Graviditetsdagbok

Läs även.....

MVC
Gravidmagen

UL
FörlossningsberättelseOm man inte vill veta vad det är för sort på vårt lilla frö i min mage, ska man inte läsa här inne!
Länkarna ovanför är riskfria, men inte själva graviditetsdagboken!
 
Vilja är här!

Född den 6/4 klockan 12:18.
Vikt: 3450 gr
Längd: 49 cm

Läs om förlossningen här!

080405 (Vecka 41)

Ojojoj vad tungt det är just nu.....
I torsdags (bf-dagen) drog det igång ordentligt och jag fick värkar som höll i sig runt 50 sekunder var tionde minut från strax efter klockan åtta på kvällen.
Ett tag senare ringde jag förlossningen då värkarna höll i sig och låg runt var tionde minut och vi skulle avvakta tills de låg runt var 5-6 minut.
Värkarna fortsatte under natten och jag fick verkligen koncentrera mig och andas igenom dem....*pust*....
De var inte olidliga, men de tog i ordentligt!
Under ca en timme kom värkarna runt var sjätte minut och jag tänkte att nu snart så kan vi åka in.
Men eftr denna timme så la sig värkarna runt var tionde minut igen.
Tidigt på morgonkvisten ringde jag förlossningen och berättade läget, att värkarna fortfarande låg runt var tionde minut.
Barnmorska jag pratade med sa att det var typiskt treje barnet, den "luriga trean" och hon berättade att man kunde få värkar så här, för att de sen kan avta helt och sen komma tillbaka i full styrka och att det då kan gå snabbt.
Hon sa att vi skulle avvakta under dagen, men om jag fortfarande hade värkar var tionde minut framåt kvällen så skulle jag eventuellt komma in på kontroll för att kolla läget.
Värkarna fortsatte att hålla i sig runt var tionde minut och jag var såååååå trött! Vid fyra-fem-tiden på eftermiddagen (igår 3/5 alltså) började de helt plötsligt att lugna ner sig, rätt som det var kunde det gå mellan 30-60 minuter mellan värkarna!! Men då de kom ruskade de tag i en rejält!
Kontaktade förlossningen för att meddela läget och vi avvaktar nu tills det sätter fart igen.
Så på det sättet (med starka och oregelbundna värkar) fortsatte det sen under natten men idag under dagen lugnade det ner sig och avtog i styrka.
Väldigt frustrerande på ett sätt och skönt på ett annat, kanske kan man nu hinna vila och samla lite krafter igen!?
Jag har varit ute hela dagen med barnen och hinkat i mig en massa frisk luft! :-)
Nu ikväll har det börjat arbeta på lite mer igen. Det är inte alls lika starkt som det varit, men det känns som om det börjar öka i styrka i ryggslutet....
Jag vet inte vad jag ska tro eller våga hoppas på?
Det känns som om kroppen bara retas med mig.....
Så liten som jag har känt mig dessa dagar, det är det länge sen jag gjorde....
Gråter ena stunden, för att bli irriterad i nästa. Tålamodet & orken är inte på topp kan jag säga....och om någon frågar hur jag mår då får jag kämpa för att inte börja gråta. :-(

Ja, vi får väl se när det sätter fart på allvar då?
Trodde verkligen att vi skulle in och föda barn här om natten....men inte då....känns som man blev snuvad på något man längtar så mycket efter! Frustrerande.....besvikelse....
Någon gång kommer hon ju ut, så mycket vet jag.

Ja....en liten rapport från mig på bf-dag +2.....
Det är tur att man har så gosiga barn som gillar att krama om mamsen. *mys**Ja, du är en klippa du med goding! Älskar dig!*

Det är fullt ös i magen nu.....det är en livlig liten krabat där inne kan jag lova.
Se till att kicka igång det hela nu lillasyster!

*Puss lilla frö!*

080403 (Vecka 41)

Bf-dagen!
Det fortsätter att mola på, igår eftermiddag/kväll trappades det faktiskt upp ytterligare, samma molande dryga mensvärksskänsla som jag haft ett tag nu, men det blev ännu tydligare i ryggslutet och liksom "strålade" utåt.
Trodde för ett tag i natt att det faktiskt kunde vara något på gång.....men nejdå, här sitter jag.....
Jag hade ju inte tänkt att gå över tiden, hihi....så jag hoppas det verkligen sätter fart nu!
Det verkar dock som om lillasyster har en egen stark vilja och tänker stanna kvar där inne ett tag till?
Namnet Vilja kommer kanske passa ypperligt bra på denna lilla tjej!?

Båda barnen är nu på dagis och jag tänker passa på att få mig en liten vilostund. Kan ju inte säga att jag sovit speciellt mycket senaste veckan på grund av alla jobbiga förvärkar....=S..... och eftersom Vidar varit hemma och varit krasslig så har man ju inte kunnat vila på samma sätt.
Visserligen är jag en person som gillar att greja & dona och vara i farten, men nu behöver jag verkligen vila känner jag.

Det moler på ordentligt, framförallt i ryggslutet. Hoppas det fortsätter så och sätter fart på riktigt snart!*Puss lilla frö!*

080402 (Vecka 40)

Imorgon är det bf-dagen och här sitter jag med stora magen och bara väntar.....
Slemmisen fortsätter att släppa taget, är inne på sjunde dagen nu med jobbig molvärk (mensvärk) runt om och jobbiga förvärkar. Man kan ju hoppas att det gör lite nytta samtidigt och inte bara pinar mig....=S.....nu får det faktiskt ta och sätta fart!
Tycker faktiskt att det är lite synd om mig......
Jag har ont och får inte sova......
Läste någonstans att efter det att slemmproppen börjar släppa så tar det vanligtvis mellan 1-10 dagar innan förlossningen sätter fart....jag är som sagt inne på dag sju nu, så då borde det väl inte dröja va?

Idag har jag satt fast liggliften på syskonvagnen och bäddat iordning den. Så nu lillasyster har du faktiskt inget att vänta på, allt är klart! *komsikomsi*Du har fått den här dina filten som mormor har stickat år dig också. Den ligger i vagnen och bara väntar på dig!Jag känner mig såååååå redo för att föda barn!

*Puss lilla frö!*

080330 (Vecka 40)

Det skulle ju vara trevligt att berätta att lillasyster inte är kvar i magen längre, men det är hon.....
Pust vilka dagar jag haft/har!
Slemproppen började lossna i torsdags (27/3) och har sen lossnat lite i taget sen dess. Jag har haft (och har) jättedryga förvärkar som håller mig vaken även om nätterna...
Det moler på rejält som ett bälte runt om och det trappas upp allt mer känner jag.
Inga riktiga värkar än, men det är en stark mensvärksskänsla runt om och magen blir stenhård. *pust*
Så håller det på, dygnet runt......det tar på krafterna!
Inatt trodde jag att det började sippra fostervatten, inte mycket, men jag ringde förlossningen på morgonen för att rådfråga då min bm sagt att jag måste höra av mig till förlossningen om jag börjar läcka vatten.
De ville att vi skulle komma in på kontroll. Sagt och gjort. Barnen´s moster Jennie & Pär som var här på besök var barnvakt medan Jonas & jag for in till förlossningen.

