi emellanåt också, men han sköter detta galant. Han får fortfarande ha blöja på sig när han sover, men vi gör ändå så att han får kissa på toaletten innan han hoppar i säng och får blöja på sig. Vi har köpt en massa roliga kalsonger åt honom, hihi. Han valde själv gula kalsonger och kalsonger med dinosaurier på!

Man märker att han är stolt över att kunna springa på toaletten helt själv, och vi är sååå stolta över honom såklart!
Vi har köpt ett riktigt stetoskop åt Vilgot, det finns att köpa på apoteket (man får beställa) och Vilgot är så förtjust i sitt stetoskop och det undersöks och leks doktor som bara den.

Det var hans doktor som tipsade om det, eftersom Vilgot så ofta blir sjuk och får besöka läkare, då kan det ju vara skoj att ha ett stetoskop som är exakt som doktorns och inte ett leksaksstetoskop i plast! =D
Imorse var det frost ute så idag köpte vi en riktig vinterjacka till Vilgot. Så är det frost imorgon så blir det nya jackan till dagis.


Båda barnen ligger och sover för natten, men Vidar kommer nog snart vakna och vilja snutta lite. Ska göra iordning en mugg te nu och invänta "matlätet" från sovrummet, hihi!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051023

Tiden svischar iväg
, hinner ju inte sitta här och uppdatera! Det är med andra ord fullt upp (underbart tycker jag!), mormor har varit här en hel vecka och hälsat på och vi hade det jättemysigt!

Det är trist när man vi bor så långt ifrån varandra som vi gör, det blir ju inte att man träffas så ofta som man skulle vilja.... Sthlm - Mora, det är ju en bit.....
Veckan gick alldeles för snabbt, det var måndag och mormor kom, sen var det helt plötsligt söndag och det var dags att säga hej då för den här gången. *snyft*
Vilgot har hållit sig frisk (peppar, peppar....) bortsett från ett litet munsår och att han för 1 ½ vecka sen fick ont i magen på kvällen och helt plötsligt kräktes en gång under natten, för att sedan bli helt bra igen.
I torsdags var vi på allergimottagningen för att ta nya allergiprover, så om 3 veckor får vi provsvaren. Hoppas de är positiva svar!!
Vidar växer på som bara den, han blir allt stadigare och leendet blir bara större, hihi! *mys*
Båda barnen ligger och sover för natten nu och då Vidar hade en riktig "snuttnatt" inatt, så ska jag vara klok och bädda ner mig själv i sängen nu också. *natti*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051010

Igår var vi och hälsade på hos Vilgot´s & Vidar´s farmor, det var jättetrevligt! Vilgot och jag hade bakat en kaka/tårta och tagit med som överraskning, Vilgot ville absolut hålla i kakan hela bilfärden och även bära in den till farmor vilket han självklart fick (det gick galant som tur var, hihi) och när farmor öppnade dörren ropade Vilgot "Övejaskning fammoj!!"
Hihi, han var sååå stolt över kakan!
Vilgot´s & Vidar´s farbröder med familjer kom dit också, så det blev mycket lek och bus med kusinerna! *skoj*
Vilgot fick en lång grön mjukisdrake av farmor! Imorse kom Vilgot in till mig i köket och berättade att han inte ville ha draken för att den såg arg ut. Då sa jag att draken nog inte alls var arg, han kanske hade lite ont i magen och behövde gå till doktorn. Det trodde Vilgot med, så fram med doktors väskan för att undersöka draken. Vilgot konstaterade att draken hade ont i halsen, så efter att ha bäddad in draken i en filt och gett han lite muttrar ur Vilgot´s verktygsslåda (vi kom på att det är det drakar vill äta) så mådde draken mycket bättre och Vilgot tyckte att draken kunde få vara med igen. =D
Jag sa att det minsan var världens bästa drake som var så duktig hos doktorn, då tittade Vilgot på mig och sa: "Nej, mamma, han är inte bara bäst, Vidar är bäst!" Hihi, huuuur gulligt som helst tycker jag! Älskade plutt!!
Innan vi kom på att det var muttrar draken gillade att äta, så sa Vilgot att draken ville ha "jussin" (russin), hihi....jag tittade på Vilgot och sa att drakar inte tycker om russin, och Vilgot såg på mig med en blick som sa: "Attans, jag som var så sugen på russin". *busplutt*
Ja, man kan inte annat än att säga att barn är underbara!!

Idag har Vilgot varit på dagis igen efter att ha varit hemma i 1 ½ vecka. Han var sååå glad när vi gick till dagis och han hoppade och studsade som en liten boll, hihi!
När jag hämtade honom på dagis frågade jag fröknarna hur dagen hade varit och det hade varit så bra så, Vilgot hade haft så kul (och det märktes så tydligt på honom). Åh, hoppas nu att han får hålla sig frisk ett tag så att han får röja runt med dagiskompisarna lite!
I fredags vara vi lite lata med matlagningen så Jonas gick iväg och köpte en grillad kyckling till oss. Vi hade lite kvar av makaronigrytan som Vilgot mumsade i sig då Jonas var och handlade, det var en rätt stor portion men när Jonas kom hem med den grillade kycklingen tror jag bestämt att det var någon som glömt (?) att han nyss ätit en massa mat & grönsaker...hihi....
Vilgot ville absolut ha kyckling och jag skämtar inte när jag skriver att Vilgot satte i sig en halv grillad kyckling helat själv!!!!! Och då hade han nyss ätit!! Så fort vi bara tänkte tanken att nu får det väl ändå räcka, så var det som om Vilgot hörde den tanken och sa "Jag e inte klar!"
Det blev två rejäla blöjor lite senare kan jag säga....otroligt att han inte fick ont i magen tycker jag!
Måste ju berätta vad Vilgot sa när han hade ätit klart!
Han sa: "Tack pappa för du köpade mat!" Man skulle ju kunna tro att han aldrig fick någon mat här hemma när han säger så, hihi, vilken liten tokplutt vi har!! Världens goaste och roligaste såklart. *mys*

Vidar är på gång att vilja rulla runt när han ligger på golvet. Han sprattlar och tar i, men han kommer adrig längre än upp på sidan, sen ligger han där och försöker och försöker, men det tar liksom stopp. Det är bara att kämpa på älskade lillebror! *heja heja*
Imorgon blir han två månader gammal, tänk vad tiden flyger iväg!! På onsdag är det besök på BVC + att det är läkarkoll. Det ska bli intresant att se vad vågen stannar på, för jag tycker minsan att den lilla dubbelhakan växt till sig rätt mycket. Tror bestämt att det är fler dubbelhakor på väg! *mys*
Nu ligger både Vidar & Vilgot och sover, jag har förberett middagen (makaronilåda med bacon, lök och paprika) och så har jag till och med hunnit skriva lite här!!
Nu ska jag göra iordning vagnen, för när barnen vaknar ska vi åka in och möta barnens mormor vid tåget. Hon ska nämligen vara med oss hela veckan! *vi längtar efter dig mormor*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051007

Jag måste bara säga att jag tycker Vilgot är en liten smart kille! Imorse var det mulet ute och vi satt i köket och jag sa "Vad är det för färg på himmlen idag då?" Då tittade Vilgot först ut och sen tittade han på mig och sa bestämt: "Mamma! Man kan inte se himmlen! Det är moln!"
Hihi! Ja, det är ju sant! När det är mulet kan man ju inte se himmlen.....då är det ju tjockt av gråa mulna moln överallt! =D
Vi har varit inne på förmiddagen idag och pysslat, gjort halsband (se bilder här) och Vilgot har ritat och målat.

