Arkiv 94

Familjebilder

Här kan ni se bilder från våra äventyr!


 
16/11-08

Dagisbilderna har kommit!
Jag blev så glad när jag såg att de kommit med posten! Jag tycker att alla bilderna blev jättefina, men jag är otroligt glad över att syskonbilden på alla tre blev så himla bra! Alla tittar in i kameran, alla ler! Dom är väl van att mamsen tar mycket kort kanske, hihi.....
Men jag trodde nog faktiskt inte att alla skulle titta in i kameran denna gång, allt var ju sååååå spännande, med fotograf och alla dess prylar runt omkring!
Men, se. Fotografen fick till det galant!Bortsett från att jag väntat på dagisbilderna så har jag hunnit med lite promenix! Det är sååå skönt att komma ut i naturen och det är så himla kul att fota. Folk undrar nog när jag halvligger på marken för att ta kort på en stubbe med mossa på, hihi.....dom ser då ut att fundera vad tusan jag tar kort på......men det är det som tjusningen med att fotografera. Det kan faktiskt vara riktigt spännande att fotografera denna mossiga gamla stubbe!Än så länge lyser snön med sin frånvaro, men då den kommer har står jag redo i ett par moonboots!
De sålde ut dessa och det var inget att fundera på, för 99:- lufsar jag gärna runt i dessa mjuka moonboots. *mys*Vilja blir allt stadigare & starkare i allt hon gör. Man ser att hon njuter av att kunna rörsa sig mer fritt av sig själv!Nu har hon fått in snitsen med att sätta sig helt upp själv, innan satt hon mer på sniskan.En dag satt alla tre barnen inne på pojkarnas rum och lekte och grejade tillsammans, dom hade verkligen roligt!
Pojkarna såg verklgen till att Vilja var med och hade leksaker också, så kul att se!


9/11-08

Idag är det Fas dag och då är det klar vi firar papsen!

Vi väckte pappa imorse med egengjord present och frukost på säng. *mys*
Efter frukosten så la vi papsen i ett varmt skönt bad och så har vi tagit fram fläskfilé, så det blir en smarrig fläskfilégryta till middag sen. *mums*Jag & barnen gick till bokaffären och köpte lera, resten hade vi hemma. Sen var det bara att sätta igång! Kavla, göra fotavtryck, hälla i gips och vänta på att det ska torka innan den kan målas.
Man får komma ihåg att "tänka tvärsom" när man gör så här. Vill man ha Viljas lilla fot först i gipsavtrycket så måste den vara sist i leran. Vill man ha foten åt ett speciellt håll i gipsavtrycket så gäller det att fundera vilken fot man trycker ner i leran. Vill du ha hål för värmeljus så måste du vända värmeljuskopparna upp och ner i leran. Lite trixa och fix, men jättekul!!!Så här fint blir det sen!Visst blir det fint när man gör det som en ljusplatta, eller vad man nu ska kalla det.
Jag tycker det är läckert när man gör fotavtryck i lera och sen häller i gipset. Då blir det att fotavtrycken står utåt istället.
Ramen runt gjorde jag med hjälp av mitt lillfinger som jag tryckte ner i leran, många, många, många gånger, hihi.....Läs mer här om ni vill veta hur man kan göra.

Post från tomten!

En kväll så plingade det på dörren och när pojkarna öppnade låg där ett gult paket!
Som Vidar har väntat....det var ju ett tag sen han postade sina nappar till tomten. =DVidar var alldeles till sig!
Det var bilen DJ från filmen Car´s. Vidar hade ju önskat sig två andra bilar, men tomten skrev att hur han än gjorde så blev det bara DJ....... han ska dock fortsätta försöka göra dessa två andra bilar, så Vidar kan ha flera paket att vänta sig.....gissa om han är överlycklig!!
DJ är med hela tiden, hihi!