De kopplade in en kurva och jag låg där på sängen i en timme och såg lillasysters hjärtljud och kurvorna då jag hade sammandragningar.En läkare kom in och undersökte mig och tyckte inte att det såg ut som om det läckte något fostervatten, så vi fick fara hem igen.
De berättade att det är viktigt att man gör en kontroll då man misstänker vattenavgång, speciellt då barnet´s huvud är rörligt (som ju lillasyster´s fortfarande är), för navelsträngen kan tydligen lägga sig i vägen annars och det kan bli kritiskt.

Ja, så jag sitter fortfarande här med min stora mage och pinas av alla dessa förvärkar....
De är inga mesiga förvärkar kan jag lova, så de tar på krafterna.....
Snälla, låt det sätta igång snart.
Kom ut nu lillasyster, vi är så redo vi bara kan bli!

*Puss lilla frö!*

080327 (Vecka 40)

Ni trodde väl inte det hade hänt nå´t ännu va....? Hihi.....
Nixpix. Jag har visserligen ruggiga sammandragningar och det känns som om det inte är allt för långt borta nu...., men nu är det så att imorgon fyller Vilgot 5 år och på lördag ska vi har barnkalas, så lilla fröken i magen får nog se till att stanna inne några dagar till, för jag har inte tid med någon förlossning just nu....
Ok, lite intimt nudå......om man är känslig så kan man sluta läsa nu.
Imorse när jag var på toaletten så hade jag lite blodblandade flytningar, det var inte direkt som vanliga flytningar.....(fy hatar att skriva om sån´t här, men jag bara måste ju informera, hihi......)....utan snarare att det nog var den såkallade slemproppen (kunde man inte kommit på ett bättre ord?) som börjat lossna!
Ja, så nog händer det saker iallafall, men som jag skrev....jag hoppas vi hinner med födelsedag och barnkalas först!
I går var jag på mödravården igen och allt var bra.
Lillasyster har fortfarande inte fixerat sig, utan ligger där med rörligt huvud.
Vi bokade in en tid den 10 april ifall jag går över tiden, men jag sa vänligt med bestämt att jag inte tänker komma då, för ska det åtmistone vara klart!
Skulle det inte vara det.......så kommer vi att få en tid till förlossningen den 14 april för kontroll.
Men detta hoppas jag verkligen att vi slipper och att frö är ute hos oss innan dess!

Ja....vi får väl se hur allt utvecklar sig......det känns spännande!

*Puss lilla frö!*

080325 (Vecka 39)

Imorgon är det dags för ytterligare ett besök på mödravården igen.
Hade hoppats på att slippa det faktiskt, hihi....men det ser ut som det blir av ändå.
Ikväll moler det på utav bara den....*pust*.....men så har jag varit igång hela dagen med födelsedags-shopping och efter dagis så gick vi till pulkabacken och var där och hade skoj, så det är väl inte konstigt att man har sammandragningar till max just nu.....
Det moler på runt om, som ett bälte runt mage och långt ner i ryggslutet och magen blir verkligen stenhård......kan göra riktigt ont faktiskt.....
Men det är väl såklart en massa retsamma sammandragningar och förvärkar, kommer säkert vakna imorgon och allt är toklugnt och det bara är att knata bort till mödravården....

Jag sa till Vilgot idag:
"Tänk om lillasyster tänker komma ut på din födelsedag" (28/3)
Han tittade på mig och sa leende:
"Ja, men då får hon också komma på mitt kalas!"
Hihi, gulligt!
Jag hoppas verkligen att hon inte tänker komma ut på hans födelsedag. Visst skulle det vara en fin present på ett sätt, men jag vill så gärna att de ska ha en varsin födelsedag!

Ja, vem vet när du tänker komma ut älskade lillasyster?
Hoppas det inte dröjer allt för länge till.....

Egentligen är det fånigt...
Jag menar vad kan det dröja, max runt tre veckor till kanske om jag går en bit över tiden.....?
Tre veckor är egentligen ingen tid alls!
Fast jo......när man är så här i slutet av graviditeten med alla krämpor, så är det banne mig det.

Kom ut nu lillasyster. *komsikomsi*

*Puss lilla frö!*

080323 (Vecka 39)

Igår var det beräknat enligt sista mens och det är lite drygt 1½ vecka kvar till bf-dagen enligt ultraljudet.
Det känns som om lillasyster trivs bra därinne....nästan lite för bra....?
Jag får ta och storstäda någon dag i veckan så kanske det sätter fart, hihi!
Fast å andra sidan.....Vilgot fyller snart år (28/3) och jag ska iväg till Farsta en dag för att köpa lite presenter, jag ska baka bullar och förbereda inför barnkalaset nästa helg......så kanske passar det trots allt bra om du stannar kvar där inne 1 ½ vecka till.....?
Jag menar....så att jag hinner med allt detta, hihi.....
Fast jag vill ju att du ska komma ut nu förstås också....
.Jag börjar bli trött på att inte kunna röra mig.......kände mig verkligen som en flodhäst på badhuset idag, hihi.......fast dom är väl ganska graciösa i vattnet va!?
Jag kanske såg mer graciös ut än vad jag kände mig, hihi......

Den stora temuggen och soffan ropar på mig, så nu ska jag lägga mig och kika på lite TV.


080321 (Vecka 39)

Tänk, graviditetsvecka 39......denna vecka föddes Vilgot i då jag var gravid med honom.
Jag är i v.38+1 nu, Vilgot föddes i vecka 38+3.
Tänk om......hihi....du får så gärna komma ut nu lillasyster!
Men Vidar gick jag med ända till graviditetsvecka 42, så....
Nej, jag tänker inte gå över tiden, du får se till att komma ut nu lillasyster!

Bf-dag enligt sista mens är imorgon, den 22 mars.....jag kan inte låta bli att tänka lite på det datumet......men sen har vi ju bf enligt ultraljudet den 3 april. Det är två veckor kvar tills dess.
Sa till Jonas att tänk om jag går över tiden två veckor, det innebär alltså runt 4 veckor till! Gravid en månad till!? Aldrig!
Visst är det en underbar upplevelse att vara gravid, men nu är det mesta faktiskt bara jobbigt.....=(....
Idag har jag haft så mycket sammandragningar och jag har haft en sådan obehaglig "håll-känsla" i ena sidan som gjorde riktigt ont emellanåt, pust!
Men det är väl meningen att allt ska vara jobbigt och lite frustrerande mot slutet, så att man inte går och är pirrig och nervös inför att det faktiskt gör väldigt ont att föda.....nej, istället så längtar man efter denna smärta, för då vet man att det snart är klart! *weeeee*
Så hit med lite värkar tack! :-)

Sängen står bäddad för dig lillasyster, vi är så redo vi bara kan!
Längtar!

Detta är fakta från vårdguiden:
Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt.
Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.
Vikt 3 450 gram.


*Puss lilla frö!*

080317 (Vecka 38)

Ojojoj vad det bökas i magen. *pust* Kan du inte komma ut nu lillasyster och böka utanför magen istället!?
I fredags (förra gången jag skrev här inne) molde det på ordentligt. Jag hade regelbundna förvärkar som faktiskt gjorde riktigt ont emellanåt....de höll i sig i flera timmar och jag började nästan tro att det kunde vara något på gång....men vid tvåtiden på natten hade det börjat lugna ner sig och sen på morgonen så var det lugnt. Då hade jag bara som "träningsvärk" efter allt molande under kvällen/natten.
Ja, det närmar sig ju nu, så det kan ju faktiskt sätta igång när som helst och jag hoppas verkligen det!!
Enligt mens är det beräknat 22/3, enligt ultraljud den 3/4....så vi får väl se vad som stämmer bäst in sen när allt är klart. Jag hoppas på en liten påskbebis såklart, hihi!
Blir galen om jag går över tiden.....vägrar......