När lunchtid började närma sig (Jonas kommer hem vid elva och äter lunch med oss) så sa Vilgot:
"Men, var e maten mamma? Kanske där!" och så sprang han till kylskåpet. Jag frågade om han var hungrig och det var han såklart så jag tänkte att det inte var någon idé att vänta, Jonas skulle komma snart och Vilgot var ju hungrig. Efter att Vilgot hade mumsat i sig hela sin portion gick han iväg och tvättade händerna och munnen och jag började diska undan. Efter en liten stund hörde jag en massa mummel från badrummet och jag gick in för att se vad han höll på med. Där stod Vilgot och klädde av sig, han tittade på mig med ett leende och sa: "Jag glömde ju bada mamma!" Hihi, goplutt! Vi gjorde iordning ett bad och där satt han och lekte och simmade runt i en halvtimme innan det var dags att komma upp och sova lite, så nu ligger han nybadad och sussar i sin säng. *mysigt*
Måste ösa lite mer beröm över Vilgot....hihi.... han är så duktig när han klär av sig. Han lägger alla kläderna i tvättkorgen, blöjan springer han iväg med till sopkorgen under diskbänken och sen sitter han på pottan en stund innan han hoppar ner i badet! Duktig tycker jag! *stolt mamma såklart*
Vidar har en sovdag idag tror jag bestämt. Han verkar trivas bra i sin säng. =D

Nu ska jag dricka lite te och läsa min bok jag fick i födelsedagspresent och vila lite, för sen blir det full fart igen när barnen vaknar. *mys*

*Jag älskar er mina buspojkar!*


051005

Idag var vi på återbesök på barnläkarmottagningen och läkaren lyssnade på Vilgot och vi satt och pratade om lite av varje runt astma och att ta astmamedicin. Hon sa att Vilgot lät mycket bättre nu och att det bara var att fortsätta med medicineringen enligt det schema vi fått. Den 20 oktober ska vi tillbaka dit angående Vilgot´s allergier och ska då även följa upp astman.
Idag har det varit en underbar höstdag! Under förmiddagen hade vi lite pyssel, plockade lönnlöv som vi band ihop till en lång svans som vi pyntade uteplatsen med, blev himla fint faktiskt och Vilgot tyckte det var jättekul! (Finns bilder här) Hela eftermiddagen var vi ute i lekparken och Vilgot röjde runt i lekparken med en massa kompisar och hade såååå himla kul! *mysigt*
Jag frågade föresten läkaren idag om vi kunde låta honom "röja på" så mycket han orkade eller om vi ska se till att han tar det extra lugnt nu när han är lite rosslig. Hon sa att vi kunde låt honom leka på precis som han ville, för mår han dåligt, då vill och orkar han inte springa runt och leka, och det är ju förstås sant!
Nu ligger både Vilgot och Vidar och sover, jag ska strax ta en stooooor mugg te och krypa upp i soffan och mysa lite, sen blir det som vanligt tidig kväll, man är ju inte så där tokpigg som småbarnsförälder, hihi......

Åh, det måste jag ju berätta. Idag låg Vidar och spanade in sitt babygym och så såg jag hur han fastnade med blicken på sin egen spegelbild och han såg först lite fundersam ut innan han fyrade av väääärldens leende mot sig själv, hihi! Jättegulligt!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051004

Vilgot är kanonduktig med astmamedicinerna! Jag är så stolt över honom, ett par bakslag då han inte alls velat ta dem, men efter många tårar änåd förstått att han måste......
Stackars lite, det är inte lätt alla gånger.
Han hostar fortfarande och rosslar lite och så är han förkyld, men han är glad & relativt pigg. Idag var det gruppfotografering på dagis, så vi gick ner för att vara med på fotograferingen, sen gick vi hem igen. Vilgot behöver säkert hela veckan för att vila upp sig ordentligt iallafall. Han tyckte det var kanonkul att få gå till dagis idag, han sprang hela vägen, paratade och var sååå glad! När han sen insåg att det bara var en kort visit och att vi skulle gå hem igen efter fotograferingen så blev han jätteledsen...... han vill ju vara med alla kompisarna och cykla.....
Imorgon ska vi tillbaka till barnläkarmottagningen för återkoll/uppföljning angående Vilgot´s astma. Ja tiden rullar verkligen på här hemma, det är ju fullt upp med läkarbesök, medicinering och sen har vi ju älskade lillebror som är en riktig liten snuttis, hihi. Så nu när barnen sover SKYNDAR jag mig att uppdatera lite här, hihi!
Vidar är en riktig liten gladis, han är så otroligt lugn och fin! Magmassagen fortsätter att hålla magknipet borta, kanonbra!
Jag masserar nu honom morgon och sen eftermiddag/kväll, två gånger om dagen alltså. Idag passade jag på att massera honom på skötbordet efter han hade badat medans storebror Vilgot lekte bredvid i badkaret.

Nu vaknar Vidar hör jag..... det låter so om han letar efter mat, hihi.....*snuttislillebror*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

051001

Ja, vad säger man......efter tre dagar på dagis så var det dags att bli sjuk igen...
På torsdagkvällen vaknade Vilgot och hostade och var sååå ledsen. Svetten rann om honom och han mådde verkligen dåligt!
Han hade varit jättepigg under dagen och sen börjat småhosta lite under sena eftermiddagen, så jag började ju ana oråd...
Jag blev verkligen rädd då han hostade så illa, jag tänkte på det senaste två gångerna han hade varit sjuk och fått det jobbigt med andningen. Då hade det ju börjat med hosta.... Jag ringde till Handens närakut och pratade med dom, men dom tyckte att vi skulle avvakta.
Vlgot lugnade ner sig och jag med...Han sov oroligt under natten, fick feber och på morgonen såg jag att han hade det småkämpigt med andningen.
Jag ringde ner till doktorn och fick komma till Vilgot´s husläkare som sa att Vilgot mycket riktigt hade det jobbigt med andningen och vi blev skickade till barnläkarmottagningen där Vilgot fick andas in medicin. Precis som han fick göra förra gången....och även den här gången så fick vi tillslut tvinga på honom masken som han skulle andas i. Fy, man blir gråtfärdig av det, man känner sig sååååå hemsk!!!!
Nu har det konstaterats....Vilgot har astma. Så kallad infektionsutlöst astma, att så fort han blir sjuk så får han astmatiska besvär och behöver då medicin för det. Finns det inget stopp på vad vår lille plutt måste råka ut för!!?? Så förutom att han är sjuk nästan jämt, är födoämnesallergiker och allergisk mot hund & katt, så lägger vi nu alltså till även astma! Tycker så synd om Vilgot!
Nu har vi fått egen astmamedicin som vi ger honom här hemma. Det är två oliks sorter och nu första dagen så ska han ha totalt 16 puffar medicin om dagen! Låter mycket kanske och det är det ju visserligen.....det blir fyra "pass" om dagen med totalt fyra puffar åt gången med de två medicinerna.

