Arkiv 68
Familjebilder

Här kan ni se bilder från våra äventyr!
6-9/4-07 Påskhelgen!

Vi har varit uppe hos barnen´s morfar & Arléne hela påskhelgen och haft det jättemysigt!!
Både Vilgot & papsen blev gartulerade i efterskott, då de ju fyllt år och det blev paketöppning till Vilgot´s stora lycka! Jo, papsen trivdes också bra med att få öppna paket, hihi.....Jag måste få säga att vi haft himla tur med vädret. Visst har det varit lite småkyligt och småblåst lite, men vi blev faktiskt himla bortskämda med solsken!Vilgot och Vidar spelade fotboll, åkte traktor och åkte rutchkana nerför matkällarens tak. Det blev ett ordentligt glid nerför gräset på matkällaren, hihi!

Lördag morgon.
Påsktuppen har varit här!! Lyckan var total hos två killar när de upptäckte sina påskägg, och vad som fanns i äggen.....Under lördag förmiddag begav vi oss iväg på lite bergsklättring! Det var så härligt att få komma ut i skogen och att sen få komma upp till toppen och njuta av utsikten, underbart!! Förstå att bo så här......*drömmer*.....Vidar var en så duktig liten bergsklättrare och när vi var uppe på toppen så tror jag bestämt att det var vårskriket som Vidar gav oss, hihihi!!På vägen ner till bilen såg vi typ en miljon myror som vaknat till liv. Man såg knappt myrstacken, den var totalt täckt av arbetssamma myror. Såg lite läskigt ut tycker jag..... *burr*...
Efter att ha varit ute på äventur (bergsklättringen) så var det underbart att få sätta sig vid ett fint påskbord när vi kom hem! Tack Arléne för den underbara maten!Mätta och belåtna gick vi ut på en promenad. Solen sken och det var sååå skönt! Sen från ingenstans så började det att hagla lite lätt! Snacka om aprilväder! Men barnen tyckte det var skoj, Vilgot försökte fånga haglet i munnen. =DNär vi kom hem från promenaden så fanns det helt plötsligt plats fär lite efterrätt i magen!
Glass, grädde, persikohalvor och chokladsås, mums!På kvällen var det dags för buskillarna att ta sig ett litet påskbad, men först så hade dom ett litet nakenfisrace!!Under söndagen så åkte vi ut till Bengt (barnens morfar´s bror) & Anita och deras stuga.
Där var det fullt hus då deras barn med familjer var på visit. Vi var 18 personer i deras stuga! Man kan säga att det blev lite av en tremänninträff! Vilgot & Vidar lekte och hade skoj med sina tremänningar Joel, Isak, Olivia och Sofia. Dom är i samma ålder allihopa, så dom hittade verkligen varandra och hade så kul!

När vi vaknade på måndag morgon låg det ett tunt snötäckte överallt och det fanns som oftast lite snö i luften som for omkring.
Idag var det hemresans dag, men under förmiddagen så passade vi på att gå ut och leka lite i den lilla snö som fanns!Tack morfar & Arléne för en underbar helg! Vi har haft det så himla mysigt & trevligt!!
Kramar i massor från oss!!!

5/4-07 Vårblommor!


Äntligen har vi fått plocka vitsippor, som Vilgot har väntat!
"Mamma när kommer vitsipporna!?" har vi hört här hemma ett bra tag nu, hihi!
Idag tog vi en underbar promenad och hittade massor med vitsippor och blåsippor. Vilgot var mycket noga med att se till att det inte plockades några blåsippor. Vi pratade om vad "fridlyst" är och Vilgot förstod på en gång vikten av det.
Nu har vi en fin bukett med vitsippor på köksbordet, tack Vilgot!
5/4-07 Inte längre pulkabacke!


Vidar gick längst upp i "pulkabacken" satte sig på rumpan och vände sig om och lade sig på magen och försökte åka ner baklänges. Precis som han gjorde i vintras då det var snö i backen, hihi!
Efter att han puttat sig ner en bit vände han sig om och tittade på mig med frågande ögon. Det var som om han funderade över vad som hade hänt i backen sen sist, vart tog pulkabacken vägen!? *goskrutt*
5/4-07 Ritar!


Vilgot och Vidar sitter i köket och ritar. Jag frågar Vilgot vem han ritar till och svaret jag fick var ju självklart!
"Till påsktyppen såklart! Så att jag får påskägg!" Hihi.....
5/4-07 Påskpynt!


Lite påskpyntat har det blivit inne iallafall. Jag har inte satt upp "påskgardiner" och så, men lite kycklingar, höns, tuppar & två påskkärringar har fått flytta upp från källaren iallafall.
Vilgot fick välja om vi skulle göra iordning påskris ute i krukorna eller om vi skulle påskpynta äppelträdet. Han valde äppelträdet!


Påskärringen Julia kom förbi och hälsade på!