Just nu håller lillasyster på att trycka ut sin lilla fot i sidan på mig.....känns verkligen som om hon snart lyckas med det också, för oj vad det spänner! Det ser ut som en liten boll som trycks ut från sidan av magen, ser helmysko ut, hihi!

Komsikomsi nu lillasyster, vi väntar & längtar massor!!

Jag råkade visst försäga mig idag då barnens morfar var här.....han & Arléne vill inte veta innan vem som bor i min mage. Men då han la handen på magen och kände hur lillasyster buffade och knuffade därinne så berättade jag hur hon ligger i min mage, att det är hennes ben och fötter som buffar och knuffar så just där.
Ops.....
Han verkade inte reagera något när jag sa det, eller så gjorde han det, men höll sig iskall och ville inte visa att han hört just ordet "hon".
Jaja, sagt är sagt....för mig är det så självklart att säga "hon" nu, så jag tänker ju inte på när jag inte ska det.....

*Puss lilla frö!*

080314 (Vecka 38)

Weeee! Ny vecka, det närmar sig!
Åh, vad jag längtar!!
Det känns pirrigt, nervöst och lugnt på samma gång, hur nu det går ihop....men så är det!
Jag känner mig lugn inför förlossningen då jag haft två bra tidigare förlossningar!
Men ändå så vet man att det gör förbannat ont och att det är jobbigt att föda, så lite pirr finns det absolut!!
Nervositeten har att göra med att det gick så fort att föda förra gången, 42 minuter hann vi vara på förlossningsrummet, sen var det klart. Så mitt orosmoln är att vi inte skulle hinna in....att det kommer att gå ännu snabbare den här gången! Att jag inte ska förstå att det är dags att åka in.
Jag menar....jag fattade ju knappt det förra gången!

BB-väska är klar, sängen står bäddad, allt är ordnat....så nu är det bara du lillasyster som fattas!
Hur länge till har du tänkt att stanna kvar där inne? Du kommer väl ihåg vår lilla "deal".....
Inte den 28 mars, för då fyller Vilgot år och absolut senast den 3 april, för jag tänker inte gå över tiden.
Men det ska väl inte vara så svårt va? Hihi......

Ikväll moler det på rätt bra faktiskt, både långt ner fram vid magen och långt ner bak i ryggen.......kroppen förbereder sig, det är bra det!

Längtar efter dig!!!

*Puss lilla frö!*

080310 (Vecka 37)

Idag har jag varit på mödravården igen. Det var skoj, har inte träffat min bm på en månad då hon haft semester, så vi pratade läääänge idag!
Värdena såg bra ut, järnvärdet kunde väl ha varit lite högre sa hon, så jag ska ta en extra järntablett någon gång ibland. Inget jag måste göra, bara om magen tillåter det. =D
Lillasyster ligger fortfarande tillrätta i magen med huvudet ner, det är fortfarande rörligt, men hon känner att hon ligger väldigt långt ner. Bm sa att de ibland inte fixerar sig förrän värkarbetet börjar, så hon kan mycket väl ligga med huvudet rörligt ända tills det sätter igång sa hon.
Vi gick igenom tankar och önskemål kring förlossningen och mina tankar är att jag i första hand använder mig av min tens-apparat (det gjorde jag förra graviditeten och det fungerade kanonbra!) och när vi kommer in till förlossningen så blir det även lustgas.
Dessa två klarade jag mig på förra fölossningen, men skulle det bli jättejobbigt, så kan jag tänka mig EDA. Det hade jag då jag födde Vilgot.
Men som sagt. Tens och lustgas är det som gäller i första hand.

Jag frågade min bm om det är så att man ofta går längre tid för varje graviditet, men det trodde hon inte alls på.
(Bm som jag var hos förra gången sa ju det....)
Jag vill absolut inte tro på att man går längre för varje graviditet, fy vad jobbigt det skulle vara...... så det var skönt att höra min bm´s svar. =D

Vi har bokat in en tid när jag är i vecka 39 och min bm sa att hon räknar med att vi ses då. Hon skrev för säkerthetsskull ut lite papper åt mig och sa att vi ju annars ses efter förlossningen.
Vad overkligen det kändes när hon sa så!
Tänk om detta är sista besöket innan förlossningen!?
Nej, nog tror jag att jag hinner med ett besök till iallafall.......
Ja, vi får väl se..... =D

Har köpt två bomullsfiltar till lillasyster idag, så himla fina!När jag stod där i affären fick jag en tanke...tänk om det kommer ut en liten kille! Tänk om det inte är en lillasyster!?
Han som gjorde ultraljudet sa att det inte var någon tvekan. Detta var en liten tjej! , Men tänk....
Äh....nu är jag nojig. Självklart skulle jag bli överlycklig över en son, men det skulle allt ta ett tag att greppa det, nu när man är inställd på en liten dotter!

Åh vad jag längtar tills du är ute!
Det är verkligen bökigt med den stora magen nu. Vill såååå mycket hellre ha dig utanför!
Hoppas du är med på noterna lillasyster, vi ska inte gå över tiden!

*Puss lilla frö!*

080307 (Vecka 37)

Wow, vecka 37...känns nästan overkliget att det är så nära nu! Längtar massor men kan ändå inte riktigt begripa att det snart är dags. *pirrigt*
Idag började jag faktiskt att packa bb-väskan! Tänkte att det kunde vara på tiden.....
Det är inte helt klart än (när det gäller alla hygienprylar), men det mesta ligger där.

Igår var jag iväg på en liten shoppingtur. Har i princip slitit ut mina mysbyxor under den här graviditeten. Har bott i antingen mina gravidjeans eller mjukisar. *mys* Så igår var det mjukisdressjakt!
Inte lätt och inte helt kul heller att prova kläder när man är så himla osmidig i kroppen.....*pust*.....men det gick bra till sist!

Jag köpte en mjukisdress (byxa + tröja), en amningströja och ett par mörkbruna mjukisbyxor.
De mörkbruna sitter jag i nu, sååååå sköna! De andra nya kläderna ligger nerpackade i bb-väskan. Det är så himla mysigt och skönt att få sätta på sig något nytt och mjukt när man har fött barn!Jo, sen köpte jag en burk med body & face cream från Nivea. Vill smörja in mig då jag har duschat, men vill inte att det ska lukta starkt, så jag gillar nivea, det luktar liksom bara.....fräscht! Så denna burk ligger nerpackad i bb-väskan även den.Jag köpte två jättesöta nappar till lillasyster också..... en vit och en rosa blev det.Ja....nu är det bara att vänta.....och hoppas att sista veckorna går snabbt! Det där med att gå över tiden, det har jag redan sagt att jag ska skippa, så jag hoppas verkligen att lillasyster ser till att pallra sig ut i tid, hihi!