Men det är bara så här mycket första tre dagarna, sen trappar men ner lite.
Jag måste säga att Vilgot är kanonduktig på att ta de här medicinerna! Trodde att det skulle bli jättesvårt att få honom att andas in medicinerna då han ju måste andas i en mask. Och eftersom han blivit påtvingad att andas i en mask två gånger hos doktorn, så trodde både Jonas och jag att detta INTE skulle bli lätt!! Första passet var jobbigt, Vilgot var ledsen och ville inte alls till en början. Han fick titta på masken och apparaten han skulle andas i, plocka isär, sätta ihop, prova andas utan medicin osv....men sen när själva medicinen skulle puffas in, då blev det totalvägran. Både Jonas och jag kände att istället för att tvinga på honom masken, så kändes det mycket bättre att få muta lite....så andades han en puff (dvs 5 andetag) i masken så fick han en Ahlgrens bil. Så efter fyra puffar hade han alltså "tjänat ihop" fyra bilar, hihi. Det fungerade! De följande två passen fick han också tjäna ihop en belöning, men efter dessa tre gånger så har han andats i masken och tagit sina mediciner UTAN att tjäna ihop några mutor. Han har alltså accepterat masken och vet att detta är något som måste göras. Antagligen känner han nog att det blir skönare att andas efter att ha tagit medicinerna och att han därför "vill" ta dem.
Vi är sååå stolta över dig plutt!! Du är verkligen världens duktigaste kille!! *pussar massor*

På onsdag ska vi på återbesök/uppföljning på barnläkarmottagningen igen, känns som att man kommer ha massor av frågor vad gäller astma då.
Nu är iallafall Vilgot feberfri, men han hostar en del och man hör att det är lite ansträngt med andningen, men det ger förhoppningsvist med som om några dagar! Det är full fart på honom iallafall, han är glad och äter och dricker bra, så vi känner oss ändå lugna.

Vidar är lite småsnuvig han också, han som nyss varit förkyld, stackars liten!! Älskade lille knytte! Nästa gång vi ska till BVC är om 1½ vecka, då är det tvåmånaderskoll och läkarbesök, helt otroligt vad tiden går snabbt!!
Åh, älskade lilla Vidar, hoppas att du kommer att slippa allt vad gäller allergier och astma!!!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

050928

Igår var det dags för dagis igen. Vilgot har röda märken efter blåsorna, men de är helt uttorkade och smittar alltså inte. Fröknarna säger att han är så glad hela tiden och det är kul att höra, jag vet ju att han trivs så himla bra på dagis och tycker det är så kul med alla barnen!
Idag sa en av fröknarna att Vilgot pratar så otroligt bra (de har ju sagt det flera gånger *stolt*) och nu när de säger det igen så växer man ju två meter, hihi!! Fröken sa att han pratar som en fyraåring, hon är jätteimponerad av hans tal då han "bara" är 2 ½! Gissa om det är kul att höra!!
Idag är det exakt 2 ½ år sedan Vilgot föddes! Helt otroligt vad tiden går snabbt, lille plutt som nu är storebror!! Man hinner ju knappt med, hihi!!
Måste skriva igen att Vilgot fortsätter att somna själv i sitt rum, han är sååå duktig!!!!! Vi läser saga, sjunger Vargsången och sen säger vi god natt och sovgott. Ikväll var han så trött att han hann somna under sista versen av Vargsången, hihi.... Tänk så mysigt det måste vara, att känna att man blir sååå trött, mamsen sitter på sängkanten och sjunger Vargsången och smeker en på fötterna och mitt i allt det så bara somnar man....myspysigt!!!!

Här om dagen var jag in på jobbet och sa hej. Då fick Vidar detta av Tove:

Jättefina!! *tack Tove* Hur gulligt som helst av henne tycker jag! *kramar om*

Vidar´s dubbelhaka blir allt större, hihi.....han mumsar i sig en hel del kan jag säga! Magknipet har börjat släppa, han kan få lite knip ibland, men det har blivit mycket bättre. Jag har ju hållit på med magknipsmassagen ett tag nu och jag är övertygat om att det är det som gjort att magknipet släppt. Vidar njuter verkligen av att få massage, han ligger alldeles stilla och bara myser. Två gånger om dagen få han massage tidig förmiddag och sen eftermiddag. Så för er som har barn med magknip, testa magknipsmassage.
Vilgot hade ju mer magknip än vad Vidar har så då räckte inte magknipsmassagen (men det blev iallafall bättre) så vi använde oss av Minifom då och det hjälpte Vilgot mycket mer så han fick lugn och ro.

Det här kortet tog jag här om dagen:

Visst ser det skönt ut! Pappsen och Vidar har somnat i soffan. *mys* medan dom sov där så passade Vilgot och jag på att få lite egen tid tillsammans och gick ut och röjde runt i lekparken. *mys*
Hihi, det måste jag ju berätta! Vilgot och pappa höll på att spela fotboll och jag tänkte att jag också skulle vara med, men då sa Vilgot:
"Nej mamma, du kan inte, det är bara långa pojkar som kan sparka boll!"
Gissa om jag höll på att ramla baklänges och att jag hade svårt att hålla mig för skratt, vad hande han nu fått för idé?? Hihi!! Vilken liten underbar tokplutt vi har!!

*Jag älskar er mina buspojkar!*

050923

Efter en dag på dagis för Vilgot så poppade det upp några virusblåsor runt munnen, så det blev inget mer dagis den här veckan! Vilgot är ju frisk i övreigt så det är full fart och vi hittar på en massa roliga saker om dagarna, men jag tycker så synd om honom som hela tiden råkar ut för en massa tråkigheter. Det är ju vanligt att man kan få virusblåsor i samband med förkylningar och halsinfektioner, så självklart måste ju Vilgot åka på även det. Han har så´n himla otur, åker verkligen på precis allt!! Vi får hoppas att blåsorna torkat ut snart!
Igår var vi på återbesök på öron/näsa/hals kliniken på Handens sjukhus. Vi var ju där för två veckor sedan (Vilgot har ju haft så många öroninflammationer) och då sa läkaren att trummhinnorna buktade inåt, han hade lite undertryck i öronen och att han var lite svullen i öronen. Läkaren sa att just det här med buktande trummhinnor är typiskt för "öronbarn" Vi skulle ge honom Rinexin (avsvällande) i tio dagar (och alltid när han är förkyld) och sen komma till baka på öronkoll igen.
Igår var det alltså dags igen och nu såg allt bara bra ut, så läkaren tyckte inte att det behövdes någon operation för att sätta in rör i öronen De buktande trummhinnorna och svullnaden i öronen han hade vid första besöket berodde antagligen på att Vilgot var på väg att bli sjuk, för bara några dagarn efter så blev han dunderförkyld och hostig.
Vi har ändå fått en tid för återbesök i december för att se hur det ser ut i Vilgot´s öron då. Det känns så skönt att det äntligen är någon som följer upp Vilgot efter alla öroninflammationer han har haft, det känns verkligen tryggt! Bara det att även fast det såg bra ut nu, så vill dom ändå titta till honom om några månader, det känns kanonbra!!

