Arkiv 72

Familjebilder

Här kan ni se bilder från våra äventyr!
(070803)

Idag har det mest regnat, så vad passar då inte bättre än att baka bullar!Vilgot & Vidar njöt i fulla drag, det här var minsan skoj! Och fina russinbullar (med massor med russin i!) blev resultatet!Med två så duktiga hjälpredor så hann det till och med bakas lite kakor!(070802)

Vi hade en heldag ute i Skärgården då vi åkte ut till Ingmarsö och hälsade på barnens kusiner Simon & Wilma.

En spännande resa för barnen då det blev både buss- tunnelbana OCH båtfärd!Vi åkte förbi detta gigantiska Fartyg "Star Princess" också!
Det är 290 meter långt!!
Det finns teater, flera pooler, gym, spa, resturanger, jacuzzi, bibliotek, kasino och många hytter har egna balkonger ombord på detta brittiska fartyg !Huset låg så mysigt, mitt ute i skogen med härlig utsikt över vattnet!Runt huset fanns det blåbär så långt ögat nådde till barnens (och vår!) lycka!Det är inte helt lätt att hålla balansen i skogen när man är liten och blåbärsbuskarna blir som små träd, hihi!!


Vidar & papsen myser nere vid vattnet. Det är ju så roligt att kasta stenar & kottar i vattnet! (evighetsprojekt) *mys*Det är klart att det badades också, trots att det var kallt i vattnet.
Vidar är INTE den som bangar...."Ba...ba...ba...ba...baddaaaaa me...me....me...meja!" stammar Vidar frussen när vi tycker att det är dags att gå upp.Det är dags att åka hem snart, men det är klart att Vidar hinner busa med farbror Johan lite innan båten kommer!Resan hem tig nästan 3 ½ timmar, Vidar somnade efter 1 ½ timme och sov sen hela resan hem och Vilgot & papsen lekte roliga lekar med plastmuggar, pappersbitar & sugrör, hihi!

(070716-22)

Vår gemensamma semestervecka!
Tyvärr blev det inte mer än en gemensam semestervecka i år. Det är mycket som ska gå ihop,jobb, dagis, & ekonomi. Nästa år kommer garanterat att bli annorlunda, då kommer vi att ha många fler veckor än så ihop.

Här är lite från allt mys vi haft för oss under vår semestervecka. *mys*


En dag träffade vi barnens kusiner Simon & Wilma med familj vid Flatenbadet. Vi hade en jättehärlig dag tillsammans och det lektes, badades och fikades!Efter att ha varit på stranden i tre timmar gick vi upp till minigolfbanan och åt glass och spelade minigolf. Vilgot var riktigt duktig och lillebror var inte sen med att prova på!
Vi har hunnit med ett besök på Barnadiset också, det var skoj! Förutom när mamsen hoppade i ett torn så att luften gick ur.....bokstavligt talat! Men det skulle tydligen visst hålla för vuxna, det var något som inte satt i som det skulle.....sa dom.....hihi..... och det tänker jag tro på! =DNär man leker och har skoj så är det klart att man blir både supertrött och vrålhungrig!!
En dag höll vi nästan på att blåsa bort och dom kom vi på den roliga i den med att flyga drake!
Vilgot´s kompis Ludwig följde med ner till ett stort grönområde som ligger fem minuter´s promenad hemifrån.
Det är klart att lillebror ska flyga drake. Han var riktigt duktig och hade verkligen kul!! Vidar stod och log hela tiden och drog i linan upp och ner, han hade ju sett hur pappa gjort!
När det inte flögs drake så passade barnen på att äta hallon & körsbär. Vilgot & Ludwig tillbringade mer tid i körsbärsträdet än med drakflyning faktiskt. Vilgot & Ludwig plockade ner körsbär och hallon till Vidar som stod på marken och sa "Meja! meja hallo!! (Mera hallon) *mys*
Om det inte klättras i träd så kan det alltid cyklas! Full fart framåt!Vi har varit hemma hela semesterveckan och det har varit riktigt skönt. Man måste faktiskt inte alltid åka iväg när man har semester och nu när vi bara hade en vecka ihop, så var det givet att bara vara hemma och mysa tillsamans.
Barnen har mått så bra och lekt med kompisar & alla leksakerna. Vidar leker såklart helst med sina bilar!Fast det är klart, det är ju skoj att leka med kompisen Elias i lekparken också!
Tänk vad svårt det är att låta bli att pilla i näsan........det är ju verkligen stört omöjligt!
En av dagarna så kunde jag först inte se Vilgot, men så upptäckte jag honom i vår pil(l)-buske. Jag smög fram och tog ett "bevis-kort" och sen tog jag ett kort där han upptäckte mig!
Med stora förvånade ögon sa han till mig, lite smått frustrerad:
"Mamma, hur kan du se allt!!??"
Han fick svaret:
Det är bara så, mammor ser allt, det är lika bra att du lär dig det. *blink*
(Det svaret tyckte han inte om.....)Bada är skoj, speciellt när man får bada med pappa och hälla vatten på hans huvud! Vidar skrattade så det blev "hela havet stormar" i badkaret, hihihi! *mysigt*Morgonen den 21 juli-07 började Vilgot att cykelträna utan stödhjul, han var så himla duktig och efter att fått höra att han skulle få en guldmedalj den dagen han kunde cykla alldeles själv utan stödhjul då satte järnviljan & tron på sig själv igång med besked!