*längtar*

Nu ska jag lägga mig och få lite behandling med tensapparaten, för attans vad det värker nu.......det här med foglossning, det är verkligen ingen hit.

*Puss lilla frö!*

080304 (Vecka 36)

Dagarna svischar förbi! Tycker faktiskt att det går snabbt! Hoppas att det fortsätter så....hihi....
Vad har jag kvar att fixa nu?
Fotoalbumen är inte riktigt klara än, men det är inte mycket kvar nu! (Håller på att komma ikapp allt som jag inte hunnit med när jag jobbat) och jag har fortfarande inte packat BB-väskan. Det börjar verkligen bli dags för det nu....går in i vecka 37 snart!
Annars är allt till lillasyster klart!
Jag har till och med städat bokhyllan här hemma....och tvättat mattor, tvättat sofföverdrag, tvättat fönster & bytt gardiner.....jag boar som bara den, hihi!

En kväll frågade Vidar om han fick somna i min & Jonas säng, ja, det fick han göra. När vi sen skulle kika till honom för att se om han somnat så låg han inte i sängen!? Gissa vart han hade somnat.....
Jo, i lillasysters säng!Han hade krupit över till den från vår säng och låg och sussade sååååå skönt! Han såg verkligen ut att njuta. *mys* Undrar om han kommer ihåg/känner igen känslan från då han hade sängen? Vi tog bort den strax innan Vidar fyllde 2 år, nu är han 2 ½.

Nu har jag en mage som ligger över medelkurvan istället för under medelkurvan och det märks tycker jag! Undrar vart detta ska sluta, det är ju ändå en månad kvar till beräknat!
Men jag hoppas ju förstås på att vår lillasyster vill kika ut lite tidigare....Hoppas att bf-dagen efter hur jag haft mens stämmer mer än vad ultraljudets bf-dag gör!
22 mars mot 3 april.....vi får väl se. =)*Puss lilla frö!*

080223 (Vecka 35)

Just nu är jag inne i en lite tyngre period. Bäckenet krånglar och et kan göra riktigt ont när lillasyster bökar & stökar i magen, nu har hon lagt sig tillrätta med huvudet neråt! Jag har anat det då jag kännt av ett tryck neråt samtidigt som det ilat till ordentligt i hela underlivet.....mindre skoj....men skönt att hon hittat sin rätta plats. =D
Sen sover jag som en kratta.....
MEN nu har jag ju som sagt möjlighet att bara ta det lugnt under dagarna, vila och koppla av.
Sen får man väl skylla sig själv att man inte gör det...hihi.....utan att man fejar på och "boar" som en tok. Det har tvättats fönster, duschats blommor, storstädats i akvaritet, fixats med fotoalbum.
Nu har vi dessurom tagit in spjälsängen!
Vi hade inte tänkt att göra det förrän i början på mars, men nu skulle vårt förråd visst målas om så vi var tvungna att flytta alla våra saker, så då tog vi in spjälsängen som jag gjort ren och jag har tvättat täcke, kudde och skydd till sängen.
Jag har till och med satt upp himmelsängen, hihi......
Bäddat med lakan har jag inte gjort än, men allt är iallafall redo för det.Blir alldeles pirrig i kroppen när jag ser sängen stå där i vårt rum....inte många veckor kvar nu innan hon kommer att sussa där istället för i min mage. *mysigt*

Jag har letat reda på babyleksaker & babygym och ställt fram de i vårt klädförråd så att man lätt kan ta fram det sen när det blir aktuellt.
Vad har jag gjort mer....? Jo, babyskyddet till bilen är tvättat och likaså bärselen. Amningskudden ligger i spjälsängen. Sen har jag köpt babyolja, babychampo, napphållare, babyblöjor, tvättlappar, amningskupor (kom på här om dagen att man läcker som ett såll i början, hihi....), bröstvårtskräm (*ajje* för dessa nariga & såriga bröstvårtor man kan få i början....) och så köpte jag stora bindor.....
Inte kul alls, men ett nödvändigt ont ett bra tag efter att man fött barn....... =SNästa grej blir att ta tag i vagnarna. Att ta fram ligginsatserna till dem och tvätta skydden till dem.

Tror jag fått alldeles babyfnatt! Längtar såååå tills du är ute här hos oss lillasyster!
Hoppas verkligen att jag slipper gå över tiden. Men så sa barnmorskan som jag var hos igår att man ofta går lite längre för varje graviditet! Är det verkligen så!??
Visserligen kom Vilgot före bf och Vidar efter bf, men ska det verkligen dröja ännu längre tid denna gång!?
Nix, jag vägrar!

Jag ska fråga min barnmorska nästa gång hur hon resonerar kring detta. För igår var jag inte hos min vanliga bm, då hon har semester.
Jag var hos den bm som jag gick hos under förra graviditeten och det kändes inge bra att gå hos henne då....och inte igår heller kan jag säga. Det är något som inte stämmer....
Längtar tills min bm är tillbaka från semestern!

*Puss lilla frö!*

080216 (Vecka 34)

Nu känns det som om bäckenet tänker börja krångla på allvar.....Tur att jag nu har havandeskapspenning så att jag kan vara hemma. För som det är nu så tror jag inte att det hade fungerat att jobba!
Jag använder tensapparaten som smärtlindring och den är verkligen sååååå bra! Jag har varit nere på ett floatingpass under veckan som varit också, det var avkopplande och skönt!
Jag har haft svårt att koppla av ordentligt under veckan. Det är första veckan som båda barnen varit på dagis och jag "bara" varit hemma, så jag har känt mig väldigt rastlös.....
Men nu inser jag mer och mer vikten av att faktiskt få vara hemma själv under dagarna. Jag ska verkligen passa på att ta hand om mig & frö, låta mig koppla av och vila. Jag & min kropp behöver det.
Måste bara fortsätta att övertala mig det, så att jag verkligen tar det lugnt!

Igår så städade & fejade jag här hemma, så idag har jag haft såååå ont i kroppen.....men det är ju typiskt mig att fara runt som ett yrväder (nja inte riktigt då...) och sen få stå ut med smärtan i bäckenet....
Ta det lugnt var det va?

Jodå, nog tar jag det lugnt emellanåt.....
Barnen tycker det är så mysigt att gosa & lyssna på på sin lillasyster i magen. Nu var det Vidar som kröp upp och la huvudet på magen när vi låg och tittade på Bolibompa på kvällen. *mys*På fredag ska jag till MVC igen. Min bm har semester, så jag har fått tid hos en som jag gick till under andra hälften av min andra graviditet. Det kan ju bli spännande....jag gillade henne inte alls då, det kändes inte alls bra och kul att gå dit. Personkemin klaffade inte. Vi får väl se om det fortfarande är så?
Min första bm bytte arbetsplats och hon var helt underbar, henne saknar jag! Den jag har nu är också helt kanon! Det är bara den här lilla fröken jag ska till på fredag, som det av någon anledning inte fungerade bra med....
Men man kan ju inte bli kompisar med alla. =)

Jag har blivit helt bebistokig. Jag ser så bebisar överallt!
Åh vad jag längtar tills du kommer ut till oss lilla frö!
Det skulle ju vara trevligt om du kikade ut lite innan bf, så att jag slipper gå över tiden.....för nu har det börjat kännas rejält tungt.
Jag känner mig otymplig och stor som ett hus. Jag kommer inte i täckbyxor, alla vinterjackorna sitter som ett korvskinn. Jag får knappt på mig skorna. Och det känns som om hela magen är ett stort blåmärke ibland, känner mig alldeles öm! *pust*

Psssst...detta hade Jonas skrivit i köket för några dagar sen (med bokstavskex).....
Det låg där så fint på bänken när jag klev in i köket.Jag börjar bli mer och mer säker på att du är en liten Vilja.Vilgot, Vidar & Vilja.......

