Arkiv 57
Familjebilder

Här kan ni se bilder från våra äventyr!
*Snöklinten sommaren 2006*

Denna sida är ägnad åt våra sommaräventyr hos barnen´s morfar & Arléne 3/7-10/7 2006!Trollskogen


Den 3/7 kom barnen´s morfar & Arléne och hämtade oss hos barnens mormor & Janne i Ryssa, nu skulle semestern fortsätta på Snöklinten i Ludvika!
Vi stannade till och besökte trollen på Sagostigen utanför Vansbro. Jättekul och spännande tyckte Vilgot som verkligen hade spanarögonen på sig och upptäckte vartenda troll i skogen!
Trollskogen


Man blir fikasugen när man har varit och hälsat på hos trollen, det kan jag lova!
Vilgot är schysst och bjussar fiskarna i vattnet på lite Tom & Jerry kex!
Snöklinten


I detta mysiga hus bor morfar & Arléne. Här tycker barnen om att leka och det finns gott om plats ute i den stora trädgården att springa omkring på! *mys*
Lek & bus


Full fart och såklart en massa bus då morfar är i farten!
Snickrar


Vilgot fick ett alldeles eget snickarbälte av morfar & Arléne och det är klart att det måste sågas och spikas ute i garaget med morfar då! En fin liten båt blev det som barnen kunde leka med i poolen!
Lekpark


Medans Arléne var hos frisören, så gick vi andra till en stooooooor klätterställning. Gissa om Vilgot tyckte det var skoj! Vilgot åkte helt själv i den stora rutchkanan som är som ett rör, modigt tycker jag! Jämför mot vår vagn på bilden så inser man hur hög & lång rutchkanan är.... och där sprnag Vilgot och åkte om och om och om igen!
Pool


Skönt att svalka sig i poolen när det är varmt!
Gungar


Det är skoj att gunga! Morfar passar på att gunga lite han med då barnbarnen är på besök, hihi!!
Klippa gräsmattan


Då morfar ska klippa gräsmattan är det klart att Vilgot ska vara med med sin lilla gräsklippare!
På med hörselskydden sen är det bara att klippa så nära morfar´s gräsklippare man bara kan, hihi.....
Hänggunga


Skönt att vila i hänggungan då man har klippt gräsmattan!
Hänggunga


Vidar har en rolig mysstund i hänggungan, hihi!!
Äntligen


Äntligen har papsen kommit! Vi har inte träffats på 10 dagar och barnen är helt överlyckliga över att ha sin älskade papselapps nära igen (jag med såklart!!).
Smultronpromenad


Vilgot och jag är ute på smultronjakt! *mums*
Norberg


I Norberg i Västmanland har jag mina rötter, här bodde jag mina 12 första år. Vi hade en "Norbergsdag" då jag visade Jonas & barnen vart jag växt upp någonstans.
Det var en helt underbar dag och väldigt känslosam för min del! Jag har så mycket underbara minnen från Norberg och när man går omkring och känner alla dessa minnen & känslor i rätt miljö, då kan det vara svårt att hålla tillbaka en och annan tår.....
Vi flyttade från Norberg efter det att mina föräldrar hade separerat, så det enda jag egentligen inte tycker om med Norberg....är att jag flyttade därifrån.....saknar det på något sätt.
Huset


Detta är mitt barndomshem.
Jag tog mod till mig att gå in på gården och prata med dem som bor där nu. Det är samma som bor kvar där nu, som köpte huset av oss, så pappan i huset visste vem jag var! Han berättade att alla blommor och växter som mina föräldrar hade satt finns kvar och att jag gärna fick gå runt och minnas.....
Ojojoj vilken känsla det var.....det var verkligen speciellt!! Mitt älskade äppelträd som jag brukade leka under stod kvar, när jag såg trädet kunde jag inte hålla tillbaka tårarna....
Björkarna som vi hade koja under, alla underbara blommor som efter alla dessa år fortfarande bloomade på samma ställe! Det kändes nästan overkligen att jag nu gick omkring här igen, så långt senare i livet, men ändå kändes det som om det var igår jag bodde där.....konstig känsla! Det var sig verkligen likt! Lite xtra "krusiduller" på huset och lite odlingsland var borta och större delan av hundgården var borta. Ja...hundgården ja......så här såg den ut nu:

Lite som ett "hej kom och hjälp mig" men när jag såg denna lilla sparade del kom alla minnena framrusande och jag kunde nästan se hundarna framför mig. Micki, Hazen, Handy, Emil, Ida, Bolla, Britta, Basse, Aira....ja, listan kan göras lång. Vi hade många fina hundar (Sebirian Husky´s)! Och alla söta valparna.....*mys*.....några föddes till och med i mitt sovrum, hihi!

Detta är alltså vägen utanför huset, vägen där jag lärde mig cykla, vägen där jag fick första skrubbsåret (och andra & tredje & fjärde och femtielfte....) Vägen där jag lekt som barn!

*Tack snälla för att jag fick återuppleva mitt barndomshem! Det betyder massor!*
Skolan


Här gick jag i skolan från årskurs 1-6!
Norn


Här har jag badat många, många gånger, sjön Norn i Norberg! Vi hade med oss matsäck och åkte såklart dit och badade och hade det så himla mysigt!!
*Tack Jonas, Vilgot & Vidar för att ni upplevde den här dagen med mig, det betyder massor!!!*
Gammelfarmor


Efter "Norbergsdagen" åkte vi till Fagersta och hälsade på hos barnens gammelfarmor. *mys*
Promenad


Tillbaka på Snöklinten.
Vi tar en skön promenad och ser en låtsasälg, äter blåbär och hittar en groda! *skoj*
När vi är på väg hem mot morfar & Arléne ringer morfar och säger att de glömde titta i brevlådan och undrar om vi kan göra det.....och i brevlådan ligger det ett brev till Vilgot & Vidar från trollen på Sagostigen!

Trollen har skickat ett Bamsevykort och en bamsetidning till barnen, hihi!!
Gissa om Vilgot var glad och berättar för morfar & Arléne vad som har hänt. Hihi!
Härkaudden


Vi besöker barnen´s morfars bror Bengt & hans fru Anita vid deras sommarställe!
Dom har det verkligen så himla härligt där, ett riktigt drömställe!
Härkaudden


Det finns massor med skoj för barnen att leka och pyssla med där. Lite mys med morfar hinns såklart också med!
Härkaudden


Det är klart att det badas och leks vid vattnet när man är vid sjön! Vidar njuter!
Härkaudden


Vilgot myser vid vattnet och en liten andfamilj kommer på besök! *mys*
Härkaudden


Andungarna kom ända upp till huset och hälsade på. En andunge verkade tro att Arlénes rödmålade tånaglar var något ätbart, hihi!
Härkaudden


Bengt, Vilgot & papsen for iväg på en liten fisketur och det blev fiskelycka! Vilgot var såååå stolt när han kom tillbaka. Han hade metat & fått hjälpa Bengt att dra upp fisken!
Vilgot berättade att: "Bengt var bra, men att pappa var inte så bra på att fiska.....". Hihi!
Grillar


Sista kvällen innan vi ska åka hem till Sthlm igen. Vi grillar och myser och självklart så grillade vi även abborarna som Vilgot fiskade kvällen innan!

Men....vart tog de vägen, hihi.....det blev inte mycket kvar av dem och Vilgot blev lite besviken på att de tog slut så snabbt, det var ju gott!!!


Tack morfar & Arléne för en underbar semester på Snöklinten!!