Arkiv 70
Familjebilder

Här kan ni se bilder från våra äventyr!
Hej!

Det är exakt två månader sen som jag la upp några bilder här på bildsidan. Har svårt att tro att det gått två hela månader! Jag har medvetet lagt sidan lite åt sidan för att det helt enkelt kännts mest rätt så under den här perioden. Jag har nog behövt en liten paus. Och tiden? Kan man beställa tid eller? Nu när Jonas & jag båda jobbar heltid så finns det såklart inte lika mycket tid.
Jonas & jag jobbar ju båda heltid och har man två barn, ja, då är det lätt att tiden bara försvinner, hihi!

Jaja, nu har jag setat och fixat och trixat med lite bilder ett par kvällar. Tänkte jag kunde visa lite vad vi haft för oss iallafall för den nyfikne. =D

Och du....om du är här och kikar & läser, skriv gärna lite i gästboken, det är alltid skoj för mig att veta vilka som varit här.


När våren kom smygande så har vi såklart passat på att vara ute massor, Vilgot planterade sina frön, som ska växa till en blommande bönplanta & Vidar som vill att blommorna skulle börja växa, passade såklart på att hjälpa till med vattningen.När barnens mormor fyllde år så åkte vi såklart upp till Dalarna. *Hurra för dig mormor*
I kuddfodralen låg påsar med bullar. Kanelbullar i ena påsen & mandelmassa/vaniljbullar i andra! *mums*Det är klart att man måste gå till båthusplatsen när man är hos mormor & Janne. Barnen myser vid vattnet (som stod vääääldigt lågt!), så vi passade på att rensa lite på bottnen!Eftersom det var Valborg denna helg så åkte vi ut till Sollerön för att traditionsenligt fira våren välkommen!
(Vattnet brukar gå ända upp mot gräskanten!)

Vi myser vi Siljan och kastar "macka" innan elden tänds och barnen somnar gott i syskonvagnen. *mys*Vilgot passade på att få vattkoppor när vi var i Dalarna, men han kom väldigt lindrigt undan, han fick endast 12 vattkoppor! Vi var till och med osäkra på om det var det han hade, men en läkare sa att om lillebror får vattkoppor om två veckor så jag vi räkna med att Vilgot haft det.
Exakt två veckor senare såg det ut så här....Prickig från topp till tå! Här hade prickarna bara börjat komma, så här ser han ändå bra ut mot när det var som mest prickigt! Till och med blåsor under fötterna och i rumpan....*stackars*
En sak som jag tycker är läbbig....det är att det sägs att de har MINST lika många vattkoppor i kroppen som utanpå!
Två veckor fick lillskrutten vara hemma från dagis innan han blev frisk, nu fyra veckor efteråt har han fortfarande röda fläckar där blåsorna varit, så det tar tid.......

När det blev lite skönare ute oljade vi in altanen & trappan och sen tog vi fram utemöblerna. *härligt*
Jag passade på att fixa i ordning lite i en hörna. Alltid hittar man på något nytt litet renoveringsprojekt och det är ju så skoj & få fixa & dona!Äppelträdet stod i full blom.............ja, hela trädgården började sprudla av försommarvärmen! *underbart*Vilgot´s fotbollskläder åkte fram och Vilgot bestämde sig för att han skulle spela fotboll hela sommaren!När det börjar bli sommar så är det klart man måste ha picknick!
Sagt och gjort, vi packade stora picknickväskan och åkte till Skansen där vi hade en superhärlig dag!

När vi hade kikat runt på allt och haft picknick så somnade Vidar gott i vagnen och Vilgot fick leka lite på Skansens lilla Tivoli.


Vi åkte båten från och till Skansen till barnens stora förtjusning och jag passade (såklart) på att ta ett kort på hela familjen på båten när vi var på väg från Skansen.

Här hemma på skrivbordet bredvid godings dator så har han en ram med ett kort på oss när vi precis hade träffats för tio (!!!) år sedan. Bakom det kortet har jag skrivit: "Båt från Skansen - Älsklingar"Många picknickar blir det när det börjar bli sommar!
En dag hade vi picknick på dagis tillsammans med alla barn och deras föräldrar, det var skoj!
Vilgot & hans bästa kompis Ellen satt och mumsade ihop och morgonen efter så sa Vilgot till mig när han vaknade:
"Tack för picknicken mamma!" *mys* Behöver jag säga att han fullkomligt älskar att ha picknick!? =DSjälvklart har vi återinvigt grillen iår igen! Barnens morbor Jonatan & hans Sujitra var med på premiären.Varje år annordnar dom "Medeltidsdagen" ute vid Tyresö Slott där det är såååå fint!
Iår var vi där med barnen´s farmor och Vilgot´s bästa kompis Ellen, och henns lillebror & mamma.
Där finns marknadsstånd och en massa skoj för barnen att pyssla med. Dom kan baka bröd, måla svärd, dubbas till riddare, dom kan rida och det spelas teater om den "Dansande björnen".Tornerspel finns det också!
Vilgot & Ellen (prinsen och prinsessan....nja...Vilgot ville helst bli kallad för kung, hihi....), stod och såg på riddarna och deras stora hästar.Lite tissel & tassel hinner man förstås också med, hihi!Jag tänkte försöka ta kort på den lille riddaren och hans prinsessa och jag frågade om dom kunde stå stilla......men hur gör man egentligen det, så riddare måste man ju ständigt vara på sin vakt och en liten prinsessa har ju också en massa viktiga små rörelser för sig hela tiden..... så när den ena stod still, så gjorde ju inte den andre det, hihi.....


Tur man har photoshop, så kan man få ihop sin lilla bild ändå. *blink*Äntligen har vi tagit fram poolen. Gissa om Vilgot har längtat!
Grannbarnen stod till och med på kö här hemma då poolen skulle pumpas upp. Och Vidar han satt och väntade på hinkkanten och plaskade med fötterna i vattnet där i väntan på att poolen skulle bli klar, hihi.
"Bada!" utbrast han hela tiden.Vilken lycka när det var baddags!
Vilgot, Vidar och kompisarna Ellen & Ludwig var med och tog årets första dopp i poolen. *skönt*När man har badat är det så skönt att få en mysig handduk omkring sig och få fika på kakor & bullar (som mamsen bakat kvällen innan, mums)!
Då är det sommar!Är det sommar, då är det klart att det ska badas! Barnens kusin Wilma fyllde sju år och vi åkte dit och fick ett riktigt badkalas!


Vi njuter och har det bra, det är så skönt att sommaren är här.
Barnen leker såklart mer ute än inne och det är en massa skoj med kompisar hela tiden.TREVLIG SOMMAR!