Arkiv 65
Familjebilder

Här kan ni se bilder från våra äventyr!
Lite bilder på goskilarna!Jag skulle försöka ta kort på dessa två busfrön en dag och det var lättare sagt än gjort, hihi!!!
Men tillsist fick jag till ett par bilder där dom faktiskt satt still!
De fina tröjorna har de fått av deras gammelfarmor! *Tack*Sen fick jag vara med på kort också, hihi.....
Jag ställde kameran i fönstret, gjorde så att kameran skulle ta kort själv efter en liten stund, sen var det fullt ös!!
Fånga i barn som skrattade och busade, sätta sig i stolen och säga "Fidifiiiiii" (vårt alternativ till omelett)
Pust! Jag var alldeles svettig tillslut, hihi. Men skoj hade vi och det är ju det viktigaste och det tycker jag också att man ser att vi har på bilderna! *go och glad*
11/2 -07 Dino!


Vilgot har kommit in i en "dinosaurieepok". Idag skapade han dinosauriernas land i vardagsrummet!
10/2 -07 Busigt!


Vilgot fick ta en liten "timeout" då han får så´na hostattacker (har astma) då han röjer runt krasslig här hemma.
Vilgot låg och vred sig på golvet, rullade runt, vilade, rullade runt, vilade osv osv.
Jätteskoj tyckte lillebror som hela tiden försökte sätta sig på Vilgot´s rygg samtidigt som han gnäggade som en häst, hihi! Inte helt lätt för Vilgot att ta en "Time out" då..... *BusVidar*
8/2 -07 Potta!


Vidar sitter på pottan för första gången!!
Han har inte visat pottan något större intresse förut, den har näst intill varit heeeeelt ointressant! Men inte idag!
Lyckan var total hos Vidar när han gång, på gång, på gång satte sig på pottan, tittade ner för att se om det hände något, men nej, det gjorde det inte, men skoj var det! Och mamsen och papsen och storebror var ju så jätteglad hela tiden också, så det är klart att Vidar tyckte detta var jätteskoj! Hihi!!
*Härligt jobbat Vidar!*
8/2 -07 Pysselkille!


Vilgot har alltid tyckt om att pyssla. Nu när jag har sorterat ALLT i klädgarderoben så har han fått två egna pysselhyllor som är markerade med gul (eftersom han älskar gult!) ettikett och en stjärna. Allt som finns på dessa två hyllor kan han själv ta fram när han känner sig pysselsugen! Han har en pall så han själv kan nå (men inte lillebror!).

Innan så har han alltid fått lov att fråga om han till exempel ville måla med vattenfärg, så att jag eller Jonas kunde hjälpa honom att ta fram sakerna då de legat där han själv inte kunnat nå sakerna. Men nu kan han själv bestämma när han vill måla och då ta fram sakerna själv. Då är det bara att gå in och kika på de "gula hyllorna" och leta reda på korgen där det står "MÅLA", på samma etikett har jag ritat en vattenfärgpalett pch pensel, så han ska kunna lära sig var han hittar de olika sakerna.
Gissa om han är glad och stolt över detta. Det märks att han känner sig "stor" som kan och får själv!
Genom detta får han ju mer ansvar och kan också enkelt plocka bort efter sig när han är klar!
Så nu pysslas det som aldrig förr här hemma, hihi!!

Det här gav Vilgot mig! Så himla fint tycker jag! Jag märkte inte ens när han tog fram pysselsakerna, jag såg efter ett tag hur han satt i köket och klippte och klistrade och jag lät honom sitta där i lugn och ro. Efter ett tag ropade han på mig och visade mig sitt konstverk som var till mig! *glad*
Han har klistrat guldhjärtan på en träcirkel. Han tog glittersnöre och klippte av olika längder och satt ner i träkrukan så att det blev som en blomma. Han la två spegelglas under krukan och där stod det, det vackra konstverket från min älskade son!
Tack Vilgot, jag blev såååå glad och rörd över detta!! Goseplutt, jag älskar dig så mycket!! *Tack*


Detta underbara konstverk har jag nu står i mitt dataskåp vid lampan bredvid ramen med korten på barnen.
Såååå himla fint blev det! Tack älskade plutt!


Här är ytterligare en pysselsak som han gjort som vi har skickat till Bolibompa.

Han har ritat Markus från Bolimpompa då han är i TV:n och sen klistrat på glittersnöre. Sen undrade han hur Markus kommer in i TV:n och hur Vilgot kan se honom hemma hos sig, så det frågade vi på baksidan av teckningen och så har vi som sagt skickat det till Markus på Bolibompa! Gulligt tycker jag!

Hmmm....ser ju rätt rörigt ut på bilderna från klädgarderoben ändå för att det är så MYCKET saker...men tro mig, det ÄR ordning och reda där! =D
8/2 -07 Chokladbollar!


Vilgot är hemma och är krasslig och då kan man alltid passa på och baka lite!! Mums!!
8/2 -07 Kompisar!