*Puss lilla frö!*

080205 (Vecka 32)

Idag var jag på posten och hämtade min Tens-apparat som jag ska hyra fram till och med förlossningen!Ska bli så skönt att få lite behandling på kvällarna, för bäckenet ger sig allt mer tillkänna (fast jag bara är hemma och tar det rätt lugnt!)
Jag hade ju en Tens förra graviditeten och det var så himla skönt! Dessutom använde jag den som smärtlindring vid värkarbetet/förlossningen och det var verkligen kanon! Så det tänker jag definitivt göra även denna gång!

Igår när jag tittade på Bolibompa med barnen, så låg Vilgot & Vidar och lyssnade & kände massor på lilla frö i magen. *mys*
Det var verkligen full aktivitet i magen, så det kändes jättetydligt när hon rörde på sig till barnens (framför allt Vilgot´s) stora lycka! *mysigt*

*Puss lilla frö!*

080202 (Vecka 32)

Vecka 32!

"Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas. Vikt 2 kg."

Källa: Veckobrev från Vårdguiden.

Jag kan börja med att tala om den glada nyheten att jag beviljats hel havandeskapspenning från och med måndag! (lördag idag)
Jag fick brevet i fredags och det var riktigt pirrigt att öppna det. Visst har många sagt att det inte ska vara något problem att få det beviljat då jag har ett tungt och påfrestande jobb. Men man vet ju ändå aldrig hur de resonerar, men nu är det alltså klart.
Det känns jätteskönt!
Jag hade tänkt att jobba ett tag till, så på måndag ska jag prata med chefen om att jag kanske kan rycka in någon gång ibland då det verkligen är kris på jobbet. Vi får se hur det bestäms.
Kanske borde jag verkligen passa på att vara hemma nu när jag har möjligheten..... Att bara få ta till vara sista graviditetstiden, passa på att koppla av, och dessutom låta barnen vara hemma de extra dagar man vill att de ska vara hemma då de varit sjuka.
Det känns så konstigt att jag faktiskt kan vara hemma nu....
Jag är så van att ha en massa "bollar i luften", att jämt planera och även jäkta mellan allt för att det ska hinnas.....så egentligen borde jag kanske tvinga mig själv att ta till vara på denna period jag nu får havandeskapspenning.
Men då är det en annan sida i mig som säger att jag faktiskt orkar jobba ett tag till....och då känner jag mig så lat om jag skulle börja vara hemma nu.
Fast lat....? Kan man vara lat som småbarnsförälder? Skulle inte tro det.... ;D

Jaja, vi får se.....

Hur mår jag då?
Jo, jag mår bra! Visst krånglar bäckenet emellanåt, det är upp och ner hela tiden. Jag har känningar av foglossning och ryggvärk hela tiden, men som sagt, vissa dagar knappt märkbart, andra är det riktigt jobbigt....det beror på hur mycket jag "fejjat" på.

Nu har lillasyster fått kläder av sin farmor också! Jättefina! *tack farmor*


När jag ser dessa flickkläder har jag ibland svårt att tro att det verkligen är en flicka, hihi....det är liksom lite svårt att verkligen sätta sig in i det innan man får se henne på riktigt!

Nu har vi gått in i februari månad och det känns verkligen att det närmar sig.....februari, mars...sen är det dags! Åh så pirrigt!
Har precis kommit på att det faktiskt gör väldigt ont att föda dessutom....=S.....hihi, vad knäpp man är!
Jag är längtar massor tills förlossningen, för det är underbart att föda! Jag längtar efter den känslan.....men det där svidande, brännande smärtan när barnets ska ut.....den kan vi väl bara hoppa över lite enkelt va? ;D

Vem har störst mage?


*Puss lilla frö!*

080128 (Vecka 31)

Nu har jag gått igenom killarnas gamla bebiskläder här hemma och tagit fram det som inte är allt för grabbigt. =)
Vi har köpt en trådback och ställt in i Jonas garderob där Vidar nu har sina kläder, så får lilla frö´s kläder ligga i Vidars´s gamla klädlådor (dom var ändå för små för alla han skläder så det var bra att vi fick det här fixat nu!)
Två lådor med bebiskläder blev det. Plaggen är ju inte så stora i storlek 50/56, hihi....så det gick inte åt så många lådor. =D
Ärvda kläder från brorsorna, blandat med nytt. =)Inom en månad ska jag gå till frissan. Ska klippa mig & slinga håret innan vår lilla skatt kommer ut till oss. För det lär ju inte blir att man går till frissan på ett tag efter att hon kommit ut till oss. Då kommer man bara att tänka på amning, sömn (eller bristen på det) och att vardagen ska fungera för hela familjen. =D Dessutom kommer nog tid för ett frisörbesök inte att infinna sig på ett tag, hihi.....

Jag ska framöver göra iordning ett fotocollage med gravidmagen från alla tre graviditeterna, för att jämföra storlek och form. Kan vara kul att se skillnaden och/eller likheterna!
Tack Tanja för tipset!

*Puss lilla frö!*

080124 (Vecka 31)

Ny vecka igen!
Idag när jag tog magbilder var Vidar också med och ville att jag skulle fota hans mage.
"Ta kort på min bäbismage!" utbrast han och det var klart jag gjorde det, hihi.....Inte mycket till gravidmage där. .... hihi...... *älskade lille skrutt*

Idag la jag havandeskapspapprena på lådan (de som chefen skrivit på). Så nu får vi se om det dröjer en eller fem veckor innan jag får svar.....hoppas att det inte dröjer allt för länge.
Bäckenet fortsätter att krångla lite mer än vanligt, så det vore ju väldigt skönt om jag fick havandeskapspenningen beviljad.

Ikväll är det lika full rulle som vanligt i magen. Hon får i riktigt hårda buffar emellanåt så man nästan baxnar.....undrar om mina revben fortfarande är hela?
Har fastnat mer och mer för namnet Vilja......, är det mån tro en liten Vilja som buffar så hårt på mamsen där inne? Hihi.....

