Arkiv 75

Familjebilder

Här kan ni se bilder från våra äventyr!

Äntligen lite bilder!

Jag har så mycket fina höstbilder som jag inte lagt upp här, men det känns lite sent att visa en massa höst nu när det precis varit jul och nyår, hihi!
Så det som jag lägger upp nu är enbart jul- och nyårsinspirerat!

Vi började med att baka en massa gott den första advent.
Under lördagen bakade vi en massa lussebullar, mums!
Det blev både klassiska lussebullar och lussebullsknyten med mandelmassa i, supersmarrigt!

Vidar bakade på sitt sätt, med andra ord....mest äta, hihi! Medans storebror är fullt koncentrerad på att verkligen baka! *mys*Under söndagen var det dags för pepparkaksbakning. Jag hade gjort iordning degen på fredagskvällen, så nu var det dags!
Det blev en massa pepparkaksfigurer som vi fyllde en stoooor burk med!Inte nog med pepparkaksfigurer, det blev stora pepparkakshjärtan och ett pepparkakshus också.Tyvärr har ventilationen pajjat i vårt hyreshus, så vi har dragits med en massa fukt som gjorde att pepparkakshuset och hjärtanen mjuknade och krasade ihop efter ett tag. JÄTTETRIST! Blev riktigt ledsen faktiskt....... Vi som hade gjort så fint.........
Men vi hade det fint ett tag iallafall, om man nu ska tänka positivt. =)


Barnen har lussat för oss på dagis också. Dom var ute iår, jättefint (och kallt!). Vidar ville absolut inte vara med i luciatåget, nej, vår minsta tomtenisse ville bara gosa i papsens famn! *mys*
Innan vi for upp till morfar & Arléne i Dalarna för att fira jul så klädde vi vår egen julgran! Barnen var verkligen engagerade och Vilgot var så himla lycklig, för gissa om han har längtat såååå efter att få ta fram julgranen!Juldagarna firade vi i Ludvika hos barnen´s morfar & Arléne. Jätteskönt att få komma iväg några dagar och bara koppla av i juletider!
Vi kopplade verkligen av och lät dagarna erbjuda det dom ville. När vi var ute och strosade i skogen såg jag "Snöklintstrollet" och lyckades fånga det på bild! Men Vilgot var för upptagen för att se det, han hade ju fullt sjå att hitta de bästa pinnarna!Arléne fyllde år dagen innan jul *hurra för dig Arléne* och barnens morfar gjorde såklart den obligatoriska tomtetårtan! *mums*Julaftons morgon!

Nere i köket hittade barnen två stora sockor med julklappar i! Lyckan var total!
Vidar har fått en målarbok med Blixten (filmen Car´s) och han berättar ingeånde för morfar & Arléne vad alla bilar heter och vad som händer i filmen, han har verkligen stenkoll kan jag lova!Barnen har tagit ett skönt morgonbad och fått på sig tomtenissekläderna! Världens sötaste tomtenissar om ni frågar mig! *mys*Åh vad mycket gott det finns att välja på vid julbordet. Vi äter så vi knappt ens kan rulla ifrån matbordet, hihi!
Mumsmums!


När kommer den där tomten egentligen!?
Vilgot börjar fundera på om han verkligen kommer någon gång! Vi myser lite i köket och snart....snart så kommer tomten.....hihi......


Tomten kommer!!
Vilgot höll nästan på att spricka av lycka när han såg tomten! Äntligen! Vidar var lite mer avvaktande till en början, men när han såg hur trygg storebror var med tomten så släppte hans tomtepirr och han gick och hämtade sina bilfilmsbilar och berättade för tomten vad de hette, hihi!
När Vidar sen tittade på en julklapp han fick av tomten så pekade han på bilden på julklappspappret, tittade upp på tomten och utbrast:
"Men, de e ju du!"GOD JUL!När tomten sagt god jul, så är vi inte sena med att öppna alla klapparna, hihi!Det är snart läggdags, Vidar & morfar sitter och myser lite i kökssoffan.God Jul!
Tack för i år tomten!!


Nu har vi kommit hem igen och barnen & papsen sitter och myser i vardagsrummet!
Nyårsafton!
Vi lagar nyårsmiddag och har lite mys i köket!Vidar utrbister:
"Jag vill ha sånna bullar!"
Han tar sen en "bulle" och.............ser ut att fundera över vad sjutton gubbar detta är för konstiga bullar, hihi!! (Det var bläckfisk!)

I vardagsrummet dukar vi upp lite gott och hämtar skumpa (pommac) och skålar med barnen i champagneglas!
"Åh skump!" utbrister Vilgot och Vidar håller med:
"Mera spumpa pappa!"Barnen får vara uppe så länge de orkar ikväll, senare på kvällen går vi ut på vår uteplats där vi tänt marchaller, och barnen får vifta med jättetomtebloss. Jätteskoj!!Så här såg det ut vi två olika tillfällen i vardagsrumssoffan under kvällen....hihi..........Ok, jag ska erkänna....vi spolar tillbaka lite....
Innan Vidar somnade utslagen bredvid sin bror såg det faktiskt ut så här i soffan.Mamsen var den som blev först utslagen av dem alla, hihi! (Men då hade jag också blivit magsjuk under förmiddagen, så jag kan väl försöka skylla på det då....)
Vilgot orkade hålla igång till klockan elva och kvart i tolv, precis vid mållinjen, somnade Vidar.
När vi sen försökte väcka barnen för att de skulle få vara med vid tolvslaget så var det stört omöjligt! De sov såååå djupt! Vi flyttade ut dem till soffan i allrummet, ifall de skulle vakna, men inte då......så här såg det ut här hemma vid tolvslaget!Gott Nytt År!Nyårsdagen.....dagen efter!
Om man har varit uppe nästan till midnatt, sovit till kvart över nio och sen hållit igång hela dagen, då är det inte underligt att man bokstavligt talar stupar vid halvfem på eftermiddagen!
Vidar är helt utslagen!Årets julkort!

Tänkte visa vilka årets julkort blev! Jag gör lite olika julkort och skickar ut till släkt och vänner.