Vilgot pratar ju såååå mycket, det är så underbart!! Han säger så mycket kloka och underbara saker att man ler stort många, många gånger varje dag! Vad sägs om "Du e nygg mamma!" Hihi, tänk att få höra det när man precis har klivit upp på morgonen och håret spretar åt alla håll, då ler man brett då man får höra att man är snygg, hihi!!
Eller om man råkar tappa ett papper eller så på golvet och Vilgot ser att man drar en djup suck över att man tappade den där lilla pappersbiten, då säger han "Det spelar ingen joll mamma" (Det spelar inge roll mamma) och så ler han mot en. Och det är ju sant, vad spelar det för roll att man råkade tappa den där lilla pappersbiten? Ingen roll alls, det är ju bara att plocka upp den och gå vidare! Smart kille vi har, hihi!!
Något som är sååå himla mysigt att få höra när han har ätit klart sin lunch eller middag, det är "Tack i bodet , det va gott!" och så springer han själv iväg och tvättar sina händer och munnen. Hihi, hur gulligt som helst!! *älskar*

Vi har verkligen en riktig goplutt till storebror, och jag måste verkligen hylla honom som storebror, för han är verkligen helt underbar mot Vidar!! Det är så härligt att se!!
Vidar har ju nu hunnit bli sex veckor gammal och han ler mer och mer, han är så otroligt söt när han ler, världens sötaste lillebror!! Han har fortfarande lite magknip, men jag gör "magknipsmassage" på honom 2-3 ggr om dagen och jag tror att det hjälper honom. Han njuter verkligen av massagestunderna, han blir alldeles lugn och ser ut att tycka att det är jätteskönt!
Nu ligger båda barnen och sover och jag har lyckats hålla mig vaken till 21:30!! Men nu känner jag att det nog är dags att knyta sig *gäsp*. Nej, någon kvällsmänniska har jag faktiskt aldrig varit....hihi... *gäspar igen*....

*Jag älskar er mina buspojkar!*

050919

Ja, då är vi på benen igen. Vilgot har varit hemma från dagis i 1 ½ vecka då han har hostat och varit så förkyld. (Hela familjen har ju varit krassliga och det är väl lite småsnuvigt fortfarande)
Idag var Vilgot redo för dagis igen iallafall, han var sååå glad då vi gick ner till dagis och när jag hämtade honom så var det en sååå nöjd kille som hade lekt och haft det så kul hela förmiddagen med kompisarna. *mys* Nu ligger han och sover i sin säng, det är ju tröttsamt att röja omkring en hel förmiddag, hihi!
Hoppas nu att Vilgot får vara frisk länge! *håller tummar & tår*

Vilgot fortsätter att vara duktig på att somna själv i sin säng. Några bakslag nu när han har varit sjuk har det varit, men vi har inte varit så stenhårda med det här att somna själv då heller...man tycker ju så synd om han då han är sjuk...=S....
Men nu så var det inget gnäll alls, utan han låg tyst i lugn och ro i sin säng innan han somnade alldeles själv. *stolt*

Weheeeee!! Jag har äntligen fått ett smil från lillebror! Två dagar efter Jonas fick sitt leende så bjussade han på ett leende till mig med, gissa om jag smälte!!! Sen har det varit lite trögt med leenden, något litet smil ibland (förutom magknipssmilen)! =D
Nu ligger båda barnen och sover och jag tänkte bara passa på att uppdatera lite snabbt, har lite annat jag tänkte passa på att pyssla med när de sover. Håller på och röjer i kökkskåpen, hihi.....jäääääättekul, nej....men jag känner att jag måste.
Man tror att man har så himla mycket tid och att man borde hinna mer med hemsidan, men just nu så flyger tiden iväg. Vi vaknar, sen är det full fart hela dagen och sen är det kväll och barnen somnar och man tror man ska orka sitta vid datorn en stund, men nejdå, det slutar med att man ramlar i säng och sover vid nio på kvällen, hihi!

Så nu pyser jag härifrån och röjer vidare i köksskåpen. =D

*Jag älskar er mina buspojkar!*

050912

Har inte skrivit på ett tag, men vi har varit och är fortfarande krassliga här hemma....
I onsdags morse märkte jag på Vilgot att det var något på gång, så jag ringde till dagis och sa att han skulle vara hemma. Under dagen började det rinna i Vilgot´s näsa och han började hosta och natten mot torsdagen fick han även feber. =(
På torsdag morgon såg vi att han hade det tufft med andningen (på samma sätt då han hade lunginflammation nyligen), hela kroppen fick arbeta hårt med andningen, och jag ringde för att få en tid hos doktorn. Jag förklarade situationen för henne som svarade i telefonen och hon frågade om vi kunde komma klockan tre. Va!!?? Skämtade hon med mig!!?? Klockan är åtta på morgonen och jag förklarar att min son på 2½ år har det jobbigt med andningen, plus att han hostar illa OCH har feber, ska vi verkligen vänta till klockan tre!!?? Jag sa till henna att vi helst INTE kommer klockan tre och frågar om hon inte har någon tidigare tid. "Jag ska se..." får jag till svar och hon blir tyst en stund.
(Borde hon inte tittat efter titdigare tider med en gång föresten??)
Efter en liten stund får jag ett svar: "Jo, det finns en tid klockan 08:40"
Jag sa: "Du, då tar vi den tiden istället!"
Morr.....det är ju så att man blir tokig!! Vilka vasninnigt idiotiska (sorry uttrycket, men jag måste....) människor det finns!! Att erbjuda en sen tid till ett litet barn med andningsbesvär då det finns tidigare tider, man får ju lust att skrika rätt ut!! Gah!!!
Vi begav oss direkt iväg och läkaren undersökte Vilgot. Han konstaterade att Vilgot hade det jobbigt med andningen och att hjärtat tickade på snabbare än det borde och att vi skulle åka in till Sachsska barnsjukhuset med honom....gissa om jag blev rädd då han sa det!! Läkaren tog blodprov som iallafall var bra, pust! Men det där med andningen och hjärtat gjorde mig nästan gråtfärdig! Men jag måste ju behålla lugn för Vilgot´s skull. Normal puls på ett barn i Vilgot´s ålder ligger runt 100, nu hade Vilgot en puls på 160. Vi behövde inte brådska sa doktorn ( han såg nog att jag blev nervös), men det var svårt att lyssna på!
Läkaren skrev en remiss till Sachsska med en gång och jag ringde Jonas som kom hem från jobbet och så tog vi bilen dit direkt.
Inne på Sachsska undersökte de Vilgot och sa att han behövde medicin som gjorde det lättare för honom att andas (luftrörsvidgande). Tempen visade 38.6, så han fick en supp. Angående Vilgot´s puls så sa de att det inte var farligt, hjärtat tickade på snabbt bara för att kroppen fick lov att arbeta så hårt med andningen. De liknade det med att då man tränar så får man ju en högre puls eftersom kroppen får arbeta så. Men det är svårt att inte bli nervös ändå kan jag säga!
Jag tänker ju så här....när man tränar så kanske du tränar i 1½ timme och efter det har man ju möjlighet att vila så att pulsen går ner igen. Vilgot kunde ju inte "vila ner pulsen" Även om han låg ner och vilade så fick ju kroppen fortfarande arbeta hårt med andningen och hjärtat fick arbeta på som bara den.... så när skulle hans puls gå ner? Det måste ju vara tokjobbigt för Vilgot!
Efter en stund fick vi komma in i ett rum där Vilgot skulle få sin medicin, han skulle få andas i en mask så att han skulle få det lättare med andingen. Vilgot var skeptisk....men gick efter en stund med på att prova masken. När hon sen "satte igång" så att det kom medicin i masken så ville inte Vilgot vara med längre. Han blev jätteledsen! Vi försökte lugna honom, men det gick verkligen inte. Efter ett tag sa sköterskan att : "tyvärr så måste vi nog hålla i honom om han ska få i sig medicinen". Och det behövde han verkligen.
Vilgot satt i pappsens famn och han tvingades hålla fast Vilgot medan sköterska höll masken över Vilgot´s mun. Fy....det var verkligen inte kul att se!! Vilgot grät och han såg emellanåt så rädd ut, det gjorde sååå ont i hjärtat, men jag påminde mig hela tiden om att han verkligen måste ha medicinen...... Det tog en minut innan det var klart, det var världens längsta minut kan jag säga!! Fy fasen!!
Efter ett tag var det dags för läkarundersökning igen. Och läkaren sa att medicinen hade hjälp lite. Han sa att han inte kunde kalla detta för ett "astmaanfall" men han tordes heller inte utesluta att detta kunde vara astma eftersom Vilgot är allergisk och det finns astma i släkten på båda sidor. Han sa att andningen kunde fortsätta så här i 2-3 dagar och att det inte var farligt, men om det blev värre skulle vi givetvis komma in igen.
Han sa att det är vanligt att få det jobbigt med andningen när man är förkyld, men Vilgot har varit förkyld såååå många gånger och detta är andra gången på kort tid som han fått så här jobbigt med andningen. Jag kan inte sluta tro att det kanske är astma.....det är så mycket som stämmer in på det, men vi får vänta och se. Jag hoppas sååååå att han aldrig mer behöver få så här!!

