Kanelbullar

Kanelbullar Ugn: 250 grader

ca 3.5 liter vetemjöl
1 tsk salt
3 dl socker
2 tsk Marabou bakpulver
100 g jäst
300 mjölkfritt margarin
1 liter havremjölk

Blanda ihop alla torra ingredienserna. Använd inte allt mjöl, spar lite till utbakningen.
Smält det mjölkfria margarinet och häll i havremjölken, blandningen ska vara ljummen.
Häll blandningen i de torra ingredienserna och blanda till en fin deg. Låt jäsa ca 50 - 60 minuter och knåda sedan degen ordentligt och blanda i resten av mjölet.

Fyllning: Mjölkfritt margarin, kanel, socker

Dela degen i fyra lika stora delar.
Kavla ut varje del till stora rektangulärakakor och bred på rumstinat mjölkfritt margarin. Sikta över kanel (snåla inte!). Sikta över socker.
Rulla ihop kakan till en lång rulle och dela rullen i ca 2,5 cm tjocka bitar. Lägg dessa bitar i bullformar och låt jäsa i 10-15 minuter.
Pensla med flytande mjölkfritt margarin och strö över pärlsocker.
Grädda i ugn tills bullarna har fått en fin färg.


Kanelksnurra

Som variation på de "klassiska" kanelbullarna kan man istället göra kanelsnurror.
Använd samma recept som till kanelbullarna ovanför, men då ni kavlat ut degen till en rektangulär kaka och haft på smör, kanel och socker så viker ni degen dubbel (långsida till långsida) och kavlar till den lite.
Anväd en "degsporre" och gör ca 3 cm breda remsor. Dessa remsor delar man sedan på mitten, men inte hela vägen ner!
Ta sedan dessa delade remsor och sno dem om varandra. Ringla sedan runt dessa så att de blir som små knutar.
Lägg dessa små snurror i bullformar och låt jäsa i 10-15 minuter.
Pensla med flytande mjölkfritt margarin och strö över pärlsocker.
Grädda i ugn tills bullarna har fått en fin färg.