Vilja kryper!Den 7/11, då Vilja var 7 månader och 1 dag gammal tog hon de första krypstegen! *weeee*

Pojkarna sov och jag höll på att göra iordning i soffan för att kunna sätta mig och amma Vilja & natta henne. Vilja var otålig på golvet hon ville komma fram till den stora mjuka älgen (som ni ser nosen på). Hon drog sig framåt på magen, men sen var det som om hon fick nog, detta gick för sakta! Hon ställde sig i krypställning och kröp fram till älgen istället, hihi!! Bara sådär! *Bra jobbat gumman*

Hon utvecklas för full nu. Hon ålar fram, kryper, kan sätta sig halvsittandes själv, hittar hon något skoj även om det är en smula på golvet så kan hon få upp den med sina små fingrar. Nu börjar hon blicka uppåt, inta bara framåt. Nu är det också intressant att se vad som finns där uppe. Nästa steg är ju att ta sig uppåt, så det är ju inte helt fel tänkt av henne. Det är så roligt att följa utvecklingen och att få se alla framstegen!Medans Vilja undersöker världen så har pojkarna och papsen brottningsmatch i sängen.
Det tycker dom är roligt, hihi!


Pyssel

Jag skriver ofta att vi har pyssliga killar här hemme och det har vi verkligen!


Nu har det värste pysselstormen kring pärlplattsbygge gett sig, detta är vad pojkarna gjorde under bara några dagar!Imorse så kom dom på att de ville göra halsband, så vi plockade fram pärlor och tråd och pojkarna satt i köket och pysslade.
Vidar var fullt koncentrerad (som ni ser)
. Det är ju inte helt lätt att trä på pärlor på en tunn liten tråd, men han var kanonduktig!
Vilgot har fått in snitsen på detta med att göra halsband, så mot slutet hjälpte han sin lillebror lite, men det mesta har Vidar gjort alldeles själv!


5/11-08

Lite av vad vi haft för oss senaste veckan......

Lek i lövhög

Barnen har väntat så länge på att löven ska falla ner från träden vid lekparken.
Förra året gjorde vi en lövhög där och hade jätteskoj, det kommer såklart barnen ihåg och ville ha en favorit i repris.
Pojkarnas kompis Ludwig är med och leker i lövhögen.Dom tog sats bortifrån gungorna. Lövhögen nästaaaaa!!!!!Dom fick till riktigt häftiga hopp!Vilgot håller tungan rätt i mun under ett hopp.Vilgot tokar sig i lövhögen, hihi!Pyssel

Vilgot & Vidar tycker båda om att pyssla. Just nu är det pärlor & pärlplattor som gäller. Jag köpte pärlor med glitter i och de var mycket populärt!!Efter dagis igår, satt killarna i två timmar och pillrade med pärlorna. Vidar tog någon liten paus, men annars så satt de vid köksbordet.
Jag är imponerad över deras koncentrationsförmåga, det är ju faktiskt ett riktigt piller med dessa små pärlor!

En sak som jag tycker var riktigt kul var när Vilgot föreslog att de skulle göra en krokodil tillsammans. Vidar ville självklart det och se vad fint de gjorde tillsammans! Roligt!!!De har hållit på med pärlor några dagar nu och titta vad fint de har gjort!Igår när jag skulle duka fram middagen satt de fortfarande (efter två timmars pyssel) som klistrade med pärlorna, så jag fick duka fram så gott jag kunde runt dem, hihi.....Att rita tycker båda också är roligt! Här om dagen satt de och ritade fina regnbågar!
På Vilgot´s regnbågsteckning har han ritat hela familjen som är på väg till regnbågen med en varsin glass i handen.


Vilja

Det är mycket som händer i Vilja´s utveckling nu. Hon kryptränar massor. Hon står och gungar fram och tillbaka i krypställning, lyfter på armar och ben, idag lyckades hon till och med flytta ena handen framåt!! Så hon är på gång vår lilla tös!Hon börjar även trixa med detta svåra att sätta sig upp själv från liggande....inte helt lätt!
Med snutte i munnen, hihi.......Ja, den där snutte, Vilja fullkomligt älskar sin snutte. Hon blir så glad när hon ser snutte och försöker nästan äta upp den, hihi.....
Snutte ska helst alltid vara med. *mys*Vilja är en riktig gosetjej och igår fick hon gosas lite med sin morfar som kom på besök!