Dessa två kompisar är precis som syskon. Ena sekunden kivas dom om något, till exempel som här på bilden.....vem ska ha kakan som Ellen håller i!? Ellen eller Vilgot....Vilgot eller Ellen? Att det ligger fler kakor på fatet, det spelar minsan ingen roll! Nu handlar det BARA om kakan som Ellen håller i!
I nästa sekund står dom och skrattar och dansar runt i ring hand i hand!! Dom är bara för roliga!! Hihi!! =D

Ellen har en lillebror som heter Fredrik och Vidar tyckte det var såååå kul med honom. Han var så otroligt försiktig med honom, hämtade saker till honom och han sprang till och med iväg och hämtade sin käraste sak, sin "Nin" (gosekaninen som är hans allt!). Han räckte fram "Ninen" mot Fredrik och verkade verkligen vilja att han skulle få känna hur mysigt det är med "Ninen", så gulligt!!
Han bjöd till och med på sin egen napp, hihi! Sen ville han ligga bredvid honom och han hade ständigt ett leende på läpparna när han var runt Fredrik. Han kände nog att han inte var minst längre och ville ge honom den kärlek som Vilgot brukar ge till Vidar!
Som min mamma alltid säger "Man behandlar andra som man blir behandlad själv"
Strömavbrott!


Det har varit några strömavbrott senaste tiden, men tro inte att vi gråter en massa för det! Det finns ju massor med spännande saker att göra! Till exempel görs figurer på väggen i ficklampans sken! *Spääääänande*
29/1 -07 Snö!

Äntligen har snön kommit!! Gissa om vi njuter av det varenda dag! Vi åker pulka, bob, stjärtlapp, kastar snöbollar, har snöbrottning, vi har hur kul som helst, hihi! Det har inte varit någon bra "snögubbesnö" än, men så fort det blir det då ska vi göra snögubbar!En dag var morbror Jonatan & Sujitra med i pulkabacken också, vi hade verkligen jätteskoj! Det var halvt livsfarligt i pulkabacken med "vuxna barn" som kastade sig nerför backen med buller och bång! Det blev några vurpor och krockar med träd, hihi! Men SKOJ hade vi, Vilgot hade ständigt ett leende på läpparna. *mys*
23/1 -07 Världens bästa Jonatan!


Jag låg dunderförkyld i soffan på kvällen och mådde bara såååå pyton, då ringde min käre bror som sa till mig att jag skulle gå ut till porten om två minuter, så skulle jag få något! Jag stod utanför porten efter 20 sekunder, hihi.....och där kom han gående, men nybakat bröd!! Min älskade bror hade bakat jättegott bröd i lergrytan!
Detta gjorde verkligen susen, man glömde nästan bort dundeförkylningen för en stund. Så det blev te och nybakad smörgås den kvällen, mys!!!
Sen på morgonen så dukade jag fram det nybakade brödet till två glada killar!
*tack Jonatan*
20/1 -07 Kalas!


Vi hade ett litet "försenat julkalas" hemma hos oss med barnens morfar, Arléne och gammelfarmor som vi inte hunnit träffa i jul.
Men istället för julmat åt vi en god fläskfilé & grönsakswook och ris och glass, grädde och persika till efterätt, mums!
*Tack för alla fina klappar!*
17/1 -07 Kompisar!


Idag var Vilgot´s kompis Ellen här och hälsade på. De hade så skoj och ritade, lekte med lego och byggde koja!
Vidar fick också vara med i kojan till hans stora lycka!
14/1 -07 Bakning!


Idag passade vi på att ha en bakdag då det var så ruggigt väder ute.
Båda barnen var såklart med och bakade. Vilgot har verkligen koll på hur man gör bullar och Vidar håller på att lära sig för fulla muggar.
Se så glad och mjölig han var då han hade bakat klart, hihi! *mys*
Papsen skulle ta av honom förklädet, men den lille buskillen hann smita iväg och kastade sig i den vinröda soffan i allrummet. Blev ett mjöligt "Vidaravtryck, men två mjöliga händer på vardera sida" i soffan.... *bus*

Vi bakade tre sorters bullar. Kanelbullar, mandelmassabullar och vaniljbullar. (Därav de olika formerna på bullarna för att vi ska kunna hålla isär sorterna!)
Vilgot´s bullar blev små miniatyrbullar, jättesöta tycker jag!! Han är verkligen en liten bagare vår plutt!


Det blev även matbröd bakat idag. Mörkt lantbröd. *gott*
Ska unna mig en skiva nybakat bröd till kvällsteét sen.....*mums*...
14/1 -07 Musik!


Vilgot gillar verkligen musik och spelar gärna på orgeln, gitarren, munspelet och flöjten.
Han har lärt sig att spela "Blinka lilla stjärna" på orgeln!! *stolt mamma*
14/1 -07 Bevis!


Vilgot frågade om han fick låna kameran och det fick han. Detta är resultatet av det....hihi...bevisbilder på att det faktiskt var lillebror som hade hällt ut salta pinnarna på golvet!! =D
14/1 -07 Hjälpsam!


Vilgot är hjälpsam och hjälper mer än gärna lillebror då han vill åka på motorcykeln.
Vidar kan inte riktigt trycka ner foten på gaspedalen, men då kommer storebror och hjälper till och gasar och styr.
*goskillarna*
10/1 -07 Dagiskille!

Idag var det första inskolningen på dagis och det är klart man är så här glad då! *goskille*

10/1 -07 Puss!


Lite bus och gos med mamsen finns det alltid tid för!
Puss mamma!
*Puss på dig med älskade Vidar!*