Andningen gav med sig under natten mot fredagen, men han har haft lite förhöjd temp sen dess och är förkyld och hostig, så det blir till att vara hemma från dagis ett tag till och bara få kurera sig och hämta krafter!
Krya på dig älskade plutt!!

Igår var det en hel månad sen Vidar föddes!! Tiden rullar på snabbare än vad man tror!! Vidar är förkyld, han är så tjock i näsan emellanåt. Stackars liten....inte lätt att vara så liten och behöva tacklas med en jobbig förkylning! Han får koksaltdroppar, då brukar det lossna rätt bra i näsan....
Lillebror fortsätter att njuta av livet. Han är så lugn och harmonisk, har lite magknip emellanåt framåt kvällen, men det ska vi ändra på med hjälp av magknipsmassagen förhoppninsgvist!
Han har börjat "prata", det låter så mysigt!! " Aa, aa, aaaaaaaa!" säger han med en ljuvligt ljus och glad liten stämma, hihi! Han har så himla vaken och nyfiken blick och är verkligen intresserad av omgivningen.
Igår log han för första gången! Man har ju sett "magknipsflinen", men nu var det ett riktigt leende! Tyvärr var det inte mot mig han log.....snyfta....Vidar och pappsen låg i sängen igår morse och pratade och jag kom in och stod vid sängvaveln och tittade på mina älsklingar. Då ser jag att dom får en så´n underbar ögonkontakt och att Vidar ler väääääärldens sötaste leende mot sin älskade pappa! Åh, det var så himla fint och jag blev ju inte aaaaaaalls avis....nejdå....inte alls.....
Gissa om jag försökt få ett leende sen dess!! Men nejdå.... Vidar tittar på mig med stora blå ögon och verkar inte alls speciell ivrig att le mot mig. Hihi.....
Jaja, den som väntar på något gott...


*Jag älskar er mina buspojkar!*

050902

Båda våra barn ligger & sussar så jag passar på att uppdatera lite här. Det kommer bilder längre fram, måste ha mer hemsideutrymme först....
Tänk att det gått tre veckor sen Vidar föddes! Stora killen nu ju....hihi.....;D
Igår köpte vi en "Babybok" ("Första året bok") till Vidar, så idag började jag skriva iden och jag fortsätter att skriva i den vanliga dagboken för hand, den jag skrivit i sedan vi gjorde positivt graviditetstest med Vidar. =D Blir förhoppningsvist en kul present att få för Vidar sen när han blivit större.

*Jag älskar er mina buspojkar!*

050903

Ännu ett framsteg med nattningen! Ikväll var det en liten plutt som låg kvar alldeles tyst och nöjd i sin säng då jag sa godnatt, pussade, kramade och stoppade om honom efter sagan. Inte ett enda "Mamma!" ropades ikväll! Jag gick in alleles nyss för att se om han sov och det gjorde han, så det tog ca 15 minuter ikväll innan han somnade! Åh vad du är duktig Vilgot!
Vidar ligger och sover i sin säng, så nu ska jag passa på att skriva lite här.
Goding är ju bortrest i helgen, han är på Åland med några arbetskompisar. En av "gubbarna" har en stuga där, så de åkte i fredags och kommer hem imorgon söndag. *längtar massor efter dig goding*
Det kändes lite pirrigt innan han åkte, tänk, nu skulle jag vara ensam med våra två underbara barn en hel helg! Man vet ju att man klarar det, men ändå! Jonas frågade in i det sista om det var ok att han åkte, och det är klart att vi hellre vill ha honom hemma, men å andra sidan så är ju det här en så kul grej för honom att få vara med om! Och vem vet när nästa tillfälle/möjlighet till något sån´t här ges!? Så det är ju lika bra att passa på, hihi! Då Jonas har ringt hem så har han ju såklart pratat en massa med Vilgot, och ikväll då Jonas ringde för att säga godnatt till Vilgot så sa Vilgot helt plötsligt: "Jag äkar (älskar) dig pappa!" Åh, vårat lilla gostroll Vilgot, du är så himla go!!!
Vilgot frågar efter pappsen hela tiden. Åh, man blir alldeles rörd av att se & höra hur mycket plutt längtar efter sin pappselapps!! Idag sa han "Pappa kanske kommer en annan dag, kanske imojjon!" och så tittade han på mig med förhoppningsfulla ögon..... Jag svarade: "Ja Vilgot, imorgon kommer pappa hem" Gissa vem som log världens bredaste leende då, hihi!! *smälter*

Idag har vi varit och hälsat på barnens farmor, första gången jag skulle åka kommunalt med syskonvagnen och båda barnen! Det gick kanonbra, det känns så skönt att veta att man verkligen kan ta sig fram enkelt med vagnen och båda barnen. På hemvägen somnade båda i vagnen och de såg ut att sova sååå skönt. *mys* Jag är så glad att vi har köpt den här vagnen!
Det har satts in nya jättefina bussar, åkte med en så´n sista biten på hemvägen idag. Det är sån´a bussar med "låga" dörrar så man slipper lyfta upp vagnen för en massa trappsteg, kanonbra ju! Alla säten har till och med bälten! Kan säga att i den bussen vi åkte med var det tur att det fanns bälten att spänna fast sig med, för den busschauffören körde verkligen som en galning! *puh*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

