Lussebullar
Lussebullar Ugn: 250 grader

ca 3.5 liter vetemjöl
1 tsk salt
3 dl socker
2 tsk Marabou bakpulver
100 g jäst
300 mjölkfritt margarin
1 liter havremjölk
4 pkt saffran

Blanda ihop alla torra ingredienserna. Använd inte allt mjöl, spar lite till utbakningen.
Smält det mjölkfria margarinet och häll i havremjölken, blandningen ska vara ljummen. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och häll saffranet i margarinet och mjölken.
Häll saffranblandningen i de torra ingredienserna och blanda till en fin deg. Låt jäsa ca 50 - 60 minuter och knåda sedan degen ordentligt och blanda i resten av mjölet och tillsätt russin.
Baka ut till olika figurer. Låt figurerna jäsa på en väl smord plåt, pensla med flytande mjölkfritt margarin och grädda sedan i ugn tills de fått en fin färg.