*Puss lilla frö!*

080123 (Vecka 30)

Var ute och surfade lite och hamnade på en sida som heter blimamma.se
Jag har hela tiden varit lite fundersam över att vi kunde bli flyttade nästan två veckor efter rutinultraljudet, för jag vet att sista mensens första dag var 16/6. Jag skrev nämligen ner sån´t utifall man helt plötsligt skulle bli gravid....hihi......
Om jag beräknar enligt ultraljudet´s bf-dag så ska första dagen i senaste mensen ha varit 28/6 (vilket det absolut inte var)
Vi gjorde positivt graviditetstest den 24/7 och enligt min bf-dag skulle jag då ha varit i vecka....4? Kan man få positivt så tidigt? Det kanske man kan....? Eller så kanske jag hade väääääldigt oregelbunden ägglossning?
Anledningen till att jag börjat fundera mer på detta är att min bm på MVC sa att hon mer tror på bf-dag efter hur man hade sin sista mens och inte efter ultraljudets uträkningar.
Enligt sista mens har jag bf-dag 21/3 och enligt ultraljudet 3/4. Det ska bli väldigt spännande att se vilket som stämmer mest! Hoppas på det första såklart, hihi.....
Ja, vi får väl se när vår lilla skatt tänker komma ut till oss. Bf-dagen har ju varken stämt på Vilgot eller Vidar (det är väl inte det vanligaste heller visserligen!) , det diffade på flera dagar, Vilgot innan bf och Vidar efter bf! Men det skulle ju vara trevligt om jag slapp gå "över tiden"! =D

Så här står det om bebisen den här veckan:
Den här veckan är din bebis 42 cm totalt. Den väger nu hela 1200 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuser är det rätta.
Källa: blimamma.se

Idag var jag föresten och hämtade papprena om havandeskapspenning hos min chef som hon hade skrivit på, så imorgon ska jag posta dem, sen är det bara att invänta beslut från försäkringskassan..... *pirrigt* .....
Ar jag inte ansökt om det tidigare? Har hört att det kan ta tid innan man får beslutet. Men förhoppningsvist så får jag beslutet innan jag har fött, hihi......


*Puss lilla frö!*

080122 (Vecka 30)

Dagarna rullar på! =D
Måste det vara så mycket rea? Nu är det dessutom halva reapriset! Blir ju alldeles tokig....
Men jag fyndar verkligen, detta fyndade jag för 100 kronor! Så sött!Har haft mer ont i bäckenet senaste två dagarna....men jag jobbade extra i helgen som var och jag var då ute på fältet och då blir det mer att man går och rör på sig och då känner jag av det direkt.....=(.....
Måste gå ner till jobbet någon dag och hämta mina papper (som min arbetsgivare ska skriva på ang.havandeskapspenning) så att jag får skicka i dem, så att jag kan få ett svar om det blir beviljat eller ej.

*Puss lilla frö!*

080118 (Vecka 30)

Jag har ju blivit helt tossig....återigen har jag köpt babykläder.
Nu får det vara stop ett tag! ;D

Man vad gör man då man bara råkar kika in bland babykläderna och ser all rea.......
Den vita overallen + kaninen fick jag som present från Vi föräldrar då jag blev prenumerant förut. =DJag har skickat in ansökan om havandeskapspenning till försäkringskassan. Det var min bm som tyckte att jag skulle göra det då jag har ett tungt jobb (hemtjänsten) då jag har vissa problem med bäckenbensuppluckring och då sista tiden under graviditeten kan vara tung. Nu har jag fått papper på att dom fått in min ansökan och så fick jag papper som min arbetsgivare ska skriva på.
Ska bli spännande att se om jag får det godkänt. Har aldrig ansökt om det tidigare så jag vet inte om det är svårt att få det beviljat?

*Puss lilla frö!*

080117 (Vecka 30)

Då kliver vi in i vecka 30! Dagarna rusar iväg för tillfället!
Magen växer och jag börjar känna mig rejält stor och otymplig, och då är det ändå 2 ½ månad kvar! *pust*
Det känns som om du knappt har någon plats kvar därinne nu, så hur det ska kännas om två månader.....?
Längtar tills du kommer utanför magen istället lilla frö!

Tänker mer och mer på namn och namnet Vilja kommer upp i mina tankar allt oftare.....
Tänk...Vilgot, Vidar & Vilja. Det låter väl fint!
Vi funderar och känner efter, vi får se när du kommer ut vad du vill heta för något. =D

Längtar efter att få hålla dig i min famn!*Puss lilla frö!*

080115 (Vecka 29)

Idag var jag på Floating igen, då goding kommit hem från jobbet. Floating är helt underbart, jag rekomenderar det varmt!! Det är så avslappnande och skönt och man känner sig verkligen utvilad efteråt. Dessutom så ger det smärtlindring. Perfekt då jag känner av bäckenet lite.
Mina andra graviditeter hade jag mycket mer problem med bäckenet vid den här tiden, så jag är så glad att det inte är mer än vad det är. Jag ska verkligen inte klaga. Kanske beror det på att jag vet hur jag ska gå, hur jag ska utföra vissa rörelser, hur jag kan ge smärtlindring. Jag är mer medveten om problemet och vet vad jag kan göra själv.

Idag kikade jag in på KappAhl efter det att jag varit på floatingen. Hade fått ett sms om halva reapriset.....hihi....
Detta blev det. =)

Två små söta bodys.


Och en supersöt liten sparkdräkt och en mössa.


Jag går och kikar hela tiden på alla söta babykläder jag köpt...en liten lillasyster till våra underbaraste bröder!

*Puss lilla frö!*

080113 (Vecka 29)

Tänk! Det är inte så fasligt långt tid kvar av graviditeten nu, det känns så himla spännande!
Dessutom har jag bestämt mig för att skriva öppet här inne om vem det är som bor i min mage, jag vet endast två som inte vill att jag avslöjar det innan, men då får man låta bli att gå in här och läsa......
Jag skickar ett mail till er två för att förvarna ang. förändringarna. *kram*
Jag känner att jag vill skriva om det jag vill här inne..... jag vill inte känna att jag måste låta bli att skriva om något som jag så gärna vill! =D

Jag är fortfarande helt överväldigad av 3D/4D ultraljudet som vi var på och det känns å himla kul att det är en liten lillasyster som ska komma ut till oss. Två härliga storebröder har hon som väntar på henne!
Vilgot har varit lite lagomt glad över att det är en lillasyster, han ville ju så gärna ha en till lillebror....men han tycker att det är ok ändå.

När vi berättade att det är en liten lillasyster som ska komma ut till oss utbrast han:
"Åh nej!"
"Det räcker med tjejer hemma! Jag vill bara ha killar" (Han är ju ärlig iallafall, hihi....)
Men sen tror jag nog att båda killarna här hemma kommer att bli glada när den här lilla bebisen kommit ut iallafall.

Igår tog jag mig en tur till centrum alldeles själv och kikade på alla söta babykläder som är på rean nu....kunde såklart inte låta bli att köpa de första klädesplaggen till vår lillasyster!
Tre bodysar, två par byxor och ett par tossor. Känns helt magiskt att titta på dessa små söta flickkläder!!
Det känns väldigt annorlunda att köpa flickkläder och inte pojkkläder! Så himla mysigt!Vi har börjat fundera på namn....
Kanske är det en liten Vilda? Eller en Viola? Eller en liten Vilja eller Villemo? Eller kanske blir det något helt annat! Det känns spännande att fundera över namn!

*Puss lilla frö!*

080109 (Vecka 28)

Tiden rusar verkligen iväg, imorgon kliver vi in i vecka 29!
Idag har vi varit med om något fantastiskt! Vi har varit på ultraljud igen och inte vilket som helst! 3D/4D ultraljud! Vilken upplevelse, det var verkligen häftigt! Nu vet vi dessutom med säkerhet vem som bor i min mage, hihi! Jag avslöjar det på sidan med ultraljudsbilderna i en ruta med "dold text" för de som är nyfikna.
På den sidan kan ni dessutom se två videoklipp med vårt lilla frö in action! (Klicka här!)