050902

Vilgot är såååå duktig på att somna själv i sitt rum! Jag är verkligen jättestolt över honom! Både han & lillebror ligger och sussar just nu. Idag tog det ca 20 minuter innan Vilgot somnade, han ropade "mamma!" från och till i ca 5 minuter, men sen tystnade han och låg bara och tittade runt i sitt rum i ca 15 minuter innan han somnade själv i lugna & ro. Min duktiga plutt!! *älskar dig*

Den här veckan har gått snabbt, Vilgot har varit på dagis i veckan och han trivs ju så bra där! Fröknarna säger så mycket gott om honom, att han är så himla glad, att han har mognat så mycket under sommaren och att han är så duktig på att prata. En fröken sa att så bra som Vilgot pratar, det är inte vanligt för en tvååring. Det är klart att man blir mäkta stolt som mamma att få höra sån´t! Hihi! =D
Det sprutar verkligen ord ur Vilgot´s mun, han pratar hela tiden och man blir överraskad flera gånger varje dag över saker han säger. Han snappar verkligen upp precis allt av vad man säger, hihi!
Igår morse då jag satt och ammade Vidar i vardagsrumssoffan så kröp Vilgot upp bredvid oss och sa: "Hej mamma, titta han är vaken! Han tittar på dig!" han tittade på Vidar och log och sa: "Jag vill schama (krama) honom och pussa honom!" och så lutade han sig framåt och gav Vidar en kram & en puss. Han smekte honom över pannan och hoppade sen ner från soffan och gick iväg. Efter några steg vände han sig om och tittade på Vidar och sen på mig och så sa med ett leende på läpparna :"Han är så gullig mamma!"
Hihi, är han inte för gullig vår älskade plutt, Vidar´s älskade storebror! Det är ju så man smälter!!! *myser*

*Jag älskar er mina buspojkar!*

050830

Tänkte fortsätta att skriva om Vilgot´s "nattning"...
Igår på dagen var det som jag skrev igår jättejobbigt....han var ju sååå ledsen! Igår kväll började det ledsamt. Han var både ledsen och arg på samma gång, men efter ca 40 minuter lugnade han ner sig och låg tyst och lugnt i sin säng. Jag gick in emellanåt och smekte han på kinden och viskade sov gott, för att visa att mamma är här. Han låg kvar tyst och efter ett tag så somnade han i lugnan ro. Då hade han nog legat nästan en halvtimme tyst och lugn i sin säng innan han somnade alldeles själv!
Nu ligger Vilgot och sover och han somnade alldeles själv! Han smågnällde lite i 5-10 minuter först, men han var aldrig ledsen, det var mer "låtsasgråt" ungefär som "mamma, lyssna på mig, jag gråter ju, fast bara på låtsas för att se hur du reagerar, om jag verkligen måste somna själv....".
Sen låg han helt tyst i sin säng med dörren halvöppen, jag gick in ett par gånger och smekte han på kinden, sen när han fortsatte att ligga tyst och lugn i sin säng så lät jag honom vara. Så efter det första gnället som höll på i 5-10 minuter så tog det ytterligare en halvtimme innan han somnade. Men då låg han som sagt helt tyst och lugn i sin säng tills han somnade. Känns jättebra!! Är sååå stolt över dig Vilgot!!!
Ja, så nu ligger båda mina gosebarn och slumrar in sina sängar. *mys*

I söndags så hade vi bakdag här hemma. Det var ruggit väder på förmiddagen och då jag frågade Vilgot om han ville hjälpa till och baka, så var det någon som blev överlycklig!! =D Klart vår lille plutt ska vara med och baka, ha tycker ju det är sååå skoj! Så det blev både kanelbullar & vaniljbullar och Vilgot gjorde alldeles egna bullar, det blev bollar, ålar & ormar som han la på en egen plåt, sen petade han in en massa russin i sina bullar. Jättefina blev dom!! (Ska lägga upp bilder sen, men jag har dåligt med utrymme på hemsidan just nu, så jag måste utöka hemsideutrymmet innan det blir fler bilder...)
Vi hade verkligen en jättemysig förmiddag. Det blev ju lite amning under bakningen såklart, hihi, men det var ändå sååååå himla mysigt att få pyssla och baka med Vilgot, ge honom lite "egentid". Och det märktes så väl på honom att han tyckte det var lika mysigt som jag. *glad*

Vidar fortsätter att vara sitt lugna lilla jag och sover dessutom fortfarande kanonbra på nätterna. Igår när jag lämnat Vilgot på dagis gick vi bort till centrum och uträttade lite ärenden. Köpte frimärken och postade pappret med anmälan om namn, hämtade Vidar´s present från biblioteket, en bok såklart! =D Och sen gick vi till banken och öppnade ett likadant sparkonto till honom som Vilgot har. Igår fick vi papprena angående faderskapsbekräftelse och om gemensam vårdnad, så nu ska bara två vittnen skriva på så ska vi posta dessa papper också. Det är en del att fixa när man får barn, men det är så himla kul & mysigt!!
Imorgon ska vi till BVC igen, det ska bli spännande att se vad längd och vikt är den här veckan! =D


Nu ska jag förbereda för middagen, medan barnen sover.

*Jag älskar er mina buspojkar!*

050829

Nu är vi "fit for fight" igen. *skönt* Hoppas att Vilgot får hålla sig frisk länge nu!
Jonas började ju jobba i fredags igen, efter sina 10 pappadagar. Vilgot var ju hemma från dagis då eftersom vi varit krassliga, så idag var det första dagen som Jonas jobbar och jag själv fixade allt morgongöra och dagislämning. Det fungerade kanonbra då vi ju har världens goaste och raraste plutt här hemma. Vilgot är verkligen såååååå himla duktig!!! Han var så glad och sprang in till sina kompisar & alla leksaker & sa glatt hejdå då jag sa hejdå. Det är sååå skönt att se att han trivs så bra på dagis!! =D
Vi har varit och köpt nya skor till Vilgot. Vi var på Skopunkten då dom har "Tag 3 betala för 2" där. Vilgot fick nya gummistövlar, gympadojor, höstkängor och vinterkängor. Känns kanonbra att fylla på skoförrådet, han behövde verkligen det! Ett nytt regnställ har han fått också, så det tog jag ner till dagis idag och så har vi köpt en mössa som får ligga på dagis, för nu börjar det ju faktiskt bli kyligt ute! Löven gulnar allt mer och man känner tydligt att höstvindarna är här.