Samma dag, men under eftermiddagen såg det ut så här!Världens gladaste, stoltaste & lyckligaste kille på gården kan jag lova! På en dag lärde sig Vilgot att cykla utan stödhjul & jag kan lova att även mamma & pappa är världens stoltaste!

*Du är så duktig Vilgot*
Morgonen därpå vaknade någon klockan sex på morgonen, men guldmedaljen bredvid sig i sängen. Vilgot kom in till Jonas & mig och sa med ett stort leende på läpparna:
"Jag vill ute och cykla nu, får jag det!?" *lycka*


(Ca två veckor efter Vilgot lärde sig cykla utan stödhjul fick han en ny cykel. Vilgot valde denna gula fina cykel!)(070711-15)

Barnen´s moster Jennie och hennes kille Pär har varit hos oss några dagar och vi har verkligen haft det så himla mysigt!
Åh vad jag tycker att det är trist att vi bor så långt ifrån varandra.....
Dessa dagar som vi nu har haft kommer jag att leva på länge!

*Tack för jättetrevliga dagar*


Det är klart att det blir lite bygge med lego (som är från när vi vuxna var små!)! Skoj tycker både barn & vuxna! Men när barnen har tröttnat, vilka sitter kvar då....? Hihi.....
Pär byggde ett hus på hjul och Jennie ett hus med liten trädgård. *mysigt*Vidar & moster Jennie har lite kvällsmys.
Vidar läser kvällssaga för Jennie, "Popbilen" såklart! ("Här kommer sopbilen")

Barnen´s morbror Jonatan & Sujitra kom ner till oss en kväll för att grilla och umgås!
Det var första gången vi tre syskon var samlade tillsammans utan våra föräldrar. Det kändes speciellt på något sätt och så himla vuxet.....vadå är vi vuxna nu? Hihi.....
Coola killar i coola solglasögon som barnen har fått från morbror Jonatan & Sujitra! *tack*Vi tog en lång skön promenad till Tyresta Nationalpark och matade änderna.
En andmamma och hennes två små ungar kom också och ville ha mat.Goding myser intill vattnet. *älskar*
Om man av någon aneldning är lite uppe i varv, så försvinner det direkt när man kommer ut i skogen!
Lugnet smittar verkligen av sig! *underbart*
Vi gick ner till Nyfors också! Det är så vacker med allt vatten som forsar fram.Det är inte bara forsen som är vacker, naturen är fullkomlig underbar!Skogstrollet Vidar leker tittut med Pär mellan trädstammarna & lever bus så papsen måste gå hack i häl, hihi!Ja, kan man göra annat än att njuta i detta vackra!? *myser*Vilgot & Pär finner ro.Många svampar är det!
Jennie & jag var inte sena med att fotografera. Pär kallade oss för systrarna FotoGr(a)af.
Hihi!
Ja, jag kan tänka mig att alla har sett en ticka, men hela trädet var fullt av dem. Jättefint!