Familjen Berglund

~ Se hur vi bor! ~

Allt började en höstdag den 20 september 1997......
Jag skulle ut på krogen med en kompis och vi hamnade på ett uteställe som låg i Kungsträdgården här i Stockholm som hette Daily´s. Där hade jag turen att få syn på världens snygging på dansgolvet...
Jag satt och tittade på honom från baren och efter en stund tog jag beslutet att gå upp på dansgolvet. Jag ställde mig i närheten av honom för att se om han la märke till mig.....det gjorde han.... Vi började dansa med varandra och ja....sen dess har det varit vi!
Så alla ni som tror att man inte kan hitta sin själsvän och livskamrat på krogen, ni har fel.....

Jag jobbade som barnflicka då vi träffades och i april -98 slutade jag med det och jag flyttade in hos Jonas.
Under våren -99 renoverade vi en lägenhet själv här i Tyresö, det var så mysigt att få göra iordning tillsammans, välja tapeter och färger, nu kändes det verkligen som om vi flyttade ihop "på riktigt" i vår gemensamma lägenhet. Innan fanns ju ändå känslan av att jag flyttat in hos Jonas, men nu var det vårat.
Jonas jobbade (och jobbar fortfarande) som reparatör på Synerco och jag pluggade, tog igen sista gymasieåret då jag hade hoppat av under sista året. Sen började jag plugga företagsekonomi, bokföring, data, ja....lite av varje innan jag -02 fick erbjudande om jobb på Dressmann här i Tyresö där jag jobbade i fem år. I februari 2007 började jag på hemtjänsten här i Tyresö, skönt att slippa jobba kvällar och få ha alla eftermiddagar och kvällar med det viktigaste av allt, familjen!

Sommaren -02 blev jag gravid. Vilken känsla! Tänk, vi skulle bli föräldrar!!
På vår femårsdag den 20/9-02 fick jag världens överraskning!
När jag kom hem från jobbet efter klockan sju, så möttes jag i dörren av min goding och en underbar matlukt.
Inne i vardagsrummet hade han vid matbordet dukat upp och förrätten stod framme & väntade (avokado med ishavsröra). Det var såå fint med tända ljus. *mys*
Varmrätten han hade gjort var potatisgratäng och oxfilé i ugn och det var helt underbart gott! När vi ätit klart satte vi oss i soffan (han hade köpt hem en massa gott snacks & hyrt film så vi skulle verkligen mysa.)
Innan filmerna satt vi bara & myste och pratade och Jonas sa så mycket vackra saker till mig och gissa vad som hände......
Han sa:
"Jag vill alltid att det ska vara vi, att vi ska leva resten av våra liv tillsammans och någon gång i framtiden även gifta oss och som ett tecken på det...... (han tog fram en liten ask).... så vill jag att vi förlovar oss"
Jag blev alldeles stum & började sen gråta av lycka (såklart!!!). Dessutom hade han egentligen tänkt att vi skulle vara på Island just nu (han hade sparat undan en massa pengar till det).
Han hade frågat barnmorskan om det var ok för mig att flyga och rida på hästar då jag var gravid till och med! Så himla gulligt så jag bara smälter! Han hade tänkt att under en tur med islandshästarna, så skulle han fria till mig..... Så fint tänkt! Nu blev det ju inte island (jag kunde inte ta ledigt från jobbet) så istället för det så ville han lägga alla pengar till vårt hem (eftersom vi skulle göra om inför bebisens ankomst) och köpa nya möbler och babytillbehör. Så de flesta av våra möbler som vi har nu kommer från dessa pengar.

I mars -03 föddes Vilgot, vilken lycka!! Nu var vi en "riktig" familj!! Vilgot växte med raketfart och snart kände vi att vi behövde en större lägenhet än vår fina tvåa på 54 kvm.....
Det kändes sorgligt att lämna lägenheten, den var verkligen speciell för oss då vi gjort iordning där tilsammans och det var vårt första "rktigt gemensamma" hem....
Juni -04 flyttade vi så till vårt nuvarande hem, en fyra på 97 kvm med uteplats. Vi trivs jättebra här och här finns plats att "röja runt på". Vilgot, vår goseplutt och bustroll har nu hunnit bli storebror, för i augusti -05 föddes hans lillebror Vidar! Nu har även lillebror Vidar blivit storebror, för i april -08 föddes lillasyster Vilja!

Den 19/9 2009 blev vi man & hustru i ett helt underbart höstbröllop!!
Läs mer här!

Tänk vad underbara saker man får vara med om här i livet, hihi!!
Jag är så otroligt lycklig att jag lever det liv som jag gör och att jag har mina älskade killar Jonas, Vilgot & Vidar & älskade lilla tjej Vilja!