Ajjjjj.....det gör så ont i mitt hjärta nu!!! Vilgot sover och snyftar i sömnen......
Ska ta det från början...
Vi brukar sitta i Vilgot´s rum tills han somnar, visst är det mysigt, men det börjar bli ohållbart... Han måste lära sig att det går att somna själv i sitt rum också. Idag när det var dags för en liten lur så satt jag inne i hans rum och läste saga samtidigt som jag ammade Vidar. När jag läst klart sagan satt jag kvar. Vilgot var jättetrött, men hade ändå svårt att komma till ro, så efter nästan en timme (!!) sa jag till Vilgot att jag skulle lägga Vidar i hans säng och sen skulle jag komma in till Vilgot och stoppa om honom.
Sagt och gjort. Jag stoppade om Vilgot och sa "mamma kommer in och tittar till dig om en liten stund, sov så gott nu" och så gick jag ut ur rummet. Vilgot var tyst en liten stund, men sen började han att ropa efter mig. Jag svarade att höll på att vika tvätt och sa "sov så gott nu". Vilgot blev jätteledsen.....efter ett tag gick jag in till honom, stoppade om honom och sa "mamma älskar dig, sov så gott nu", så där höll vi på ett bra tag.....tillslut gick jag bara in och la ner honom i sängen då han klev ur sängen och så gick jag ut därifrån.
Jag kände mig som världens elakaste mamma....mitt barn grät och sa "mamma jag gjåtej!!"......en del av mig ville bara krypa ner hos honom och krama honom tills han somnade, en annan del sa "Håll ut! Kryper du ner hos honom nu då lär han sig ju inget och då har du ju faktiskt varit dum mot honom genom att göra honom förvirrad över ditt beteende."
Efter 1 ½ timmes gråt och ilskna skrik så somnade han själv i sitt rum. Jag är helt gråtfärdig nu, man känner sig så.....jag hittar inte ordet....man känner sig definitivt inte som någon bra mamma som gör sitt barn sååå ledset... *torkar tårarna*
Jag känner ändå att detta är något nödvändigt. Det känns sååå tufft, jag tycker sååå synd om Vilgot som blir så ledsen....men han måste lära sig att det är går bra att somna själv utan att mamma eller pappa sitter i rummet.
Detta är något vi borde ha gjort för länge sen... men nu är det så här. När Vilgot sov i spjälsäng kunde han somna själv utan problem, men vi kom ifrån det tyvärr...
Det kanske är tufft att göra detta nu eftersom det även är en stor förändring för oss alla med älskade lillebror Vidar. Vilgot har ju tagit det kanonbra och är verkligen världens bästa storebror, men jag vill inte att han ska "skylla" detta med att somna själv på lillebror. Så jag var noga med att Vidar verkligen låg i sin säng nu när Vilgot skulle sova, så att han inte direkt ser Vidar som "boven i dramat" utan att anledningen till att Vilgot ska somna själv är att mamma & pappa säger det.
Älskade lille plutt. Detta är för allas bästa även fast jag förstår att du inte ser det så....

*Jag älskar er mina buspojkar!*


050825

Vilgot´s ansträngda andning ville inte ge med sig och både Jonas & jag var väldigt oroliga. Vi tänkte på det läkaren sagt "det låter bra, jag tycker inte ni ska orora er".....men då vi såg vår lilla plutt arbeta så kraftigt med andningen så kunde man inte annat än att oroa sig! Det var ju för tusan något som inte stämde!!! Vi ringde tillbaka och dom sa att vi skulle komma in och få träffa en annan läkare. Efter att ha väntat i 1 ½ timme(!!!) *morr* så fick vi äntligen komma in.
Läkaren tittade på Vilgot och sa "Ja, han får verkligen arbeta med andningen...." Läkaren lyssnade på lungorna och sa att det hördes biljud, efter en liten stund konstaterade hon lunginflammation!!! De tog blodprov för att se "graden" av lunginflammation också och det var inte jätteallvarligt som tur var!
Jag har alltid trott att man måste gå omkring med en förkylning jättelänge som inte vill ge med sig och att man då kan åka på lunginflammation. Så både Jonas & jag blev paffa då vi hörde att det var lunginflammation han åkt på! Vilgot hade ju bara varit förkyld i ett dygn! Men läkaren sa att det räckte...
Läkaren sa att om inte andningen blivit bättre morgonen därpå så skulle vi åka till Sachsska. Som tur var vände andningen och det blev lugnare så vi behövde inte åka in igen. Så nu är det vila, lugn och pencillin som gäller.
Detta har tagit på Vilgot´s krafter. Han äter inte mycket, humöret åker upp och ner snabbt.....stackars älskade plutt!!
Det som gör mig upprörd är att hur tusan kan två läkare säga så två helt olika saker!!??
Den ena säger: "det låter bra, jag tycker inte ni ska orora er" och nästa läkare hör biljud i lungorna och konstaterar lunginflammation!! *morrar massor*
Mitt i allt detta blev jag sjuk; förkyld och febrig och lille Vidar har småsnörvlat lite också....Jonas håller sig än så länge frisk. *peppar, peppar*
Så vi har varit och är krassliga familjen den här veckan....så det har varit lite "småtufft" känner jag....
Vilgot har trotsat väldigt mycket och det beror nog dels på att han är sjuk och orken och kraften är i botten, men kanske är det också lite svartsjuka på lillebror som smyger sig på? Han är jätterar mot Vidar, vill gosas, ta på honom och hålla i honom hela tiden, så han visar ingen svartsjuka direkt mot honom. Det är Jonas och jag som får ta "smällarna" (som tur är). Om det nu är svartsjuka så reagerar han väl mot att han inte vill att vi ska gosas med Vidar.....? Eller så är det "bara" trots, man måste ju testa sina gränser!
Jag känner mig faktiskt lite "otillräcklig" emellanåt. Jag kan inte alltid ta hand om Vilgot direkt på sekunden och nästa gång är det Vidar som får vänta lite extra. Det är ju bara så.....
Att behöva vänta lite mer än vanligt kan ju faktiskt dessutom vara riktigt nyttigt....;-)
Men känslan av "otillräcklighet" är inge skoj....

Älskade lille plutt! Hoppas du blir frisk snart!

*Grattis på 2-veckors dagen lillebror*
Vilken vecka! *pust* När man är krassliga familjen så tar det på krafterna... Det är tur att du är så lugn älskade lille Vidar! Du äter och sover och är så nöjd. Du sover bra på nätterna också, sååååå himla skönt!!
Du har dock börjat få lite magknip emellanåt tror jag bestämt....det kommer en liten stund efter att du har ammats. Inte alltid, men ibland. Kommer ihåg att Vilgot fick magknip och att han fick äta Minifom då. Vi får se hur det går med magknipet, vi kanske kan få bukt på det ändå. Vidar verkar tycka det är skönt att få lite massage på magen, då kan det komma en liten "prump" som lättar på trycket, hihi...
Men jag måste bara säga....ojojoj vad jag svettas!!! *rodna* Det är inte klokt! När jag sitter helt stilla och ammar så kan det bokstavligen rinna från pannan! Det är inte klokt!! Vet att det är vanligt att det blir så när man ammar, men inte kommer jag ihåg att det var så här extremt när jag ammade Vilgot!? Men man glömmer kanske...? Mycket hormoner som far omkring i kroppen nu tror jag bestämt. =D
En annan sak.....inte nog med att det rinner från pannan, det rinner en del från ögonen också! Jag har såååå lätt till gråt! Så mycket som jag gråtit den här veckan har jag nog inte gråtit ens senaste året! Och jag vet ibland inte ens varför jag gråter! Jag är ju världens lyckligaste mamma till de två underbaraste barnen i hela världen och ändå så gråter jag.....hm.....hormoner gör en massa lustiga saker med en!!

