Arkiv 77

Familjebilder

Här kan ni se bilder från våra äventyr!22/2-08

Våra dansanta killar!

Det var disco i vardagsrummet. Killarna dansade och gjorde en massa häftiga moves!
Det spritter verkligen i hela kroppen på båda när de hör musik och det är som om deras kroppar inte kan stanna förrän musiken gör det....om ens då....hihi.....
21/2-08Vi har tagit in och gjort iordning lilla frö´s säng och Vidar gick direkt in i vårt sovrum när han kom hem från dagis och sa:
"Vad fint det är här!" och sen börjades det att fixas! Han bubbade leksaker, kuddar och filtar. Jag frågade vad han gjorde och han svarade:
"Jag gör fint till bebisen!"
Sen när han var färdig, då satt både han & Vilgot en lång stund nedanför lilla frö´s säng och lekte.

*gulligt*

19/2-08Vilgot´s dagiskompis Martin följde med oss hem efter dagis. Jag hämtade killarna tidigare så att de skulle hinna leka ett tag hemma och OJ vad kul dom hade! =D
Det byggdes lego, lektes sjörövare och grejades för fulla muggar.

18/2-08Vår hjälpreda Vilgot hjälper till att göra iordning ris och sallad.
Sista tiden nu har han frågat ofta om han får hjälpa till att laga mat när det är middagsdags. Kul! Det är klart han får det och han är jätteduktig!

17/2-08

Räknar till hundra!
Världens stoltaste Vilgot (och föräldrar!) finns i Tyresö just nu. =D
Vilgot har räknat till hundra helt själv, med hjälp av kulramen! Hur bra gjort som helst av en underbar kille som fyller fem år om 1½ månad!
Åh vad han har räknat och frågat mammsen & pappsen och räknat och räknat och räknat....och idag så lossnade det!

Jonas hade lovat honom en övverraskning den dag han klarade av att räkna till hundra själv....så, idag blev Jonas hundra kronor fattigare, hihi!
"Åh, min första hundralapp!" utbrister en överlycklig Vilgot!

*Puss goseplutt!*

16/2-08

Idag sken solen, det var ett par minusgrader och lite snö ute! Vi tog en skön promenad och gick förbi en lekplats där vi stannade en stund. *kul*Det gick undan i rutchkanan kan jag lova!


Vår lilla solskensstråle Vidar sken ikapp med solen!


14/2-08

Alla hjärtans dag!På morgonen överraskade jag barnen med ett varsitt litet mjukishjärta i tallrikarna då vi skulle äta frukost.
Vilgot blev alldeles överlycklig och såååå saligt glad över sitt hjärta, han kramade och pussade det och ville inte sluta le. Hihi! *mys*
Vidar sa ett litet:
"Åh!" och la sen hjärtat bredvid tallriken, för nu var han hungrig och ville ha frukost! Men hjärtat fick iallafall följa med sen och leka med djuren. =D

När barnen varit på dagis och jag hämtade dem, så hade Vilgot gjort detta fina halsband till mig! *tack min goseplutt*Alla hjärtans dag var en torsdag och det är vår pannkaksdag. Vi lyxade till pannkaksdagen med hallon, jordgubbar & grädde till barnens stora lycka! *mums*
Vid tallrikarna väntade även lite allahjärtansdagpresenter.Goding fick två poker-tidningar, ett mjukishjärta och en trisslott.
Barnen fick lite kläder. Vilgot fick bland annat ett par spiderman-badbyxor, han blev såååå glad. De kan han ha sen när han ska börja på simskola.
Vidar fullkomligt älskar Blixten (filmen Cars) så det är klart att det bland annat blev Blixten-kallingar, hihi!Jag fullkomligt älskar ljus och vad passar då bättre än detta som jag fick av min goding!
Den är så fin!En spegel gör att det ser ut som långa rader med ljus! *tack älskling*


10/2-08

Tyresta Nationalpark.
Vi åkte tillsammans med barnens morbror Jonatan & Sujitra till Tyresta Nationalpark för att njuta av skog & natur!
Det är så otroligt vackert där, verkligen riktig skog, men med toppenbra barnvagnsstigar!