Jag är alldeles överväldigad av upplevelsen, jag kan verkligen uppmuntra till ett 3D/4D ultraljud, för det är verkligen speciellt! Jag förstod ju att det skulle vara speciellt, men man kan verkligen inte förstå innan hur speciellt det är att få se sitt barn på det här sättet!Vi var på Tittut här i Stockholm och gjorde ultraljudet och fick med oss en dvd-skiva med 96 bilder och 28 videoklipp med vårt lilla frö!

Nu ska jag se till att skicka upp det här så att alla nyfikna kan se dessa magiska bilder, hihi!

*Puss lilla frö!*

080102 (Vecka 27)

Veckorna trillar på, imorgon går jag in i vecka 28! Det närmar sig! Nu är vi inne på det år då du ska komma ut till oss älskade lilla frö, åh vad vi längtar!! Hela familjen längtar så mycket efter dig!
Jag är så go och rund om magen, nästan för go, för jag undrar minsan vad detta ska sluta, du ska ändå växa till dig ytterligare i ytterligare tre månader!!

För ett tag sen började jag känna av foglossningen och en vecka så hade jag riktigt ont...tänkte att "nu börjar det"....men det har dragit sig tillbaka! Visst känner jag av det i vissa rörelser och så, eller om jag har gått väldigt mycket vissa dagar och haft mycket tunga jobb, då är det inte helt skönt....men jag lider ändå inte av det utan tycker att allt fungerar riktigt bra just nu! Så skönt att få känna så! Jag hoppas verklugen att det fortsätter så!

Nästa vecka ska vi göra ett ultraljud, åh vad jag längtar! Då ska vi filma ultraljudet och fråga igen (gjorde ju det på rutinultraljudet) om dom kan se vem det är som bor där inne. Vi har ju vår aning efter rutinultraljudet, nu ska vi bara se om vi får det bekräftat eller ej.....hihi.....

Imorgon går jag in i vecka 28, då är det dags för lite nya magbilder. (Jag tar bilder även fast jag varit dålig på att uppdatera dem här....). Ska försöka ta mig i kragen så att ni får se lite bilder på min runda bebbemage snart igen, hihi!

*Puss lilla frö!*

071214 (Vecka 25)

Ojdå....har det verkligen gått två månader sen jag uppdaterade hemsidan! Skäms på mig....
Ärligt talat så har jag varit trött, orkelslös och omotiverad till att sätta mig vid datorn. Det är så mycket annat som snurrar på (det underbara livet!) att när man får möjligheten att sätta sig vid datorn så känner jag bara....neeeeej....orkar inte.....
Antingen jobbar man eller vabbar, hämtar barnen på dagis, hem och laga middag, barnen kanske badar, sen är det bolibompa, tandborstning, sagoläsning och nattning och efter det så är det bara sååååå skönt att få lägga sig i soffan och göra ingenting. Oftast sover jag inom en timme. *zzzzz* Tröttis.
Senaste tiden har det varit mycket mys och pyssel kring advent då vi har bakat pepparkakor & lussebullar. *mys*
Jag har min dagbok som jag skriver i för hand till lilla frö i magen, där ser jag till att skriva iallafall, så lilla frö har lite att läsa någon gång i framtiden om hur mamma mådde när h*n bodde i magen och sen första tiden i livet.
För här på hemsidan har det tyvärr inte blivit mycket skrivet sen jag blev gravid.

Jag är nu i vecka 25 (blev tillbaka flyttad 13 dagar efter ultraljudet) så jag fick gå om två veckor. =)
Illamåendet har äntligen gett med sig sen tre veckor tillbaka. Kan känna av det vissa dagar, men så pass lite att det inte är jobbigt, så jag behöver inte äta åksjuketabletter längre!
Däremot så har bäckenet börjat krångla.....inte kul! Senaste veckan så har värken stegrat rejält....Jag jobbar inom hemtjänsten och går omkring hela dagarna och det är ju inte ett helt lätt jobb då det innebär en del lyft, städningar, tunga inköp, obekväma arbetsställningar då man ska klä på vissa vårdtagare + stödstrumpor, duschningar m.m
Pratade med min bm idag då jag hade besök där och hon säger att jag ska söka havandeskapspenning, så det ska jag göra. Sen ska jag höra av mig till henne om jag känner att det blir tungt med jobb och behöver sjukskrivas. Hoppas att det inte behöver bli så, men just nu känner jag mig lite dämpad över att ha ont.....det tar på krafterna.

Nu har vi en liten aning om vem som finns i magen. På ultraljudet avslöjade bm (efter vår förfrågan) vad hon trodde att det var. Vet inte om jag ska skriva det här för jag vet att en del inom släkten inte vill veta innan.....men å andra sidan är det min hemsida.....hihi....vi får se hur jag gör. Vi ska på ett till utlraljud första veckan i januari för att få ultraljudet filmat och då ska vi fråga om de kan se vem det är i magen och se om vi får samma svar då som på första ultraljudet. Så spännande!!
Bebisen i magen mår iallafall alldeles utmärkt! Vårt lilla kärleksfrö som växer till sig i rekordfart! *mys*
Ska lägga in lite bilder på min goa mage sen. =D
När jag var på MVC idag så ställde jag mig på vågen......ops....+9 kg! Vart ska detta sluta?
Med Vilgot hade jag vid samma tid gått upp 7 kg och med Vidar 6 kg.

Nu har Vidar somnat efter lunch (dagis är stängt idag) och jag har lovat hostiga & hesa Vilgot att vi ska kika på en film tillsammans. *mys*

*Puss lilla frö!*

071014 (Vecka 18)

Efter att ha jämfört magbilderna som jag tog för två veckor sen, så inser jag att det dragit iväg rätt rejält! Jag är i vecka 18 nu....undra hur stor jag kommer att vara vecka 40!? Jag kommer ju att spricka!!
Jag har ju lyckats att undvika bristningar de två första graviditeterna, men ska det vara sån´t här drag i magen så skulle jag inte förvåna mig om jag kommer att få både en och annan!? Hoppas dock att jag slipper.......

Emellanåt tycker jag att illamåendet ger med sig och jag behöver inte ta någon åksjuketablett, men så väller illamåendet helt plötsligt över mig och då är det bara att plocka fram dessa tabletter igen! Det är tur att de finns kan jag lova!

Nu är frö 12,5-14 cm mellan huvud & rumpa och väger kring 150 gr. Frö börjar bli ljuskänslig och reagerar även på ljud! Dessutom kan h*n göra grimaser och rynka pannan, hihi!

10 dagar kvar till ultarljudet.......längtar massor!


*Puss lilla frö!*

071005 (Vecka 16)

Nu har jag tagit lite magbilder! Ska försöka ta bilder varje vecka fram över nu, så man kan se hur magen växer. *mys* Collagen lägger jag upp under "Gravidmagen" ovanför.

En positiv sak!
Jag brukar i vanliga fall ta en Postafen-tablett (åksjuketabletten) när jag på natten gåt upp och värmer välling till Vidar, men inatt så blev det av någon anledning inte av och imorse tyckte jag inte att jag måddee så fasligt illa, så jag tänkte att jag låter bli att ta en tablett.
Jag mår lite illa, men jag är glatt överraskad ändå, för det är inte alls mycket så jag behöver nog inte peta i mig dessa tabletter mer!? *hoppas*
Åh, tänk om illamåendet äntligen håller på att ge med sig!

