Köttfärspizza
Köttfärspizza Ugn: 250 grader


Pajdeg:
1 dl havremjölk eller vatten
1 msk olivolja
1 krm salt
15 g jäst
2½ dl vetemjöl

Ljumma jölk eller vatten. Blanda samman salt, jäst och 2 dl av mjölet. Häll över vätskan.
Tillsätt ev, mer mjöl och arbeta degen smidig.
Låt degen jäsa 15-30 minuter före utbakning. (under tiden kan man göra köttfärssåsen)
Arbeta sen ihop degen igen och kavla eller platta ut den på en plåt eller i en stor ugnseldfast form.

Köttfärssås:
½ stor gul lök
2 msk
mjölkfritt margarin
200 gr köttfärs
1 tsk plantaforce örtbuljong
Svartpeppar
Salt
Basilika
Timjan
½ burk krossade/passerade tomater
½ förp. Oatly matlagningsgrädde
Soja

Fräs löken i margarinet. Lägg i köttfärsen och fräs den tillsammans med löken, örtbuljong, salt och svartpeppar.
Häll i krossade/passerade tomater och matlagningsgrädde.
Krydda med färsk basilika och timjan och ha i några stänk soja.
Rör om och låt stå och småputtra ett tag. Red så att den inte blir för såsig!


När pajdeg och köttfärssås är klar så är det bara att breda ut köttfärssåsen över pajdegen. Skiva några tomatskivot och lägg över köttfärsen och strö över lite färsk basilika och timjan.
Grädda i ugn ca 15-20 minuter.