Nu ska jag kika till mina underbara söner, sen ska jag ta och krypa till kojs. *nattinatt*


*Jag älskar er mina buspojkar!*

050821

Ja....efter en vecka på dagis var det dags att bli sjuk igen....
Vilgot har varit frisk hela sommaren, men så fort dagis börjar då drar det igång igen. =(
Plutt fick feber inatt och han är förkyld & hostar. Han verkar ha lite tungt att andas och vi blev lite oroliga över detta, för han brukar inte få tungt att andas då han blir sjuk! Vi ringde till närakuten och dom tyckte vi skulle komma dit. Sagt och gjort. Läkaren sa att det lät bra då han lyssnade på Vilgot´s andning och han tyckte inte vi skulle oroa oss. Däremot tyckte han att Vilgot hostade & rosslade illa så det blev pencillin... Jag frågade om det var nödvändigt med pencillin och det tyckte doktorn. Undrar hur många kurer han ätit nu i sitt liv, har tappat räkningen för länge sen...
Stackars älskade lilla plutt. Vidar ligger & sussar i sin säng och Vilgot ligger och sussar i sin säng, hoppas att du blir frisk snart min älskade plutt!!

Igår var Vilgot´s & Vidar´s morfar, Arléne & gammelfarmor här. Då fick plutt detta. Badskum, en krokodil man kan scrubba sig med och ett NallePhu-pussel! *tack*Dagarna trillar på. Vidar fortsätter med sitt myspyslugn och att sova bra på nätterna. Inatt sov han längsta passet hittils. Mellan 21:30 och 04:00!! Då ammades han och fick ny blöja, sen somnade han om och sov till 07:00. *skönt*
På tisdag ska vi till BVC för första gången, det ska bli intressant!
Vi har haft lite besök i veckan.
Av sina kusiner Simon & Wilma fick han detta:

Tuffa kläder & en liten träbil.

Av morfar, Arléne & gammelfarmor fick han detta:

Jättefina höstkläder & en gosig kanin!

Sen har min morbror Tobbe m.familj skickat detta till Vidar:

Tuffa jeans och en stickad tröja!

*Tack allihopa!**Jag älskar er mina buspojkar!*

050817

Nu har Vilgot äntligen blivit storebror och jag måste säga att han verkligen är världens goaste storebror i hela världen!! Han är så otroligt snäll, och fin mot Vidar att mitt hjärta smälter när jag ser dem tillsammans. "Han e fin lillejoj" utrbrister han emellan åt samtidigt som han ler "Vill pussa & schama han" (pussa & krama) är också ord vi ofta får höra, hihi! *myser*
Det kommer garanterat gå både upp och ner, man vet ju själv hur det är att ha syskon, hihi.... Men det känns så otroligt skönt att det börjar så fint! Du är underbar Vilgot!! Det märks att du är sååå stolt över din lillebror!
Måste visa vad Vilgot fick av Tove & Ubbe då de var här och hälsade på i helgen!

De hade köpt denna fina present till Vilgot då de kom för att gratta Vidars födelse. Ni är underbara! *tack Tove & Ubbe*

I måndags började dagiset igen. Vilgot ska gå där 15 timmar i veckan och eftersom han har varit hemma hela sommaren så tänkte jag att det kanske kunde bli lite småtufft att börja igen, att första tiden fick bli en "nyinksolning". Vi har pratat mycket om dagis i sommar för att det ska finnas med i tankarna och inte vet jag om det kanske är en av anledningarna till att det direkt fungerar hur bra som helst på dagis!?
Inte en tår, han springer direkt iväg och leker med alla barnen och man får lov att leta reda på honom bland leksakerna om man ska få säga hejdå, hihi! Fröknarna säger att han är så glad hela tiden och att han verkligen har mognat i sommar, det är verkligen kul att höra!

Tänk älskade lille plutt! Nu är du storebror!! Men en sak är säker, mammas och pappas lilla plutt, det kommer du alltid att vara!

Åh....vad gulligt....Måste bara skriva det... Vilgot sitter och tittar på Bollibompa och pappsen la för en stund sen in Vidar i sin säng. Nyss hörde jag Vilgot fråga pappa: "Var e lillejoj?" och pappa sa då att han låg i sin säng.
Hur gulligt är inte det....att Vilgot funderar över var lillebror är. *myser* Du är så go plutt!


Vilket litet gostroll Vidar är! Han är så otroligt lugn, det känns verkligen i hela kroppen att han är en harmonisk själ.
Han sover bra på nätterna och det är nästan så vi funderar över om han verkligen kan gråta!? Hihi.....vi kommer med all säkerhet få höra en massa skrik och gråt, så det är bara att njuta nu! *mys*

Igår då Vidar var 5 dagar så trillade äntligen navelstumpen av! Skönt att den är borta tycker jag...för den ser inte sådär jättekul ut tycker jag...=S....

Nu fungerar amningen kanonbra! Vidar tog ju bröstet på en gång så det har fungerat bra från början, men sen när vi kom hem rann det till ordentligt i brösten och Vidar fick svårt att ta tag i bröstet. En del till bröstpumpen var trasig och det fungerade verkligen inte att "handmjölka" så Jonas fick åka runt akut och leta reservdel till pumpen! Jag började få riktigt ont i ena bröstet.....*ajje*
Han hittade reservdelen på babyplanet och sen jag pumpade ur ordentligt så har alltså amningen fungerat hur bra som helst!
I måndags då vi var på SÖS får PKU-testet så vägdes Vidar samtidigt och det visade sig att han redan klättrat upp över sin födelsevikt så sköterskan skrattade och sa att det verkade som att Vidar åt både förrätt, varmrätt och efterrätt på en gång! Hihi!

Tove & Ubbe var här och hälsade på i helgen och de köpte detta jättesöta klädset till Vilgot! *tack Tove & Ubbe*


*Jag älskar er mina buspojkar!*


050816

Äntligen är han här, vårt efterlängtade knytte, Vilgot´s lillebror, lilla Vidar! Du är så efterlängtad, välkommen till oss!

Den 11/8 klockan 23:02 på kvällen föddes han efter en bra & snabb förlossning!
Värkarna satte igång runt 13-tiden på torsdagen, klockan 22:20 blev vi inskrivna på SÖS förlossning och 42 minuter senare, klockan 23:02 föddes vårt lilla knytte!
Jag var öppen 8 cm då vi kom in på förlossningen och barnmorksna sa att "det här är snart klart!" Jag hade svårt att tro det....hade ju ställt in mig på en jobbig natt ju....men hon hade så rätt så! (och det är jag viserligen glad för!) Efter några värkar stack de hål på fosterhinnan då vattnet ännu inte gått och då dröjde det inte förrän krystvärkarna kom igång och snart hade jag knyttet på mitt bröst! *underbart*
Kommer att skriva en mer berättande förlossningsberättelse och lägga ut här på hemmisen sen!

Vid lunch på lördagen den 13/8 kom vi hem och det var en underbar känsla att kliva in här hemma med hela familjen! Jag är sååååå lycklig!!! Vilgot är så stolt över sin lillebror och han pussar & kramar och myser jättemycket med honom. Vilgot är så snäll mot honom och verkar än så länge ta den här ändå väldigt stora omställningen med ro. *stolt över honom*

Det kanske kommer att dröja lite nu i början med skrivandet här på hemmisen. Men så småning om kommer jag förhoppningsvist igång lite mer igen. =)

*Puss älskade lillebror Vidar*