19 dagar kvar till ultarljud.....

*Puss lilla frö!*

071004 (Vecka 16)

Jag ska börja ta lite magbilder och lägga upp här på hemsidan har jag tänkt, så det kommer framöver.
Nu har jag köpt järntabletter, bm sa att jag skulle börja äta dem i vecka 16 eftersom jag hade lågt järnvärde vid inskrivningen. Efter första tabletten jag tog så mådde jag illa, men det gav med sig efter ett tag...kan det har varit tabletten? Hmm, vi får väl se.

Jag tycker att jag börja känna mig lite piggare nu, även fast jag fortfarande är trött, jag somnar inte direkt långt efter barnen på kvällarna....hihi....*Puss lilla frö!*

071001 (Vecka 16)

Vårt frö är 10,5-11,5 cm långt mellan huvud och rumpa och väger ca 80 gr.

Det har inte blivit skrivet här på ett tag, men jag har mått så himla dåligt och varit så galet trött att jag inte orkat göra något annat än det som absolut måste göras för att allt ska flyta på i hemmet och livet.
Jag har nu ätit åksjuketabletten Postafen i två veckor och de hjälper verkligen!
Visst mår jag fortfarande illa, men inte så galet illa som jag har mått tidigare, det var verkligen ohållbart kände jag...
Åksjuketabletterna tar liksom udden av illamåendet så att det inte känns så jobbigt längre. Visserligen blir jag trött av dessa tabletter och det är jobbigt. Men man får välja....pest eller kolera?
Jag blev ju trött av att må så himla illa hela tiden också. Nu mår jag mindre illa , men jag är mer trött, men det känns betydligt bättre än innan!

Dessvärre så har jag börjat känna av foglossning...inte mycket, men det har börjat ge sig till känna och jag vill inte det! Har haft så mycket besvär av det de tidigare graviditererna! Jag provade mitt bälte som jag använt de tidigare graviditeterna, men kardborrebandet håller inte lika bra längre, det är så nött. Ska ringa till min bm imorgon och fråga om jag kan få köpa ett nytt genom sjukgymnasterna där.

Magen är verkligen stor nu, många tror att jag är längre in i graviditeten än vad jag är och andra tror att det är två.......
Vi får väl se den 24 oktober, för då är det dags för det efterlängtade ultraljudet! *längtar massor*

*Puss lilla frö!*


070905 (Vecka 12)

I samma takt som jag återfår kraften efter förkylningen så återkommer illamåendet mer och mer. Idag kunde jag inte borsta tänderna utan att få kväljningar.....och lunchen....nej, det var inte mycket pyttipanna jag kunde peta ner.....=(....
Jag började fundera om illamåendet var på väg bort eller om sea-bandet kanske hjälpte, för jag tyckte att illamåendet avtog, men det var nog denna enorma förkylning som tog udden av illamåendet. Och som sagt...nu när förkylningen börjar ge vika, ja, då smyger sig illamåendet tillbaka igen.....med besked kan jag lova!

Blir inte mer skrivet här idag......ville bara berätta hur faaaaasansfullt synd det är om lilla mig....;-)......

*Puss lilla frö!*

070904 (Vecka 12)

Jag har varit fullständigt golvad av denna enorma förkylning jag åkt på!
Innan mådde jag ju tjyvens pga graviditetsillamåendet & tröttheten och denna förkylning tog verkligen de sista krafterna jag hade kvar.....
Idag tisdag känns det som om jag börjar komma tillbaka lite, men de senaste 4 dagarna har varit som bortrollade. Vad har jag egentligen gjort? Har jag ätit, har jag borstat tänderna, har jag duschat?
Det har verkligen varit drygt.
Jag är fortfarande dunderförkyld, men nu börjar jag åtminstonde vara medveten om att jag är vaken ibland. =)

Jag forstätter att använda mina "sea-band", men nu har jag varit så golvad av förkylningen, så jag kan verkligen inte säga om de fungerar eller ej. Illa mår jag, men förkylningen har ju liksom tagit udden av allt utan tröttheten.
Jaja, vi får se.

Nu är jag i graviditetsvecka 12, vårt lilla kärleksfrö är runt 7 cm lång, kan suga på tummen, gäspa, svälja och snurra runt! Häftigt!
Här om dagen fick jag för mig att jag kände ett välbekant fladder i magen, men kan man verkligen känna det så här tidigt!?? Det kanske var något annat fladder....eller....?

Hoppas att förkylningen, tröttheten och illamåendet avtar mer så jag verkligen kan börja njuta av graviditeten!

*Puss lilla frö!*

070831 (Vecka 11)

Det har hänt något fantatsiskt! Vi har lyckats igen! Vi ska få en liten bebis! Ett litet lillsyskon till Vilgot & Vidar!
Storebror ska blir storebror igen och lillebror ska även bli en storebror till ett litet frö som nu växer fram i mig!

Den 24 Juli gjorde vi ett positivt graviditetstest! Innan hade jag gjort ett negativt graviditetstest, men inom mig visste jag ändå......
Efter det testet började det mola i magen...mensvärk...jag började känna av en trötthet och ett smått illamående som jag kände väl igen. =)
Kvällen den 24 juli gjorde jag ett test till (jag kunde inte vänta tills morgonen!), det visade positivt, väldigt svaga streck, Jonas och jag satt och kikade på testet länge och funderade på om vi såg i syne eller inte, så svagt var det! Men någonstans så visste vi såklart.....
Morgonen efter gjorde jag ytterligare ett test och nu visade sig lite tydligare streck. Vi ska ha ett barn till!!!

Jag ringde till MVC för att berätta detta fantastiska och barnmorskan gartulerade så mycket och frågade om det var första barnet. Och när jag sa att det var tredje barnet så fick jag en så´n enorm känsla inom mig. Tredje barnet!? Oj, ska vi verkligen ha tre barn!? Ja, det är klart vi ska!! Goding och jag känner båda två att vi inte är riktigt klara än, hihi....
Jag kände mig plötsligt jättegammal av någon konstig anledning, när man har tre barn, då måste man väl vara gammal eller?
Barnmorskan sa att det kanske måste göras lite extra kontroller då, men så frågade hon hur gammal jag var och jag sa att jag är 29, fyller 30 nu i höst. Hon utbrast glatt att då behövs det inte några extra kontroller, inte när man är så ung!
Det kändes bra att höra, hihi!!

Jag är nu i graviditetsvecka 11 och vårt lilla frö är beräknat till den 22 mars. Vilgot blir då 5 år och Vidar 2 år & 7 månader.
Vilgot hoppas på att det är en liten kille, han vill ha en till Vidar säger han, för dom är bra! Gulligt tycker jag! Verkligen ett gott betyg på lillebrorsan! Jag skulle självklart tycka att det vore jättekul med en liten tjej när vi har två killar, det ska jag inte neka till. Men huvudsaken är allt allt går som det ska!
Jag måste säga en ska bara, jag är mycket mer nojig denna graviditet! Tänk om något går fel, kan det verkligen gå så bra en gång till, rädslan för att börja blöda, ja, listan kan göras lång...jag må