Vi promenerade till Bylsjön där vi stannade och fikade vid lägerelden. Varm choklad och medhavd matsäck. *mumsigt & mysigt*Vi hade utsikt över Bylsjön.Det kom några änder och hälsade på och det är klart att barnen ville mata dem! *skoj*Skogen runtomkring är helt underbar! En skog som verkligen får vara skog!
Mossan breder ut sig och det ser så himla mjukt och lummigt ut.
Vilgot tyckte mycket om den mjuka mossan och la sig ner och bara njöt! *härligt*Vilgot och Vidar sitter i ett roligt träd! Vidar tyckte nog det var liiiiiite småläskigt att sitta där uppe.....När vi hade gått runt en vända genom skogen kom vi fram till en bondgård där vi såg kossor och hästar. Vilgot tyckte att det luktade äckligt där, medan mamsen tyckte det luktade gott, hihi......
Vilgot såg en brun och vit häst och utbrast:
"Åh, den var söt!"
Han talade också om att han ville köpa en kossa och ta med hem, den skulle han ha på bordet, hihi!När det var ett par hundra meter kvar till bilen då tyckte Vidar det var dags att börja trilskas lite. Man måste ju trilskas lite innan det är dags att åka hem......
Han ville absolut inte gå själv och ville asbolut inte sitta i vagnen.....
Det slutade så här:Tjaaaa....vi kom ju framåt iallafall, hihi!

Kan säga att det var två mycket trötta barn som sen satt i bilen, men vad kan man annat vara när man gått över en halvmil! Det var inte mycket sitta i vagn kan jag lova. =D

8/2-08Titta vilken duktig hjälpreda vi har här hemma!
Vilgot har börjat få en liten veckopeng (som han kallar lyckopeng) på fredagar. (en tiokrona)
Vi sa till honom att nu när han är en stor kille så kan han få en veckopeng.
Detta tar han på stort allvar och hjälper till att diska undan efter middagen. Är man stor så är man, hihi! =D

8/2-08Även liten börjar bli stor!
Vidar har varit totalt ointresserad av pottan och inte använt den en enda gång. Jo, han har provsetat en halvsekund ibland, men han har aldrig kissat där. Varför göra det när man kan ha blöja........?
Nu har något börjat hända!
Han sa att han inte ville ha blöjan och vi tog bort den och satte på honom ett par kalsonger istället. Jag sa att om han då blir kissnödig så måste man gå till pottan och kissa, så det inte kommer på golvet.
Efter ett tag ropade Vidar:
"Nu kommer kisset!!!!!" och så sprang han till pottan, satte sig ner, men inget hände......
Han gick iväg och lekte en stund och sen hördes igen:
"Nu kommer kisset!!!!!"
Av med kalsongerna, han satte sig på pottan (ville absolut sitta bakofram, men det gör ju absolut inget!) och efter en liten stund kom kisset!
Gissa om mamman & pappan här hemma jublade och höjde Vidar till skyarna! GISSA om han själv var stolt! =D
Han fick vara med och hälla kisset i toaletten och skölja pottan, han var såååå glad!

6/2-08Vilgots gosefavvo "Sniff" börjar bli rejält sliten.....tyget är så tunt att det nästan är hål i det. Han är verkligen välanvänd under snart fem års tid!
Vilgot är väldigt ledsen över att Sniff är så sliten så jag sa att vi kunde göra en tröja/dress till honom.
Vi gick till tygaffären och Vilgot fick välja vilket garn han ville, vi köpte ytterligare en virknål (modell barnvänlig) och så ville han ha två fotbollsknappar till dressen. Självklart skulle han få det!

Vi tog fram min påtbräda och gjorde iordning den och virkade/påtade sen tillsammasn Sniff´s fina dress! Vilgot var kanonduktig!
Han koncentrerade sig verkligen och var mycket noga med att se till att han tog rätt öglor och drog över spikarna på påtbrädan.
Vi använde oss dessutom av dubbelt garn för att dressen skulle bli så tjock och mysigt som möjligt, så det var hela tiden två öglor som skulle över, det fixade Vilgot galant! jag är så stolt över honom!
Sniff fick en fin krage på dressen som man kan dra fram över huvudet så att det blir en "nattmössa" som Vilgot säger, hihi!

(Läs mer här om påtning)