Allergi & Astma

Potatis ~ Mjölk ~ Ägg ~ Hund ~ Katt ~ Björk ~ Gräsmix ~ Astma

Summering värden ~ Allergitester

Tankar
~ Recept ~ Dietisthjälp


Det är vanligare att vara allergisk idag än att inte vara det tycker jag att det verkar som...
Eftersom Vilgot är allergisk mot potatis, hund, katt, timotej (gräs), björk och har astma, så har jag tänkt att skriva lite om hans allergier. Vilgot har även varit allergisk mot mjölk (protein) och ägg (vita) så jag har två sidor som även handlar om detta.
Jag har tänkt att hålla hans allergier och astma till olika sidor så att man kan enklare kan läsa om just den allergi man kanske funderar över.

Detta finns skrivet i boken "Stora boken om barn" av Kristina Hofsten och Lena Lidbeck:

"Då du är allergisk så reagerar kroppen mot det som du inte tål och symtomen kan var allt ifrån utslag, astma, hösnuva, böjveckseksem, diarré eller kräkningar, så det gäller att vara observant på sitt barn.
Allergi är delvis ärftligt så det är bra att vara extra försiktig redan från början för att försöka undvika att allergi bryter ut på sitt barn.
Om båda föräldrarna är allergiska är risken 75% att även barnet blir det. Allergin börjar oftast under spädbarnstiden och om ditt barn har allergiska anlag och äter till exempel ägg, fisk och tomat under babytiden så kan de få allergiska besvär tidigt, men väntar du med att ge ditt barn dessa födoämnen tidigt så kan de kanske undvika allergi helt, eller åtminstinde skjuta upp allergin då den isåfall kan bli lindrigare.
Det är dessutom bra att amma ett allergiriskbarn så länge som möjligt."